Šta je novo?

GTA IV - Resenja problema -> Patchevi -> Tweakovi

LG
intel core 2 duo 2,00GHZ
grf; HD 2600XT 1536
ram 4GB
krekovao sam ispravno i opetmi nece da pokrene igricu na visti home premium a na sp 3 sve je bilo normalno pomagajte ljudi...

da, imam sp1 stoo???

da jesam

dali bi bilo problma za internet jer je mobile kada bih vratio na xp sp3

imam nekih problema sa gta
kada udjem u igru igram jedno pola sata i onda pocne igra da ide kao usporen snimak jedno 5-6 sekundi pa opet lepo i posle 5 minuta opet kao usporen snimak i tako se smenjuje.u cemu je problem

koju grf koristis

cudno, jeli ti novi driver

pre oko 2 nedelje sam skino sa atijevog sajta drivere

Poslednja izmena:
Ljudi meni posle patcha i razora kada ucita stari save izbaci iz igre fatal error onaj najklasicniji error sto se pojavljuje u xp-u kako se resava to???

Ljudi meni posle patcha i razora kada ucita stari save izbaci iz igre fatal error onaj najklasicniji error sto se pojavljuje u xp-u kako se resava to???

Da li si probao sa xliveless 0.95b?

Ako nisi probaj da ga skineš sa ovog linka http://public.sannybuilder.com/GTA4/xliveless-0.95b.rar sa tim meni radi bez problema, a na ovom linku ti je objašnjeno kako se koristi http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1692031&postcount=37

Nadam se da ti je pomoglo :wave:

Poslednja izmena:
E ladno je do save-a drgi save koji sam hvala bogu snimio samo par misija ranije radi. Tako da imam samo 5 misija da predjem i ponovo da budem na istom.

Jedno pitanje i misljenje. Ovaj patch 1.03 zilet lek i xlive ne znam sta od njih ali cenim da je patch 1.03 - mnooooogo bolje radi gta 4.
A moje misljenje i vidjenje barem sto sam malo igrao (znaci probajte sve nasvirajte do kraja od slidera ili ih skroz skinite malo se menja) da su ovim patchom malo osakatili grafiku tj. gledajte u daljini kako su sada mnogo losije texture dok su u blizini texture one koje ste izabrali u settingsu. Sto je naravno za performanse odlicno. |Da li i vi mislite tako ili mozda je meni tako zato sto nisam instalirao 1.02 patch pre 1.03. Obratite paznju na detalje u daljini dal vam izgledaju mnogo losije od onih u neposrednij blizini.

pucajte sta mislite

GTA IV PC Maintenance Update 1.0.4.0

Rockstar Games has released a maintenance update for the PC version of Grand Theft Auto IV. As the title suggests, it's not a full-blown patch like the previous updates, but it should provide a reasonable performance boost for most players.

The game will prompt you to install the update the next time you log on to Games for Windows LIVE. You can also install it manually by downloading it directly from Rockstar's website. The update includes all the fixes from the previous patches, so if (for any reason) you have to re-install the game, you don't need to install the previous updates.

Kod:
http://updates.rockstargames.com/patches/gtaiv/GTAIV_MAINTENANCE_UPDATE_1040_EFIGS.rar

Jel' probao neko ovaj patch? Ima li kakvog boost-a?

Prema onome što piše (Resource management adjustments based on the operating system detected.) trebalo bi da ima poboljšanja, ali pretpostavljam da su minimalna. Probaću ako stignem, pa ću javiti.

Evo ga i najnoviji xliveless koji radi sa ovim patchom:

xliveless-0.97b

Poslednja izmena:
Da li si probao sa xliveless 0.95b?

Ako nisi probaj da ga skineš sa ovog linka http://public.sannybuilder.com/GTA4/xliveless-0.95b.rar sa tim meni radi bez problema, a na ovom linku ti je objašnjeno kako se koristi http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1692031&postcount=37

Nadam se da ti je pomoglo :wave:

Igrao sam GTA bez novih patch-eva (kad se pojavio) ali sam u medjuvremenu promenio HDD i nisam mogao da ubacim stare save-ove, e sad me zanima, pošto želim da zavrsim igru šta sve treba da odradim. Instaliram GTA onako da se pokreće preko social club-a i instaliram ovaj xliveless ili su mi potrebni i novi patchevi?
:wave:

Igrao sam GTA bez novih patch-eva (kad se pojavio) ali sam u medjuvremenu promenio HDD i nisam mogao da ubacim stare save-ove, e sad me zanima, pošto želim da zavrsim igru šta sve treba da odradim. Instaliram GTA onako da se pokreće preko social club-a i instaliram ovaj xliveless ili su mi potrebni i novi patchevi?
:wave:

Možeš da instaliraš igru bez patch-eva i da je igraš, ali ne znam zašto bi igrao bez patch-eva jer ipak primetno ubrzavaju igru. Ja sam nedavno instalirao GTA + 1.03 patch + žilet + xliveless 0.95b na novi komp i igru pokrećem na LaunchGTAIV.exe, a stare save-ove sam ubacio u "C:\Documents and Settings\User Name\My Documents\Rockstar Games\GTA IV\Savegames" i za sada radi ok. Ovih dana ću da ubacim i ovaj novi patch + xliveless 0.97b pa da vidim da li će da radi bolje.

Možeš da instaliraš igru bez patch-eva i da je igraš, ali ne znam zašto bi igrao bez patch-eva jer ipak primetno ubrzavaju igru. Ja sam nedavno instalirao GTA + 1.03 patch + žilet + xliveless 0.95b na novi komp i igru pokrećem na LaunchGTAIV.exe, a stare save-ove sam ubacio u "C:\Documents and Settings\User Name\My Documents\Rockstar Games\GTA IV\Savegames" i za sada radi ok. Ovih dana ću da ubacim i ovaj novi patch + xliveless 0.97b pa da vidim da li će da radi bolje.

Ma radi ona i ovako to nije problem, problem je što neprepoznaje stare save-ove, pa me zato zanima da li ću s ovim rešenjima moći da igram odatle gde sam stao.:wave:

Možda malo kasnim sa benchmarkovanjem, al' evo, da postavim rezultate ovog novog patcha + novih drajvera.

Stari setup - 1.0.3.0 & 182.08

Statistics
Average FPS: 46.32
Duration: 37.17 sec
CPU Usage: 96%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Highest
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 182.08
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

File ID: Benchmark.cli

Novi setup - 1.0.4.0 & 186.18

Statistics
Average FPS: 44.02
Duration: 37.21 sec
CPU Usage: 97%
System memory usage: 47%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Highest
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 186.18
Audio Adapter: Sound Blaster Audigy
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

File ID: Benchmark.cli

Sve u svemu, nema poboljšanja. Možda je i do drajvera, zato sam istakao koje sam koristio, mada ne bi smelo. Pošto je, kao što reče Prodigy, ovaj patch "pripremni" za 1.0.5.0, oprašta mu se. :) Nadam se da će taj 1.0.5.0 doprineti performansama u onoj meri u kojoj je to učinio 1.0.3.0. Mada, ne cimam se mnogo, prešao sam igru, tako da mi je manje-više svejedno.

Hvala na testu. Znaci ne isplati se cimati sa novim patch-om. I ja sam presao igru pa sad hocu ponovo da je igram pa reko prije nego sto pocnem da je dotjeram sto bolje :D

Jel postoji nesto za preskakanje misija? Ne mogu da predjem prvu misiju sa helikopterom(kada treba da pratis drugi helis) posto je neshvatljivo neupravljiv. Stalno me vraca da je odradim...

Ako ne diraš miša dok voziš heli upravljivost je bolja nego u San Andreasu. Znači cepaj samo na tastaturi ili gamepadu i ne bi trebalo da imaš problema.

Ja imam problem sa poslednjom misijom.

Kada skocim sa motorom i hvatam se za helikopter. Pise da pritiskam dugme za skok da bi se popeo u helikopter. Nista se ne desava. Menjao sam i taster za skok, probao i sa gamepadom... nista

Koristim 1.0.3.0 patch ako je bitno.

@ivan555
samo sam tastaturu koristio ali kada treba da zaokrenem helis kod zgrada nikako mi ne ide. izgubim vreme i puknem misiju. Mozda ima nekih tastera se, Q,A i num tastature koje ja dobro ne koristim, jer bas sam daleko od toga da predjem ovaj deo.

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ja recimo kad želim naglo da smotam npr. u desno pritisnem s (za kočenje), d (za zanošenje udesno) i num6 (odnosno rotaciju udesno) i heli mi se okrene u mestu za 1sec :) Samo vežba... Preskakanje misije je nemoguće, jedino da nađeš save posle te misije.

@ivan555
Presao sam tako sto se uopste nisam zavlacio u zgrade i ispod mosta jer sam znao putanju unapred. Skratio sam cepajuci pravolinijski ka krajnjem odredistu i iz prve presao. E a hteo sam da batalim igru zbog ove misije :)

Vrh Dno