Pozdrav, jel čistio neko u utrasnjost Termomont Toby 20? Traže mi 70e da očiste.
Jeste. Otvorio sam ona desno gore vratanca, tamo ne postoji nista sto bi moglo da se dalje otvara i postoji "zadzepak" za neku dokumentaciju. Jedino sam našao sa leve bocne strane jedan deo sa 10ak šrafova, kapiram da je to to. Nije mi frka da otvorim ali ne znam sta daljeCistimo cale i ja svake sezone sami. Je l onaj crveni kotao?
Ona dole desno vratanca otvoris, pa ces da se pomucis da izvadis onu sipku dugacku sto drzi sve turbulatore (spolja izgleda kao veliki sraf koji pomeranjem sa onom ruckom drmas turbulatore). Bas je komplikovano ali nije nemoguce. I onda ocistis svaki turbulator posebno. Vadis ih tako sto ih gurnes na gore kroz ta vratanca dole desno i izadju kroz rupe koje vidis kad skinet ta vratanca gore. Usisas sve, cetkom prodjes sve te rupe i onda vratis. 😂Jeste. Otvorio sam ona desno gore vratanca, tamo ne postoji nista sto bi moglo da se dalje otvara i postoji "zadzepak" za neku dokumentaciju. Jedino sam našao sa leve bocne strane jedan deo sa 10ak šrafova, kapiram da je to to. Nije mi frka da otvorim ali ne znam sta dalje![]()
Aj sve sve, ali čime da usisam?Ona dole desno vratanca otvoris, pa ces da se pomucis da izvadis onu sipku dugacku sto drzi sve turbulatore (spolja izgleda kao veliki sraf koji pomeranjem sa onom ruckom drmas turbulatore). Bas je komplikovano ali nije nemoguce. I onda ocistis svaki turbulator posebno. Vadis ih tako sto ih gurnes na gore kroz ta vratanca dole desno i izadju kroz rupe koje vidis kad skinet ta vratanca gore. Usisas sve, cetkom prodjes sve te rupe i onda vratis. 😂
Zar se kod nje ne skidaju turbulatori lako? Kao da sam gledao na internetu. Sta grejes sa 50kw?Meni za temeljno čišćenje thermoflux pelling 50 kw odu neka dva i po sata.
Zaista ne vjerujem da ima retardiranije i grdje peci za čišćenje, plus je ogromna.
Eto nek za tobija idu 2 sata, mnogo je to paprena satnica, ali odu logikom dok je 🐑🐑 biće i lakih 💵
Iskreno mi više odgovara kontrola sa termo glavama, jer je ujednačena temperatura u svim sobama. Da li je na ovaj način potrošnja peleta mnogo povećana?Ukoliko izbacis sobni termostat onda kotao kontrolises putem temperature vode, a temperaturu u prostorijama sa termo glavama. Tada ces u prelaznom periodu imati cesce paljenje kotla (kada je ukljucen standby), ali ujednaceniju temperaturu u objektu. Ne znam da li taj model ima mogucnost integracije u home assistant (o tome vise ovde https://github.com/RichyA/home-assistant-salus-it500). U tom slucaju nabavi i smart termo glave, pa kontrolu vrsi putem scena u tom programu.
U svim sobama su termo glave bukvalno na broj 3. Rekli su mi da u kupatilu i hodniku ostavim odvrnute do kraja zbog neke sigurnosti.Ne mora da znaci posto imas termo glave, opet sve zavisi od zadatih temperatura u prostorijama, svakako treba probati.
Pa termo glave su ugrađivane još dok je bilo grejanje na drva. U kupatilu je običan ventil, nije termo glava, i u hodniku je običan ventil. E sad videću da mi ugrade i to automatsko odzračno lonče, ukoliko mi je neophodno?Pojacaj u sobama koje slabije greju pre izbacivanja termostata, da bude jaca cirkulacija vode. Nisi imao potrebe da stavljas termo glave u kupatilu, vec automatsko odzracno lonce.
Druze ja imam toby 17b i sam ga cistim, prepostavljam da je princip isti, tvoj kotao je samo malo veci.Meni se pokrivili tresaci i oni limovi u turbulatorima, trazili 6000 din da nameste, ja sve povadio, bacio, i evo radi vec tri sezone bez tih tresaca. Ciscenje nije komplikovano, ja ga svako leto rastavim i pocistim, samo slikaj postupke ako te je strah da nesto ne pogresis.Pozdrav, jel čistio neko u utrasnjost Termomont Toby 20? Traže mi 70e da očiste.
Ako radi, cepaj samo, nisu losi momci iz termomonta, jave se na mob, i pomognu ako mogu,aj da ih pohvalim😁Hvala, videću nešto. Izgoreo je mozda 7-8T peleta od kad je kupljen, mozda moze da izgura i ovu zimu bez čišćenja
@Miroslav zv
Sto se tice momka iz Nisa, ne bih mogao da dam preporuku.Ako radi, cepaj samo, nisu losi momci iz termomonta, jave se na mob, i pomognu ako mogu,aj da ih pohvalim😁
Kod mene dolaze direktno iz simanovaca njihovi radnici, mada ja sve radim sam, stelovanje, zamena grejaca, jedino ako treba neki deo oni dolaze i menjaju. Sto se tice kotla dosta sam imao kvarova, menjan motor puza, tri grejaca, sonda izduvnih gasova, zbog sonde morali i displej da mi menjaju, pa sad imam neki stari model. Presao sam na inventer klime pa mi sad kad sam pripremao kotao zaglavila pumpa.Morao sam da raskacim pumpu sa elektronike pa sam pustio moji staru na bajpasu, sad pumpa radi non stop. Trazili mi oko 13.ooo din da dodju i zamene pumpu. Nemam para za bacanje, teram ovako.Sto se tice momka iz Nisa, ne bih mogao da dam preporuku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari