Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Posedujem pular 12 sta mi se ne svidja sto kad recimo zadam 24c posle nekog perioda ona se ucuti a soba postane hladna tek kad povecam tempereturu za stepen vise ona opet nastavi da duva. Kod midee extrem mi nije tako kako to da resim?

Nikako, ona radi tako kako radi, ne održava tačno temperaturu u prostoriji. Možeš da probaš i I feel funkciju merenja temperature preko daljinskog.
Koliko kvadrata greješ tom klimom?

Mozda neko ima neki pametan predlog, pisao sam da i Clivia i predhodna ON/OFF klima ubaguju i uopste ne smanjuju izduv kako temperaturu dizu. Onda moram da vadim uticnicu iz zida bukvalno klasican restart uredjaja.
Podesio sam je da se pali u 02 a gasi u 17H na 22C, preko dana tj. oko 15H podignem temepraturu na 23 ili 24, da bude toplo kada dodje zena sa klincima. Onda ona zalozi i klima se gasi.
To radi evo od proslog cetvrta, medjutim nocas se upali u 2 i posle nekog vremena osecam da je toplo u sobi ona i dalje duva istom jacinom, namerno nisam reagovao, ujtru ustajem u pola 7, vidim na termometru 25,5 ona i dalje duva istom jacinom, u pola 8 vec doslo do 26 i iscupam je iz zida, svakako tada pakujem decu i vodim u vrtic i luftiram kucu.
Dolazim u 8 i 10 u kuci 25C, palim klimu kroz app ona podigne krilca i ne duva kako i treba da bude, vidim ocitala 23C u sobi, a pre toga je kroz app stajalo konstantno 21C.
Meni ovo ne smeta kada smo kuci ali mi smeta kada nismo a ostavljam je da radi da bi odrzavala temepraturu

Senzor joj ne meri baš tačno očigledno, probaj da podešavaš za stepen dva manje, pošto prebacuje zadatu, ako si pratio ovu Gree temu mnogi modeli se tako ponašaju i zato ne volim da preporučujem Gree modele za kućnu upotrebu imam i sam njihov jedan model pa znam koliko ume da nervira njeno ponašanje.
Ima sigurno modela koji se ne ponašaju tako ali iz mnogih iskustava ovde na forumu sa ovom markom steko sam utisak da većina modela imaju slično ponašanje.
A u mnogim prodavnicama bele tehnike se kunu u Gree kao da prodavci imaju procenat od njihovih modela ( možda i imaju).

Pa to mi je ostalo da se igram sa temperaturom, ovo je ocigledno sistemski problem, dal u sondi ili softveru, jer je obrazac takav da se to desava samo kada vise dana radi uzastopno, sama se pali i gasi putem tajmera

Ja takodje imam gree cliviu 12, stoji u prostoru od 25 kvadrata, sa otvorenim vratima svuda ukupno 45kv. Podesim je na 24 i odrzava tu temperaturu, na termostatu koji imam za kotao na pelet koji je postavljen idealno pokazuje nekih 23,6 i tako odrzava. Nemam izolaciju.

Neman ni ja nikakvih problema sa Clivijom 18.Zadato na daljinskom 23 u sobi na drugom kraju na termometru 23,5 stepeni

Ja takodje imam gree cliviu 12, stoji u prostoru od 25 kvadrata, sa otvorenim vratima svuda ukupno 45kv. Podesim je na 24 i odrzava tu temperaturu, na termostatu koji imam za kotao na pelet koji je postavljen idealno pokazuje nekih 23,6 i tako odrzava. Nemam izolaciju.
Koliko ti troši dnevno?

Pozdrav svima, imam jedno pitanje 🙂

Stan je od oko 100m2 grejane površine, dnevna sa kuh i trp je jedna prostorija od 40m2, odatle se pruža hodnik u ostale sobe. Visoki plafoni, oko 3.1m. klima treba da stoji u dnevnoj i da bude jedna (znam da bi bilo bolje da je više malih ali je neizvodljivo iz više razloga). Grejanje nije problem, više bi se koristila za hlađenje.

Koju uzeti? Investitor radi samo sa Gree i zapravo im je plan da ubace 28k multisplit napolju i 18k jedinicu u dnevnu pa kao može da se provlači kroz stan instalacija (koja bi bila baš preduga) do sledećeg smislenih pozicija što ne bih radio jer mora i spuštanje plafona itd...

Da li samo zameniti 18k za 24k unutrašnju i ostaviti 28k multisplit napolju ili prebaciti ceo sistem da bude nešto drugo, mislio sam Premium Amber Ultra 24k? Plaćam samo razliku u ceni, ako je bude, a koliko sam video ta njihova kombinacija a i Amber Ultra 24k su oko 200k.

