Dobro je da je nisi kupio 🤣Pa gde si bio pre dve strane kad sam pitao za iskustva sa Airy Premium taman sam se odlucio da nju pazarim.
Dobro je da je nisi kupio 🤣Pa gde si bio pre dve strane kad sam pitao za iskustva sa Airy Premium taman sam se odlucio da nju pazarim.
Znaci ne isplati se
kod mene se bogme cuje krckanje cele noci, krilca skroz otvorena, moguce da je razlog jer je samo nocu i ukljucena postavljena na 22C lozim do 22-23 nocu a ona s epali u 12Kod mene na gree clivia 12 ai se ne cuje apsolutno nista, krilca se pomeraju izuzetno retko, ne znam dal se desi 2-3 puta u toku dana da se ugasi na 2-3 minuta max (valjda defrost?) Horizontalni swing radi non stop, ali je potpuno necujan
kod mene se bogme cuje krckanje cele noci, krilca skroz otvorena, moguce da je razlog jer je samo nocu i ukljucena postavljena na 22C lozim do 22-23 nocu a ona s epali u kr
Krca i Klivija par minuta pre nego što će početi da greje, al sam toliko navikao uvo na taj zvuk da ga više ni ne primećujem.kod mene se bogme cuje krckanje cele noci, krilca skroz otvorena, moguce da je razlog jer je samo nocu i ukljucena postavljena na 22C lozim do 22-23 nocu a ona s epali u 12
Pa naviko sam se, posto spavam ispod nje, u kuci nam je 25-26, spavam u tankoj pidzami i majci, pokrivam se tankim cebetom.22c je baš velika temperatura za noć, kako ti nije pretoplo? 😀
Istu sa kupio pocetkom decembra, za manje vise iste pare i ugradnja. Ni kod mene nije dosla lula jer ima nekoliko rupa za odvod vode. Ja grejem 90m2, danas prosek 950w po satu, podesena 22c i na trecoj brzini. Na svakih 50 min ide u df ali ga brzo odradi za nekih 5 min po neki put i 10 min. I kod mene isto pucketa plastika ali to mi uopste ne smeta, najvaznije je da greje i to dobro radi. Taj jaci zvuk kada izduva na df cuje se po neki put ne stalno. Sto se mene tice ja sam zadovoljan istom.Kupio sam gree amber ultra premium 12. samo da napisem iskustva (119hiljada i ugradnju 17.5hiljada i posudu 5.5hiljada = 142.000 dinara, 5god garancije su dali i na klimu i na ugradnju) (kupio sam dve) Nemam merac i ne mogu da pisem o potrosnjii.
Razlog zasto sam kupio Gree a ne Fujitsu ili nesto slicno, jer imao sam fujitsu i posto sam iz Kruševca kada se fujitsu pokvarila (van sezone) nisam mogao da nadjem majstora mesecima i posto je polako dolazila jesen presekao sam i kupio gree.
Gore sam spomenuo posudu sam platio 5.5k, posuda izgleda bukvalno kao plasticni pleh sa odvodom. i momci sto su ugradjivali su se pogubili oko trazenja lulice. 🙂 i ovo je dodatni trosak...
Gree amber ultra premium iz mog istrazivanja ima 2 verzije (sa lulicom i bez, ne znam da li kod nas uopste imaju lulicu) ova moja je bez, i zbog velikog otapanja koji pravi ne isporucuje se lulica, pa se naknadno dokupljuje posuda. klima na dnu ima vise rupa i kroz njih sve kaplje u tu posudu. Mislim da ne pravi vise vode od drugih klima.
Jedna klima je bila neispravna odmah. rekao sam da je zamene. i napisao to u radnom nalogu. dosli su jos jednom posle par dana da je servisiraju (i ako u nalogu pise zamena) i poskidali su sve i stavili novi osigurac koji se nalazi u unutrasnjoj jedinici ispod plastike i proradila je. tu sam napravio problem jer je protiv moje odluke o zameni i uz malo "dopisivanje" dobio sam novu.
Sto se tice subjektivnog osecaja grejanja, greje sasvim prihvatljivo, prostorija mi je 32m2 i u toku dana je drzim na 25c u toku noci 22c. temperatura je stabilna i drzi je na toj temperaturi ili maks 2 stepena dole 1 gore od postavljene na rezimu grejanja. (nije jos bilo većih minusa)
Ja na grejanje i hladjenje ne gledam kao hobi kao neki ovde, gledam na to kao komfort o kom ne treba da razmisljam, gledam na to kao nesto sto treba mene da sluzi a ne obrnuto.
Ova klima ima sledece probleme:
Pucketanje (krckanje) plastike unutrasnje jedinice. Unutrasnja jedinica je napravljena od veoma lose plastike koja nonstop krcka (nasumicno je i iritantno, pogotovo nocu, dogodi se da me probudi) pucketa i do temperature i do jacine ventilatora. ako se smanji jacina ventilatora na quiet manje pucketa.
Ulaz i izlaz iz defrosta je veoma bucan. Kada ulazi u defrost prvo kod spoljne jedinice i kada izlazi iz defrosta kod unutrasnje jedinice. (jos par ljudi u temi se zali ali je zatrpano zbog teme od 190 strana) Desava se uvek pri nizoj temperaturi (krene od +2 pa na nize) ukoliko je vlaznost napolju veca glasniji je zvuk
Zvuk koji bih ja karakterisao kao zvucni top jer me uvek iznenadi i probudi, ukoliko u toku noci 5 puta radi defrost 5 puta ce me probuditi. Cujem ga na spoljnoj jedinici kada krene defrost i pred kraj defrosta na unutrasnjoj jedinici (sto je mnogo glasnije)
Zvuk kada bih opisivao zvuci kao glasno sistanje gasa, ispuh, pffttt, woosh, nagli izdisaj... veoma glasan zvuk ispustanja gasa (gas ne izlazi, unutar klime je, pisali su u temi ali je zatrpano zbog velicine teme, desava se zbog nekog ventila i okretanja smera gasa. ne interesuje me zasto se cuje. samo hocu da kazem da je neprihvatljivo.
Ukratko ne preporucujem klimu.
Koliko ti je dugacka instalacija, koliko su cijevi stavili? Taj zvuk promene smera gasa je neminovan i jedino može biti izraženiji nego inače ukoliko je stavljena kraća instalacija od propisane.Kupio sam gree amber ultra premium 12. samo da napisem iskustva (119hiljada i ugradnju 17.5hiljada i posudu 5.5hiljada = 142.000 dinara, 5god garancije su dali i na klimu i na ugradnju) (kupio sam dve) Nemam merac i ne mogu da pisem o potrosnjii.
Razlog zasto sam kupio Gree a ne Fujitsu ili nesto slicno, jer imao sam fujitsu i posto sam iz Kruševca kada se fujitsu pokvarila (van sezone) nisam mogao da nadjem majstora mesecima i posto je polako dolazila jesen presekao sam i kupio gree.
Gore sam spomenuo posudu sam platio 5.5k, posuda izgleda bukvalno kao plasticni pleh sa odvodom. i momci sto su ugradjivali su se pogubili oko trazenja lulice. 🙂 i ovo je dodatni trosak...
Gree amber ultra premium iz mog istrazivanja ima 2 verzije (sa lulicom i bez, ne znam da li kod nas uopste imaju lulicu) ova moja je bez, i zbog velikog otapanja koji pravi ne isporucuje se lulica, pa se naknadno dokupljuje posuda. klima na dnu ima vise rupa i kroz njih sve kaplje u tu posudu. Mislim da ne pravi vise vode od drugih klima.
Jedna klima je bila neispravna odmah. rekao sam da je zamene. i napisao to u radnom nalogu. dosli su jos jednom posle par dana da je servisiraju (i ako u nalogu pise zamena) i poskidali su sve i stavili novi osigurac koji se nalazi u unutrasnjoj jedinici ispod plastike i proradila je. tu sam napravio problem jer je protiv moje odluke o zameni i uz malo "dopisivanje" dobio sam novu.
Sto se tice subjektivnog osecaja grejanja, greje sasvim prihvatljivo, prostorija mi je 32m2 i u toku dana je drzim na 25c u toku noci 22c. temperatura je stabilna i drzi je na toj temperaturi ili maks 2 stepena dole 1 gore od postavljene na rezimu grejanja. (nije jos bilo većih minusa)
Ja na grejanje i hladjenje ne gledam kao hobi kao neki ovde, gledam na to kao komfort o kom ne treba da razmisljam, gledam na to kao nesto sto treba mene da sluzi a ne obrnuto.
Ova klima ima sledece probleme:
Pucketanje (krckanje) plastike unutrasnje jedinice. Unutrasnja jedinica je napravljena od veoma lose plastike koja nonstop krcka (nasumicno je i iritantno, pogotovo nocu, dogodi se da me probudi) pucketa i do temperature i do jacine ventilatora. ako se smanji jacina ventilatora na quiet manje pucketa.
Ulaz i izlaz iz defrosta je veoma bucan. Kada ulazi u defrost prvo kod spoljne jedinice i kada izlazi iz defrosta kod unutrasnje jedinice. (jos par ljudi u temi se zali ali je zatrpano zbog teme od 190 strana) Desava se uvek pri nizoj temperaturi (krene od +2 pa na nize) ukoliko je vlaznost napolju veca glasniji je zvuk
Zvuk koji bih ja karakterisao kao zvucni top jer me uvek iznenadi i probudi, ukoliko u toku noci 5 puta radi defrost 5 puta ce me probuditi. Cujem ga na spoljnoj jedinici kada krene defrost i pred kraj defrosta na unutrasnjoj jedinici (sto je mnogo glasnije)
Zvuk kada bih opisivao zvuci kao glasno sistanje gasa, ispuh, pffttt, woosh, nagli izdisaj... veoma glasan zvuk ispustanja gasa (gas ne izlazi, unutar klime je, pisali su u temi ali je zatrpano zbog velicine teme, desava se zbog nekog ventila i okretanja smera gasa. ne interesuje me zasto se cuje. samo hocu da kazem da je neprihvatljivo.
Ukratko ne preporucujem klimu.
Meni kad je 25, spavam bez ičeg direktno pod klimom u dnevnvoj, kratki rukavi i duge nogavice trenerka.Pa naviko sam se, posto spavam ispod nje, u kuci nam je 25-26, spavam u tankoj pidzami i majci, pokrivam se tankim cebetom.
Nemoguce je ici ispod te temeprature, jer ako ga lozim da samo tinja onda pravim problem garezi i smole u dimnjak a drva su suva.
Ne pada temperatura ispod 24, potrosnja od 00 pa do 7 ili 8 ujutru je max 3kW do sada bila
Leci ce sve, samo treba malo vremena. Bar je kod mene tako bilo, a imam dosta manju klasu klime od tvoje.Mislim da je dobro sto se zalim na forumu da bi i drugi videli da gree nije idealna klima
Naravno da gree nije idealna klima, a o toj klimi sam počeo da saznajem tek pošto sam je kupio, pre toga o klimama nisam znao ništa. Meni, a pretpostavljam i 99% korisnika, je važno da klima ne štuca na ovim -10°C temperaturama i tu je gree odličan, bukvalno nemam zamerku na grejanje. Te sitnice oko krckanja plastike ili mašenja temperature umeju da nerviraju, ali postaju irelevantne na pravoj zimi. Nek krcka koliko hoće i neka maši temperaturu za stepen samo da mi nije hladno. Pravo na "sitna crevca" imaju ljudi koji su pukli po 2000 evra na neku top klimu, ali ne i mi što smo klime platili 600 evra.Mislim da je dobro sto se zalim na forumu da bi i drugi videli da gree nije idealna klima. Realan sam. Drugi su svi napisali da ne smeta ili su navikli ili tako nesto (sto daje utisak da je normalno). mane retko ko pise. Mislim da je najbitnija stvar da se najgore stvari napisu o necemu da bi se znalo sta da se ocekuje. Ako se gledaju samo specifikacije odlicna je klima. Ali u praksi ima velike mane
Dogovoreno Tomke 🙂 ja cu pored tvoje bake da me ona gree-je 🙂 salim se malo
Znaš kada klima dostigne temperaturu, podigne krilce i izduvava? E defrost ti je sve to samo bez izduvavanja. Klima se ućuti odjednom i podigne krilce. Zatim čuješ spoljnu jedinicu kako se zahuktava, a plastika unutrašnje počne da krcka. Nakon što spoljna odradi svoje iz unutrašnje ćeš čuti nešto nalik klokotanju i dubokom izdisaju i klima ubrzo posle toga kreće sa radom.E sada kako izgleda taj defrost?
Ujutru u 7:00 ustajem, otvaram prozor koji je ispod klime, pustam klimu na 24, cistim sporet, spremam ga za lozenje i vec par puta se cuju neki cudni zvuci iz nje
Nocu cujem krckanje, par puta se upali, nocas jeste bilo -8 spavao sam bez cebeta do 4 ujutru jer onaj baksuz od kamina uvek u 22h ili u 12 kada mu stavim oblice resi da se razgori i podigne temepraturu, juce potrosila 0.4 a nocas 0.9kW jer je kamin podigo temepraturu u kuci.
e upravo to radi i uvek uradi kada je prrbacim sa 22 na 24cZnaš kada klima dostigne temperaturu, podigne krilce i izduvava? E defrost ti je sve to samo bez izduvavanja. Klima se ućuti odjednom i podigne krilce. Zatim čuješ spoljnu jedinicu kako se zahuktava, a plastika unutrašnje počne da krcka. Nakon što spoljna odradi svoje iz unutrašnje ćeš čuti nešto nalik klokotanju i dubokom izdisaju i klima ubrzo posle toga kreće sa radom.
Eto tako nekako izgleda defrost, bar kod Klivije
napolju vidi da li se crijeva dodiruju sa sobom ili sa nosacem od klime ili klimom, ako se dodiruju stavi komad spuzve izmedjuKada zadrzim creva napolju, onda se ne cuje
Mislis kao purpenom?Je l zatvorena i čime rupa u zidu gde prolaze cevi, crevo i kabel?
Pokusavao sam i nesto da guram da ih drzim pomerenim malo, ali isto nije resenje.napolju vidi da li se crijeva dodiruju sa sobom ili sa nosacem od klime ili klimom, ako se dodiruju stavi komad spuzve izmedju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari