Šta je novo?

GREE klima uredjaji

sta si uradio sa tom jelkicom?
kkao se ova clivia podesava?
Podesih je na 26 podigo da bije skroz gore, krilca ka prozoru ventilator na tiho i zena kuka ladno će se prehlade deca, pa uzme i ugasi je.
ja preko app palim i gasm ona preko daljinca i uvek kad je palim on aumesto u cool mode startuje sa dry i moram usmerenje ponovo da podesavam
Kada ona upada u modulaciju?

Prilozi

• Screenshot_20250607_143122_com_gree_greeplus_ControlActivity.jpg
    Screenshot_20250607_143122_com_gree_greeplus_ControlActivity.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 38
  • IMG_20250607_143106.jpg
    IMG_20250607_143106.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 38
Normalno da ce da duva hladno kad se klima non stop pali/gasi, ona stalno mora ponovo da juri zadatu! Upalis i ne gasis, ona kad tad mora da krene da spusta modulaciju....
I ne bi je drzao na quiet nego na Fix Fan 2-3(zavisi do prostor) ali onda tek ce te zena utepa :)

Poslednja izmena:
sta si uradio sa tom jelkicom?
kkao se ova clivia podesava?
Podesih je na 26 podigo da bije skroz gore, krilca ka prozoru ventilator na tiho i zena kuka ladno će se prehlade deca, pa uzme i ugasi je.
ja preko app palim i gasm ona preko daljinca i uvek kad je palim on aumesto u cool mode startuje sa dry i moram usmerenje ponovo da podesavam
Kada ona upada u modulaciju?
Upada ti u dry jer je tako na daljinskom podeseno verovatno, podesi i na app i na daljinskom na cool. Ostavi je na 26c upaljenu na quiet ili autofan minimalno pola sata pa vidi kako ce se ponasati..

Gree Airy Premium owner ovde :)
Mada ne uzdajte se u mene za info tokom grejne sezone, verovatno ću i ove godine na drva :D
Sad za hlađenje mi super radi posao, samo ne znam da li je neko upućen u info povodom opcije "Fresh air", gde u upustvu kaže da tako unosi svež vazduh od spolja, međutim negde na netu videh oprečna mišljenja, da ta opcija samo "čisti" već postojeći vazduh dok neke klime imaju scavenging mode koje zapravo unose spoljašnji 🤔

Gree Airy Premium owner ovde :)
Mada ne uzdajte se u mene za info tokom grejne sezone, verovatno ću i ove godine na drva :D
Sad za hlađenje mi super radi posao, samo ne znam da li je neko upućen u info povodom opcije "Fresh air", gde u upustvu kaže da tako unosi svež vazduh od spolja, međutim negde na netu videh oprečna mišljenja, da ta opcija samo "čisti" već postojeći vazduh dok neke klime imaju scavenging mode koje zapravo unose spoljašnji 🤔
o grijanju ti nama pisi! :D to je ono sto je bitno i sta nas sve interesuje! i defrosti;naravno! ;)

o grijanju ti nama pisi! :D to je ono sto je bitno i sta nas sve interesuje! i defrosti;naravno! ;)
Moramo da sačekamo "malo" za grejanje...mada nešto sam čitao da je ona hardverski gotovo ista sa Amber pro. Razlikuje se najviše softverski i po dizajnu unutrašnje jedinice. Zato me i kopka da vidim po čemu se razlikuje od moje Amber pro. Da vidim šta sam propustio...😀

a i kod mene se culo krckanje plastike isto na tihom modu.
Posto se grejem na drva(radijatori) ova clivia ce samo da sluzi u prelaznom periodu, nije mi isti osecaj kada ona greje a kada greju radijatori, plus imam plocice u celoj kuci, sve mi nekako hladnije kada se grejem na klimu, stvari su mi hladinije, sam osecaj mi nije bas prijatan. Mozda zato sto smo i navikli na bas toplo a to znaci 25C minimum cele zime :)

Da li za ugradnju Gree klima mora neki ovasceni servis, ili je dovoljno samo da je registrovan za tu delatnost?

Da li za ugradnju Gree klima mora neki ovasceni servis, ili je dovoljno samo da je registrovan za tu delatnost?
Mora ovlašćen servis.
Barem su meni tako rekli u decembru. Lepo sam pozvao Energy net, pitao, oni rekoše mora ovlašćeni. Dali mi lepo brojeve 2 servisa u Negotinu ja izabrao 1. Otišao ispregovarao cenu ugradnje i cene klima. Sačekao da stignu. Oni ugradili, registrovali, uradili produženu garanciju, sve...

Poslednja izmena:
Ne mora ovlašćeni servis za Gree, samo da bude registrovan servis za tu delatnost.
U Energy netu bi mogli da se dogovore šta pričaju ljudima. I meni su prvo rekli telefonskim putem da mora, pa sam poslao mejl i tamo dobio odgovor da ne mora isključivo ovlašćeni servis za Gree.

I ne zaboravite u 2 godinu da odradite obavezno servis, da ne bude posle neko iznenadjenje! Ako slucajno nesto bude sa klimom u 3 godinu!

Poslednja izmena:
Ne mora ovlašćeni servis za Gree, samo da bude registrovan servis za tu delatnost.
U Energy netu bi mogli da se dogovore šta pričaju ljudima. I meni su prvo rekli telefonskim putem da mora, pa sam poslao mejl i tamo dobio odgovor da ne mora isključivo ovlašćeni servis za Gree.
Eto, vidi ti to... Zato treba sve napismeno pa se ti posle upravljaj po pravim informacijma.

Vrh Dno