Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Isti :LOL: da li ga pravili ili rokali samo nalepnice!
Flexis Plus recimo ima Mitsubishi Twin rotary kompresor sa 1,10 kg freona, dok Bergen Kron ima kompresor sa 0,95 kg, sto navodi da im kompresori nisu isti. Mislim da je Bergen Kron mix Flexisa unutrasnja i Jade spoljasnja jedinica, posto Jade spoljasnja ima kompresor sa 0,95 kg, samo nagadjam. Generalno sam misljenja da klonovi nikad nisu isti sa originalima, uvek im je nesto zakinuto, pa su stim u vezi i osetno jeftiniji.

Nadam se da su ispravili ovakve greske na Haier!
Covek morao klimu na hladjenje da ukljuci(tokom grejanje) da bi spoljna otopila leda :)
Izgleda da DF nije odradio svoji posao kako treba...
Mozda mu se i lula zaledila kad je vec nije skinuo... Pitaj boga sta sve nece da vidimo na netu :LOL:
Ima i jos jedan klip ali ne mogu da ga nadjem...

Poslednja izmena:
Nadam se da su ispravili ovakve greske na Haier!
Covek morao klimu na hladjenje da ukljuci(tokom grejanje) da bi spoljna otopila leda :)
Izgleda da DF nije odradio svoji posao kako treba...
Mozda mu se i lula zaledila kad je vec nije skinuo... Pitaj boga sta sve nece da vidimo na netu :LOL:
Ima i jos jedan klip ali ne mogu da ga nadjem...

Ma ovo nije zbog lule, ko zna zasto je zabagovala..

Nisu nista cipovali!
Upoznao sam jednog lika ovde u gradu sto je prosle godine ugradio Amber Ultru 12 u neki 50m2... Bas sam ga pitao u vezi DF
Na oko 0c i magle isla mu na neki 1h15-30min, a obicno na neki 2h pa sve do 4h
E sad da li izolovan, set itd.nisam sigurno pitao :LOL:
Takodje i glavni serviser sto ga licno znam iz energyneta potvrdio da na software nista nije muvano(to sam vec pisao)!
Sto ga ne pitas zivotati sto krene tako se panasati od 1 stepen pa sve nadole

Nešto razmišljam, ako čoveku treba prvenstveno za hlađenje, e eventualno za dogrevanje (greje se na gas, zar ne?), što bi morao da kupuje klimu sa niskom modulacijom. Sve Gree lepo moduliraju na hlađenju. A za grejanje je moj slučaj, ja se grejem na centralno, dogrevam eventualno posle 22h i u prelaznom periodu. Amber pro odrađuje super. Još je to potkrovlje pa topao vazduh ide sav gore (samo da je krov lepo izolovan). I biće mu i leti i zimi toplo. Bitno da ti lepo hladi i da gruva grejanje u prelaznom periodu kad ti se ne bude isplatilo da pališ kotao na 18*C. Ja sam za to uzeo Amber Pro, a ti vidi. Nisam potkrovlje ali sam poslednji sprat...tu smo negde. Jedino je kod mene veći prostor pa mi nije ni trebala niska modulacija i na to nisam uopšte gledao. Samo sam hteo da mi duva uvek toplo a ne mlako (kod niske modulacije je tako).
Kod moje majke stan u 3 nivoa. Gornja Pular leti gruva, a donja Pular se uključi samo pomalo da dohladi jer se sav hladan vazduh spušta dole, a topao ide gore.

Poslednja izmena:
Zimi bi trebalo da bude obrnuto ali je grejanje bilo dobro pa nisu paljene klime zimus.

I zato ti radi kako treba, a kod njega u 20m2 bice svakako on/off u prelaznom periodu!
Npr. 15-20min ce da greje, pa ce 25-45min da prdi!
Pa nek otvori vrata, ja tako radim pa klima duva u prostor. Gledao sam slike, nek stavi iznad balkonskih vrata a da duva ka vratima i onda će mlaz vazduha da ide u prostor i o da neće senzor da prepoznaje da se brzo zagrejalo ili ohladili. Svaki drugi položaj UJ bi to tražilo da klima bude sa niskom modulacijom.

Ma meni i Amber zna da radi kao on/off na dobrom plusu ali samo neki 3-6puta za 24h i to u +60m2
Onda mogu da zamislim u 20m2 kako ce mu radi Amber Pro sa min.500w!

I ovaj grafikon je duvanje kroz vrata od Amber Pro!
Screenshot_20241208_230904_Tapo.jpg

Poslednja izmena:
Ako nisi blizu reke ili u nekom području gde je vlažno slobodno uzmi Pular (nema grejače SJ), ako jesi onda Clivia ili bolje Amber Pro....ili neku drugu sa grejačima.

Ako sam razumeo, na modulaciji duva vruće ali može ventilator recimo na prvu brzinu? To bi možda moglo sa otvorenim vratima. Ali bih svakako testirao isplativost. Gas je poskupeo baš mnogo. Sad mi bili računi 22-23000 preko zime a pre par godina max 14000. Mislim da bih za male pare grejao ovo potkrovlje klimom a da ga isključim sa gasa sve dok je iznad nule...

