Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Mnogo se opterecujes oko kWh...
Grejanje na klime bez izolacije itd. nije toliko jeftino sto neki misle(Kuca)
Drugo je kad imas 10cm stiropor na zidu, pa na plocu gore 15-20cm vuna + Pvc... Onda je druga prica ali tad ne kupujes bas Gree Amber :)
Nego ides na nekog japanca! Moze naravno i neki kinez ali koji provereno nisko modulira ali ipak i da snage ima...

Poslednja izmena:
Mnogo se opterecujes oko kWh...
Grejanje na klime bez izolacije itd. nije toliko jeftino sto neki misle(Kuca)
Drugo je kad imas 10cm stiropor na zidu, pa na plocu gore 15-20cm vuna + Pvc... Onda je druga prica ali tad ne kupujes bas Gree Amber :)
Nego ides na nekog japanca! Moze naravno i neki kinez ali koji provereno nisko modulira ali ipak i da snage ima...
Koje sad je dato 250000 sa montazama naredne 15 god ne menjam i plus dole zamenska kod mojih nova clivija 12 300000 u klime :D

Da li je mnogo 17 kw ukupno na ovakav dan ? 😶‍🌫️
Ja smatram da nije, samo sto nije kraj dana jos 😉
Meni ce da bude oko 23 kw na kraju dana
Racunaj da bi po kvadratnom metru trebalo da trosis oko 100w nekim drugim konvecijalnim grejanjem (da naravno zavisno od vremena , izolacije itd ali samo najprostiji primer...) Sto mu dodje 100w x 100 km Trebalo bi oko 10kw na sat ugrubo.Zato se maltene ranije niko i nije grejao na selu strujom vec samo dogrevao. Ja na poslu imam teretanu od oko 42m2 koja se greje sa dva uljana radijatora od po 3kw znaci ukupno 6kw na sat !?!?
A toliki isti prostor grejem kod kuce sa losijom izolacijom za oko 1.5 kwh klimom, to je taj COP... I naravno ovo pricamo o kucama...

Dopisivao sam se sto se tice df kod amber ultra 12 naleteo na lika koj ima 24 ista situacija na sat vreme

Uzeo sam skoro Tapo, jer Prosto koji sam imao se istopio :D los kontakt bio u uticnici, nisam obratio paznju i toliko. U svakom slucaju bilo je i krajnje vreme da ga promenim i onako nije bas radio posao, tj merio je trenutnu lepo, ali kad sabira ukupnu - sigiran sam da je vise nego sto je realno.

Kako god, evo kako se juce posao Bergen (Gree), kao i trenutna potrosnja i potrosnja od 3. januara od kad je postavljen.

p.s.Moram da nadjem jos jedan Tapo da postavim kod Ambera, tu mi je onaj klasicni zidni merac.

Prilozi

• Screenshot_20250108_072910_Tapo.jpg
    Screenshot_20250108_072910_Tapo.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot_20250108_212418_Tapo.jpg
    Screenshot_20250108_212418_Tapo.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20250108_212412_Tapo.jpg
    Screenshot_20250108_212412_Tapo.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Kad klima nabije temp jer treba da duva malo pa da podigne krilca ili odmah podigne

@style53 Ne mora da znaci, Amber je azdaja i efikasnija je nego vecina drugih klima, pa neka ne ide ispod 500W.
Pa ne mora da znaci... ali samo u dosta m2! A ne imas izolaciju u fulu a koknes Amber u 20m2 :LOL:
Da mi na kraju radi kao on/off jos na minusi, a drugo nije ona bas tiha da mi preko 20x u 24h zalece itd :)
Meni je ona na neki 7-8m od garniture/tv pa ne smeta toliko i kad bi bila na Fan 5
A sto se tice min.500w to me isto iskreno ne smeta, bitno mi bilo kad zategne zima da ona ima snage i to sam video jedne zime kad je bilo -17 ili -19c :)
Kad klima nabije temp jer treba da duva malo pa da podigne krilca ili odmah podigne
Podigne krilca i jos malo duva dok se ne ugasi
Uzeo sam skoro Tapo, jer Prosto koji sam imao se istopio :D los kontakt bio u uticnici, nisam obratio paznju i toliko. U svakom slucaju bilo je i krajnje vreme da ga promenim i onako nije bas radio posao, tj merio je trenutnu lepo, ali kad sabira ukupnu - sigiran sam da je vise nego sto je realno.

Kako god, evo kako se juce posao Bergen (Gree), kao i trenutna potrosnja i potrosnja od 3. januara od kad je postavljen.

p.s.Moram da nadjem jos jedan Tapo da postavim kod Ambera, tu mi je onaj klasicni zidni merac.
Fino radi i modulira (y)
Sta tacno grejes sa Bergen i Amber? daj malo informacije oko kvadrature, stan ili kuca, izolacija, da li radu 24/7 itd ;)

Poslednja izmena:

Koji model Bergena je u pitanju?

To je Bergen Pine best?
Ma da bre. Radi bolje nego masine od 1000 eura. Postavljen ne secam se kako bese 2018-2019, greje preko 60kv (naravno jedino grejno telo) prvi sprat kuce (kuca prizemlje, 2 sprata i potkrovlje), na drugom spratu je Amber Comfort. Ima detaljno, pisao sam 100 puta pre i kacio SS.
Ocigledno mi se zalomio primerak, ili su *** nekad bile kvalitetnije klime :D

Ma da bre. Radi bolje nego masine od 1000 eura. Postavljen ne secam se kako bese 2018-2019, greje preko 60kv (naravno jedino grejno telo) prvi sprat kuce (kuca prizemlje, 2 sprata i potkrovlje), na drugom spratu je Amber Comfort. Ima detaljno, pisao sam 100 puta pre i kacio SS.
Ima i slicnu kilazu kao stari amber komfort. Cak i oblik malo lici mislim da je masinerija od ambera a plastika bergen. Đeni krivo sto nisam uzo umesto ultre 18 amber comfort

Da, to je malo stariji model. Planirao sam kasnije da stavim nešto u sobu od 15 kvadrata pa razmišljam šta bih mogao.
Drugar ima Bergen Apollo Q, ali nema pametnu utičnicu niti ga zanimalo da gleda potrošnju. Mada koliko vidim nema više ni tog modela u prodaji nego Apollo T.

Taj Bergen Apollo mislim da uopste nije Gree. Ne drzi me za rec, ali koliko znam to je skroz druga klima. Ovo je Gree Lomo.

U prizemlju keva, ona brikete koristi, i to kad ustane pa do 16-17 najkasnije, posle je mrzi, a i od kako sam 2022 izolovao kucu, prizmelje je i bez nekog jaceg grejanja toplo. Greje se manja kvadratura (2 sobe, hodnik i kupatilo), jer sastavni deo prizemlja je i garaza u okviru kuce (koja se naravno ne greje). Dnevna na prvom spratu (gde mi je i klima) je iznad garaze. Iz dnevne (na prvom spratu) se klimom greje kuhinja sa trpezarijom, kupatilo, radna soba i hodnik. Sva vrata otvorena naravno, razlika u temparaturi je 1 stepen (dnevna gde je klima i ostale prostorije).

Poslednja izmena:
I ja kad dole zalozim kamin(bez Amber) onda Muse gore prdi po ceo dan i nocu na minus radi obavezno jedan on/off :LOL:
Eh mogao sam i ja fino ko gospodin covek uzeti Ber12qb al ne ja gospodin uzeo QC pine profi (Muse) i eto mi ga sad, u ovom periodu radi na 900W i pali gasi🙂
To je Musa Makina
Haha salim se druze :)

Videces ti jednog dana kad ja nju spustim, ali sa zida🙂
Moja nema ni 2godine(20meseci)
Koliko puta sam rekao kad je u prolece ili najkasnije u jesen zamenim... Da cu je ispred ulaz u energy net (JA) roknem :LOL:
A ovamo kod mene radi Ok/solidno kao da joj odgovaraju 48m2... Jeste na debelom plusu kao danas 16-17c nervira malo taj on/off ali *** :)
A Amber 9 Premium 3x (on/off)

Prilozi

• Screenshot_20250108-230214.png
    Screenshot_20250108-230214.png
    62.4 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20250108-231132.png
    Screenshot_20250108-231132.png
    50 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Pa ne mora da znaci... ali samo u dosta m2! A ne imas izolaciju u fulu a koknes Amber u 20m2 :LOL:
Da mi na kraju radi kao on/off jos na minusi, a drugo nije ona bas tiha da mi preko 20x u 24h zalece itd :)
Meni je ona na neki 7-8m od garniture/tv pa ne smeta toliko i kad bi bila na Fan 5
Znaci nije tiha, ove moje se ne cuju nesto ni kad su na max, ali za sada je najtisa ova parapetna, a stalno se roka na fan4/5.
Nije ti se zalomio primjerak, nego je to kopija Glri lomo bb, jako dobra klima, za male pare tada bila😄
Opa Đurđo, nije spustala ispod 900W danas🤣
Kod tebe bas roka on/off. Zar bas za toliko brzo nabije 3 stelena razlike, barem kad predje za stepen da malo spusti?

Vrh Dno