Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

virke je napisao(la):
Imao sam isti problem,isto sam par puta brisao i instalirao igricu,cimao se sa crack-om ali nista nije vredelo_Onda sam slucajno video da jedan sacuvani fajl nije iste velicine kao i ostali pa sam ga obrisao i igra se pokrenula normalno.Desavalo mi se to jos par puta ali sad znam foru.
Poz!

treca instalacija mi je uspela (izbrisao sam sve sto je vezano za igru :crash: )

sad sam u Las Venturasu (zaj#*ava me freefall misija :wall: )

Jel zna neko kako preći onu misiju za Torena kada na motoru treba da uđeš u avion koji poleće nikako ne mogu da se dovoljno priblizim :(

AlexxandarYo je napisao(la):
Jel zna neko kako preći onu misiju za Torena kada na motoru treba da uđeš u avion koji poleće nikako ne mogu da se dovoljno priblizim :(
Čim ugledaš sebe na motoru drži pritisnuto W. Odmah po polasku skreni samo malkice levo, tek toliko da ti se putanja seče sa putanjom aviona negde pri kraju piste. Najbitnija stvar je da ne skrećeš usput jer to usporava motor. Na taj način kutije ti neće smetati a one budale što pucaju izignoriši. Posle par pokušaja steći ćeš osećaj za ritam kojim avion izbacuje kutije pa ćeš uspeti da upadneš u među-periodu.

Ljudi, uspeo sam da ubacim kola, ali ne znam gde i kako da podesim karakteristike (onaj niz brojeva koji se dobija uz kola). Kako i kojim programom to da uradim? Ja imam GTA: SA Ultimate Editor.

topuz je napisao(la):
Ljudi, uspeo sam da ubacim kola, ali ne znam gde i kako da podesim karakteristike (onaj niz brojeva koji se dobija uz kola). Kako i kojim programom to da uradim? Ja imam GTA: SA Ultimate Editor.

E da, ne znam ni ja kako se ubacuju ti brojevi (confizi) :D ? I da li uopste treba da se ubacuju?

POZ :wave:

Treba, to podesava karakteristike auta: ubraznje, kocenje, snaga motora, vesanje...

topuz je napisao(la):
Treba, to podesava karakteristike auta: ubraznje, kocenje, snaga motora, vesanje...

Nasao sam gde se ubacuje. U data folder-u imas te fajlove koje treba da editujes.

Tnx :wave:

sto se tice one misije sa motorom ,nikako da predjem i lepo editujem handling.cfg i motor ladno stize ,pri max speed 283 kmh ,leti ,inace onaj motor kod dokova je nrg 500 ,imash ga i u los santosu u garazi kod onog stadijuma ,jednu ulicu prema las venturas

Ja nisam rucno ubacivao svaki konfig, vec sam samo copy/paste uradio. Jel to ok? Jel ima veze ako se tamo u konfigu poremeti duzina zapisa tj. negde su se javili veci razmaci?

Poslednja izmena:
Izgleda da ima. Ja sam BF-400 zamenio i samo pasteovao i sad mi ga nema nigde u gradu.

To sto ne mozes da ga nadjes, ne mora da znaci da nisi dobro paste-ovao. Desava se da za inat ga nema kada ti najvishe treba.

Ma nek se nose u p... znas i sam koliko cesto ima BF-400, a sad mi najvise daje FCR900!!!!
Inace, NRG500 sam zamenio za Yamahu R1 i izmeno boje i config, i radi normalno.

Poslednja izmena:
pazi ako si sjebao config ,onda ima fora da tockovi auta budu na krovu ,desavalo mi se isto i sa motorima ,ne mora da bude raspored ,samo da prva linija bude dobra ,a samo jedna "[" moze da sejeb ceo handling ,gde god da si je stavio ,znachi samo prva linija da se poklapa ,a ostale ne moraju ,meni je vishe od pola file-ova tako i sve ok

evo ti stari config ,pa vidi da li radi ,inace uvek napravi bekap bilo kog fajla ,obavezno je ,jer je neni reinstall vice city-a radjen bar 5 puta.

Kod:
400.0     200.0   4.0    0.0 0.08 -0.09 103 1.8 0.9  0.48 	5 190.0 60.0 5.0  R P 	15.0  0.50 0 35.0  	0.85 0.15  0.0   0.15 -0.16 0.5  0.0		0.0  0.15 10000 	1002000		2			1  1	4

Hvala, ali ipak mi ga je na kraju ispljunuo, sve je OK, samo sam trebao da budem strpljiv. Zna neko jel mogu da se ubace novi zvukovi, motora npr.? Znam da je moglo u VC-u, ali ovde nisam nasao.

editor za zvukove u VC je dosao kasnije jer nije bio nesto mnogo bitan ,ali ako imash nove zvukove ,obicno dobijash i editor u kompletu ,jer nije mnogo rasprostranjen ,trazi pod litle joe`s sound editor ,jer je on pravio za VC ,verovatno ima i za SA,inace to je mnogo zajrebnao ,cesto pukne fajl i onda ostane nekolicina fajlova ,tako da ne preporucujem bash.

Invader je napisao(la):
Pa ona se ne pomera osim ako je ti ne pomeris

U tome mi je i problem. Necu da se kamera menja sa menjanjem misha. Mislim gluposti li, lik je statican, a ja na misha pomeram kameru oko njega. Jel mogu nekako da fiksiram kameru iza njega, a ja kako pomeram misha da mi se lik okrece u tom pravcu i trci i strejfuje standardno na w,a i s?

ne mozh' :)

i meni je pre bilo nezgodno, a sad mi se bash svidja kamera!

STORM je napisao(la):
Jamaha je najjaca "uvatis" dobar zalet i letis......
Isprobao sam skoro sve modove, svi su dobri(sem bmw), a audi najbolji :D
Ali ima i jedan bag bmw M5 nisu mu dobro uradjene teksture... :wall:

A gde si nasao Audi, BMW?

Edit: Nasao sam na ruskom sajtu, mada po meni su teksture Audi-ja loshe.

Poslednja izmena:
Jel moze neko ukratko da mi objasni ove modove
Kad skinem file gde da ga otpakujem i gde i koje brojeve da kucam ?

imash u readme sve lepo pishe ,samo si lenj bre fajlovi handling.cfg i carcols.dat se nalaze u data folderu ,tu se upisiju vrednosti za auto ,brzina ,kocnice ,veshanje ...
editujesh img fajl ,valjda gta3.img npr menjash infernus ,nadjesh infernus.txd i .dff i izbrises ,zatim ubacish fajlove koje si dobio ,bitno je da moraju imati isto ime tj infernus.txd i .dff i zamenish ,rebuild archive i to je to.

Avraam je napisao(la):
ne mozh' :)

i meni je pre bilo nezgodno, a sad mi se bash svidja kamera!

Tako je bilo i meni - na pocetku sam se toliko nervirao, da sada sam poceo mis da vrtim u BF2 zbog navike. Radi poredjenja, probao sam i VC nakon sto sam odigrao nekoliko sati SA. Nemate pojma koliko je kamera bolje uradjena ;)

fade je napisao(la):
sto se tice one misije sa motorom ,nikako da predjem i lepo editujem handling.cfg i motor ladno stize ,pri max speed 283 kmh ,leti ,inace onaj motor kod dokova je nrg 500 ,imash ga i u los santosu u garazi kod onog stadijuma ,jednu ulicu prema las venturas
Ja uopste nisam imao problema sa tom misijom, drzim w dok ne dobijem ubrzanje a zatim sa kursorom (gore) postignem max brzinu, cak moram da pazim da ne idem prebrzo :p

Posto sam se nasao pametan :D pa izmenio ime foldera u kom je GTA SA on je prestao da mi radi. Ja ga vratim na staro ime, on opet nece. :d
Da li neko zna gde je save fajl(posto sam ga ja trazio po my doc. i GTA SA folderu i nisam nasao).
Igrao sam ga vec skoro mesec dana i mrzelo bi me da prelazim sve ponovo posto mislim da ga reinst. :crash: POZ

Nazad
Vrh Dno