Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

Meni se ne sviđa vreme i mesto događanja... mislim, počinješ kao neki crnac u tamo nekom Železniku/Borči i kao ti si gangster... do mojega... bolje je bilo dešavanje u GTA3... možda je kasnije interesantnije, ali prvi utisak je bezveze...

Imam i ja jedan problem sa zvukom!Elem,kada udjem u igru imam zvuk radija ali nemam pratece zvukove(kola,razgovor ljudi,zvuk vode i sl.)Odem ja na net i skinem nove drajvere za moju plocu i zvucnu kartu i instaliram to!Onda udjem u igru i imam normalno zvuk(od automobila,ljudi....),radija ali mi onda igrica pomalo koci!Ne razumem u cemu je problem,da li ga je imao i neko od vas?

P.SIste probleme sam imao i sa Vice City-om da ne bude da je stvar direktno sa San Andreasom!

Hvala unapred!Svaki savet je dobrodosao!Poz!

I pored svih mana definitivno igra koja je kod mene u kuci oborila rekord po pitanju broja sati provedenih u nekoj igri u prvih 24h po instaliranju (u poslednje 2 godine)..

Par nasumicnih bugova su:
Posle oko 3 sata nestao zvuk svega sem radija.
Jednom se srusila igra u sred misije.
Jednom zaglavio ceo komp u sred misije.

Igra je dosta zahtevnija od prethodnih delova, pre svega na suncu, gde izgleda senke jedu CPU/GPU, dok je nocu dosta bolje.

BTW cemu sluzi frame rate limiter kad tek sa nekih 50 fps sve tece koliko toliko glatko. Nazalost igra je rekorder po tom pitanju jer ima deonica koje rade na 70 ali i onih gde sve ide sa 18-20 fps ako ne i manje, to sam video jos samo u Doom-u 3 gde sve ide od 7-100 fps. Igra place za FSAA, bas je narckano sve, sto ce malo ko moci da priusti bez najnovije karte jer je i ovako suvise sporo.

Sama prica mozda i nije nesto (za sada, ipak je ovo samo pocetak), ali je sve dosta autenticno i dobro uklopljeno tako da se covek brzo sazivi sa igrom i zaboravi na ove ipak manje probleme.

I pored novih elemenata u igri posle nekih par sati igranja dobija se utisak da je ovo i dalje stari dobri GTA, tj. u sustini sve je i dalje isto/slicno i nema krupnih promena, bar ne u ovoj fazi.

Naravno sve je mnogo vece/bolje lepse itd, i igra je veoma zarazna, odoh dalje da igram :D

Poslednja izmena:
Boris Lozac je napisao(la):
Jel moze da ima vise profila igra, da ja i burazer igramo sa posebnim profilima... ??

Isti slucaj i kod mene.Pa samo sejvujte u razlicitom slotu tipa on prvi ti poslednji...

Odigrao 15 minuta, (kad je stiglo do E reko e do ku... i bacio bukvar :d ) smorio se ko zmaj, nista novo isto kao GTA VC par novih fora koje si mogo da poskidas sa neta ubacis u VC (al' ajd nema veze kulturnije je ovako), prica ubija sve sive celije u mozgu (tzv. bljak)...... batalio sam igru dao sam mladjem burazeru koji nije igrao VC pa evo nek se dete igra malo :D Suma sumarum nije losa igra ali ko je odigrao GTA III i VC za njega ce SA biti razocarenje zato sto je verovatno ocekivao vise, jer po najavama trebalo je da bude mnogo bolje.Ko nije igrao do sada GTA neka proba nece se razocarati, a za one druge...........sorry :)

samo da ubacim ovde ovo sa zvukom, mozda nekom jos pomogne

hwfanatic je napisao(la):
Temu postavljam ovde jer je problem direktno vezan za pomenutu igru, ali je u pitanju recimo "hardverska nelagodnost". U pitanju je zloglasan IRQL NOT LESS OR EQUAL problem. Iz dotičnog BSOD-a je evidentno da je uzrok grafički drajver. E sad, tražio sam po netu, i izgleda da je problem redak ali sveopšte prisutan, i da ga ljudi imaju u različitim situacijama, a boga mi definišu ga na razne načine. Iz svih mogučih priča sam izdvojio jedan zajednički detalj, a to je da nešto pristupa memoriji kojoj ne bi trebalo. :)

U svakom slučaju probao sam sledeće, i ništa nije upalilo:
-- prvi i logičan korak je bio put do www.nvidia.com po nove sertifikovane drajvere
-- povučem ranijim iskustvom probao sam da isključim fast write :) ne pitajte zašto, ali eto, rpobao sam
-- neke diskusije na stranim forumima predlažu povećanje voltaže AGP slota - probao
-- vratio sam sva overklokovana setovanja PC-ja na default vrednosti; znači cpu, gpu i memorije
-- flešovao sam bios matične! iako to ne volim da radim od nedavno i probao sve ove predhodne stvari opet

Hm.. Probao sam sigurno još nešto, ali se sada ne sećam. Da li neko ima predlog za mene? Grafička je Leadtek GeForce 6600 GT. Ponoviću još jednom, problem se isključivo javlja u ovoj igri, znači do sada ga nisam imao i sve je šljakalo kako treba.

hwfanatic je napisao(la):
Ahm, problem je rešen, a bio je u vezi sa audio drajverima koji dolaze u paketu sa unified 5.10 nVidija platformskim. Realtekovi su, izgleda, rešili problem. Hvala veliko. :)

Na Actiontrip-u i Gamespot-u (od igraca) igra je dobila 94 pa vi vidite....

10 minuta sam igrao igricu i kao i vecina doziveo sam blago razocarenje! Grafika je srednje zalosna, ulice su puste, radio stanice su glupe itd… ali pre nego sto iznesem konacnu ocenu igracu je jos malo, sta znam mozda mi i udje pod kozu ko nekim :)

Da samo napomenem da imam:
Pentium Celeron na 1.7GHz
256mb RAMA
Graficka GeForce 4 MX 440 64mb

I igrica klizi bez ikakvih problema na 1024x768x32!!!
Tako da su sve one price o zahtevnosti igrice i o tome kako nece raditi na Gforcu 4 NETACNE! Zvuk je ok.

RemblCrein je napisao(la):
10 minuta sam igrao igricu i kao i vecina doziveo sam blago razocarenje! Grafika je srednje zalosna, ulice su puste, radio stanice su glupe itd… ali pre nego sto iznesem konacnu ocenu igracu je jos malo, sta znam mozda mi i udje pod kozu ko nekim :)

Da samo napomenem da imam:
Pentium Celeron na 1.7GHz
256mb RAMA
Graficka GeForce 4 MX 440 64mb

I igrica klizi bez ikakvih problema na 1024x768x32!!!
Tako da su sve one price o zahtevnosti igrice i o tome kako nece raditi na Gforcu 4 NETACNE! Zvuk je ok.

Zato sto igras na MX ti je grafika ocajna ,inace po mom misljenju ovo je naj bolji GTA do sada ,a razocarali su se samo oni koji su ocekivali nesto nerealno.

ZLI je napisao(la):
...a razocarali su se samo oni koji su ocekivali nesto nerealno.
Kako i ne bi kad su oni koji su igrali PS2 verziju dizali takav hype kao da izlazi ne-znam-šta :)

ladno igra radi i na gf2 mx i gf4 mx!

Kamera je nekako suviše inertna. Jel postoji neki način da u chase modu brže prati naglo okretanje automobila?

Inača igra je OK. Jeste da grafika nije state-of-the-art (bar sve radi glatko u 1280x1024, 4xAA, very high i view distance na max.), ali meni izgleda pristojno. Mislim... hteli bi ste igru koja radi na GF4MX i koja izgleda savršeno?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Kako i ne bi kad su oni koji su igrali PS2 verziju dizali takav hype kao da izlazi ne-znam-šta :)

Mozda je to zato shto na PS2 nema nichega shto vi ovde opisujete ? :)
Ja sam igrao sve GTA do sada, i na svakom sam se smorio pre polovine, dok sam ovaj za uzivanjem preshao (i to je prvi deo koji sam igrao na PS2, ostale sam samo video).

igru sam pokrenuo na 800mhz,256rama, geforce 2, i igrivo je , mada koji frame vise ne bi bio na odmet.

Zasad mi je ok, igrao sam i prethodne, za 1.5 h igranja, bolja mi je od VC, a negdje u rangu 3. Sutra nastavljam, obavezno cu je preci.

GTA: SA Mini Review

Jurio sam ceo dan po kisi, da nabavim igru i uspeo sam na dan kada se lansirala u EU.

Prvi utisak je haotican, poceo sam malo da se gubim kada sam trebao da sedem da vozim bicikl. Odmah sam podesio kontrole, da mi odgovaraju, pa vozi!:

- Nervira me sto kada mrdam mis okrecem pogled oko automobila, jeli zna mozda neko kako to da iskljucim?
- Dobro je to sto CJ ne moze vise da "strafeuje" kao u VC-u - iskusio sam razne bagove zbog strafea
- Sada je mnogo lakse da se vozi avion, kao i da se rade fore sa hidraulikom - Special control buttons su tu!
- CJ sada moze da cucne i da hoda, kao i da se kotrlja
- Najzad ima penjanje na zidove i preskakanje ograda
- Svidja mi se nacin na koji je uradjen nisan, potpuno sa srazmerom na druge igrice

Grafika me je impresionirala na prvi pogled, mada posle sam shvatio da je slicna kao u VC-u:

- Teksture su vece rezolucije, i lepo izgledaju na very high details.
- Draw distance mi je na maksimumu, grad se vidi daleko i sa dobrim detaljima.
- Frame limiter je off, u nekim deonicama igra radi glatko, a u nekim opada fps, ali i dalje je igrivo.
- Rezolucija je 1024x768
- Motion blur pri velikim brzinama i nakon toga blago treskanje ekrana je veoma efektno

Sto se tice modela vozila/ljudi, ima znacajnih poboljsanja:

- Najvise mi se svidja sto je omogucen normalan headshot, a ne kao u VC-u da prsti krv na sve strane
- Autmobili su bolje uradjeni, kao i motori. Obratite paznju na Sancheza da zadnji tocak mu je manji (kao sto treba da bude) i na Freeway-a (registracija mu je na levoj strani). Grafika je ulepsana kod njih, posebno tockovi.
- Avioni i brodovi imaju vise detalja

Story nije los, obecava, ali na pocetku smara. Tek kada se predju nekoliko misija, onda pocinje igra:

- Drive-by je dobro uradjen i tipicno je za crnce
- Najbolje je kada se likovi naprze :)
- Sledece stvari su isto dobre

Kada spasis ribu iz kuce koja gori i ona ti krne zvaku...
Kada te jure rusi i scena kada iskace kamion kao u T2...
Kada treba da "hidraulises" u ritmu muzike...
Kada pokusas na silu da predjes u drugi grad, sto je moguce samo sa avionom, pa posle dolazi neki MIG, Aurora ili F-117 pa te rokne sa heat-seeking raketom...

Do sada sam iskusio 2 bagova:

- Posle nekog vremena SFX nije mi se vise cuo, pa onda sam ga ponovo dobio nazad :trust:
- Mis mi prestaje da radi (MX310) posle nekog vremena, a jednini lek je escape pa resume. Izgleda da ima neki bag sa USB misevima, jer ni u VC ni u GTA3 nije mi radio kako treba.

Gameplay:

- Svidja mi se sto mogu da tuneujem auto, a posebno mi se svidja nitro
- Teretana nije losa - 280 lbs uspesno dizem, kao i level 8 na biciklu i na traci
- Menjanje izgleda i razne kombinacije CJ-a - trenerke, gangsta look, kauboj...
- Mapa je ogromna. Posle 6 sati aktivnog igranja, uspeo sam tek 1/4 da razotkrijem
- Takodje mi se svidja to sto su ostali originalni, i sto nisu menjali stil igranja (ostao je kao u VC i GTA3)
- Policija juri i druge, ne samo tebe, mada dok te pucaju neprijatelji u jednoj od misija policija je mrtva 'ladna.
- Dobro je to sto su predvideli sve moguce pokusaje prelaska u drugi grad
- Jos mnogo toga

Smatram da SA je odlicno ispunio ocekivanja, ali ipak to nije to. Igra je vise za zezanje, a moze da posluzi i za dobro igranje. Dobro je sto ovi iz Rockstar North-a nisu mislili na velicinu fajlova, nego su isli na DVD format - vise i bolje. Ovo ce zasigurno biti moja zanimacija ovog leta!

Pros:
- Skoro sve :)

Cons:
- Kamera dok si u automobilu
- Neki sitni bagovi
- Nemam previse vremena da je igram :mad:

Moja ocena za igru je 8.5/10

Slaven je napisao(la):
igru sam pokrenuo na 800mhz,256rama, geforce 2, i igrivo je , mada koji frame vise ne bi bio na odmet.

Bas me zanima zasto su Rockstar Games izjavili da ne radi na GeForce 4MX. Da li je to mozda zato sto ima logo na pocetku "The way it's meant to be played" i nVidia hoce da forsira upgrade kompa - bolja graficka, manite se tog MX-a?

Ovo je samo teorija... :trust:

GTA Vice City i mutne teksture.

Primetio sam dok se zgrade ocrtavaju da poneke budu skroz mutne dok se ne priblizim. Onda sam overio 16xAF i dosta se popravilo, ali i dalje neke mutne teksture ostaju. I jako me nervira kada lupim u neku bankinu ili objekat, posto ga ne vidim dok ne lupim u njega. Da li je ovo do same igre ili do neceg drugog?

Dorry je napisao(la):
Story nije los, obecava, ali na pocetku smara.

Prica je rasisticka, zasto su crnci u prici, zasto mi belci me mozemo da imamo takvu igricu :d

- Mis mi prestaje da radi (MX310) posle nekog vremena, a jednini lek je escape pa resume. Izgleda da ima neki bag sa USB misevima, jer ni u VC ni u GTA3 nije mi radio kako treba.

ja imam A4Tech misonju i sljaka super.

I meni se nije jasna kamera dok vozis. Ne secam se da sam u VC-u imao problema da ne vidim uopste sta je u krivini. Ne moze normalno da se igra ako se ne skroluje misem a to me nervira jer onda moram da vozim levom rukom sto mi smeta.

@Ralex 16xAF ??? Ja sam u opcijama video samo do 3xAA !?

Raptor je napisao(la):

Pa u drajverima podesis na maximum (a ne application controled) ;)

Raptor je napisao(la):

Mislio je na Anisotropic Filtering. Iz igre mozes samo da ukljucis Antialiasing, dok za AF trebas da posetis drajvere graficke karte.

Aaaaa...... u drajverima... e pa to je druga stvar... ali kako se to onda prenese u igru ako u igri ne postoji ta opcija/verovatno jer nije predvidjena?

Raptor je napisao(la):
Aaaaa...... u drajverima... e pa to je druga stvar... ali kako se to onda prenese u igru ako u igri ne postoji ta opcija/verovatno jer nije predvidjena?

Ti samo trebas da u drajverima ukljucis tu opciju i odaberes nivo filtracije, a igra ce to sama detektovati.

Ne nego drajver overrideuje aplikaciju, onako kako namestis u drajverima tako ce biti u svim direct3d aplikacijama.
2 twister: bio si brzi :D

Poslednja izmena:
San Andreas radi na GF 4 MX, ne lazite narod.Do pre 5 minuta sam ga igrao na jednom.
A i igra je po mom misljenju bruka i sramota za Rockstar i ne zasluzuje da nosi GTA ime.Bruka sve prethodne verzije.Sta li su hteli da postignu ovim geto stilom, uzasnom rap muzikom, neubedljivim misijama i slicno.Sokiran sam i razocaran.Grafika je fantasticna, ali je to jedino dobro.

Pitanje za vlasnike Ati Radeon (9600XT): Da li postoji nacin da GTA SA postane svetliji? Sem na displey properties-color-za 3D (znaci pomeranje gama i otsalo), takodje na options u igrici. Jer ne vidim razliku i ako sve stoji na maksimum. J***m Nvideu Recommended koliko su pokvareni! :mad:

Poslednja izmena:
Ralex2 je napisao(la):
Primetio sam dok se zgrade ocrtavaju da poneke budu skroz mutne dok se ne priblizim. Onda sam overio 16xAF i dosta se popravilo, ali i dalje neke mutne teksture ostaju. I jako me nervira kada lupim u neku bankinu ili objekat, posto ga ne vidim dok ne lupim u njega. Da li je ovo do same igre ili do neceg drugog?
To je neki trip u igri... tako je i meni bilo, bas to sa ogradom ili bankinom... doduse, tek nakon ubacivanja gomile novih kola (tacnije, instalacije Modern Mod-a). Na cistoj instalaciji Vice City-a mi se nije desavalo.

Vidi ima li neki patch koji ovo sredjuje.

Ljudi jer lupio neko neki tag(grafit) u gradu i kako izgleda.

Aj okacite neke slike vi koji ste vec nabavili igru.

Poz

Vrh Dno