Kupio sam gree amber ultra premium 12. samo da napisem iskustva (119hiljada i ugradnju 17.5hiljada i posudu 5.5hiljada = 142.000 dinara, 5god garancije su dali i na klimu i na ugradnju) (kupio sam dve) Nemam merac i ne mogu da pisem o potrosnjii.
Razlog zasto sam kupio Gree a ne Fujitsu ili nesto slicno, jer imao sam fujitsu i posto sam iz Kruševca kada se fujitsu pokvarila (van sezone) nisam mogao da nadjem majstora mesecima i posto je polako dolazila jesen presekao sam i kupio gree.
Gore sam spomenuo posudu sam platio 5.5k, posuda izgleda bukvalno kao plasticni pleh sa odvodom. i momci sto su ugradjivali su se pogubili oko trazenja lulice. 🙂 i ovo je dodatni trosak...
Gree amber ultra premium iz mog istrazivanja ima 2 verzije (sa lulicom i bez, ne znam da li kod nas uopste imaju lulicu) ova moja je bez, i zbog velikog otapanja koji pravi ne isporucuje se lulica, pa se naknadno dokupljuje posuda. klima na dnu ima vise rupa i kroz njih sve kaplje u tu posudu. Mislim da ne pravi vise vode od drugih klima.
Jedna klima je bila neispravna odmah. rekao sam da je zamene. i napisao to u radnom nalogu. dosli su jos jednom posle par dana da je servisiraju (i ako u nalogu pise zamena) i poskidali su sve i stavili novi osigurac koji se nalazi u unutrasnjoj jedinici ispod plastike i proradila je. tu sam napravio problem jer je protiv moje odluke o zameni i uz malo "dopisivanje" dobio sam novu.
Sto se tice subjektivnog osecaja grejanja, greje sasvim prihvatljivo, prostorija mi je 32m2 i u toku dana je drzim na 25c u toku noci 22c. temperatura je stabilna i drzi je na toj temperaturi ili maks 2 stepena dole 1 gore od postavljene na rezimu grejanja. (nije jos bilo većih minusa)
Ja na grejanje i hladjenje ne gledam kao hobi kao neki ovde, gledam na to kao komfort o kom ne treba da razmisljam, gledam na to kao nesto sto treba mene da sluzi a ne obrnuto.
Ova klima ima sledece probleme:
Pucketanje (krckanje) plastike unutrasnje jedinice. Unutrasnja jedinica je napravljena od veoma lose plastike koja nonstop krcka (nasumicno je i iritantno, pogotovo nocu, dogodi se da me probudi) pucketa i do temperature i do jacine ventilatora. ako se smanji jacina ventilatora na quiet manje pucketa.
Ulaz i izlaz iz defrosta je veoma bucan. Kada ulazi u defrost prvo kod spoljne jedinice i kada izlazi iz defrosta kod unutrasnje jedinice. (jos par ljudi u temi se zali ali je zatrpano zbog teme od 190 strana) Desava se uvek pri nizoj temperaturi (krene od +2 pa na nize) ukoliko je vlaznost napolju veca glasniji je zvuk
Zvuk koji bih ja karakterisao kao zvucni top jer me uvek iznenadi i probudi, ukoliko u toku noci 5 puta radi defrost 5 puta ce me probuditi. Cujem ga na spoljnoj jedinici kada krene defrost i pred kraj defrosta na unutrasnjoj jedinici (sto je mnogo glasnije)
Zvuk kada bih opisivao zvuci kao glasno sistanje gasa, ispuh, pffttt, woosh, nagli izdisaj... veoma glasan zvuk ispustanja gasa (gas ne izlazi, unutar klime je, pisali su u temi ali je zatrpano zbog velicine teme, desava se zbog nekog ventila i okretanja smera gasa. ne interesuje me zasto se cuje. samo hocu da kazem da je neprihvatljivo.
Ukratko ne preporucujem klimu.