Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Društvo, da li neko ima Gree Airy 12k? Negde ne nalazim neka iskustva o njoj? Zanima me na koliko modulira(ne volim prenisku modulaciju), da li se puno zaleće posle defrosta,koliko trosi grejač i da li radi konstantno? Takođe bi trebalo da pri defrostu ne prestaje grejanje

Društvo, da li neko ima Gree Airy 12k? Negde ne nalazim neka iskustva o njoj? Zanima me na koliko modulira(ne volim prenisku modulaciju), da li se puno zaleće posle defrosta,koliko trosi grejač i da li radi konstantno? Takođe bi trebalo da pri defrostu ne prestaje grejanje
Ovde nema niko Airy
Sto se tice modulacije ima neki klip na youtube gde spusta (kao) do 245w, ali kod tog lika spustala i Muse do 300w :rolleyes:
Ja bi rekao da se svaka Gree klima zalece posle DF... Ja imam dve (Amber 9 Premium i Muse Comfort) i obe se na kratko zalete posle DF!
Grejac tacne trosi neki 60-80w i radi konstantno cim bude ispod 0c
Takodje svaka klima da li Gree ,Hisense, Vox itd. prestaje da greje tokom DF
Jedino Panasonic VZ Heatcharge duvo jos toplo tokom DF ali zato 3500evrica :LOL:
Gree Pular, Amber Pro i Amber Ultra ne ide ispod 500w
(ne volim prenisku modulaciju)
Onda nema promasaja sa Gree ali zato rezim on/off na plusu... Osim ako grejes dosta veci prostor ;)

Poslednja izmena:
Ovde nema niko Airy
Sto se tice modulacije ima neki klip na youtube gde spusta (kao) do 245w, ali kod tog lika spustala i Muse do 300w :rolleyes:
Ja bi rekao da se svaka Gree klima zalece posle DF... Ja imam dve (Amber 9 Premium i Muse Comfort) i obe se na kratko zalete posle DF!
Grejac tacne trosi neki 60-80w i radi konstantno cim bude ispod 0c
Takodje svaka klima da li Gree ,Hisense, Vox itd. prestaje da greje tokom DF
Jedino Panasonic VZ Heatcharge duvo jos toplo tokom DF ali zato 3500evrica :LOL:
Gree Pular, Amber Pro i Amber Ultra ne ide ispod 500w

Onda nema promasaja sa Gree ali zato rezim on/off na plusu... Osim ako grejes dosta veci prostor ;)
Koliko znam airy ima hibridni defrost, nesto poput ovog... ali samo do -10 bese da su reklamirali da to radi.

Zaboravio si da kazes i df na sat vremen od 1 stepen pa nadole :D
To kod tebe i kod onog drugog :LOL:
Onaj drzi je preko I-Feel iz hodnika, a ti je non stop drndas... Zadata gore/dole, krilca gore/dole pa vrata itd.
Zasto kod mene dosta retki DF na Amber 9 Premium --- Od 1h45min pa sve do 4h :)
Ljudi ne kapiraju da duvanje kroz vrata samo tera klimu da vise vuce i tega DF + ako je neizolovan prostor!
Toplota izlazi non stop kroz vrata, a kod senzora gore nikad nece da bude zadata i zato krece cirkus zasto mi Amber vuce cim bude 0c izmedju 1kWh i 1.5kWh i DF na sat :LOL:
Meni u februar na -12c vukla neki 1.2kWh i to u +60m2... A DF bio na neki 5-6h! Sto je vlaga bila samo 45-60% sto je i normalno na takav minus!
Na plusu je ok duvanje kroz vrata na predzadnji polozaj krilce itd. Cim krene minusi krilce skroz na dole da bude tu gde je klima toplo, a ne da mi bude u hodnik zadata a kod klime uvek manje :LOL:
To je samo moje misljenje i iskustvo (8godine) neka svako svoju klimu koristi kako njemu odgovara...

Poslednja izmena:
To kod tebe i kod onog drugog :LOL:
Onaj drzi je preko I-Feel iz hodnika, a ti je non stop drndas... Zadata gore/dole, krilca gore/dole pa vrata itd.
Zasto kod mene dosta retki DF na Amber 9 Premium --- Od 1h45min pa sve do 4h :)
Ljudi ne kapiraju da duvanje kroz vrata samo tera klimu da vise vuce i tega DF + ako je neizolovan prostor!
Toplota izlazi non stop kroz vrata, a kod senzora gore nikad nece da bude zadata i zato krece cirkus zasto mi Amber vuce cim bude 0c izmedju 1kWh i 1.5kWh i DF na sat :LOL:
Meni u februar na -12c vukla neki 1.2kWh i to u +60m2... A DF bio na neki 5-6h! Sto je vlaga bila samo 45-60% sto je i normalno na takav minus!
Na plusu je ok duvanje kroz vrata na predzadnji polozaj krilce itd. Cim krene minusi krilce skroz na dole da bude tu gde je klima toplo, a ne da mi bude u hodnik zadata a kod klime uvek manje :LOL:
To je samo moje misljenje i iskustvo (8godine) neka svako svoju klimu koristi kako njemu odgovara...
Meni krilca da dole bolje se oseca toplota u sobi ali opet isti djavo na 1 sat ide 45 min

Pregledao sam neke strane forume, u Turskoj ima dosta Airya. Ima i recenzija, ali naravno oni samo o hlađenju. Pri hlađenju modulira na 100w.

Pregledao sam neke strane forume, u Turskoj ima dosta Airya. Ima i recenzija, ali naravno oni samo o hlađenju. Pri hlađenju modulira na 100w.
Cu da pogledam na jedan forum(Bugarski) da li je neko ima pa cu da pisem!
Mnogo ljudi izbegavaju Gree zbog visoke modulacije, a nekome to odgovara kad stalno bas toplo duvo(500-600w) takodje je i visoka modulacija dobra ako neko hoce kroz vrata da dogreje hodnik i jos neki prostor...
Jedino na dobrom plusu je mana zbog on/off rezim ali i to moze da se malo resi dignes zadatu za 1-2c i radi ce duze ali nekome ce da bude pretoplo sto obicno Gree prebacuje sa +2c od zadate pa posle se tek pali kad je 1c ispod zadate!
Na hladjenje svakako dosta spustaju, moja Amber 9 Premium ide do 90-100w, A Muse do 170-180w

Da li je tacno da i na ove nove Gree klime, mislim na Clivia, Airy, Ambe Pro/Ultra, grejac SJ kada je klima u modu grejanja, grejac stalno radi, tj stalno je ukljucen, i kad treba i kad ne treba. Neko rece da taj grejac radi cak i kad je klima skroz ugasena, ako je pre toga radila u modu grejanja! Da li je to tacno ili sam ja nesto pogresno razumeo?!

Da li je tacno da i na ove nove Gree klime, mislim na Clivia, Airy, Ambe Pro/Ultra, grejac SJ kada je klima u modu grejanja, grejac stalno radi, tj stalno je ukljucen, i kad treba i kad ne treba. Neko rece da taj grejac radi cak i kad je klima skroz ugasena, ako je pre toga radila u modu grejanja! Da li je to tacno ili sam ja nesto pogresno razumeo?!
Pali se ispod 0c i radi konstantno, takodje i kad je klima skroz ugasena... cim ode temp. u plusu on se gasi...
A da je cupam iz struje zbog 60-80w ne bi mi palo na pamet ;)
Evo Screen od Amber 9 kad nije radila

Screenshot_20250119-163516.png

I pisali smo vec ja i ti oko toga :)

123123.jpg

Poslednja izmena:
Nema ni meni smisla sto su tako napravili ali ko jos gasi klimu kada je minus ? Ako se putuje negdje na duže i gasi klima onda se može i iskopcati iz zida ili gasiti pametnom utičnicom, to je najmanji problem.

Ja sam razumeo bio da grejac radi i kad je temp u plusu a ne samo u minusu, pa mi je zato bilo nelogicno, jos radi i kad je klima ugasena?! Ok, sad mi je jasnije, grejac radi uvek ali samo kad je temp u minusu, al ne i u plusu, to je vec prohvatljivije. Ok, fala na pojasnjenju.

Jel ima neko iskustva sa Amber Pro 18k? Potrebna primarno za hladenje velike dnevne od 50 kvadrata a i za grejanje u prelaznim periodima, kakav je potrosac? Da li je bucna i kakav je softver, da li precizno odrzava temperaturu itd. Nisam uspeo nista da nadjem o njoj

Jel ima neko iskustva sa Amber Pro 18k? Potrebna primarno za hladenje velike dnevne od 50 kvadrata a i za grejanje u prelaznim periodima, kakav je potrosac? Da li je bucna i kakav je softver, da li precizno odrzava temperaturu itd. Nisam uspeo nista da nadjem o njoj
Ta klima i mene zanima, i kakva je u odnosu na Cliviu i Airy!

Tu razliku ne mozemo ovde da dobijemo i da vidimo!
Amber Pro imaju je samo kao 12btu i znamo vec da ne ide ispod 500w, kod 18btu nece biti sigurno drugacije! Ovi sa 12btu nisu se neto zalili...
Za Clivia 18btu znamo da ide do 400w ali ipak je to bio (po grafikonu) neki rolerkoster 400-700w i na kraju izadje opet neki prosek od 600w na 1h
Clivia 12btu neki je video da spusta do 200-250w, E sad pitanje je koliko dugo drzi na 200-250w pitaj boga :unsure:
A nazalost Airy nema niko da li 12btu ili 18btu. I mene bi interesovalo kako radi Airy i koliko spusta itd.

Sto se tice buke na Fan 1-2 su solidno tihe(Gree), a od Fan 3 vec bucne... I to opet zavisi do osobe koliko su mu tihe/bucne itd. Nekome su tihe, a nekome ne... U vecem prostoru(+40) svakako nece da rade na Fan 1!
Kod mene je Muse dosta tiha u odnosu na Amber 9 Premium! Ali Amber mi je na neki 7m2 od garniture pa moze i na Fan 4-5 da radi pa mi ne smeta :)

Sto bi neko rekao: steta sto ne mozemo da isprobamo klime u prodavnici, kao Auto kad gledas/kupujes :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
"Sto bi neko rekao: steta sto ne mozemo da isprobamo klime u prodavnici, kao Auto kad gledas/kupujes:
- Kad bi to omogucili, mislim da bi mogli da snimaju rijaliti sa nama sa foruma!

Kad bi to omogucili, mislim da bi mogli da snimaju rijaliti sa nama sa foruma!
Jos poneses Tapo P115 da ispratis modulaciju :LOL:

@Topic
Trenutno +5c
Amber 9 Premium u +60m2
Zadata 24c Fan 3
Ovi kratki skokovi su kad se malo izvetri prostor!
Screenshot_20250317-174010.png
Muse Comfort 12(2023) u 48m2
Zadata 24c Fan 3
Screenshot_20250317-174040.png

Poslednja izmena:
Pozdrav Ekipa, da li neko moze da mi preporuci klimu za skicu koju sam napravio. U pitanju je 50m2, pretpostavljam da se sobe i kupatilo nece moci grijati dobro ali spreman sam da uzmem i radijatore na struju tipa xiaomi smart heater i slicno ukoliko bude potrebe, jer radimo od kuce.
Izolacija je 15cm stiropor i dobra je ulozili su u to kako treba.

U svakom slucaju, ja sam mislio uzeti Mitsubishi ali sam dobio savjet da je ulazni model koji je obicno ne ispod 1000e pozeljniji za izbjegavati od skupljeg kineza, recimo moja odluka je pala na GREE, primjetio sam ovaj Gree Airy 18K GWH18AVDXE i vidio da niko od vas nema iskustva. Generalno me zanima sta mislite da je pametno uzeti u mom slucaju, koji model i na sta obratiti paznju?

Prilozi

• IMG_20250314_082443.jpg
    IMG_20250314_082443.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Pozdrav Ekipa, da li neko moze da mi preporuci klimu za skicu koju sam napravio. U pitanju je 50m2, pretpostavljam da se sobe i kupatilo nece moci grijati dobro ali spreman sam da uzmem i radijatore na struju tipa xiaomi smart heater i slicno ukoliko bude potrebe, jer radimo od kuce.

U svakom slucaju, ja sam mislio uzeti Mitsubishi ali sam dobio savjet da je ulazni model koji je obicno ne ispod 1000e pozeljniji za izbjegavati od skupljeg kineza, recimo moja odluka je pala na GREE, primjetio sam ovaj Gree Airy 18K GWH18AVDXE i vidio da niko od vas nema iskustva. Generalno me zanima sta mislite da je pametno uzeti u mom slucaju, koji model i na sta obratiti paznju?
Tu mozes slobodno ici na Cosmo Regular 18k, Ta klima ima i višak snage za taj prostor kao i Airy (što nije loše). Doduše Airy ima i hibridni defrost što je prilično značajno za velike prostore ali ti imaš dobru izolaciju pa je stvar svakako okej. Uglavnom, dobra mašina i Airy i Cosmo Regular.

Tu mozes slobodno ici na Cosmo Regular 18k, Ta klima ima i višak snage za taj prostor kao i Airy (što nije loše). Doduše Airy ima i hibridni defrost što je prilično značajno za velike prostore ali ti imaš dobru izolaciju pa je stvar svakako okej. Uglavnom, dobra mašina i Airy i Cosmo Regular.
Hvala!
Evo bas gledam u BiH nema nigdje za nabaviti Airy, svi prodaju a niko nema na stanju, navodno stize sljedeci mjesec.
Znaci Cosmo Regular 18-ka je najbolji model koji mogu uzeti za svoj prostor?

Hvala!
Evo bas gledam u BiH nema nigdje za nabaviti Airy, svi prodaju a niko nema na stanju, navodno stize sljedeci mjesec.
Znaci Cosmo Regular 18-ka je najbolji model koji mogu uzeti za svoj prostor?
Cosmo Regular 18 ti je sasvim dovoljna, Airy je za nijansu bolja. Sredili su i modulaciju.

Jel moze preporuka? MIDEA AG-12NXD1.WIK EXTREME ili Gree eco Plus polar 12?
Potkrovlje sa kosim krovom. Imam podno i možda bih je palio dok podno ne zagreje. Uglavnom za hladjenje ali ne daj Boze ako nema gasa da imam nju za grejanje. Svi hvale ovu Mideu dok ne udjes u Bench😂😂😂. I ima po jedan + više i za grejanje i hladjenje od Gree. Napomenuo bih da želim tihu klimu zbog spavanja. Sledi prvo leto na ćerkinom potkrovlju. Prošlo smo adaptirali i video sam da ce hladjenje trebati po ceo dan bez obzira na dobru izolaciju krova. Obe su oko 55000

Amber pro ili još bolje Airy. Obe su A+++ spoljna jedinica oko 30 kg. dok je Cosmo A++. Ja kad sam kupovao klime nisam razmatrao Cosmo. Doduše u Srbiji je nisam nalazio u prodaji.

Amber pro ili još bolje Airy. Obe su A+++ spoljna jedinica oko 30 kg. dok je Cosmo A++.
Moze kod Gree da bude ++++ i dalje ne moze da rese modulaciju na grejanje kako treba... ok, na Clivia su ga malo resili
Izgleda da njima mozda bitno da to non stop gruva toplo sa +500w, a ne da pirka sa 200w :unsure: I posle krece kod kupca cirkus kad stavi Gree u 15m2 zbog on/off :rolleyes:
Sreca makar na hladjenje spustaju kako treba... :LOL:

Poslednja izmena:
Moze kod Gree da bude ++++ i dalje ne moze da rese modulaciju na grejanje kako treba... ok, na Clivia su ga malo resili
Izgleda da njima mozda bitno da to non stop gruva toplo sa +500w, a ne da pirka sa 200w :unsure: I posle krece kod kupca cirkus kad stavi Gree u 15m2 zbog on/off :rolleyes:
Sreca makar na hladjenje spustaju kako treba... :LOL:
Na Cliviu su resili modulaciju na grejanju tako sto su stavili slabije komoresore u odnosu na Amber Pro, nista drugo nisu uradili kolko vidim, al zato je Clivia 30% slabija na grejanju u odnosu na Amber Pro, pricam o novim modelu Ambera. Ultra je tek druga prica, ona ima dvostepeni kompresor tako da drugacije i radi. Kome treba ozbiljnija klima za grejanje Airy, Amber Pro ili Ultra od kineza, moze i Haier Flexis Plus, al od niske modulacije nista! Sve su one za preko 30 kvm, nista manje! Ali posto vidim da covek hoce da greje 50 kvm svaka Gree ce da radi kako treba, pa i 18-tica, 500w modulacije daju 2kw toplote otprilike, sto je taman za odrzavanje u toj kvadraturi.

Pisao sam ranije u temi za Flexis Plus da postoje dve revizije. Proslogodisnja (nova) revizija sa novim daljinskim spusta ispod 300W na grejanju.

Sad kad sam malo iščitao ne znam koja mi generalno klima odgovara. Na slikama ćete videti da nije mala soba ali je kubikaža dosta manja od normalne sobe. Verovatno treba neka sa niskom modulacijom. Pogledajte post iznad za info.
Stavio bih je iznad balkonskih.
1000006199.jpg

Prilozi

• IMG_20241008_091138.jpg
    IMG_20241008_091138.jpg
    181.6 KB · Pregleda: 45
Najveci problem kod Gree je Software, a ne da li slabiji ili jaci kompresor...
Nekad ubodu ga kako treba = Viola, Amber Comfort, Clivia
A nekad ode u 3 lepe :)

Evo jedan grafikon od Amber Pro 12 to je bilo u dezembar, a u koliko m2 ne znam...
Screenshot_20241208_230904_Tapo.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno