Šta je novo?

Gree muse

Koliko znam ti "međustepeni" se ignorišu, odnosno prevode se u °C. Bar mi se tako čini da u svakom service manual-u tako stoji. Tako da se ne dobija ništa kada se prebaci na Farenhajte.
Tako je.Medjutim 74F i 73F je 23c .Primer ako ste klimu podesili na 74F ako vam se klima ugasila zbog pregrevanja ona ce se upaliti na 73F a to je i dalje 23c a ako ste je podesili na 23c onda se upali tek na 22c a to je 71F takva razlika se na jakim minusima dobro oseti.Ovo pisem iz iskusta.

E ovako da se javim posle malo duzeg testiranja klime MUSE EVO MODEL IZ 2022 112KA,ja sam ZADOVOLJAN BAS!verovatno da ima boljih ali I gorivo od nje,grejem oko 30kvadtrata I greje bez ikakvih problema,izolacija na kuci dobra,pvc stolarija,klima sad kako je ovo vreme malo u minusu skoro da I ne ulazi u defrost,drzim je 23,24stepena,ranije kad je bilo oko 6,7 stepeni ulazila je sad I ne ulazi,sta sam uocio bolje se ponaša kada je IFEEL opcija ukljucena na daljinskom,odrzava temperaturu bas ali bas dobro,što se potrosnje tice minimalna potrosnja ispod koje ne ide prilikom odrzavanja temp je 550w što je po meni super,tako da potrosnja ide u rasponu od 550do1500w,naravno 1500 ako se gasi I kad pocne da radi ali ne dugo,što po mom neka prosecna potrosnja bude oko 700w ako se gasi mada je najbolje da se klima ne gasi nikako ako se već Boravi gde greje,grejac na klimi I ako je ugasena u nekoliko Navrata na dan trosi oko 70w bez obzira što ne radi,spoljna jedinice nije Bucna kao po neke što sam imo prilike da slusam,brzina izduva ventilatora mi je najcesce na prvu brzinu I svi ovi testovi su na toj brzini testirani,nemam potrebe da dižem brzinu jer lagano greje prostorije bez problema pri tom ne smeta,sve u svemu izuzetno dobra klima bar do sad kad je bila najmanja spoljna temp na -5 za neke manje temp nisam imao prilike da je testiram.

E ovako da se javim posle malo duzeg testiranja klime MUSE EVO MODEL IZ 2022 112KA,ja sam ZADOVOLJAN BAS!verovatno da ima boljih ali I gorivo od nje,grejem oko 30kvadtrata I greje bez ikakvih problema,izolacija na kuci dobra,pvc stolarija,klima sad kako je ovo vreme malo u minusu skoro da I ne ulazi u defrost,drzim je 23,24stepena,ranije kad je bilo oko 6,7 stepeni ulazila je sad I ne ulazi,sta sam uocio bolje se ponaša kada je IFEEL opcija ukljucena na daljinskom,odrzava temperaturu bas ali bas dobro,što se potrosnje tice minimalna potrosnja ispod koje ne ide prilikom odrzavanja temp je 550w što je po meni super,tako da potrosnja ide u rasponu od 550do1500w,naravno 1500 ako se gasi I kad pocne da radi ali ne dugo,što po mom neka prosecna potrosnja bude oko 700w ako se gasi mada je najbolje da se klima ne gasi nikako ako se već Boravi gde greje,grejac na klimi I ako je ugasena u nekoliko Navrata na dan trosi oko 70w bez obzira što ne radi,spoljna jedinice nije Bucna kao po neke što sam imo prilike da slusam,brzina izduva ventilatora mi je najcesce na prvu brzinu I svi ovi testovi su na toj brzini testirani,nemam potrebe da dižem brzinu jer lagano greje prostorije bez problema pri tom ne smeta,sve u svemu izuzetno dobra klima bar do sad kad je bila najmanja spoljna temp na -5 za neke manje temp nisam imao prilike da je testiram.
Na kojoj temp.drzis na klimi moja upada u frost kad je minus na 45 min i spoljna jedinica bucnija nego kad je plus malo vise bruji

Blago tebi. Moja, ona prva muse, sada kada je minus izgara potrošnju kao blesava. Defrost na po par sati od po 5-7min. Skoro uopšte ne modulira i potrošnja je od 1000-1500w. Barem je toplo ***, ali o uštedi ni govora.

Blago tebi. Moja, ona prva muse, sada kada je minus izgara potrošnju kao blesava. Defrost na po par sati od po 5-7min. Skoro uopšte ne modulira i potrošnja je od 1000-1500w. Barem je toplo ***, ali o uštedi ni govora.
Cuo sam za te prve Muse klime,što se ove tiče stvarno je sve tako kako sam napisao i zadovoljan sam bar do sad,voleo sam više minuse da bi video kako se ponaša ali ove godine valjda to neću videti.

Koju kvadraturu greješ i kakve toplotne gubitke imaš (izolacija stolarija)?

Pvc od pre par god. Solidna izolacija. Zgrada iz 1999.god. Grejem blizu 45kv

A koliko je setovana temperatura i temperatura u sobi/sobama?

Kad kazes ne modulira vec trosi izmedju 1000-1500 jel to znaci da se gasi kad stigne zadatu, ili cijelo vrijeme tuce u tom rasponu?

Stan mi je ceo otvoren, klima se nalazi u velikoj dnevnoj, tu je kuhinja sa trpezarijom i spavaca soba. Na klimi je temp uglavnom setovana na 24. Druga brzina. Kada dostigne tu temp ume da se ugasi, pa onda prebacim na 26 zbog bebe. Tada bije i ne gasi se i celo vreme tuče u tom rasponu potrošnje. Temp u dnevnoj je 22-23, u sobi i kuhinji 20.

Poslednja izmena:
Sam si sebi odgovorio zbog čega klima vuče preko 1000w, očigledno da ne postiže da zagreje na setovanih 26 stepena, pa onda mora da radi jače, možda je to velika kvadratura za tu klimu (pogotovo kad krenu manje spoljne temperature). Očisti i filtere ako nisi skoro.

Mislim da zadata temperatura nema nikakve veze. Isto trosi na 24 ili na 26 ili na 30, samo sto konstantno radi na 26 i preko jer verovatno ne moze da postigne da zgreje toliku kvadraturu. Filtere cistim na svake dve tri nedelje. Mislim i da spoljna mora da mi se ocisti jer je uvucena u terasi van spoljnih uticaja.

Šta kaže klima kad stisneš taster temp na daljincu, koliko očita izmerenu temperaturu?
Očisti filtere, operi, to te ništa ne košta.

Šta kaže klima kad stisneš taster temp na daljincu, koliko očita izmerenu temperaturu?
Očisti filtere, operi, to te ništa ne košta.
kaže 22 stepena. i to nekad ubode. inače lupeta često. javlja nekad 11, 12 što nema veze sa mozgom. filtere čistim redovno, spoljnu ne mogu sam, to mora servser.

Poslednja izmena:
Je l popunjena rupa u zidu gde je prolazi instalacija?

pa verovatno termostat ne očitava dobro temp i brljavi u radu. pretpostavljam

Dzabe je stan ceo otvoren, ako imas vrata i veliku daljinu toplota ne moze da dopre svuda, logicno. Sa dve klime bi to bilo mnogo bolje rasporedjeno a i trosio bi manje verovatno.

Ja sam zadovoljan mojoom gree muse fino daje toplotu jedino sto me nervira na sat vremena sto upada u frost. Dali moze biti do greske do montiranju?

Nije greska vec greje veliki prostor mozda i zato ide cesce u defrost.

Je l popunjena rupa u zidu gde je prolazi instalacija?
A koji je problem ako ta rupa nije popunjena? Kod mene je samo spolja zatvorena stiroporom. Vidim komšija do mene u zgradi spoljnu jedinicu montirao na spoljni zid zgrade i instalacija do ulaska u stan je sve spolja, kako li se pa on greje.

Dzabe je stan ceo otvoren, ako imas vrata i veliku daljinu toplota ne moze da dopre svuda, logicno. Sa dve klime bi to bilo mnogo bolje rasporedjeno a i trosio bi manje verovatno.
Pazi nije da nisam probao da zatvaram vrata. Ista je potrošnja. Mislim verujem da druge klime drugačije rade, ali muse baš kida sa potrošnjom i atipičnim radom u odnosu na ostale modele.

To onaj stariji model sto brljavi? Neko rece da novija radi ok.

Nije greska vec greje veliki prostor mozda i zato ide cesce u defrost.
Oko 32 kvadrata kad je iznad 4 stepena radi bez upadanja ispod na nulu minus upada na sat vreme i bucnija dodje. Sta ce biti kad bude jos veci minus a neko kaze ne upada mu na te temp kao meni

Sta upada,gde upada i kako?
Jel postoji neka knjiga sifri za uspešno citanje?

Nije svakome isti prostor. Dobro izolovanih 50 kvadrata je lakse grijati nego neizolovonih/slabo izolovanih 25.
Tebi je klima na knap, i nece imati snage na debljem minusu ako oko 0 c nmz postoc zadatu temperaturu. Rjesenje ima dosta. Uzeti dosta jacu klimu, staviti drugu klimu dodatno ili najbolje od svih izolaciju popravit

Nazad
Vrh Dno