Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

CAR je napisao(la):
Znaci, ti kazes da je drajver gedžovan? :d:d:d

P.S. Driveru, nemoj ovo da mi brises... a ni ti Marti, nem'o slucajno da si editovao nesto - vidim da si se bas navadio na to! :p

A bre, koji vam je, imam TI4200 odavno, i za ono shto igram mnogo mi je ;)
A San Andreas sam preshao, ne interesuje me :)

Evo sad sam nasao 5.10 drajver za Nforce, izbrisao stari sa Driver cleaner-om i opet se isto desava, samo sto sad dobijam plavi ekran smrti. On kaze da ne valja nesto sa fajlom nvmcp.sys. Taj fajl se nalazi u C:/Nvidia/AudioDrivers. Znaci ima neki bug u igrici oko zvuka. Samo mi nije jasno kako kod mog druga na istoj ploci, samo sa bartonom, radi normalno. Sad cu videti koju on verziju nforce drivera ima pa cu probati sa njima
:( smrc

Sad sam malo provrteo... Bitna je atmosfera, iako je grafika na nivou prvog 3D GTA, odnosno GTA III. Dodati su neki post efekti, ali ništa spec - to je i dalje samo malo nabudženo izdanje sa PS2.

NiTro je napisao(la):
Evo sad sam nasao 5.10 drajver za Nforce, izbrisao stari sa Driver cleaner-om i opet se isto desava, samo sto sad dobijam plavi ekran smrti. On kaze da ne valja nesto sa fajlom nvmcp.sys. Taj fajl se nalazi u C:/Nvidia/AudioDrivers. Znaci ima neki bug u igrici oko zvuka. Samo mi nije jasno kako kod mog druga na istoj ploci, samo sa bartonom, radi normalno. Sad cu videti koju on verziju nforce drivera ima pa cu probati sa njima

Prodaj grafichku i kupi PS2 :)

NiTro je napisao(la):

Da,neko je rekao da ima "opasnih bugova" vezano za zvuk.Pogledaj u onom threadu od 10 strana koji su zakljucali,mozda ima neke veze sa tim...

Evo stavio sam drivere 6.39, ali oni su za nforce 4, pa mi ne nalazi mreznu sto mi je veoma vazno. Pogledacu da nadjem neke modovane tj. 6.39 za nforce 2.

Pa niste ni mogli da ocekujete vise od grafike.Ne moze da izgleda mnogo bolje nego na PS2.Ipak je ovo obican port.Ja je sutra dobijam,pa cu kasnije postovati utiske.Ali sigurno nece podbaciti.Dobija ocene izmedju 9.0-9.5.Znaci,nesto slabije nego za PS2,..

nikolas61 je napisao(la):
Nabavio igru veceras,nema bagova,mada sam vise ocekivao od grafike...

Daj covece, sto si se stiso' daj nam malo detalja! :D

Evo i meni se komp restartuje posle nekog vremena... i primetno je kocenje bez obzira na rezoluciju i detalje hm secka cak u 800x600 low detaljima itd.
Konfig je [email protected] GF6600 GT 1g. ram ... masina pravi 7.900 u 3dmark 03 i 3.350 u 3dmark 05 isto je sa drajverima 71.84/71.89

Sta bi moglo biti da je ovoliko koci... moze li zvucna da pravi problem...

A da nije mozda slucajno OC-ovan komp, pa vam zato izbacuje?

Ma jeste OC ali komp je rock stable ,znaci nista drugo ne puca prolazi sve testove markove ebem li ga...

Kod mene oko 15 frejmova u 800x600x32 high... a isto tako radi i u 640x480x32 low... ne pomaže ni smanjivanje view distance... nisu se baš pretrgli oko optimizacije... jedino što su teksture više rezolucije nego u GTA3, ostalo je sve isto...

Evo ja sam resio poblem. Instalirao sam modovane drajvere 6.39 za nforce 2 i sada sve lepo radi.
poz

nikolas61 je napisao(la):
Kod mene igra pliva kakav reset i rezolucija je 1280x1024 sa svim detaljima.

Moram da potvrdim ovo sto se tice tehnikalija.Bez ikakvih problema na 1024x768.
Nije ukljucen AA, drajveri 71.89 FX5700,nforce 3.13,Abit nf7,barton 2800+,512 mb ddr400.
Sto se tice zvuka SB live 5.1 sve ok.

Toliko za sada.

P.S. Da li postoji opcija da se ukljuci nisan posto nista ne mogu da pogodim.
I da, kamera u voznji iritira jer se na misu rotira iako nije ukljuceno u opcijama?!?

To za kameru se slazem ali se navikne covjek vremenom.Oni koji imaju dzojstik njima je banjaza....

i ja je nabavih
sta da vam kazem posle par sati igranja?
opsti utisak je da je vecina stvari vec vidjena, a neke sitnice tipa pravljenje frizure, izbor garderobe i tetoviranje ne mogu da izvade stvar. grafika nije losa,mada nije nista posebno. meni je sve podeseno na very high sem anti aliasinga okji je iskljucen i imam nekih prosecnih 30-ak fps-a (igrivo je potpuno) sa 9600 XT i Athlon-om 2500+ i 768 Mb rama. grad je prelep, uglavnom je suncano pa su izlasci i zalasci sunca extra...
nedostaje atmosfera iz VC, sve je u crnackom (kic) fazonu tako da fali neka hemija da te vuce dalje
elem, odoh da igram ovo su bili tek prvi utisci, videcemo kako ce se stvari dalje razvijati
moja ocena bi bila oko 85%
bagove za sada nisam primetio da kucnem u drvo
poz

