Jednu sobu od nekih od 25-30m2Nikako, ona radi tako kako radi, ne održava tačno temperaturu u prostoriji. Možeš da probaš i I feel funkciju merenja temperature preko daljinskog.
Koliko kvadrata greješ tom klimom?
Koliko ti troši dnevno?Ja takodje imam gree cliviu 12, stoji u prostoru od 25 kvadrata, sa otvorenim vratima svuda ukupno 45kv. Podesim je na 24 i odrzava tu temperaturu, na termostatu koji imam za kotao na pelet koji je postavljen idealno pokazuje nekih 23,6 i tako odrzava. Nemam izolaciju.
Ej s obzirom da nemam uslova za klimu na drugom spratu, ne koristim je ovih dana. Pustamo kotao na pelet.Koliko ti troši dnevno?
Koja ti je potrosnja prosecna za 18" sad na ovoj hladnoci?Neman ni ja nikakvih problema sa Clivijom 18.Zadato na daljinskom 23 u sobi na drugom kraju na termometru 23,5 stepeni
Evo kod mene Clivia 12k, greje se soba 16 kvadrata i ponekad otvorim ka kuhinjiKoja ti je potrosnja prosecna za 18" sad na ovoj hladnoci?
Prosecno dnevno kada je hladnije se potrosi od 10 do 14kw.Koja ti je potrosnja prosecna za 18" sad na ovoj hladnoci?
Po dijagdamu bih rekao da se gasi i to desta dugo? Kolika ti je trenutna potrosnja kada modulira pre gasenja da li si uhatio ako imas pametnu uticnicu? Meni se ne gasi, vise volim da onako mlako duva jer nemam izolaciju.Prosecno dnevno kada je hladnije se potrosi od 10 do 14kw.
Napominjem ja grejem preko 70kvadrata sa Clivijom 18 i naravno da je malo veca potrosnja i ne gasi se uopste ceo mesec.
Sada za ceo mesec novembar je potroseno oko 300kw
Ja ne vidim da mu se gasila 🤔Po dijagdamu bih rekao da se gasi i to desta dugo?
Zbog toga i nemoze da se gasi ---> sto ne moze da prebaci +2c od zadate iako vuce npr. 400-450w 🙂Meni se ne gasi, vise volim da onako mlako duva jer nemam izolaciju.
Pogledaj bolje dijagram.Nijednom se nije ugasila vec modulira to jes radi na sa najmanjom snagom oko 400v i odrzava zeljenu temperaturu.Jedino kada dogreva prostoriju skoci modulacija pa je brzo vrati i nastavi sa modulacijom.Ta ravna linija sto vidis je modulacija.Nikada mi se ne gasi jer je daljinski namesten na ifeel funkciju i stoji na drugom delu stana daleko od izduva klime..Rekao sam sada kada je hladno potrosi dnevno do 13kw sa radom bez gasenja na preko 70kvadrata prostora koji se greje.Po dijagdamu bih rekao da se gasi i to desta dugo? Kolika ti je trenutna potrosnja kada modulira pre gasenja da li si uhatio ako imas pametnu uticnicu? Meni se ne gasi, vise volim da onako mlako duva jer nemam izolaciju.
U pravu si sve druze nemoram pisati nista.Ja ne vidim da mu se gasila 🤔
Po dijagramu vidi se da radi 24h bez prekida i imala 2 pika
Zbog toga i nemoze da se gasi ---> sto ne moze da prebaci +2c od zadate iako vuce npr. 400-450w 🙂
Kad bi imao izolaciju lagano bi prebacila +2c i sledio bi brze rezim On/Off zbog njeni 400-450w 😉
Stavi dljinski dalje od klime pa probaj.Ne sme da iyduv klime duva u daljinski upravljc.Kada radi čitajući temperaturu sa senzora klime spušta potrošnju između 400 i 450w, ali ako radi na I Feel nikada mi nije spustilo niže od 520w.
Koja je caka kod tebe pa ti na I Feel toliko nisko ide modulacija?
Zaboravio sam da napomenem,greje se srednji sprat,podrumski deo se ne greje i sprat iznad se ne greje.Nemam izolacije ka podrumu i tavanu.Za clivu je do 20 nov potrosnja bila ispod 7,posle 20og je izmedju 8 i 10.Čudi me,sa takvom izolacijom ta potrošnja,nisi samo naveo da li i tavanska ploča ima izolaciju,jer sumnjam da nema kad toliko klime troše.Moja Midea brezzeless + za mesec novembar 199 Kwh potrošila,greje 50 kvadrata ,setovana na 22°. Izolacija spoljnih zidova 8cm,tavanska ploča ( zalepljen ukrasni stiropor 5 cm ,podovi brodski pod ispod njega 5 cm stirodur.
Onda je očigledno taj problem gubitka toplote kroz te dve ploče.Zaboravio sam da napomenem,greje se srednji sprat,podrumski deo se ne greje i sprat iznad se ne greje.Nemam izolacije ka podrumu i tavanu.Za clivu je do 20 nov potrosnja bila ispod 7,posle 20og je izmedju 8 i 10.
Potrosila 199kWh kad se pali samo po potrebi, kad bi radila 24/7 bila bi druga matematika 🙂Moja Midea brezzeless + za mesec novembar 199 Kwh potrošila,
Pa to je toZdravo,kako vam se krece potrosnja.
Meni je u prosek za gree muse 12k za novembar od 12-15kwh,a clivia 12k ide do 10kwh.
U pitanju je kuca,izolacija spolja 10cm,a unutrasnja spoljnih zidova 5cm vuna.
Muse greje prostoriju 30m2,severna strana,modulacija od 500-800w.Ne znam da li je to famozna ozloglasena,ima oznaku unutrasnje gwh12acc k6dn1f,proizvodnja ferbruar 2022.
Bilo da je IFeel ukljucen ili iskljucen,ventilator auto ili druga ili treca brzina.
Za cliviu pretpostavljam da ide ispod cim je i potrosnja niza,ona greje sobu 17m2 i kroz vrata hodnik 15 i kupatilo sa ifeel ukljucenim i auto.
Razlika je oko 5kw dnevno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari