Šta je novo?

Gree muse

Imam istu klimu kupio pre par meseci jer su je pohvalili zato što je kao novi model nije neki stari koji je imao probleme,grejem oko 30kvadrata,kupio sam aparat za merenje potrosnje i klima najmanje što pada je 600w na prvoj brzini,vidim pišu da klima ide na 300w ali to kod mene nije slučaj,laik sam prvi put imam klimu i tek sam je počeo koristiti,moze li neki savet kako i šta je najekonomicnije i najefikasnije,hteo sam isto pirati klima nekad stane da duva a pri tom se peraja na klimi ne zatvore i merac potrošnje meri oko 600-700w je li to normalan neki rad ili sta je?takodje nekad na stand by meri potrošnju od 70w a inace bude 7,8w,
Tako radi i moja Gree Muse iz 2021god, trosi nenormalno i pojedine modele Gree treba izbegavati

Prilozi

• viber_slika_2023-01-08_11-41-07-857.jpg
    viber_slika_2023-01-08_11-41-07-857.jpg
    58 KB · Pregleda: 41
Klima za grejanje je dobra ali za prelazni period kad zazimi teže to ide.
To je tvoj licni stav, ako tebi nije uspelo ne znaci da ne moze. Ja grejem kucu sa klimama vec 11 godina, prvo dve sa nesto lozenja na vecim minusima pa 4 bez lozenja i sad 5 klima, nema lozenja ni sekunde, -17C bilo, kuca kao centralno da radi. Moze, ali ne sa losom klimom i losom izolacijom.

Na kojoj ste lokaciji? Kod mene nije bilo defrosta bar nisam cuo.

To je tvoj licni stav, ako tebi nije uspelo ne znaci da ne moze. Ja grejem kucu sa klimama vec 11 godina, prvo dve sa nesto lozenja na vecim minusima pa 4 bez lozenja i sad 5 klima, nema lozenja ni sekunde, -17C bilo, kuca kao centralno da radi. Moze, ali ne sa losom klimom i losom izolacijom.
Aha, po tebi znači GREE klima je loša klima. Ja na kući nemam izolaciju, puna jedno ipo cigla. Brat ima izolaciju i sa GREE klimom ima isto iskustvo.

@marko87p mi na jugoistoku u proseku imamo uvek zimi nižu temperaturu od severa.

Gree nije loša klima u smislu da ne može da zagreje (pošto se svi žale da pregreva). Ali bez proračuna toplotnih gubitaka o grejanju na klime nema govora, a posebno ako objekat nije izolovan.

Za neke klime se treba pomuciti da bi im se ugodilo i da radjas mecku pa itad brljave a za neke sta god da im radis i da hoces nemozes da ih nateras da brljave. Ja polako dolazim do takvih zakljucka jer imam od dva proizvodjaca. 3 Muse iz 2020. su malopre u 165m2 sa najacim izduvom bez problema uspele da za 21 trazenu uguraju na 23,8 C i ko je to trazio od njih i zasto su to uradile i zasto su potrosile bezveze struju ? I sa ifeel i bez njega. Inace ja ih drzim od pon do petka na 20 i tada se isto dogadja pa reko ajde da nije taj broj 20 neka crna magija da probam sa vecom temperaturom. I sad verovatno jos tamo stoje i cekaju da padne sneg da se opet ukljuce. Probao sam apsolutno sve kombinacije i ne vredi. Sve te deformacije u rad nisu bile tako ispoljene u prve zime kada nisam imao izolaciju nego samo punu ciglu i melter i bio sam odusevljen koliko mi je manji trosak u odnosu na pelet a kada sam perfektno uradio izolaciju i zidova i tavanske ploce sve je pobrljavelo. Manja je potrosnja posle izolacije ali ima mnogo vecih odstupanja u pregrevanju i cekanju da se ponovo ukljuce mozda citavih 4 stepeni. Verovali ili ne komnfornije je bilo kada objekat nije imao izolaciju.
Moj prostodusni zakljucak muse moze da bude dobar i rentabilan samo u nekoj bas pogodjenoj prostoriji gde su gubitci toplote tacno toliki koliko on moze sa najmanje snage da radi i da se ne gasi. Jer ako se gasi onda mu prostorija ne odgovara i trosice bezveze struju i plus ce nekonfor da praci sa 4C razlike. Znaci da skinem izolaciju sa objekta i mozda otvorim neka vrata na ovakvom spoljnjem vremenu nece da pregrevaju i pogodicu tacnu meru kolika im treba da odrzavaju tacno 20.

Poslednja izmena:
Čitam, čitam i ne mogu da se načitam...
Kupe inverter, pale/gase ga kako stignu.
Stavlja se 18ka u 20 kvadrata.
Drži se temperatura na 25+ a izduv na max.
Često drugari ugrađuju.
Svi vi stari formaši ste ludi, a i ja sa vama, što išta pišete pored 4000 napisanih strana na temu klima.

Za muse ne treba izolacija za komotniji rad vise trose ali tacnije rade. Bmti konstruktora ko ih napravi

Nisu Gree klime lose vec softver sto je i inace boljka sa Kineskom tehnikom, ne znaju Kinezi softver da napisu kako treba.
Bez izolacije nema jeftinog grejanja pa ni na klime.

Na kolko ti upadala sinoc u frost?
Kad sam je stavio na 24 posle 55min,inače na 22 još ni jednom nije ušla,meni lično je 22 super temperatura i ne idem vise,na 24 sam je stavio čisto da eto vidim kako se ponaša,malo sam čitao po forumima i pišu da to zavisi i od vlažnosti vazduha,za sad sam zadovoljan klimom,ne znam sta ce biti kad ode vise u minus i kako će se ponašati,jedino sto se po forumima pisalo da modulira na oko 300w je kod mene netačno i do sad nije išla ispod 550w ali sta je tu je to će se pretrpeti

Ko je pisao da modulira na 300w, ja to nisam pročitao? Možda neki matori modeli, ali realno u 99% slučajeva smo čitali samo žalbe na tu klimu.

Ali najjači su ovi što su doktorirali rad (raznoraznih) uređaja, ali ne i kako ifeel funkcioniše. :) Jedni tvrde jedno, drugi koji izgleda izmišljaju situacije drugo. Znaju Kinezi da napišu software ili bar mogu da ga kupe ako neko misli da je to neka mnogo jaka intelektualna svojina, nego postoji očigledno razlog zašto su ih programirali tako. Meni, kao i većini je to nerazumljivo. Moguće da ima veze sa onim famoznim ++++++ na nalepnici, moguće da je takav hardver da ne bi podneo drugačiji rad (što malo ima smisla), da imaju tone čipova koje ne mogu da prihvate drugačiji algoritam, da ih jednostavno zabole ona stvar... Voleo bih kada bi nam neko najzad otkrio tajnu. :D

Gree je samo dobar za objekte poput trgovine gdje stalno rade vrata.
Slažem se. Jučer ujutru uđem u pekaru, 15tak kvadrata, kad nisam pao u bandek. Napolju -2, magla užas, unutra neki ogroman (unutrašnja oko 1 metar) Gree nahajcan na 30, maksimalno puhanje, vrata više otvorena nego zatvorena. Reko dobro vi grijete ovdje. Nije mi bilo dobro nikako.

Nije tema to sad ovde ali pouzdano znam da je uvoznik vijcanih kompresora koji su 100% kineski proizvod i koji uopste nisu jeftini proveo 3 i vise meseca neprestano u Kini dok nije pronasao i obilazio fabrike ono sta za najmanje pare radi kakotreba i ispunjava vise od 95% napisanih specifikacija. I prodaje ih ovde i manjim i velikim proizvodnjama i nema nikakvih reklamacija na rad to sto je napisano tako je i u preksi.

Gree je najveći svetski supplier za klime. Mislim da tu poziciju drže duže od 20 godina. Bukvalno nema klime na tržištu, da u njoj nema bar nečega što je proizvodeno u Gree postrojenjima. Bio to ventilator, kutija, ventil... Sve što na sebi ima made in prc nalepnicu, ima nešto što su oni proizveli. :) Ako ne i sve :D

Da li ih ti ugovori obavezuju da ne mogu drugima za koje rade da budu direktna konkurencija, nemam pojma. Ali te priče kako nemaju tehnologiju... To je najmanje verovatna teorija.

Fali im ono još malo...

Gree je najveći svetski supplier za klime. Mislim da tu poziciju drže duže od 20 godina. Bukvalno nema klime na tržištu, da u njoj nema bar nečega što je proizvodeno u Gree postrojenjima. Bio to ventilator, kutija, ventil... Sve što na sebi ima made in prc nalepnicu, ima nešto što su oni proizveli. :) Ako ne i sve :D

Da li ih ti ugovori obavezuju da ne mogu drugima za koje rade da budu direktna konkurencija, nemam pojma. Ali te priče kako nemaju tehnologiju... aj ti meni kazi zasto mi hladno duvalo sinoc a do minus 25 greje

To je pitanje za onog ko ti je ugradio ili prodao klimu. :)

Šta je za tebe "duvalo hladno"?

Moje iskustvo sa Muse uz 2020. je sledeće. Grejem otvoreni stan od oko 50kv (kuhinja, kupatilo, velika dnevna i spavaća soba) sa 12ticom, osnovna izolacija, zgrada iz 2000. god. puna cigla, pvc... Nemam klasičnu boljku kao i vi da mi ide često u defrost i da mi se gasi, već da pregreva prostor i da nenormalno troši. Išla je u defrost čeće prošle godine i to samo kad je puno hladnije, ali par minuta traje i nastavi. Toplota izduva mu je uvek ista, modulacija ne postoji. Troši u proseku 1kw. nekad spusti na 850-900 kada konstantnije radi, a često drži 1200. Kada je bio debeo minus prošle godine ide i do 1500. Imam zabeleženo, koliko je verovati tuya utičnici i online softveru. Ja mislim da ona ni ne može da spusti ispod 800 što je tuga. Ali hajde, veliki je prostor, pa mu i ne zameram.

Kada su ove prosečne temperature (najniža 1-2-3C, a dnevna 10-15C) uredno je koristim isključivo kada sunce zađe kao on-off klimu, pre toga mi je u stanu 20-24 stepeni i bukvalno je ne palim. Kada je upalim, konstantno radi preko 25 stepeni (ispod ne radi jer valjda primećuje tu temperaturu), i na prvoj brzini mi pregreje stan za pola sata i ugasim je na par sati i sve tako. Tokom noći napravim tajmer pa je pustim da radi 3-4 puta po pola sata.

Kada bude nula preko dana, odnosno znatno hladnije vreme, uglavnom radi sve vreme na 24C prva do treća jačina izduva, zavisi od potrebe i kada naravno pregreje ugasim je na 2-3 sata.

Jel ovo neki saljivi podforum?
Fali im ono još malo...
Ako siljis da ne znaju napravit uredjaj koji nisko modulira, objasni Gree Amber EU. Na trzistu je nekoliko godina(u Srbiji tek od prosle, kod nas je bila i r410 verzija). Uredno ide do 160 wati, gadja temperaturu precizno itd. Ili Viola koja je isto isla na 200njak wati a davno se prodavala. Lomo Economical isto ispod 200 w. Utd
Zasto im je visok prag donje modulacije kod novih uredjaja aj ga znaj. Al da nmg da naprave uredjaj koji nisko ide ocigledno nije slucaj

Nemojte da ste neozbiljni da Kina ne ume da napravi jednu kako treba klimu a prave satelite. Vise verujem u varijatu da je nabavna cena bila presudna i da je kinez tacno znao sta je prodao nedoradjeno i neispitano ali za srazmerne pare svemu tome, a i kupac takodje.

Ne šiljim ja ništa, sami sebe su ukopali. Posle Viole ćorak u srednjem segmentu...
Nemojte da ste neozbiljni da Kina ne ume da napravi jednu kako treba klimu a prave satelite. Vise verujem u varijatu da je nabavna cena bila presudna i da je kinez tacno znao sta je prodao nedoradjeno i neispitano ali za srazmerne pare svemu tome, a i kupac takodje.
Sa ovakvom izjavom si ti neozbiljan, a ne kinezi

Da li ih ti ugovori obavezuju da ne mogu drugima za koje rade da budu direktna konkurencija, nemam pojma. Ali te priče kako nemaju tehnologiju... To je najmanje verovatna teorija.
Proveri pre nego sto pises:

Nigde se Gree ne pominje kao najveci.

Nije cudo sto je ovom coveku Muse ide u defrost na svakih sat vremena.Ja imam Amber premium koja ima snagu i kapacitet da povuce bas jako.Ali ovih nekoliko dana je kod mene tolika magla da se bukvalno na 10m nista ne vidi i moj Amber premium ide defrost na sat vremena pa mozda cak i na 45m i ne muci se odrzava temperaturu , ne radi sa 100 posto snage da bi postgla postavljenu temperaturu ali ide u defrost.Jednostavno klime takve uslove ne vole i defrost je normalna stvar, ne Gree stavite koju god klimu bilo kojeg proizvodjaca na uslove gde je magla sto kaze nas narod prst pred ocima ne vidis i teperatura -1 ili -2 klima ce ici u defros najmanje na sat vremena.Za one kojima klime prelaze 2 stepena iznad podesene neka probaju da klimu postave iz Celzijus u Farenhajt klima ce biti osetljivija jer 2 Farenhajta je jedan stepen 73 Farenhajta su vam 23 stepena .Pozdrav svima.

Proveri pre nego sto pises:

Nigde se Gree ne pominje kao najveci.

Neko bi trebalo da čita sa razumevanjem. Prvo, oni su najveći HVAC supplier i exporter world wide a ne manufacturer, to nisu još uvek :)

Drugo, na prvom linku koji si ostavio se pominju.

No, totalno nebitno.
Za one kojima klime prelaze 2 stepena iznad podesene neka probaju da klimu postave iz Celzijus u Farenhajt klima ce biti osetljivija jer 2 Farenhajta je jedan stepen 73 Farenhajta su vam 23 stepena .Pozdrav svima.
Koliko znam ti "međustepeni" se ignorišu, odnosno prevode se u °C. Bar mi se tako čini da u svakom service manual-u tako stoji. Tako da se ne dobija ništa kada se prebaci na Farenhajte.

Poslednja izmena:
Posto mi se ne skida dobra izolacija i stolarija ja jedva cekam da bude -10 da bi klime tacno radile :LOL: odjavljujem se do tada i tada cu da napisem valjda lepe vesti

Nazad
Vrh Dno