Šta je bolje/jeftinije za prezimeti u ovom mom slučaju (kućica 30 kvadrata) peć na pelet ili klima? Ili verovatno oboje kombinovano, ali nisam siguran. Imam obe mogućnosti ali je raspored bezveze u odvojenim su prostorijama a nemam iskustva ni sa jednim. Deli ih mali kvadratni ulazni hodnik tj dvoje vrata pod 90° uglom, pravo je kuhinja gde je peć Alfa Plam Luca 8 kw a desno iz hodnika je dnevna/spavaća soba gde je neka Midea dc inverter klima 12tica. Dilema je samo da li uzimati pelet (i koliko) kada već ima inverter, vidim ljudi se greju i isključivo na to ali nemam iskustva sa inverterima, samo sam koristio klime za dogrevanje na tipa 5-15 stepeni napolju. Nekako mi je nesigurno ako baš ozbiljno zazimi ispod nule, a i zbog rasporeda. Možda bi mogla sobu i da ugreje ali bi vrv u kuhinji bilo suviše hladno. Stanodavac kaže da je peć servisirana, danas sam je prvi put probao, taman bilo malo peleta u njoj za probu, upalila radi deluje sve bez problema. E sad kako bi to grejalo nemam pojma, vrv bi u kuhinji moralo biti pretoplo da bi u sobi, gde je bitnije bilo ok. Gledao sam uputstvo i potrošnju neku minimalnu (inače je 0,82-2,03 kg/h) mislio sam da uzmem samo jednu paletu za tih par hladnih meseci, čini mi se da je dovoljno, a klimu za dok nije jako hladno. Jer dobar/veći deo dana ne bih ni bio kući, grejao bih većinom samo uveče ili ponekad ceo dan. Nemam ni gde dve palete da uskladištim mala je šupica. Pa pošto mi je klima nesigurna ne bih da čekam da pelet poskupi na zimu pa onda da jurim.
I može li da prođe neki od onih jeftinijih A2? Žarvine, good wood numanović, s-biom... ima li ikakve razlike?