Šta je novo?

Gta IV

^ GTA: San andreas na PS2 zauzima 7.8GB. Kako je moguce da sa teksturama iz 99. i 2007. godine moze da zauzima isto, samo ti znash, a da ne pominjem zvuk, i sve ostalo shto se promenilo za skoro 10 godina razlike u hardveru.

Stvar je u tome shto dok GTA ponovo ne bude PS3 ekskluzivan, mi necemo znati kako bi izgledao na 50GB mesta i na PS3 hardveru, pa cemo (cete) misliti da ne moze bolje od ovoga, i za sve to su krivi 50 miliona dolara koje je Microsoft platio Rockstaru.

Nije mi jasno kako zauzima GTA SA 7.8gb na ps2 ??
Narodne verzije su oko 4gb . Da li su nesto izbacili?
Ali kako moze da Armed assault sa mapom 20km sa 20km da stane na jedan dvd,
valjda moze i GTA 4 na dual-layer DVD.
Samo bez price da moze ali da se izgubi kvalitet same igre.

Prilozi

• sshot-7.jpg
    sshot-7.jpg
    146 KB · Pregleda: 107
  • sshot-8.jpg
    sshot-8.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Nakon priča da se igra prelazi brže na AMDu nego na Intelu krupnim koracima grabimo ka varijanti da je dosta igrivija i da ima bolji gejmplej ako zauzima 8 GB nego 4 GB.

Kad procitam neke postove dodje mi da placem.

^ GTA: San andreas na PS2 zauzima 7.8GB. Kako je moguce da sa teksturama iz 99. i 2007. godine moze da zauzima isto, samo ti znash, a da ne pominjem zvuk, i sve ostalo shto se promenilo za skoro 10 godina razlike u hardveru.

Stvar je u tome shto dok GTA ponovo ne bude PS3 ekskluzivan, mi necemo znati kako bi izgledao na 50GB mesta i na PS3 hardveru, pa cemo (cete) misliti da ne moze bolje od ovoga, i za sve to su krivi 50 miliona dolara koje je Microsoft platio Rockstaru.

pre nego sto nastavis da se blamiras samo da ti kazem da nisam video ni jednu igru za x360 koja koristi pun DVD9. to sto su svi diskovi nafilovani do kraja ne znaci da se toliko i koristi.
na svakom disku ima jos giga do dva slobodnog prostora tako da nece biti nikakav problem da novi GTA stane na DVD9 medij.
taj sony pr bullshit ostavi za neki konzolaski sajt gde klince ne znaju sebi nos da obrisu.

na svakom disku ima jos giga do dva slobodnog prostora tako da nece biti nikakav problem da novi GTA stane na DVD9 medij.
taj sony pr bullshit ostavi za neki konzolaski sajt gde klince ne znaju sebi nos da obrisu.

Da, to je taj mentalitet. Mešavina Srbina koji sve zna bolje od svakoga,
i Amerikanca, koji bez izuzetka uzima najskrnavije instant rešenje.

Welcome to the XXI century.

molim te prosvetli me prepametni i sofisticirani covece.

molim te prosvetli me prepametni i sofisticirani covece.

Primetio si i sam koliko je tvoja izjava besmislena, nemam šta da te prosvetljujem.

GTA serijal se po mnogo čemu razlikuje od drugih igara, sigurno je da će za nju kapacitet medija
na kome dolazi biti višestruko značajan. Svojevremeno se i Nintendo samosahranio insistiranjem
na upotrebi zastarelih kertridža, dok su ostali proizvođači konzola te generacije primetili da CD-ROM i te kako ima prednost.

Mene generalno ne zanima lobiranje ni za jednog proizvođača, jer nemam ništa od toga,
ali svakako će me razočarati GTA koji ne koristi sve prednosti next-gen tehnologija koje su dostupne. Tu podrazumevam teksture više rezolucije, više tipova likova i vozila, više zgrada, unutrašnjost zgrada, više prostora za šetanje, više radio stanica...

Ne kažem da je to jedino bitno, ali Rockstar su do sada nebrojeno puta dokazali da umeju
da naprave nešto posebno, a sada bi na PS3 još imali prilike da se razmahnu.

pre nego sto nastavis da se blamiras samo da ti kazem da nisam video ni jednu igru za x360 koja koristi pun DVD9. to sto su svi diskovi nafilovani do kraja ne znaci da se toliko i koristi.

Bez obzira shto smo dugo na forumu, mnogo si se ti opustio u ponashanju.

Ako ti se PC i X360 raspada pa si nervozan, zadrzi to za sebe. GTA San andreas PS2 original zauzima 7.8GB, znachi DL DVD i to je tako kako je. Ako neko moze normalno da mi objasni kako ce danashnje texture, zvuk i grad da stanu na isti prostor, rado cu saslushati, ali ovakvim postom necesh stici nigde. Jedino objasnjenje je da grad nece biti tako raznovrstan, da ce muzike i zvukova biti manje i da teksture nece biti onakve kakve bi mogle da budu, i to je upravo razlog shto GTA ne treba da postoji na X360 ili treba da naprave potpuno odvojene verzije, makar ona na PS3 kasnila godinu dana.

Ako mislish da stvarno svaka igra moze da stane na DVD9, kako objashnjavash Blue Dragon, i shta ce biti za 3-4 godine ?

Za 3-4 godinece biti novi XB. 6 godina je sasvim dovoljno da traje konzola.
Jedino kada ne bi bilo konkurencije islo bi se na period od 10-12 godina pa i vise dok se ne iscijedi i zadnji cent iz korisnika.
Pogledaj samo Game Boy koji se prodavao tolike godine dok se konacno nijesu smilovali da izbace GBA. Taj isti GBA bi bio jos glavni na trzistu da ih nije Sony pritisnuo sa PSP-om pa su izbacili DS. Dug vijek konzola nikako nije prednost kakvom je neki ovdje predstavljaju vec cijedjenje novca iz korisnika bez ulaganja u novu tehnologiju.
Nedostatak konkurencije je doveo do toga da se u CG ADSL 512 placa 25 eura uz ugovor od dvije godine i ogranicenjem od 10Gb za mjesec dana

Nedostatak konkurencije je doveo do toga da se u CG ADSL 512 placa 25 eura uz ugovor od dvije godine i ogranicenjem od 10Gb za mjesec dana

Super je to poređenje, ali delovanje Microsofta na tržištu konzola ( a i drugde )
nikako ne potpada u granice obične konkurencije.

Njihovo delovanje bi bilo kao da npr. dođe MS na tržište internet provajdinga U CG,
i da ti ponude ADSL 512 za jedan evro godišnje, ugovor na 10 godina.

A onda kad potpišeš, ispostavi se da u cenu nije uračunat modem, koji ti naplate 50 evra,
a neki kabl ti naplate još 50 evra, pa onda kad ostanu sami na tržištu podignu cene usluge na 25 evra mesečno, a modem koji se stalno kvari treba da plaćaš opravke po 20 evra,
i usput na svakih 6 meseci izbace po neku novu verziju koju moraš da uzmeš za još 50 evra.

:d

6 godina je ok zivotni vek za konzole, ali koliko vidim 360-ke crkavaju ne nakon 6 godina vec nekoliko meseci koriscenja :lol:

A i zivotni vek 360-ke bi bio dobar da traje jos koju godinu ali ako se ova blamaza nastavi sa prozivkama oko stope kvarenja od 25-35% koliko pominje fox i jos neke vece medijkse kuce videcemo dal ce uopste i biti sledeceg xbox-a jer im je ovo najgora medijska kampanja koju su mogli da pozele- ne znam da li se ikada desilo da je neki aparat imao takav procenat crkavanja. Da su se kupci ohladili najbolje pokazuje to sto je prodaja zakucana na 10 miliona vec nekoliko meseci i pored izlaska elitea a od cega je nekoliko miliona uracunatih i crknutih primeraka.

Inace dug zivotni vek konzola je potreban da bi dev. timovi imali vremena da provale sve cake u razvoju kao sto se desilo sa ps2 pa su zato i izasli naslovi kao soc, gow2 ili gt4. Skracivanje zivotnog veka dovodi do neiskoriscavanja svih potencijala konzole.

Inace dug zivotni vek konzola je potreban da bi dev. timovi imali vremena da provale sve cake u razvoju kao sto se desilo sa ps2 pa su zato i izasli naslovi kao soc, gow2 ili gt4. Skracivanje zivotnog veka dovodi do neiskoriscavanja svih potencijala konzole.

Ovo je tacno ali je tacno i da su te igre u trenutku izlaska bile super za PS2,ali tehnicki smesne u odnosu na PC igre slicnog zanra,dok je izasao GoW2 ja sam vec prodao PS2 jer mi je bio zastareo i smesan!Pustite te price 6 godina,PS3 ce imati postene igre tek 2008. a to je 8 godina
od izlaska PS2,mislite o tome!;)

Poslednja izmena:
Jesi li probao gow2? I pored veoma jakog pc-ja, ps3 i 360 koji mi stoje u kuci za mene najjaci naslov u 2007 i to na vremesnom ps2. Nije samo grafika bitna, ima nesto i u prici, radnji, atmosferi i muzici inace bi mi omiljene igre bili demoi iz 3d marka.

Jesi li probao gow2? I pored veoma jakog pc-ja, ps3 i 360 koji mi stoje u kuci za mene najjaci naslov u 2007 i to na vremesnom ps2. Nije samo grafika bitna, ima nesto i u prici, radnji, atmosferi i muzici inace bi mi omiljene igre bili demoi iz 3d marka.
Nisi shvatio poentu moje price,gow2 se navodi kao tehnicko cudo iz hardware-a PS2,kako on to izvlaci na 300Mhz i ostalo,ali ja ti kazem da dok su dosli do toga da izvlace poslednje atome snage iz PS2,on je odavno vec bio zastareo,poenta je,da ako cemo da cekamo 5 godina da provale hardware PS3,i njega ce vreme tada pregaziti!
Da ponovim,igre koje valjaju na PS3 pojavice se tek 2008.,a hardware je predstavljen 2005.,pa jel stvarno mislite da ce i 2008,9,10,11 PS3 biti toliko ispred PC-a kako je prvobitno najavljen?!
Celi hype oko PS3 je bio u vezi hardware-a,pa onda sta ce on moci da pruzi,ali je sa konzolama uvek ista prica,tehnicki jedno kratko vreme budu ispred PC-a,pa zatim krenu da zaostaju,da bi na kraju ljudi pricali jel vidite sta izvlace iz bajate konzole!
Evo vec 2 godine developeri pricaju "mi izvlacimo samo 30-50% iz PS3-ke",pa mislim i na igrama se to vidi....
Ja ne znam ljudi jel vi mislite da zivite 1000 godina,ali od izlaska PS2 je proslo 7 i po godina,a naslednik jos nema postenu igru,sve su u najavi!

Poslednja izmena:
Ako te zanima iskljucivo tehnicka strana- da li si video motostorm?

Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da je bitna samo grafika,tako da ne znam zasto mi to podmeces,ti bi trebalo da se zapitas zasto taj Gow2 nije izbacen za PS3 umesto za PS2,sa istom pricom,atmosferom,boljom muzikom,boljom animacijom i grafikom,ili je mozda ok da 2009. kazu kako su tek sad provalili PS3 hardware i da spremaju GoW3!
Ne kapiras ti mene jer ja najave PS3 i njenog velicanstva slusam od 2002.,pa mi je malo dosadila
ta prica o iskoriscavanju hardware-a posle 5 godina,a trebalo im da izbace konzolu 7 godina,znaci ukupno 12 godina kada ce neko reci "e vidi sta Cell moze,sad smo ga iscedili 85%".

A inace ovo potvrdjuje ono sto ja pricam,pa sramota je da pored x360,PS3 i PC-a ti u 2007. moras da igras igre na PS2,da sam dao tolike pare,ozbiljno bi se zabrinuo!:d

A inace ovo potvrdjuje ono sto ja pricam,pa sramota je da pored x360,PS3 i PC-a ti u 2007. moras da igras igre na PS2,da sam dao tolike pare,ozbiljno bi se zabrinuo!:d

Da patim od grafike kao ti brinuo bih se, ovako mi je najbitnije dal' uzivam uz neku igru ili ne ma kakva grafika bila u pitanju i koja platforma. I ne vidim tu nikakvo moranje, ako je igra dobra odigracu je makar na emulatoru kao sto sam npr. prelaziuo fanstasticne naslove za snes i nes dok ljudi kao ti bi se sigurno pre uhvatili serious sema i sl naslova. Naravno, o ukusima ne treba raspravljati, svakom svoje...

Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da je bitna samo grafika,tako da ne znam zasto mi to podmeces,ti bi trebalo da se zapitas zasto taj Gow2 nije izbacen za PS3 umesto za PS2,sa istom pricom,atmosferom,boljom muzikom,boljom animacijom i grafikom.

Mozda zato sto ps2 ima 100 miliona konzola na trzistu pa je samim tim gow2 mogao da bude prodat u vecem broju primeraka nego sto bi to bio slucaj da sje izasao kao launch naslov za ps3?

Poslednja izmena:
Bato, ja sam imao PS2 od 2001.,pre njega PS od 96-te,pre njega amigu,C64,spektrum i usput se igrao na sega konzolama,tako da mi ne pada napamet da se vracam na to!;)
Jedino sto po meni ne mora da evoluira je CS1.6!

Poslednja izmena:
Mozda zato sto ps2 ima 100 miliona konzola na trzistu pa je samim tim gow2 mogao da bude prodat u vecem broju primeraka nego sto bi to bio slucaj da sje izasao kao launch naslov za ps3?

A izvini sta ce im onda PS3,kada vec imaju PS2 u 100 mil primeraka,pa nek prave samo za PS2 igre,bitno je da pogode pricu i atmosferu!:d

Poslednja izmena:
Sudeci po grafici koju wii ima i po prodaji koju dozivljava mozda im to i ne bi bilo tako lose da su uradili.

A izvini sta ce im onda PS3,kada vec imaju PS2 u 100 mil primeraka,pa nek prave samo za PS2 igre,bitno je da pogode pricu i atmosferu!:d

Da li je moguce da vi igre u buducnosti zamishljate isto ovako samo sa fotorealististichnom grafikom ? :) Pa igre su u poselednjih 10 godina ubedljivo najvishe napredovale u grafici, mislim da je vreme da se krene napred sa svim ostalim shto nije grafika.

Evo banalan primer. Gran Turismo 4 na PS2 ima samo 6 automobila u trci i skoro da nema AI, nema damage model, ima slabu simulaciju podloga, sve zbog hardvera koji nije dovoljan bez obzira na smeshne teksture, broj poligona i rezoluciju. PS3 ce sve to omoguciti, a granice ce biti samo u tome koliko developeri budu hteli i mogli da urade.

Ili recimo Heavenly sword, Lair, Warhawk, koji omogucavaju draw distance, gomile AI jedinica koje nisu "jedan AI pomnozen 1000x", vec je u fazonu da se vishe od 5 ljudi ne ponashaju isto.

Igre ce se razlikovati po tome shto ce biti sve blize realnosti, ali ne po grafici, nego po svemu ostalom, i zato je Cell bitan u celoj toj prichi, i zato Cell uopshte i postoji, da razbija kompleksna izrachunavanja.

Poslednja izmena:
Da li je moguce da vi igre u buducnosti zamishljate isto ovako samo sa fotorealististichnom grafikom ? :) Pa igre su u poselednjih 10 godina ubedljivo najvishe napredovale u grafici, mislim da je vreme da se krene napred sa svim ostalim shto nije grafika.

Evo banalan primer. Gran Turismo 4 na PS2 ima samo 6 automobila u trci i skoro da nema AI, nema damage model, ima slabu simulaciju podloga, sve zbog hardvera koji nije dovoljan bez obzira na smeshne teksture, broj poligona i rezoluciju. PS3 ce sve to omoguciti, a granice ce biti samo u tome koliko developeri budu hteli i mogli da urade.

Ili recimo Heavenly sword, Lair, Warhawk, koji omogucavaju draw distance, gomile AI jedinica koje nisu "jedan AI pomnozen 1000x", vec je u fazonu da se vishe od 5 ljudi ne ponashaju isto.

Igre ce se razlikovati po tome shto ce biti sve blize realnosti, ali ne po grafici, nego po svemu ostalom, i zato je Cell bitan u celoj toj prichi, i zato Cell uopshte i postoji, da razbija kompleksna izrachunavanja.
Ja se apsolutno slazem sa tobom,jedino sto po meni sve to sporo ide,a ni u jednom trenutku
nisam rekao da mi je samo grafika bitna,inache bi vec kupio x360!
Ako kazem da nesto tehnicki zaostaje tu ne mislim samo na grafiku,ali nije bitno,prica je otisla bez veze u offtopic,za par dana je E3,pa cemo videti sta ce i kad ce biti!?:)

Ja se apsolutno slazem sa tobom,jedino sto po meni sve to sporo ide,a ni u jednom trenutku
nisam rekao da mi je samo grafika bitna,inache bi vec kupio x360!
Ako kazem da nesto tehnicki zaostaje tu ne mislim samo na grafiku,ali nije bitno,prica je otisla bez veze u offtopic,za par dana je E3,pa cemo videti sta ce i kad ce biti!?:)

Sporo ide?

Sporo ide, u odnosu na šta? Razvoj igara na drugim platformama nije ništa dalje dogurao.
Ni najbolje igre na PC ne briljiraju na drugim poljima osim grafike.

E, sad. Ako si ti mislio da ćeš tokom 2007. biti direktno mozgom priključen na matrix,
te da ćeš moći da u ultra-realističnom cybersvetu budeš neki extra dasa...
moraćeš da se strpiš još malo.

Nazad
Vrh Dno