Sad mi bili računi 22-23000 preko zime a pre par godina max 14000.
Zavisi koliko ukupno m2 grejes na gas!
haha *** pre par godina bila i montaza klime 40€ + 30€ 3m cevi = 70€ toliko sam ja platio ranije za 3 klime
A sad montaza 130-150€ i to opet zavisi do grada!
Sve ide na gore(kao uvek)

Pa struja nike otišla ni blizu kao gas. Pelet džabe ove godine

Ako sam razumeo, na modulaciji duva vruće ali može ventilator recimo na prvu brzinu? To bi možda moglo sa otvorenim vratima. Ali bih svakako testirao isplativost. Gas je poskupeo baš mnogo. Sad mi bili računi 22-23000 preko zime a pre par godina max 14000. Mislim da bih za male pare grejao ovo potkrovlje klimom a da ga isključim sa gasa sve dok je iznad nule...
Za dobro grejanje samo Amber modeli: Pro, Confort, ...a tek Ultra! I ako ti se pokaže kao dobro rešenje možeš da prebacio da se uglavnom greje na klime a manje na gas. Ja već razmišljam o tome da sledeće godine zavrćem radijatore....A u kući vrenje možeš na klime ili na klasičnu toplotnu pumpu. Ali o tom, po tom....

Ne znam tačno. Ima nekih dažbina, zaokruženja ali izadje kad podeliš račun sa m3 64 din. A bilo 42.

Bilo 120m2. Sad sam dodao potkrovlje oko 40 ali podno. Mislim da je ekonomično. I lepo greje. Jedino je propast uskladiti 3 etaže

Ako hoćeš da prevariš senzor, otvorena vrata, podigneš krilca na vidiravno i nikako ispod fan 3, da bi mlaz bio dovoljno jak i da gura dalje od unutrašnje jedinice i kroz vrata. E sad meni je nekom trenutku skor sve izlazili kroz vrata pa sam skrenuo delimično mlaz da pola ide van a pola da se odbija nazad i pravi vrtlog i bude baš prijatno. To su neka moja iskustva.

Al senzor je na daljinskom?. Možeš njega mrdati ili jok?

Ako hoćeš da prevariš senzor, otvorena vrata, podigneš krilca na vidiravno i nikako ispod fan 3, da bi mlaz bio dovoljno jak i da gura dalje od unutrašnje jedinice i kroz vrata. E sad meni je nekom trenutku skor sve izlazili kroz vrata pa sam skrenuo delimično mlaz da pola ide van a pola da se odbija nazad i pravi vrtlog i bude baš prijatno. To su neka moja iskustva.
Isto i kod mene bilo sa Amber pro. Kad sam podigao krilca na najvišu poziciju, ode sve u hodnik i druge sobe, u dnevnoj hladno 😂
E posle malo spustio i tad je taman.

Koristi samo glavni senzor na UJ. Nikako na daljinskom (ne uključuj funkciju I feel). I neće biti problema.
A zasto da ne koristi I-Feel? Pa bas zbog visoke modulacije bilo bi mu dobro da radi preko I-Feel na plusu!
Na minusu kad krenu DF onda ne ide nikako I-Feel!

Evo kako radi Amber na I-Feel i ne vidim neki problema!
I to na 7m je daljinski!
Trenutno +13c
Preko I-Feel mozes najbolje da izbegnes rezim on/off
Samo treba optimalna pozicija da ne moze da prebaci zadatu na 500-550w!
Screenshot_20250323-225930.png

Poslednja izmena:
Takodje svi znamo da je Auto-Fan smejurija na Gree ili kod kineza... ali moze biti od koristi da se takodje izbegne on/off na plusu ali samo preko I-Feel!
Ima tu dosta cake... Ne mora da ti gruva klima u 20m2 na Fan 3-4 kroz vrata da bi izbegao on/off + Bice ti prijatnije nego orkan :)

Poslednja izmena:
Ljudi vidim da ste strucnjaci, moze li neko meni jos dati savjet za klimu na 145 stranicni pred kraj sam slao skicu. Trazim model za grijanje 50m2. Mislio sam na Airly ici, ali za sad ih nema nigdje u BiH. Uglavnom nije mi jasna ta modulacija, koja klima je ono best best od Gree, a da ima smisla dati pare?

Ljudi vidim da ste strucnjaci, moze li neko meni jos dati savjet za klimu na 145 stranicni pred kraj sam slao skicu. Trazim model za grijanje 50m2. Mislio sam na Airly ici, ali za sad ih nema nigdje u BiH. Uglavnom nije mi jasna ta modulacija, koja klima je ono best best od Gree, a da ima smisla dati pare?
Dobio si odgovor sto se tice Gree u BiH od @optokapler Cosmo Regular 18 ili Airy 18
Mozes i Amber Pro 18 ako je ima u BiH
U 50m2 nije ni bitna toliko niska modulacija to je samo bitno sa manji prostor (10-20m2) da ti ne radi kao on/off klima!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno