Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ja sam zamalo uzeo 2 Hisense energy X ili pro. Ali moj bivši komšija i i bivši serviser me savetovao da ne uzimam. Kaže odličan hardver, užasan softver. Stalno baguju, ne rade, stalno problem sa njima. Reče mi Gree, Daikin. Od jeftinijih Midea ništa ispod ...
Pa jedina mana kod mene sto zakiva df na 45mi.. Ostalo sve radi ko sat. Ma da ima i japanaca koje rade isto

Pa to je i meni cudno jos na 22 ej moja se na 24 gasi konstantno. Drzi je na automatski mod kaze tako mu najmanje trosi reko super onda
Pa dobro i ja vise volim da mi radi konstanto nego da mi se pali/gasi!
Evo kako kod mene radi Amber 9 Premium u +60m2 na trenutni +10c
Screenshot_20250402-230048.png
A Muse Comfort rezim On/Off
Screenshot_20250402-230450.png

Pa tako ti kad udjes u radnju i kazes dajte mi neke dve klime za grejanje uvale sta ima na stanju
Gree 12k su realisticno predimenzionisane i to primarno zbog softvera, a osim toga stvarno imaju kapaciteta za vece prostore. Ta Pular je na papiru slabija od Vivax AEMI, Vox, TCL al ih pular šiša debelo zapravo.
I to je dobra cena!
Kod ludaci u energynetu je 83.000! :LOL:
Uvek je kod uvoznika najskuplje :D

Da znas u Energynet mozes da se cenkas. Samo im posaljes gde si video manju cenu. Ja sam im spustio za 4k besplatnu dostavu za Amber pro+ prosle god za caleta. Grejala mu 30tak kvadrata izolovanog prostora fenomenalno.
Još negde sam pročitao da je neko to uradio. Znači stvarno može.

Da znas u Energynet mozes da se cenkas. Samo im posaljes gde si video manju cenu. Ja sam im spustio za 4k besplatnu dostavu za Amber pro+ prosle god za caleta. Grejala mu 30tak kvadrata izolovanog prostora fenomenalno.
Za to ne brinem
Preko servisera imam na svaki Gree model dobar popust! :)
Znas druze da me vise ne vuce Gree!
Ali nikad se ne zna :LOL:

Poslednja izmena:
To je sad i kod nas normalno, ali pre 20 godina sam se zabezeknuo kad je moj brat u Parizu počeo ladno da se cenjka sa prodavcem u ogromnom marketu bele tehnike u Parizu. Ja ga cimam za rukav a on mi kaže smiri se to je ovde normalno. A ja u čudu. I stvarno ne da je dobio prvi popust 20 % od prodavca već i je prodavac pitao i menadžera koji mu je odobrio dodatnih 10%. Ja u čudu. Kod nas je tad to bilo nezamislivo! A sada ....

Pa ne mozes ni sad u ovim regularnim prodavnicama Tehnomedia Gigatron. Ali u ovim manjim i sa direktnim uvoznicima moze. Ja sam imao slicnu sitaciju Francus drugar dosao kod mene i cenkao se u Tehnomediji za Tv. Iznervirao se decko dinar nije htela da mu spusti to bilo pre 3 god.

Vidim da mnogi spominjete Gree Airy. Naleteh slucajno na ovaj link. Rekao bih da je ovo prilicno dobra cena ali sad je pitanje koliko su ovi pouzdani.
Zvao sam ih pre par dana, što ne bi bili pouzdani, kažu konkretno što se tiče GREE modela, oni su glavni distributeri i zato je niža cena od svih ostalih.
Sve u svemu, najverovatnije će pasti izbor za GREE Airy

Nesto mi se cudno desava sa klimom, ukljucim da greje na 25,26C duva bas mlako, na 27 cak krene i hladnije da duva, obicna je nije inverter. Ona nije primarni izvor grejanja pustao sam je jesenas skoro mesec dana smo se grejali, radila bez greske, ono kad bese lepo vreme januara sam je preko dana pustao sve normalno.

Evo potrošnje za Pular 12-ka.
Klima je grejala oko 15 kvadrata + 5 kvadrata kupatilo.
Klima je bila setovana na 22 stepena preko dana a preko noći sam smanjivao temperaturu na 20 stepeni.
Većinu vremena kada je radila bilo je kada su temperature bile u minusu i preko dana jer je Hisense uspevao da greje sve taman toliko da se klima nije palila.
Tokom održavanja temperature klima u proseku troši između 350-450 w.
U najhladnijim danima kada je radila ceo dan trošila je između 8-9 kw.
Jedan problem sam imao samo a to je da mi se stvorila santa leda u tacni iz razloga što nisam skinuo lulu pa sam morao da intervenisem i cupam Lulu napolje.
Inače nisam primetio da ide često u defrost.
Rekao bi da ide znatno manje od energy pro X.
Al ne boravim u trpezariji toliko često kao u dnevnoj pa ne mogu biti 100% siguran.Mislim da sam je za celu sezonu uhvatio samo 4-5 puta da je radila defrost.
Zadovoljan sam kako radi.

Prilozi

• Screenshot_20250403-160819.png
    Screenshot_20250403-160819.png
    112.7 KB · Pregleda: 26
Da ne bi došlo do zabune kako ''malo trosi''.
Bilo je dana kada je trošila po 8-9kw dnevno ali bilo je i dana kada je radila kao on off I trošila po 3-4 kw dnevno.A dosta dana nije trošila ništa kao što sam već rekao jer mi je energy pro X bio uvek namešten na 2 stepena više pa je uspevao da zagrejem sasvim dovoljno.

Prilozi

• Screenshot_20250403-163418.png
    Screenshot_20250403-163418.png
    56 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20250403-163615.png
    Screenshot_20250403-163615.png
    56.8 KB · Pregleda: 11
Drugo je kad neko izbaci potrosnju od nekog japanca koji mu vuce ceo dan konstantno 200-250w bez on/off... To je za mene prosek! Ovo pali/gasi ne racunam iskreno kao neki prosek :)

Drugo je kad neko izbaci potrosnju od nekog japanca koji mu vuce ceo dan konstantno 200-250w bez on/off... To je za mene prosek! Ovo pali/gasi ne racunam iskreno kao neki prosek :)
Vidi ne znam koliko je ta pametna utičnica precizna ali u većini slučajeva kada sam ulazio u aplikaciju da vidim koliko trenutno vuče u 90% slučajeva to je bilo uvek skoro između 350-450w.
Naravno nisam sedeo ceo dan i gledao u to ali po par puta dnevno sam ulazio.

Da li neko ima iskustva sa podnom Gree klimom?
@master97
Ima Gree parapetna
Screenshot_20250403-164934~2.png

Vidi ne znam koliko je ta pametna utičnica precizna ali u većini slučajeva kada sam ulazio u aplikaciju da vidim koliko trenutno vuče u 90% slučajeva to je bilo uvek skoro između 350-450w.
Naravno nisam sedeo ceo dan i gledao u to ali po par puta dnevno sam ulazio.
Ispade najslabija Gree klima da bolje radi nego druge Gree klime :)

Verovatno je to zato jer je Hisense obavljao većinu posla kao što si rekao .
Ne razumem se mnogo,skoro pa ništa.Zato ne bi mnogo da pametujem.
Ja sam samo izneo svoje mišljenje i kako mi mi je aplikacija pokazala što ne mora da bude tačno.
Zato sam i obrazložio sve i objasnio kako je radilo da ne bi došlo do zabune da je klima radila non stop sama i grejala.

Treba mi za malu sobu, nekih 15 kvadrata pa ne znam kako bi se ponasala podna u takvim uslovima, eventualno multi sa 2 podne

Mislio sam 2 sobe po 15 kvadrata, ili ici na Daikin, vidimda Perfera je sad na nekom popustu, ne znam da li vredi uopste ili ici na Sensiru

Stan, stara gradnja, bez izolacije, zid 20 cm otprilike suplja cigla, prozori novi PVC, 3 stakla

vidimda Perfera je sad na nekom popustu
Ta na popust je stari model sa oznakom R na kraju... Nove su sa oznakom A! I tu treba covek da pazi jel prodaju pod oznakom A, a na slike je spoljna sa R a unutrasnja A! Ludilo :LOL:
U drugom forumu je covek kupio preko neta Perfera 35A a dosla mu stara sa R i jos probali da ga ubede da je to nova itd. Na kraju dobio kako treba A!
Obicno je nova sa A preko 160.000 (12btu)
Ali Perfera u 15m2 je svakako overkill :)

@master97
Ima Gree parapetna
Pogledajte prilog 486832

Sitna, ali dinamitna! 😀
Mislio sam 2 sobe po 15 kvadrata, ili ici na Daikin, vidimda Perfera je sad na nekom popustu, ne znam da li vredi uopste ili ici na Sensiru
Sensira je možda najspominjanija i najhvaljenija klima Daikin. Ali nemojte to da vas zavara. Perfera je zmaj! Koliko je sad. Ako je pristupačna uzimaj!

Nazad
Vrh Dno