Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Imam Toyotomi ErAi ctn-ctg335w sto mu dodje mutant clivije 12 UJ i clivije 18 SJ. Ako ne lazu specifikacije o spoljasnoj jedinici. Unutrasnja je po dimenzijama ista kao clivija 12, a spoljasna bi trebalo da je veca od 12ke clivije. Nisam izmerio duzinu i sirinu spoljasne, ali zato sam izmerio tezinu i iznosi 30kg, a vidim da kod clivije pise 25.

E sad grejem 16 kvadatrata neizolovanih (j*bo me dan kad sam pomislio da cim je “japanac” uzeo to od gree, da ce da modulira nisko xD) i ista je stvar kao ljudi sto se zale na clivijom u manjim prostorijama.

Isprobavao sve i svasta sa fan speed, power down limit(sto se bolje pokazao kad je prelazni period) i-feel, krilca te tamo, te ovamo. Sad kad je malo zahladnelo radi bolje i nasao sam nacin kako da je uteram u nizu modulaciju( 230-280w)i kao da zabaguje tamo ponekad i po 5-6 sati da drzi to modulaciju sto mi bas odgovara i odrzava mi zadatu temperaturu od 23 stepena.

Al mora da je stalno pratim na smart uticnici i da je drndam kao TV sto bi reko @style53 😂

Nakon sto spusti na tu modulaciju, ponekad zna da ispanici i da krene da nabija opet na max kao da je zahladelo na -15, jer puse ~30 stepeni zrak iz nje, a zid hladan jer nemam izolaciju i na aplikaciji mi pokaze da je temp 21c. Nekad mogu da je zaustavim i da se vrati ponovo na tu modulaciju jer mi u sobi taman 23.5 stepeni, mora da se reaguje sa fan speedom (pojacam na max na par sekundi, pa smanjin opet na 1 ili 2) odmah kad osetim da zadrnda kompresor. Ponekad ko aždaja samo povuce i ide ponovo na 1200w ko da izlazi iz defrosta 😂

Evo prilozicu par screen shotova, nazalost nemam tapo da ispratimo grafikon, ali sam i snimao i slikao u par navrata veceras, a konstanto pratim potrosnju na komp dok sam paralelno citao forum 😅
Izgleda da sam gori i od vas koji pratite tu forum cesto 😅

Presmetajte trenutnu modulaciju sa vremenom i ispadne da je radila nonstop tako, al ipak ne mogu da dokazem vama bez grafikon, jer i ja ne bi poverovao.
Kupicu valjda uskoro jer sam se *****o uzeo sam xiaomi i ove tuya, nisam znao tad za tapo.

Spoljasna je oko 7 i oblacno je

Prilozi

• IMG_4248.png
    IMG_4248.png
    294.9 KB · Pregleda: 59
  • IMG_4247.png
    IMG_4247.png
    293.6 KB · Pregleda: 25
  • IMG_4246.png
    IMG_4246.png
    293.8 KB · Pregleda: 22
  • IMG_4245.png
    IMG_4245.png
    294.2 KB · Pregleda: 24
  • IMG_4244.png
    IMG_4244.png
    293.7 KB · Pregleda: 40
Aha moraću da ih pogledam uživo u nekoj radnji, mada kada vidim ove rupice nekako su mi baš ružne kod Brizle pogotovo kada je zatvorena.

Da kapiram da se ne može porediti direktno 1 na 1 i hvala ti na tvom uvidu.

Takođe me zanima šta je praksa pokazala u situaciji kada se recimo ne boravi u stanu (na poslu sam oko 6 sati recimo tokom dana). Da li u tom slučaju ostaviti klimu da radi pa da ona sama održava neku zadatu temperaturu ili dodati scenario kada sam van kuće pa da možda održava nižu temperaturu ili je jednostavno ugasiti. Imam neki trip da ne volim da ostavljam uključene uređaje kada sam van kuće.
Žena mi je zbog posla često odsutna, kada je tu klima cepa na 25, osim noću kada smanjim na 22. Kada je nema 22 mi je i danju i noću.
Odsutan sam po desetak sati kada radim, ali je ne gasim nikada.

To lepo na 260w je rucno odradjena modulacija 😂
Problem je sto nece da drzi izmedju 300-400w tu mu je kao prelazna(vojna) zona jer tu se oseca zvucna vibracija kroz zid. Valjda je zato tako napravljena da “drzi” ispod 300 i inznad 400. Po mom mislenju zato su i tako odradjene softwerski da ne spustaju ispod 400w, da se ne bi zalili ljudi na brujanju i vibracije. I sto sam primetio do sad je da nikad nece da oddrzava temp, nego hoce da uvek pregreje prostor pa da se ugasi i to bas kad oseti da je blize zeljene temperature, ona jos dize modulaciju umesto da spusta 🤣

Sasvim normalna stvar. Ohladi se skroz za 9h pauze, pa posle dok se sve ponovo raširi/"legne".......
Zato ti kažem, malo je ranije upali i nećeš imati problem (da zaspiš/da te budi). 🙂

Usput, bez namere da trolujem (ozbiljno mislim), pomaže i malo "pozitivnog razmišljanja" (barem meni), u smislu da kad krene da krcka pomisliš "ide grejanje 😊", protegneš noge da krcnu prsti (malo i ti njoj, jel' 🖕) --> zaspiš k'o beba.
Ja uradih juce bas ovako da se pali u 12, stvarno nije bilo puckanja i pucektanja 🙂

Sad ili probaj popuštanje šrafova kao što ti je @style53 pisao, ili ako nema svrhe da ti radi 2h duže/ranije, vidi koliko joj treba da prestane da krcka (ne bi trebalo više od pola sata) pa koriguj vreme paljenja i to je to 🙂🍻

Hm nisam oduševljen izgledom Clivije a Brizla uživo izgleda bolje nego na fotkama.

U radnji su ih postavili jednu iznad druge, gore Brizla ispod nje Clivija 😛
20251204_191308.jpg20251204_191409.jpg20251204_191517.jpg

Haha koja klasika ---> akcija 😀
Na black friday verovatno pisalo od 100k na 63k 🤣
A preko netu imas je za 55k (Clivia)

Poslednja izmena:
Di ima za te pare a da je 12-ca sa pdv-om? Ima li negde i Brizle sa sličnom cenom?

Od kada moze uopste Muse da povuce 1800w? Kad je max. 1550w 🙂
Slikacu ti pametnu uticnicu pa ces se uveriti 😉 ako mislis da lazem! 1550 joj bude tako reci modulacija dok postize na pr 25c i to traje boga mi 15-20 min dok zagreje na zadatu temeraturu. Onda je spusti na 800-1000 i ode u stand by. Ali da cepa 1800-2200 lagano mozda i prvih 10ak min cepa
Stavi pametnu uricnicu pa ces se uveriti

Slikacu ti pametnu uticnicu pa ces se uveriti 😉 ako mislis da lazem! 1550 joj bude tako reci modulacija dok postize na pr 25c i to traje boga mi 15-20 min dok zagreje na zadatu temeraturu. Onda je spusti na 800-1000 i ode u stand by. Ali da cepa 1800+ cepa mozda i prvih 10ak min
Stavi pametnu uricnicu pa ces se uveriti
Ma ne kazem ja da ti lazes 😉
Nego se bas cudim, imao sam isto Muse iz 2023 🙂
I iskreno nisam je nikad uhvatio preko 1600w ---> mozda nisam stalno gledao u App (Tapo) posle DF!
Znalo se ---> El clasico posle rezim on/off kokne na 1100-1300w i vrati se na 530w, pa gura dok ne sledi on/off ili nastavi da vozi dugo sa 550-630w!
Ima dosta grafike ovde u temu od prosle zime, kako je kod mene radila 🙂

Ima i veze zadata ako je kod tebe bila npr. na 25c onda je ona jurila 27c ---> pa moguce da vuce kao blesava 😉

Poslednja izmena:
Momci i i sta kupiti za grejanje idem na subvencije , u ponudi imam gree klime , ja sam razmisljao u dnevnoj jedna amber premijum 12. Btu, i u spavacojj jedan air ili amber pro 12 btu .ili da probam sa jednom amber premijum 18 btu u dnevnoj? Interesuje me vasa misljenja, hvala unapred
IMG_1494.jpeg

Momci i i sta kupiti za grejanje idem na subvencije , u ponudi imam gree klime , ja sam razmisljao u dnevnoj jedna amber premijum 12. Btu, i u spavacojj jedan air ili amber pro 12 btu .ili da probam sa jednom amber premijum 18 btu u dnevnoj? Interesuje me vasa misljenja, hvala unapred
Kakva je izolacija/stolarija?
Za dnevnu od 44m2 moze Amber Ultra 12 ali za spavacu sobu od 15m2 obavezno drugi brend koji spusta nize...
Takodje Amber Ultra 12 ne ide ispod 500w

Poslednja izmena:
Stan/kuća, izolacija (uključujući na plafonu i podu), greje li se okolo/ispod/iznad, visina plafona...?

EDIT:
@style53 brži 😄

Kuca je u pitanju ,izolacija je sledeca zidovi su 20. Cm stiropora. Plafon ima 20 cm vune , prozori 6 komora ,3 stakla pvc.

Plocice ima na podu i izolacacija je ispod

Mozes da razmislis od nekog japanca zbog bolje modulacije! ako vec 18btu
Npr.
Daikin FTXF50D/RXF50D
Fujitsu 18KMTA
A za spavacu neka 7/9btu
Naravno pitanje dali moze uopste preko subvencije 🤔

Poslednja izmena:
@deni1983
Airy ili Amber Pro u dnevnu, 12-ica.

U spavaću ako moraš Gree, jedino možda Clivia 9-ka. Ali računaj da ćeš se prilično "natezati" sa njom po pitanju održavanja sobne temperature i paljenja, pogotovo u prelazu.
U suprotnom Midea Breezless 9 ili TCL (pisalo se, istraži po forumu).

@deni1983
Airy ili Amber Pro u dnevnu, 12-ica.

U spavaću ako moraš Gree, jedino možda Clivia 9-ka. Ali računaj da ćeš se prilično "natezati" sa njom po pitanju održavanja sobne temperature i paljenja, pogotovo u prelazu.
U suprotnom Midea Breezless 9 ili TCL (pisalo se, istraži po forumu).
Ma spavac manie vise ne koristi se toliko za dnevnu sta je preporucljivio 12-18 amber premijum ili neato drugo od gree

Napisano u poruci koju si citirao + ti je kolega @style53 odgovorio u dve poruke ispred.
Da pročitaš možda...? 😉 🙂

Moze da razmisli i od Clivia 18 ipak spusta ---> provereno ispod 500w 😉
Onako ako bas hoce Amber Ultra onda 12 ne treba 18 nije to neizolovana garaza od 100m2

@deni1983
Jel to isti prostor koji sada grejes sa X Pro 12?

Clivia 18
--->

Prilozi

• 1000007290.jpg
    1000007290.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 517098
Ja sam bio uzeo za sličan raspored i kvadraturu Amber Ultra i Amber pro. I nema problema je Pro duva kroz otvorena vrata. A Amber ultra je monstrum od 46kg spoljna gde nema greške. Samo ta modulacija od min. 450w....hma. mada meni ne smeta jer uvek duva vruće tj toplo. Ne volim ono kad je hladnjakav izduv. Ali sad imaš Fujitsu kombinaciju koja bolje modulira a košta isto. Predlog: Fujitsu kgtg12 u 45m2 dnevni boravak a Fujitzu kmcg 9ka ili 7ca u tu spavaću pa opet otvori vrata da duva u prostor. Ja to gledam nešto za moju tetku u kući, pa da ostavi TA peć i norveški radijator. Ta kombinacija bi te koštala isto ko moja varijanta ali bi manje trošila jer bolje modulira. I Japanac je ipak kvalitetnija klima. Iako je Gree sasvim ok.

Imaš u hladnoj radnji stariji model Fujitsu kgtg12 za 99 hiljada. I Fujitzu kmcg 7 bi ti bila oko 60k i za 160 je bi rešio problem. Ne znam samo koliko bi ti izašla ugradnja. Ali recimo 15+15. Ukupno oko 190k. ČK I d imaš dopunsku instalaciju 10k izašao bi do 200k. Mislim da bi to bilo jako solidno rešenje. Sa tvojim izolacijim i dobrom modulacijom kod Fujitzu mislim da bi ti troškovi grejanja značajno opali u odnosu na sad.

Nazad
Vrh Dno