Evo ga i onaj drugi sto je imao problema sa amber ultrom.
Za sad radi bez problema,u prilogu potrosnja zadnjih dana.Poslusao pametnijeg,iskljucio i feel,uhvatio sam par df pre par dana kada je krenulo zahladjenje,nisam ispratio koliko su trajali,i od tada nista.Trenutno setovano 22,u prostoriji 23.5,vuce 900w,napolju 1-2 stepena i 97%vv. ukljucena 01.10. i od tada se ne gasi,prosecna trenutna potrosnja u toplijim danima 500-800w,uglavnom blize 500.

poredjenja radi vox iva5 u povezanoj prostoriji vuce 700w trenutno

vox u spavacoj palimo 2h pre spavanja da podgreje,gasimo i ostaju otvorena vrata preko noci pa amber dogreva.

Prilozi

• Screenshot_2025-11-28-22-51-51-744_com.denver.smartliving.jpg
    Screenshot_2025-11-28-22-51-51-744_com.denver.smartliving.jpg
    37 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_2025-11-28-22-51-42-624_com.denver.smartliving.jpg
    Screenshot_2025-11-28-22-51-42-624_com.denver.smartliving.jpg
    41.7 KB · Pregleda: 55
Koja ti je potrosnja prosecna za 18" sad na ovoj hladnoci?
Prosecno dnevno kada je hladnije se potrosi od 10 do 14kw.
Napominjem ja grejem preko 70kvadrata sa Clivijom 18 i naravno da je malo veca potrosnja i ne gasi se uopste ceo mesec.
Sada za ceo mesec novembar je potroseno oko 300kw

Prilozi

• 1000007290.jpg
    1000007290.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 48
Prosecno dnevno kada je hladnije se potrosi od 10 do 14kw.
Napominjem ja grejem preko 70kvadrata sa Clivijom 18 i naravno da je malo veca potrosnja i ne gasi se uopste ceo mesec.
Sada za ceo mesec novembar je potroseno oko 300kw
Po dijagdamu bih rekao da se gasi i to desta dugo? Kolika ti je trenutna potrosnja kada modulira pre gasenja da li si uhatio ako imas pametnu uticnicu? Meni se ne gasi, vise volim da onako mlako duva jer nemam izolaciju.

Po dijagdamu bih rekao da se gasi i to desta dugo?
Ja ne vidim da mu se gasila 🤔
Po dijagramu vidi se da radi 24h bez prekida i imala 2 pika
Meni se ne gasi, vise volim da onako mlako duva jer nemam izolaciju.
Zbog toga i nemoze da se gasi ---> sto ne moze da prebaci +2c od zadate iako vuce npr. 400-450w 🙂
Kad bi imao izolaciju lagano bi prebacila +2c i sledio bi brze rezim On/Off zbog njeni 400-450w 😉

Poslednja izmena:
Po dijagdamu bih rekao da se gasi i to desta dugo? Kolika ti je trenutna potrosnja kada modulira pre gasenja da li si uhatio ako imas pametnu uticnicu? Meni se ne gasi, vise volim da onako mlako duva jer nemam izolaciju.
Pogledaj bolje dijagram.Nijednom se nije ugasila vec modulira to jes radi na sa najmanjom snagom oko 400v i odrzava zeljenu temperaturu.Jedino kada dogreva prostoriju skoci modulacija pa je brzo vrati i nastavi sa modulacijom.Ta ravna linija sto vidis je modulacija.Nikada mi se ne gasi jer je daljinski namesten na ifeel funkciju i stoji na drugom delu stana daleko od izduva klime..Rekao sam sada kada je hladno potrosi dnevno do 13kw sa radom bez gasenja na preko 70kvadrata prostora koji se greje.
Ja sam prezadovoljan i radom i potrosnjom.

Ja ne vidim da mu se gasila 🤔
Po dijagramu vidi se da radi 24h bez prekida i imala 2 pika

Zbog toga i nemoze da se gasi ---> sto ne moze da prebaci +2c od zadate iako vuce npr. 400-450w 🙂
Kad bi imao izolaciju lagano bi prebacila +2c i sledio bi brze rezim On/Off zbog njeni 400-450w 😉
U pravu si sve druze nemoram pisati nista.

Kada radi čitajući temperaturu sa senzora klime spušta potrošnju između 400 i 450w, ali ako radi na I Feel nikada mi nije spustilo niže od 520w.
Koja je caka kod tebe pa ti na I Feel toliko nisko ide modulacija?

Kada radi čitajući temperaturu sa senzora klime spušta potrošnju između 400 i 450w, ali ako radi na I Feel nikada mi nije spustilo niže od 520w.
Koja je caka kod tebe pa ti na I Feel toliko nisko ide modulacija?
Stavi dljinski dalje od klime pa probaj.Ne sme da iyduv klime duva u daljinski upravljc.
Ako to ne pomogne menjaj baterije kao sto kayu na forumu moyda su dotrajale jer se puno trose na opciju Ifeel

Zdravo,kako vam se krece potrosnja.
Meni je u prosek za gree muse 12k za novembar od 12-15kwh,a clivia 12k ide do 10kwh.
U pitanju je kuca,izolacija spolja 10cm,a unutrasnja spoljnih zidova 5cm vuna.
Muse greje prostoriju 30m2,severna strana,modulacija od 500-800w.Ne znam da li je to famozna ozloglasena,ima oznaku unutrasnje gwh12acc k6dn1f,proizvodnja ferbruar 2022.
Bilo da je IFeel ukljucen ili iskljucen,ventilator auto ili druga ili treca brzina.
Za cliviu pretpostavljam da ide ispod cim je i potrosnja niza,ona greje sobu 17m2 i kroz vrata hodnik 15 i kupatilo sa ifeel ukljucenim i auto.
Razlika je oko 5kw dnevno.

Čudi me,sa takvom izolacijom ta potrošnja,nisi samo naveo da li i tavanska ploča ima izolaciju,jer sumnjam da nema kad toliko klime troše.Moja Midea brezzeless + za mesec novembar 199 Kwh potrošila,greje 50 kvadrata ,setovana na 22°. Izolacija spoljnih zidova 8cm,tavanska ploča ( zalepljen ukrasni stiropor 5 cm ,podovi brodski pod ispod njega 5 cm stirodur.

Prilozi

• Screenshot_20251201_102659_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251201_102659_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 27
Čudi me,sa takvom izolacijom ta potrošnja,nisi samo naveo da li i tavanska ploča ima izolaciju,jer sumnjam da nema kad toliko klime troše.Moja Midea brezzeless + za mesec novembar 199 Kwh potrošila,greje 50 kvadrata ,setovana na 22°. Izolacija spoljnih zidova 8cm,tavanska ploča ( zalepljen ukrasni stiropor 5 cm ,podovi brodski pod ispod njega 5 cm stirodur.
Zaboravio sam da napomenem,greje se srednji sprat,podrumski deo se ne greje i sprat iznad se ne greje.Nemam izolacije ka podrumu i tavanu.Za clivu je do 20 nov potrosnja bila ispod 7,posle 20og je izmedju 8 i 10.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da napomenem,greje se srednji sprat,podrumski deo se ne greje i sprat iznad se ne greje.Nemam izolacije ka podrumu i tavanu.Za clivu je do 20 nov potrosnja bila ispod 7,posle 20og je izmedju 8 i 10.
Onda je očigledno taj problem gubitka toplote kroz te dve ploče.

Moguće,ali mislim da ne bi bila mnogo veće potrošnja možda jedno 30% veća ali ja zadovoljan. Jedino sam dva dana koristio peć zbog čestog defrosta.Sve u svemu još uvek mi je primarno grejanje na klimu,ako bude hladnije ići ću na hibrdidno grejanje gas + klima. Sa gasnom peći ću postići željenu temperaturu a tada uključenje klime da to održava,pa da vidimo kako će to funkcionisati. Mesec novembar potrošnja 665 kwh.

Zdravo,kako vam se krece potrosnja.
Meni je u prosek za gree muse 12k za novembar od 12-15kwh,a clivia 12k ide do 10kwh.
U pitanju je kuca,izolacija spolja 10cm,a unutrasnja spoljnih zidova 5cm vuna.
Muse greje prostoriju 30m2,severna strana,modulacija od 500-800w.Ne znam da li je to famozna ozloglasena,ima oznaku unutrasnje gwh12acc k6dn1f,proizvodnja ferbruar 2022.
Bilo da je IFeel ukljucen ili iskljucen,ventilator auto ili druga ili treca brzina.
Za cliviu pretpostavljam da ide ispod cim je i potrosnja niza,ona greje sobu 17m2 i kroz vrata hodnik 15 i kupatilo sa ifeel ukljucenim i auto.
Razlika je oko 5kw dnevno.
Pa to je to
Muse svakako ne ide ispod 500w ---> ako radi 24/7 sa 500-600w bez rezim on/off dodje mu 12-14.5kWh!
Clivia ipak spusta malo nize pa zato imas neki prosek od 10kWh!
Verovatno pici toplota kroz neizolovanu plocu! Ako bi bila izolavana dobio bi manji prosek (svakako ispod 10kWh) ali i duzi rezim on/off zbog njeni 500w 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno