Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

Sto rece blazenopocivsi Gaj Julije "Installi, Vidi, Deinstalli" ili u slobodnom prevodu "Instalirah, videh, deinstalirah". Trajala je 2 sata na hardu. Previse. Dno...
Nije mi samo jasno kako revieweri sa najjacih svetskih gaming sajtova otvoreno lazu. Alkohol, mozak, potplacenost? Kombinacija faktora? Ne znam. Znam samo da se taj hype prenese na ostale reviewere koji valjda ne zele da ispadnu glupi u drustvu.
Wolfman rece gore da je sve lose samo grafika fantasticna. Grafika je dno. Ali makar ne secka kao na PS2 sto sam svojim ocima video kod drugara. Grafika ne bi ni bila problem da ima gameplayja, da nesto coveka vuce, da je zanimljivo, da okruzenje nije prazno, da dijalozi nesto znace kad su vec ubacili tolike medjuanimacije. Ovako? Da jurim kraj da bih vozio helikopter? Lud sam. Zakljucak -> kanta!

Problem resen delimicno, zahteva 5,6 catalyst ali ipak postoje sitne smetne u igri.
Patch jos ne postoji a ko zna kad ce biti!?!

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Sto rece blazenopocivsi Gaj Julije "Installi, Vidi, Deinstalli" ili u slobodnom prevodu "Instalirah, videh, deinstalirah". Trajala je 2 sata na hardu. Previse. Dno...
Nije mi samo jasno kako revieweri sa najjacih svetskih gaming sajtova otvoreno lazu. Alkohol, mozak, potplacenost? Kombinacija faktora? Ne znam. Znam samo da se taj hype prenese na ostale reviewere koji valjda ne zele da ispadnu glupi u drustvu.
Wolfman rece gore da je sve lose samo grafika fantasticna. Grafika je dno. Ali makar ne secka kao na PS2 sto sam svojim ocima video kod drugara. Grafika ne bi ni bila problem da ima gameplayja, da nesto coveka vuce, da je zanimljivo, da okruzenje nije prazno, da dijalozi nesto znace kad su vec ubacili tolike medjuanimacije. Ovako? Da jurim kraj da bih vozio helikopter? Lud sam. Zakljucak -> kanta!

Nishta, moracesh da chekash onda GTA gde cesh biti metalac, na radiju ce da svira megadeath i na sve strane da iskachu vanzemaljci iz star treka :D
A igra na PS2 moze da ti secka, ako je igrash na princo disku :)

Pa ista prica kao sa Doom3/HL2/itd. ljudi ocekuju cudo (samo kakvo?), i onda se razocaraju. A sa igrama za konzole koje dodju na PC je uvek isto. Realno tamo su drugi standardi, i to je tesko razumeti, kako nesto sto je na konzolama hit dodje na PC i ispadne jadno... i to ne samo kod igara gde je konverzija uradjena lose...(jedino GT(4) i vec WE mogu realno na PC-u da naprave neku pometnju)

Meni se ova igra svidja i kakva jeste.........

Grafika moze da bude dobra ako mozete da ukljucite FSAA i AF, jer je bez istih dosta gruba cak i u vecim rezolucijama. Mada ostaje to da su modeli losi tj. sve izgleda nekako decije.

Inace, taman sam se saziveo malo sa okruzenjem kad su me iscimali u onu selendru (koja je inace pravo osvezenje za GTA igre, ali opet), tek sto sam se navikao na to, pali u drugi grad. Mislim sve se desava previse brzo i imam utisak da to nece ostaviti dobar utisak, likovi se smenjuju ko na traci, a u igri vas cimaju na sve strane, bas cekam da vidim sta ce biti dalje, za sada je tako. Sad radim za neku Vijetnamsku/Japnsku sta vec mafiju, a od camuga nema vise niko... raspad sistema...

Kako je moguce da je na nekom MX-u i smesnom CPU ovo igrivo a na high end masinama fale frejmovi.

Inace cemu budzenje kola ako udjete u neku zgradu a vas auto koji ste opravili sa 5000$ nestane dok izadjete (i to skoro pa uvek)???

BTW ne zavaravjte se da je igra mnogo drugacija od GTA III/VC, cim malo odmaknete to postaje mnogo slicnije ranijim igrama, i prakticno ispada iz sheme u koju vas u pocetku ukljuce (kao da su se predomislili ili sta vec?).

fullmonty je napisao(la):
ja imam A4Tech misonju i sljaka super.

I kako si mi ti sa ovim resio problem? :D

Raptor je napisao(la):
I meni se nije jasna kamera dok vozis. Ne secam se da sam u VC-u imao problema da ne vidim uopste sta je u krivini. Ne moze normalno da se igra ako se ne skroluje misem a to me nervira jer onda moram da vozim levom rukom sto mi smeta

Nemoj da diras mis i sve ce biti u redu ;)

Wolfman je napisao(la):
San Andreas radi na GF 4 MX, ne lazite narod.

Tako se pricalo, a znalo se da ce stari verni GF4 MX poterati ovo cudo. Jeli zna mozda neko koliko ima FPS u proseku sa ovom karticom?

faxcool je napisao(la):

Nemojte samo sifre, pokvaricete igru!!!

Ralex2 je napisao(la):
Primetio sam dok se zgrade ocrtavaju da poneke budu skroz mutne dok se ne priblizim. Onda sam overio 16xAF i dosta se popravilo, ali i dalje neke mutne teksture ostaju. I jako me nervira kada lupim u neku bankinu ili objekat, posto ga ne vidim dok ne lupim u njega. Da li je ovo do same igre ili do neceg drugog?

Frame limiter treba da ti bude na ON da bi zgrade imale vremena da se pravilno iscrtaju. Kada je na OFF, brze se ti kreces, dok okruzenju treba vise vremena da se loaduje.

geokal je napisao(la):
Patch jos ne postoji a ko zna kad ce biti!?!.

Tesko, seti se samo GTA3 i VC. Samo jedan patch je izasao, i to neoficijalni. Dok izadje, ima da se nacekas, i ko zna da li ima bas promene koje su tebi potrebne...

Mare je napisao(la):
Kako je moguce da je na nekom MX-u i smesnom CPU ovo igrivo a na high end masinama fale frejmovi

Ajd molim te razmisli sta si sada rekao. Pa naravno da je igrivo na MXu kada nemas PS i jos neke efekte, dok na budzenim karticama svi efekti su ON, pa naravno da igra secka...

Mare je napisao(la):
Pa ista prica kao sa Doom3/HL2/itd. ljudi ocekuju cudo (samo kakvo?), i onda se razocaraju. A sa igrama za konzole koje dodju na PC je uvek isto. Realno tamo su drugi standardi, i to je tesko razumeti, kako nesto sto je na konzolama hit dodje na PC i ispadne jadno... i to ne samo kod igara gde je konverzija uradjena lose...(jedino GT(4) i vec WE mogu realno na PC-u da naprave neku pometnju)

E stvarno ce morati da padne sticky da pre nego shto kazesh neshto u vezi konzole, prvo probash 100 najboljih igara, pa onda postujesh neshto.

driver je napisao(la):
E stvarno ce morati da padne sticky da pre nego shto kazesh neshto u vezi konzole, prvo probash 100 najboljih igara, pa onda postujesh neshto.
Da, da, ali jedna od tih 100 igara je i GTA SA, a evo komentara, na 4 strane 3 coveka je hvale (racunajuci i mene :)), a igra sigurno nije ni malo gora na PC-u.

Evo kad bacim pogleda na ono sto igram bar 70% su konverzije i od kada su poceli tako da rade igre meni se maltene vise nista ne dopada... tek ono malo pure PC igara moze jos uvek da mi zadrzi paznju na duze vreme... naravno kad krenu igre za PS3/X2 na PC bice bolje ali ce i dalje to biti kompromis, jer ne verujem da ce se promeniti ista sem grafike tj. filozofija ce ostati ista kao i do sada..... jednostavno to je stvar ukusa, neko voli jedno neko drugo, nekome je sve dobro.

Uzmi samo u obzir da se na PC portuju sve gluposti...Jedini dobar port dobre igre je winning eleven, i to iz nekoliko pokushaja...

Moram da priznam da sam prilicno razocaran ovim nastavkom GTA. Na stranu losa (da ne kazem ocajna) grafika, Izvodjenje nije mnogo bolje. Kamere su tako ocajno resene kad se prelazi "on foot" da je to jezivo i potpuno ugrozava izvodjenje i igrivost. Prakticno jedino sto je lepo uradjeno je voznja i zvukovi. Steta sto se ne mogu prelaziti misije samo vozeci kola, bilo bi mnogo bolje. Velicina grada je impresivna.

driver je napisao(la):
Nishta, moracesh da chekash onda GTA gde cesh biti metalac, na radiju ce da svira megadeath i na sve strane da iskachu vanzemaljci iz star treka :D
A igra na PS2 moze da ti secka, ako je igrash na princo disku :)

Da mi je samo znati koga vise vise vas par zaludjenika folira sa ps2 :d Obrati paznju da nigde nisam spomenuo muziku ni vanzemaljce, no ocito ne volim da poput tebe budem u okruzenju debelih i velikih crnaca, sta cu, ne prija mi :D :d :)

CAR je napisao(la):
Znaci, ti kazes da je drajver gedžovan? :d:d:d

P.S. Driveru, nemoj ovo da mi brises... a ni ti Marti, nem'o slucajno da si editovao nesto - vidim da si se bas navadio na to! :p

Znaci cenis da ce GTA:SA lepo da sljaka na GF4 TI 4200, samo me to interesuje, posto je ostali hardver OK?

Uzeo sam igricu u petak i kad sam je instalirao nišata drugo mi nije padalo na pamet da igram.Meni je igrica extra i u opšte me nije razočarala i to počevši od grafike,preko game play-a i ostalo mi je extra.Ne znam za probleme iznete u predhodnip postovima ali ja nisam primetio nikakve bagove u toku igranja igrica mi radi potpuno normalno.
Detalji podešeni na max ,aa-3x.
Što se tiče mutnoće zgrada u toku igre to sam ja skapirao kao efekat koji se pojavljuje kada vozim auto maximalnom brzinom(pre toga mi zrade izledaju normalno)i skunutn je iz NFS underground-a2.
@Dorry
Takodje imam MX 310 i rdi potpuno normalno,ali ja ga nisam povezo na USB nego preko konektora na normalan port za miš.

Poslednja izmena:
Za mene je igra tako,tako,nego da li je iko uspeo da iscupa zvuk,(mislim na pesme),iz igre i kako?

Pošto nisam igrao prvi deo tj.igrao sam jako malo jer mi se nije svideo imam par pitanja.
Kako najbrze da zaradim novac?Vozio sam hitnu,taxi ali zarađujem sitne pare.Pljačkam ljude ali me to brzo smori posto me jure panduri.
Kad kupim kuću da li od nje imam neke koristi ili je to čisto stvar prestiza?
Kako da pređjem onu misiju kad treba da skakućem sa autom?Uvek mi izbacuje poruku da kasnim ili da sam promašio takt.Koje tastere treba da pritiskam,koristio sam 2-ku i tastere za pokrete W,S,A,D?

Koristi 2,4,6,8 na numerickoj tastaturi ;)

Poslednja izmena:
Uopste nisam razocaran igrom,cak sta vise dobra je.Ne znam za vas ali meni je prica o crnackom ghetou i crnackim gangsterima ok.Dijalog mi je na neki nacin zanimljiv,yo bitch,dog,fuck bla bla.Ima nekog smeka..Jeste da je prica dosta naivna i ne realna,al takva je i igra tako da...

Sto se grafike tice u odnosu na VC,jedino sto sam primetio je da mi vise secka,pogotovo kad krene kisa znaci ubija me ne mogu da igram.Kamera se slazem da je ******a,dalje ona rep muzika u dosta slucajeva smara,nervira me kad moram da idem sa jednog dela grada na drugi...

Uglavnom sveopsti utisak je ok,nisam ocekivao bog zna sta pa je mozda zbog toga.

Ma crnje su carevi, shto kaze guru juche na ircu, to je atmosfera bre. Geto, kuchke, krek i lowrideri, a ne tamo metalika i star trek :D

Highl1 je napisao(la):
Ma crnje su carevi, shto kaze guru juche na ircu, to je atmosfera bre. Geto, kuchke, krek i lowrideri, a ne tamo metalika i star trek :D
Word :D

gta6ce8cy.jpg

:D

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
Uopste nisam razocaran igrom,cak sta vise dobra je.Ne znam za vas ali meni je prica o crnackom ghetou i crnackim gangsterima ok.
I meni je isto to bilo super kad sam išao u peti razred...

Highl1 je napisao(la):

znas kako kazu: "once you go black you never come beck" :d :smoke: :-devil-:

@novobeogradski vudu

Da to nisu okacili oni americki rendzeri sto su onako sjajno prosli u Somaliji :eyebrows:

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa tebi je bilo super,al ja rekoh da mi je ok...Da ti si sad sazreo i shvatio da su metal i bodlje in!

P.S slika konza :banana:

Poslednja izmena:
Vezano za sliku: Pitam se samo kako im je drive-by :D

Highl1 je napisao(la):
Ma crnje su carevi, shto kaze guru juche na ircu, to je atmosfera bre. Geto, kuchke, krek i lowrideri

Inspirativno okruzenje, zaista...

@Voodoo
Svaka cast za sliku! :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):

Au ti si mnogo mator :), danas su klinci metalci :)

filipenko je napisao(la):
Inspirativno okruzenje, zaista...

@Voodoo
Svaka cast za sliku! :)
Pa jeste, pricha je mnogo bolja nego u proshlim delovima gde ti kroz 5 misija postanesh neki bad ass mafijash, ovde prodje 20 i kusur dok malo ne ojachash, a i samim tim ovde postoji neki zaplet (necu da spoilujem, ali igra postaje 10x zanimljivija posle onog obrachuna kad te neko od tvojih proda :) Sve u svemu, kad sam stigao dovde, igra je josh zanimljivija, i definitivno ima neshto, to shto vi to ne mozete da uvidite, ******

Highl1 je napisao(la):
Pa jeste, pricha je mnogo bolja nego u proshlim delovima gde ti kroz 5 misija postanesh neki bad ass mafijash, ovde prodje 20 i kusur dok malo ne ojachash, a i samim tim ovde postoji neki zaplet (necu da spoilujem, ali igra postaje 10x zanimljivija posle onog obrachuna kad te neko od tvojih proda :) Sve u svemu, kad sam stigao dovde, igra je josh zanimljivija, i definitivno ima neshto, to shto vi to ne mozete da uvidite, ******
Ma pusti ove što su prodali dušu Bilu Gejtsu, oni neće da uvide šta je GTA serijal. Toliko različitih stvari nije objedinjeno u jednoj igri od Tetrisa naovamo:) Prešao sam je na PS2, vidim i da je na kompu verno prenesena. Grafika je već zastarela za današnje pojmove, ali pravim gejmerima grafika je zadnja na listi prioriteta :D

Nazad
Vrh Dno