Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ne znam sta da ti kazem :)
Top modeli od Mitsubishi LN idu nekad na sat u DF sto nam i @Xepoj87 potvrdio... ili Fuji/Daikin sto vucu 200-300w pa takodje idu na sat u DF kad je bas blesavo vreme!
A ovamo ce jedna Gree Airy da radi kao 10sati bez prekida... Bas bi hteo da vidim na oko 0c i vlage na 95-100%! Ili stvarno radi tako ili dobar marketing!
Ako bi to bilo tako kako pise na papiru onda bi je imali sigurno nekoliko ljude ali stvarno ne vidim nigde neko iskustvo itd. na netu!

Poslednja izmena:
Da, ne ide 10 sati u defrost na temperaturi od +5 pa navise, to su zaboravili da napisu!

Ne znam kakva je sad ova nova Amber Ultra po pitanju defrostova, znam da su se neki zalili da cesto ume da ide u defrost, na svakih sat vremena, ili tako nesto..S druge strane ne znam da li neko ima Amber Pro 18 ili Airy 18 pa da opise kako se ponasaju na grejanju po pitanju defrosta, isto kao Ultra ili ne..
Imate moje stare postove za Amber ultra i Amber pro. Uporedno iskustvo. I da sam imao dilemu da uzmem Airy.
Ja sam se mislio za Airy ali ipak uzeo Ultra. I sjajna je!!! Ali bi voleo da uzme čovek Airy pa da je vidimo na delu. Još neko je pitao za nju skoro. Mislim da je Makedonac. Ali ne znam da li je uzeo na kraju...

Poslednja izmena:
Kod tebe druze radi Ultra i Pro u leru posle 22:00 ;)
Stan solidno izolovan + centralno grejanje od ujutru pa sve do 22:00 tu bi i Tesla radila i odrzavala temp. bez problema kad je vec sve lepo zagrejano :)
Ja kad nekad Amber ugasim, a kamin u prizemlje zalozim(obicno kad ima snega) onda mi radi Muse na gornjem spratu u leru + radi po neki on/off i to na minus.
Dobijem automatski +2-3c odozdo... kao da imam podno grejanje :LOL:
Ovo je na podu:
podno gore.jpg

Poslednja izmena:
Tačno. Nisam se usudio da sa 2 je male dece gasim centralno grejanje i eksperimentišem. Ali i ovo iskustvo je nekom možda korisno. Naročito što je uporedno. Opisao sam sličnosti i razlike. Naročito oko defrosta. Ali, nek kupi neko Airy pa da je vidimo. Ja bih je kupio da nije bila 13000 skuplja od Pro. Da li te funkcije vrede 13000 više voleo bih da saznam.

I da sam imao dilemu da uzmem Airy.
Ali bi voleo da uzme čovek Airy pa da je vidimo na delu. Još neko je pitao za nju skoro. Mislim da je Makedonac. Ali ne znam da li je uzeo na kraju...
Ja bih je kupio da nije bila 13000 skuplja od Pro. Da li te funkcije vrede 13000 više voleo bih da saznam.
*** uzeo si bratanci Amberi :)
I ja bi voleo da vidim neki grafikon kako radi Airy (modulacija, DF itd.) :unsure:
Po drugim foruma sam isto gledao ali niko je nema... Sve ista pitanja kao ovde: da li neko ima iskustva sa Airy, sto je veoma dobra na papiru itd. I obicno dobiju odgovor: Kod Gree je sve lepo na papiru :LOL:
Bilo bi glupo da ovde nekome savetujemo da kupi Airy samo da vidimo kako radi... Ajd zamisli neko nas poslusa i kupi, dodje zima i ona mu kove DF na sat, dva ili tri... A on je kupio bas zbog tog hybrid DF ;)
Ode marketing od 10h u 3 lepe
Bolje covek da proveri da li to sigurno radi ---> jedino da trazimo neki kineski forum neko mora da je ima :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
*** uzeo si bratanci Amberi :)
I ja bi voleo da vidim neki grafikon kako radi Airy (modulacija, DF itd.) :unsure:
Po drugim foruma sam isto gledao ali niko je nema... Sve ista pitanja kao ovde: da li neko ima iskustva sa Airy, sto je veoma dobra na papiru itd. I obicno dobiju odgovor: Kod Gree je sve lepo na papiru :LOL:
Bilo bi glupo da ovde nekome savetujemo da kupi Airy samo da vidimo kako radi... Ajd zamisli neko nas poslusa i kupi, dodje zima i ona mu kove DF na sat, dva ili tri... A on je kupio bas zbog tog hybrid DF ;)
Ode marketing od 10h u 3 lepe
Bolje covek da proveri da li to sigurno radi ---> jedino da trazimo neki kineski forum neko mora da je ima :ROFLMAO:
Nisam kazao da kupi. Već sam rekao da BiH voleoda je kupi on, ili Makedonac ili neko drugi...pa da je vidimo na delu. A ja sam dokaz da nisam hteo da uzmem nešto što nije provereno u praksi, onda još za to dam 85 umesto 72 hiljade. One su otprilike iste snage imaju mnogo istih funkcija samo je Airy modernija, ima taj duži rad bez DF, ima hibridni DF, AI...ali kako to radi u praksi ne znam. A voleo bi da saznam😀. A ne sumnjam da to nije loša klima, samo da li sve odgovara specifikacijama, e to je pitanje.... Što je ne kupih tada pa da vidim!?!? 😀 Sada mintih 13 000 ne pretstavlja problem ali pre 4 meseca stvarno nisam mogao, renoviranje, prozori, klime, nameštaj za novu dečju sobu, majstori, majstori, majstori....strašno! U sred renoviranja crkne još mašina za veš...
Ma serviser je kriv! On mi kazao da uzmem dve Amber Pro.😀 Još ja promenim jednu Pro u Ultra. A mislim da bi i 2 Pro određivale posao. Samo bi se ova u delu dnevnog boravka više mučila ali bi odradila. A ovako nema problema. Ultra razvaljuje.

Poslednja izmena:
Ma ljudi ja bih je kupio na keca, iako je još uvek niko nije testirao :ROFLMAO: jer kao što sam i pre napomenuo, mene sve te nove funkcije privlače i ne verujem stvarno da za ove pare može biti nešto loša, aliiiii dolazimo sad do moje žene koja je zapela za onu mideu extreme i ne popušta jer je to moj prvi predlog bio i njoj se kao ta sviđa sad jer je poznatija marka i svi je imaju :ROFLMAO:
Tako da sve u svemu, bitka se još vodi i u narednih par dana ćemo sigurno odlučiti koju ćemo od te dve

Ma ljudi ja bih je kupio na keca, iako je još uvek niko nije testirao :ROFLMAO: jer kao što sam i pre napomenuo, mene sve te nove funkcije privlače i ne verujem stvarno da za ove pare može biti nešto loša, aliiiii dolazimo sad do moje žene koja je zapela za onu mideu extreme i ne popušta jer je to moj prvi predlog bio i njoj se kao ta sviđa sad jer je poznatija marka i svi je imaju :ROFLMAO:
Tako da sve u svemu, bitka se još vodi i u narednih par dana ćemo sigurno odlučiti koju ćemo od te dve
Ako vec biras uredjaj, odaberi onaj pravi :)
Ta Midea nije ni do kolena Airy!

Airy je u fazonu prepakovana G-Tech!
Ima malo bolji kompresor i senzor! Sto se tice DF, i ona ide u DF kao svaka druga klima... Sve zavisi u kakvim uslovima radi klima! Tih 10sati je politika od Gree!
Uglavnom nije losa klima i pre bi je uzeo nego Amber Pro
To su reci od jednog lika sto je ovlascen od strane energyneta koga znam neki 5-6godina...
Covek koristi Gree multi-split ali sa parapetna

A jedan od glavni servisera od energyneta(JA) koga znam licno 13godine i koji mi ugradio do sada 4 klime rekao skoro sve isto... jedino sto je dodao kao i prosle godine kad mi rekao: da sve tih filtera, A.I itd. da je to sve sviranje onoga :)
On bi pre uzeo Amber Pro nego Airy ali to samo sto mu se ne svidja ona lopata kao krilce! I da nema neka razlika izmedju Airy i Amber Pro nego uzmi onu koja ti se vise svidja od unutrasnje...
Covek koristi Amber 9 Premium, zbog njega sam pre 8godine i uzeo Amber 9 Premium, a ne Viola 18
Sto se Gree klime tice obojica rekli jedino Amber Ultra/Premium i Soyal ostale iste sve ovo drugu je malo prepakovano itd. :)
Viola bila veoma dobar model ali oni napravise ono cudo od Muse :LOL:

Airy je u fazonu prepakovana G-Tech!
Ima malo bolji kompresor i senzor! Sto se tice DF, i ona ide u DF kao svaka druga klima... Sve zavisi u kakvim uslovima radi klima! Tih 10sati je politika od Gree!
Uglavnom nije losa klima i pre bi je uzeo nego Amber Pro
To su reci od jednog lika sto je ovlascen od strane energyneta koga znam neki 5-6godina...
Covek koristi Gree multi-split ali sa parapetna

A jedan od glavni servisera od energyneta(JA) koga znam licno 13godine i koji mi ugradio do sada 4 klime rekao skoro sve isto... jedino sto je dodao kao i prosle godine kad mi rekao: da sve tih filtera, A.I itd. da je to sve sviranje onoga :)
On bi pre uzeo Amber Pro nego Airy ali to samo sto mu se ne svidja ona lopata kao krilce! I da nema neka razlika izmedju Airy i Amber Pro nego uzmi onu koja ti se vise svidja od unutrasnje...
Covek koristi Amber 9 Premium, zbog njega sam pre 8godine i uzeo Amber 9 Premium, a ne Viola 18
Sto se Gree klime tice obojica rekli jedino Amber Ultra/Premium i Soyal ostale iste sve ovo drugu je malo prepakovano itd. :)
Viola bila veoma dobar model ali oni napravise ono cudo od Muse :LOL:
Svaka ti zlatna! Ja ne bih znao bolje da sročim a mislim isto. I saznanja su mi slična. Time sam se vodio kad sam uzeo Ultra i Pro.

Mislim da nema dileme. Gree airy ti je za klasu bolja od Midea extreme. Svaka čast midei ali je Gree i kao brend za koplje iznad iako ih svrstavaju u istu srednju klasu. Ali svi modeli Gree od ulaznih do premijum model su za pola klase i klasu bolja od Midee.

Ma gree je najbolji kinez… gree je u stanju saunu da napravi… pa cak i ta muse ozloglasena realno nije toliko bas losa… problem je kod gree samo visok prag modulacije ali to su klime za veci prostor realno… hisense i midea imaju relativno ceste defrostove… svaki kinez ima svoje bubice ali objektivno je gree ipak bolji… i mislim da je gree airy odlicna klima za taj novac…

Svaka ti zlatna! Ja ne bih znao bolje da sročim a mislim isto. I saznanja su mi slična.
Ovog prvog sam danas sreo u lidl, pa ajde da ga bas pitam za Airy... prvo sam mislio da ce da lupa u fazonu: Da bre, to radi bez prekida, retki DF, avioni, kamioni itd. :ROFLMAO:
Ipak znam neke stvari gde je dosta kvaran ispao oko ugradnje klime... Nego to je druga prica!
Posle ajde da pozovem i ovog drugog da i njega pitam, i svakako znao sam da je iskren kad ti vec otvoreno kaze da je to sve sviranje onoga... :LOL: + znamo se bas dugo!

Mislim da nema dileme. Gree airy ti je za klasu bolja od Midea extreme. Svaka čast midei ali je Gree i kao brend za koplje iznad iako ih svrstavaju u istu srednju klasu. Ali svi modeli Gree od ulaznih do premijum model su za pola klase i klasu bolja od Midee.
Ma ja bi isao na Amber Ultra i to 24 sto je sigurno, sigurno je :ROFLMAO:
Zezam se...
Mislim da on nije napisao sta hoce tacno da greje(Kuca/Stan) i koliko m2

Ma gree je najbolji kinez… gree je u stanju saunu da napravi… pa cak i ta muse ozloglasena realno nije toliko bas losa… problem je kod gree samo visok prag modulacije ali to su klime za veci prostor realno… hisense i midea imaju relativno ceste defrostove… svaki kinez ima svoje bubice ali objektivno je gree ipak bolji…
I to sto kazes... Nisam video da se neko u sred zime zalio na Muse Kawasaki ;)
Bas dugo razmisljam da je zamenim i to samo zbog on/off na plusu, a ovamo kazu mi ljudi da sam prolupao, kad ti Muse legla u prostor ko budali samar :)
Ima Muse(makar moja 2023 za stare ne znam) i pozitivne stvari = DF traje oko 5-8min, kontrolni DF odradi samo kad je vlaga niska na minusu (40-60%) i to na neki 3-4sati --> traje 2-3min, dosta tiha u odnusu na Amber 9 Premium i sto se uvek cudim da nema krckanje tokom DF bas ga tiho odradi... Zna da se zakove na 500-550w po dva, tri dana, Na jacem minus krece rolerkoster 500-850w sto je i nomalno kad krenu toplotni gubici itd.
Ne znam... da kupim nesto da mi na kraju kove neki kontrolni bezveze na svaki 40-60min na suvu spoljnu ili da moram da razmisljam da cu ujutru da trazim dzezvu, sto trazim/hocu nisku modulaciju na plusu :rolleyes:

Poslednja izmena:
Mislim da treba da budemo realni da od klima koje spadaju u neku srednju klasu ne možemo da tražimo savršenstvo. Za ove novce dobili smo puno. Ako hoćemo da ne krcka, da rade tiho, ujednačeno, da nisko moduliraju, da ne baguje softver...e to košta x2, x3...lepo premijum Japanac i to je to. Daikin, Fujicu, Mitsubishi, Hitachi...Ma Daikin! Nema dalje!
I da podsetim ponovo, Gree je ćerka firma Daikina. To ipak nešto znači. Gree je Daikin za široke narodne mase 😀
PS. moja kuma naručila Gree Pular...neće Airy, kaže Pular joj je dovoljna.😀...opet nikog nisam nagovorio za Airy ...

Poslednja izmena:
Ako hoćemo da ne krcka, da rade tiho, ujednačeno, da nisko moduliraju, da ne baguje softver...e to košta x2, x3...lepo premijum Japanac i to je to. Daikin, Fujicu, Mitsubishi, Hitachi...Ma Daikin! Nema dalje!
Ne brini i kod njih ima mane koliko hoces (Nije zlato sve sto sija) ;)
MHI = Da li SRK ili Top model ZSX cirkus sta sve tu ima, da ne pisem bolje... a cene izmedju 130-200.000
ME = LN ---> dobar primer @Xepoj87 za 12 meseci dolazili mu iz servis 5-6puta od vibracije pa sve do skripanje turbine (i kod drugi ljudi sam to citao)
Fuji = Nisu to neke premium klime, osim naravno Nordic modeli za skandinaviju koja kosta 2000€... Nego su veoma dobre u odnos uloženo dobijeno, moze da biras od 60-140.000, nisko moduliraju i precizno rade... jedino sto dosta ljude ne vole taj Fix Fan sto smanjuje sam brzine, ali to radu i MHI modeli!
Daikin = Takodje treba da se lepo gleda, neki modeli kako sam citao imaju isto kontrolni DF na 40min, a drugi izmedju 2-4h! Onda ima razlike u software i u radu izmedju Daikin iz Ceske i Daikin iz Turske itd. To je ista prica kao kod Mitsubishi sto neki kazu da ne moze da se uporedi Mica iz Thailand i Mica iz Turske

Nego ovde nemaju ljudi toliko skupe klime (2x Daikin Perfera, 1x ME LNVG2, 1x LNVG2HZ 1x ME RW25, 2x MHI ZSX ) to su 7 i neka budu jos 8 to su 15 Top/Premium japanci koji kostaju preko 150.000.-
Dosta citam po drugim foruma (nemacki, bugarski i hrvatski)
Kod svabe nema kineza to su sve ME,MHI ili Daikin od single-split pa do multi-split
Kod hrvata bolje da ne spomenes kineza, samo Daikin! ili ako pita neko za MHI odmah krece: samo ludak moze da da 300€ vise za MHI umesto da uzme Daikin
Kod Bugari mnogo ima MHI, ME, Hitachi i Daikin

Poslednja izmena:
Ja bih pre opet kupio Hisensa X nego Pulara iz iskustva kazem ima drugar 18
Ja sam zamalo uzeo 2 Hisense energy X ili pro. Ali moj bivši komšija i i bivši serviser me savetovao da ne uzimam. Kaže odličan hardver, užasan softver. Stalno baguju, ne rade, stalno problem sa njima. Reče mi Gree, Daikin. Od jeftinijih Midea ništa ispod ...

Nazad
Vrh Dno