Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Posedujem pular 12 sta mi se ne svidja sto kad recimo zadam 24c posle nekog perioda ona se ucuti a soba postane hladna tek kad povecam tempereturu za stepen vise ona opet nastavi da duva. Kod midee extrem mi nije tako kako to da resim?

Nikako, ona radi tako kako radi, ne održava tačno temperaturu u prostoriji. Možeš da probaš i I feel funkciju merenja temperature preko daljinskog.
Koliko kvadrata greješ tom klimom?

Mozda neko ima neki pametan predlog, pisao sam da i Clivia i predhodna ON/OFF klima ubaguju i uopste ne smanjuju izduv kako temperaturu dizu. Onda moram da vadim uticnicu iz zida bukvalno klasican restart uredjaja.
Podesio sam je da se pali u 02 a gasi u 17H na 22C, preko dana tj. oko 15H podignem temepraturu na 23 ili 24, da bude toplo kada dodje zena sa klincima. Onda ona zalozi i klima se gasi.
To radi evo od proslog cetvrta, medjutim nocas se upali u 2 i posle nekog vremena osecam da je toplo u sobi ona i dalje duva istom jacinom, namerno nisam reagovao, ujtru ustajem u pola 7, vidim na termometru 25,5 ona i dalje duva istom jacinom, u pola 8 vec doslo do 26 i iscupam je iz zida, svakako tada pakujem decu i vodim u vrtic i luftiram kucu.
Dolazim u 8 i 10 u kuci 25C, palim klimu kroz app ona podigne krilca i ne duva kako i treba da bude, vidim ocitala 23C u sobi, a pre toga je kroz app stajalo konstantno 21C.
Meni ovo ne smeta kada smo kuci ali mi smeta kada nismo a ostavljam je da radi da bi odrzavala temepraturu

Senzor joj ne meri baš tačno očigledno, probaj da podešavaš za stepen dva manje, pošto prebacuje zadatu, ako si pratio ovu Gree temu mnogi modeli se tako ponašaju i zato ne volim da preporučujem Gree modele za kućnu upotrebu imam i sam njihov jedan model pa znam koliko ume da nervira njeno ponašanje.
Ima sigurno modela koji se ne ponašaju tako ali iz mnogih iskustava ovde na forumu sa ovom markom steko sam utisak da većina modela imaju slično ponašanje.
A u mnogim prodavnicama bele tehnike se kunu u Gree kao da prodavci imaju procenat od njihovih modela ( možda i imaju).

Pa to mi je ostalo da se igram sa temperaturom, ovo je ocigledno sistemski problem, dal u sondi ili softveru, jer je obrazac takav da se to desava samo kada vise dana radi uzastopno, sama se pali i gasi putem tajmera

Ja takodje imam gree cliviu 12, stoji u prostoru od 25 kvadrata, sa otvorenim vratima svuda ukupno 45kv. Podesim je na 24 i odrzava tu temperaturu, na termostatu koji imam za kotao na pelet koji je postavljen idealno pokazuje nekih 23,6 i tako odrzava. Nemam izolaciju.

Neman ni ja nikakvih problema sa Clivijom 18.Zadato na daljinskom 23 u sobi na drugom kraju na termometru 23,5 stepeni

Ja takodje imam gree cliviu 12, stoji u prostoru od 25 kvadrata, sa otvorenim vratima svuda ukupno 45kv. Podesim je na 24 i odrzava tu temperaturu, na termostatu koji imam za kotao na pelet koji je postavljen idealno pokazuje nekih 23,6 i tako odrzava. Nemam izolaciju.
Koliko ti troši dnevno?

Vrh Dno