Nemaš mesta da staviš dve zasebne jedinice ili nešto drugo?Hvala na savetima ali nije nikako to izvodljivo.
Sad me zbunjujete.Je l dobra marka Gree ili nije?😆
Iz ovog tvog odgovara se moze zakljuciti da Gree klime ne valjaju za grejanjeNemaš mesta da staviš dve zasebne jedinice ili nešto drugo?
Ja imam Gree Pular, Midea Extreme i
TCL tac-12chsd/tpg31i3ah i najmanje sam zadovoljan sa Gree klimom. Samo za hlađenje će većina inverter klima vršiti posao skroz ok, za grejanje se obično vide veći nedostaci pojedinih klima.
Ne bi uzeo više Gree za grejanje sem ako ne grejem velike lokale ili velike prostorije u kući bez izolacije gde nije bitna modulacija i neki malo finiji rad. Ne kažem da će se ljudi smrznuti sa Gree klimom, ali mene previše iritira njen rad da bi je stavljao još negde po kući i slušao zaletanje i veliku varijaciju u temperaturi u prostoriji.Iz ovog tvog odgovara se moze zakljuciti da Gree klime ne valjaju za grejanje
Bilo bi dobro da nam das neka poredjenja izmedju sve tri, iz prve ruke, samo tako nekome mozes pomoci pri odabiru, a ne da citamo komentare od onih koji imaju jednu i misle da se u sve razumeju.Nemaš mesta da staviš dve zasebne jedinice ili nešto drugo?
Ja imam Gree Pular, Midea Extreme i
TCL tac-12chsd/tpg31i3ah i najmanje sam zadovoljan sa Gree klimom. Samo za hlađenje će većina inverter klima vršiti posao skroz ok, za grejanje se obično vide veći nedostaci pojedinih klima.
Ne bi uzeo više Gree za grejanje sem ako ne grejem velike lokale ili velike prostorije u kući bez izolacije gde nije bitna modulacija i neki malo finiji rad. Ne kažem da će se ljudi smrznuti sa Gree klimom, ali mene previše iritira njen rad da bi je stavljao još negde po kući i slušao zaletanje i veliku varijaciju u temperaturi u prostoriji.
Hoću samo da skupim još iskustava sa TCL modelom pošto njega imam od pre mesec-dva a koristimo je jednom nedeljno fazon, kad moji ne založe šporet, za sada su utisci pozitivni i za tu cenu koju je plaćena (37 crvene), ugodnije radi nego Gree Pular koji plaćen skoro duplo od TCL.Bilo bi dobro da nam das neka poredjenja izmedju sve tri, iz prve ruke, samo tako nekome mozes pomoci pri odabiru, a ne da citamo komentare od onih koji imaju jednu i misle da se u sve razumeju.
Sve u svemu moj zakljucak je da treba pogoditi prostor za klimu.Moje iskustvo je sasvim drugacije. Grejem 50m2 sa amber premium 12, tiha je (tj bucna ako se stavi fan na 3 ili vise, ali podnosljivo). Odrazava zadatu temperaturu +1c, znaci ako hocu 23-23.5 stavim je na 22. Sto je napolju hladnije, preciznije odrzava temperaturu. Spoljnu jedinicu cujem ako se bas potrudim, ali daleko od toga da smeta.
Da, nema nisku modulaciju, ali kod mene to nije problem jer se stan sporo hladi, pa ne smeta on/off rad. Tek u minusu pocinje da radi ozbiljnije, ali i tad imam utisak da radi sa pola snage. Cekamo neku ozbiljniju zimu da vidimo![]()
Cu ti posaljem jedno vece kad budem imao vremena ---> komentara i linkovaVoleo bi kao novi vlasnik 12KHCAN klime da znam koji je problem sa njima bio i na sta su se zalili na inostranim forumima.
Znimam me sta su konkretno zamerili uredjaju da bas propratim.
Tako radi moja Amber 9 Pemium iz 2017Sve u svemu moj zakljucak je da treba pogoditi prostor za klimu.
Ja bi vise voleo da kada krene minus moja GTech ide na 650-800w i greje. Ona upravo suprotno radi. Kada je temp u plusu ona ide od 600-1300w recimo sada kada je u 15m2. A kad krene minus ona ce da modulira sa 400-500w i duva prohladno.
Bolje mi je radila dok je grejala mana skoro ceo stan nego sada ovu sobu.

planiram da kupimEvo i ja sa Clivijom 18 da da dam neki komentar za ove srednje hladne dane.
Greje se 70 kvadrata .Klima se ne gasi stoji stalno na fan3 23 stepena.
Raspored soba je dobar .Klima udara direktno iz dnevnog boravka na hodnik iz hodnika u spavacu sobu .
Druga spavaca soba je pored tako da je tamo temperatura par stepeni niza nego u svim prostorijama.
Inace temperatura koja je zadata na daljinskom od 23 I FELL je i u svim prostorijama sem u pomenutoj sobi.
Inace za klima radi bez ikakvih problema i nije bucna .
Kao sto vidite modulacija doseze i ispod 450 w sto je ok sa obzirom da je 18 i da se greje veca kvadratura.
Potrosnja kada su hladniji dani ne prelazi 400kw mesecno sto je smesno.
Grejao sam se i prosle godine na ovu klimu bez ikakvih problema tako da je svaka preporuka za ovu klimu.
Inace kupio sam i Cliviju 12 roditeljima ali nisam vrsio nikakva merenja.
Eto toliko od mene.
Naravno da moze bez vecih problema.planiram da kupim
GREE Comfort Clivia AI 18k Wi-Fi za 40m2 ali nemam izolaciju osim na ploci pa me zanima tvoje misljenje o klimi posto je imas da li ona moze to da zagreje ?
Isti problem sto puta pokusao ali ne ide i odustaoNikako ne uspevam da dodam svoju klimu na njihovoj aplikaciji Gree+.
Pratio sam sva upustva, konektovao se na 2.4Ghz mrezu, resetovao klimu ali nista ne pomaže.
Da li je neko možda imao isti problem?
Iz nekog glupog razloga, nakon što aplikacija zatraži da uključiš blutut, stani baš pored klime i počni proces dodavanja uređaja. Dok nisam telefon stavio tik uz nju nisam ni ja mogao da dodam, a onda sam na nekom forumu video ovaj savet i upalilo jeNikako ne uspevam da dodam svoju klimu na njihovoj aplikaciji Gree+.
Pratio sam sva upustva, konektovao se na 2.4Ghz mrezu, resetovao klimu ali nista ne pomaže.
Da li je neko možda imao isti problem?
Hvala, isprobaću večeras, valjda će upaliti.Iz nekog glupog razloga, nakon što aplikacija zatraži da uključiš blutut, stani baš pored klime i počni proces dodavanja uređaja. Dok nisam telefon stavio tik uz nju nisam ni ja mogao da dodam, a onda sam na nekom forumu video ovaj savet i upalilo je
Nope, Clivia ima samo jedan gore (dve žabice levo i desno napred oslobodiš, pa filter uvis prema zidu).Je l clivia 12 ima samo filter odozgo da se cisti? Nema ispod poklopca ona dva?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari