Šta je novo?

GREE klima uredjaji

@dejantt
Jel si probao da ova Vox u dnevnu ne radi a samo Amber to da greje(trpezarija i dnevnu)?

Poslednja izmena:
Mislim da si lagano mogao ovako, a jednu IVU5 ili da prodas ili ostavis za rezervne delove da budes miran. Sta ce ti ovde Amber Premium 12 + 2 IVE5?! Nece da rade lepo ako sve tri rade, samo ce da ti skljoca po kuci, pali gasi, pali gasi..

Prilozi

• IMG_20241128_194832.png
    IMG_20241128_194832.png
    35.1 KB · Pregleda: 47
Nisam jos...jos je metoda pokusaja i pogreski.Nisam jos ni siguran da li da ih postavim na lupam 22-23 stepena,i neka ih ili je bolje da ih smanjim kada nismo tu ili spavamo,a onda ode jeftina tarifa.Cekam i smart uticnicu za sobu...sad su slatke muke....bitno da je toplo...svuda,i kao sto rekoh,msm da klime rade rasterecenije,njih 3 sada trose,cini mi se manje nego njih dve,a greje se ceo sprat.

Kad vec takav raspored imas i jos ove dve Vox onda ti ne treba IFeel(moje misljenje) na Amber slobodno iskljuci :)

Ne može nijedna klima protiv fizike, topao vazduh će uvek ići gore.
Jedino da imaš podno grejanje, pa da topao vazduh kreće odozdo u startu.

Možeš ti da spustiš krilca ako voliš da bije dole topao vazduh. Ali uvek će biti hladnije dole na podu, nego blizu plafona.

Kolko vidim i citam, dosta ljudi veruje u Ledeno doba najavljeno nam na drazesnom B92 gde su prognoze "Ljudi Dolazi Najgore" tacne. Sto vise klima i kubika drva moramo imati!:)

Znaci koristis IFeel iz hodnika?
Samo da znas da ce ti boga pojede kWh sto daljinski nije u isti prostor i uvek ce da gruva da bude u hodnik zadata... zato je i vrelo ispod sto ona vuce oko 1.5-2kWh(mozda i vise)
Bolje ako mislis da malo dogrejes hodnik itd. da je koristis bez IFeel, krilca ne skroz na dole nego na predzadnji da tako vise dobaci prema hodnik a svakako ce manje da trosi
To si u pravu ogromna potrosnja iz druge sobe sa I Feel vuce i preko 2400w nekada a u istoj prostoriji daljinski od 400-600w prosek Clivija 18

Kameniiii, kako Clivija raspodjeljuje topoltu (tj da li ti se desava da je gore topao vazduh, a dolje hladan)?
Nisam obracao paznju verovatno zato sto nemam takav problem.Krilca su podesena na sredinu da baca izduv a kakvo je gore neznam vazno je da je ugodan osecaj.Deluje kao da je svugde ista temperatura

Vidim da neko pominje da ima Pular 12ku, moze neki savet u vezi klime? Temp zadata? Brzina vent? Kapiram da stavim 25 stepeni i krenem. Sutra bi trebalo da se nabaci kod keve pa cemo videti.

Zdravo drugari imam amber ultra 12 nemam izolaciju samo puna puna cigla stolarija dupli prozori drveni predihtivani na ploci stiropor 10 grejem 70 oko kvadrata. Zasto mi se desavalo da cim je 0 -1 stepeni da ide na svaki dat vremena u defrost. A kada sam prebacio na i feel cini mi se da nema . Dali zato sto je hladan zid pa odaje laznu sliku klimi da treba non stop raditi.

Na koliko je stepeni drzis podesenu? Koja brzina ventilatora? Inace defrost se najcesce desava oko 0c kad je najveca vlaga u vazduhu

Meni izolacija 5cm, stolarija ok, osim ulaznih vrata u hodnik od kuće. 100kv u osnovi, 70kv grejem već četvrti dan i ne prelazi 17-18kw dnevno, podešeno na 22° ( ideala, za nas) 2-3 brzina fan. Sneg uveliko pada, temperature -3 do +2. Na manjoj brzini drži oko 600-700W, veća brzina spušta oko 500w, što je i logično.

Meni izolacija 5cm, stolarija ok, osim ulaznih vrata u hodnik od kuće. 100kv u osnovi, 70kv grejem već četvrti dan i ne prelazi 17-18kw dnevno, podešeno na 22° ( ideala, za nas) 2-3 brzina fan. Sneg uveliko pada, temperature -3 do +2. Na manjoj brzini drži oko 600-700W, veća brzina spušta oko 500w, što je i logično.
Koja klima je u pitanju?

Ja sam uzeo GREE Comfort Clivia AI Black 12k Wi-Fi i sa njom grejem 50 kvadrata. Dnevni boravak, hodnik, soba i kupatilo. Potrošila je u novembar 330 kilovata. Podešavanja temperature na 22 stepena, FAN auto i ne gasim je, radi 24/7.

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    183 KB · Pregleda: 29
Jel imaš možda podatak koliko najniže spušta trenutnu potrošnju (modulira) pri održavanju temperature?

Jel imaš možda podatak koliko najniže spušta trenutnu potrošnju (modulira) pri održavanju temperature?
Imam aplikaciju Gree na telefonu i tu mogu samo pratim na dnevnom, mesečnom novou koliko troši. Ali vidim da ljudi ovde pokazuju i neke grafikone gde prate potrošnju, onda verovatno postoji još neki vid praćenja rada klime.

Da, postoji. Pametne utičnice, jeftinija varijanta aliexpress 5-6 dolara, skuplja varijanta tp link tapo p115 ili p110.

330kWh to mu dodje 11kWh na dan... 11kWh za 24h = 458w
Izgleda da Clivia 12 slicno spusta kao 18btu 400-450w
Jel si probao na Fix Fan 3? Kod Gree na Auto-Fan obicno vise trosi sto mnogo brzo spusta na Fan 1-2

Jel si probao na Fix Fan 3? Kod Gree na Auto-Fan obicno vise trosi sto mnogo brzo spusta na Fan 1-2
Nisam, ajde staviću na FAN 3 fiksno, pa javljam dal ima promena

Ne mozes to tako da gledas, ne moze digitron da ti kaze koliko Clivia 12 modulira!

Znam da nemoze... ali kad covek vec nema uticnicu onda valjda mozemo nesto od prilike sami da izracunamo...
I 400w bilo bi solidno za Gree kad vec znamo da u zadnje godine kod Gree kao da pisu/prave srednjoskolci software :LOL:

Poslednja izmena:
Da, postoji. Pametne utičnice, jeftinija varijanta aliexpress 5-6 dolara, skuplja varijanta tp link tapo p115 ili p110.
Ja imam dole kod mojih cliviu 12 navato sam je nekolko puta kad sam spustio uticnicu na 200 w a sad kod mene stavio 18 da pomaze na amber ultra za 80 kvadrata kako ce biti pojima nemam. Iz sobe 15 kvadrata klivija da bije u hodnik a ova ultra iz dnevne

Nazad
Vrh Dno