Nabavio sam igru :banana: i ovo malo sto sam do sada odigrao je ostavilo odlican utisak na mene. Grafika je kao sto je i byMaX napisao na nivou GTA 3 ili Vice City-a, samo sto su dodati neki novi efekti. Sto se mene tice grafika je sasvim pristojna. Doduse kod GTA:SA grafika i nije u prvom planu, vec atmosfera i tu je igra ispunila sva moja ocekivanja. Nisam jos krenuo da prelazim misije, vec se vozikam po ulicama da malo upoznam grad :) koji je stavrno ogroman. Ponasanje kola je isto dosta poboljsano u odnosu na GTA3 i Vice City i mogu da kazem da je odlicno, pogotovo u ovakvim igrama gde se na to ne obraca bas puno paznje. Sto se izbora muzike tice na raspolaganju su 12 radio stanica, od kojih jedna sluzi da igrac sam ubaci svoju muziku sa MP3-a. Da jos kazem da kod mene igra radi odlicno bez ikakvih bagova sa zvukom i restartovanjem. Eto za sada toliko od mene. Pozdrav. :wave:

Ja sam je "igrao" cela dva minuta ali mislim da vama kojima secka nesto nije u redu sa nekim podesavanjima, jer meni KLIZI sve na MAX, znaci i AA max, 1024x768 na 2500+, 6600GT, 1GB ram.

Doduse, mozda dva minuta nije dovoljno da se da utisak.

GTA3 VC ima svojevrstan "BUG" sa zvukom, stalno mi u Control Panelu vraca zvuk na quadraphonic ili stereo (a namestio sam 5.1), zavisno od izbora u opcijama igre, a posle se doom3 buni da nema 5.1, pa moram rucno stalno da vracam... ali vec sam se i navikao + sam "izvukao" ikonicu Sounds and Audio Devices na desktop... sta ces ponavljanje je kazu majka znanja :D

Poslednja izmena:
Raptor je napisao(la):
Ja sam je "igrao" cela dva minuta ali mislim da vama kojima secka nesto nije u redu sa nekim podesavanjima, jer meni KLIZI sve na MAX, znaci i AA max, 1024x768 na 2500+, 6600GT, 1GB ram.

Doduse, mozda dva minuta nije dovoljno da se da utisak.

Ista konfiguracija, takodje KLIZI, sve na MAX.

Inace, od grafike sam ocekivao malo vise. Atmosfera me jos uvek nije povukla da se navuchem na igru. Videcemo jos...

Za sada, blago razocarenje od igre :S:

@ Raptor
naravno da klizi sa 6600 GT. Sa njom klizi i Doom 3 i HL2, a kamoli SA.
i meni klizi sa 9600 XT, ali bez AA. kako je otprilike 6600 GT duplo jaca od 9600 XT onda i nije neko cudo sto klizi
poz
:wave:

Resio sam i ja problem , igru je bukvalno gusila muzicka karta (dmxfire 1024) kada sam je izvadio i instaliro drajvere za muzicku sa ploce sve je proradilo kako treba ,sada igram u 1280x1024 AA3 sve ostalo na MAX i fr ide od 55-35

GoranM je napisao(la):
GTA3 VC ima svojevrstan "BUG" sa zvukom, stalno mi u Control Panelu vraca zvuk na quadraphonic ili stereo (a namestio sam 5.1), zavisno od izbora u opcijama igre, a posle se doom3 buni da nema 5.1, pa moram rucno stalno da vracam... ali vec sam se i navikao + sam "izvukao" ikonicu Sounds and Audio Devices na desktop... sta ces ponavljanje je kazu majka znanja :D
Ovo je thread o GTA: San Andreas :d:d:d

Zezanciju na stranu, tako je i meni bilo sa Vice City-em... uvek je vracao, nikako nije moglo 5.1.

Ja imam jos cudnije probleme - meni igrica ukljuci EAX efekte i kada izadjem u Win, kao da sam u jednoj ogromnoj hali tako se cuje zvuk... :trust:

Igrao sam malo više i obrisao je! Mislim dajte ljudi... šta su poboljšali? Ubacili su kao neke RPG elemente koji veze sa vezom nemaju. Koncept - propadne misija, ubiju te, ubiju ti ortaka a ti se budiš ujutru i sve se resetuje na prethodni dan (eventualno ostaneš bez oružja ako zaglaviš u bolnici) - je stvarno za malu decu. Muzika i gluma, stvarno su realno preneli atmosferu iz hood-a, glasovi su uglavnom veoma dobri, gluma realna, muzika veoma dobra, a radio i dalje mnogo jak (pogotovo talk show). OK, može i malo više stvari da uradi. Ali zbog očajnog koncepta, potpuno istog engine-a kao i tri godine stari GTAIII, jednostavno spada u običan prosek. Da je kratka, pa ajde.. ali ovako, baviću se nečim kvalitenijim. Kotor 2, recimo...!

Meni igra uopste ne sljaka kako treba.Bolje mi radi npr. hl2 na istim setovanjima a pritom i 5x lepse izgleda.Znao sam da ono "meant to be played"
ne znaci nista dobro... :crash: (p4 3.0 1gb r9550oc)
Sto se tice same igre,nekako sam ostao ravnodusan,ocekivao sam vise.
Pozdrav

Wuk je napisao(la):
P.S. Da li postoji opcija da se ukljuci nisan posto nista ne mogu da pogodim.
I da, kamera u voznji iritira jer se na misu rotira iako nije ukljuceno u opcijama?!?

RMB iliti desno dugme misa ;)

ne diraj misa dok vozis, ili se navikni jer je sa njim lakse :)

Jel moze da ima vise profila igra, da ja i burazer igramo sa posebnim profilima... ??

Nazad
Vrh Dno