Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ovo je cini mi se da je Amber Comfort, zato je ovakva modulacija
Klip je star 5godine(2019) sumnjam da je Amber Comfort

Edit:
Izgleda da si upravu po GWH12YC-K6DNA1A/O pise Amber Comfort
Sto znam da je tad bio naziv samo Amber pa kasnije dodali Comfort :)

Poslednja izmena:
Ne znam iskreno kad grejac radi non stop, da ne ispadne da je ova modulacija u stvari potrosnja samog grejaca, posto su neki navodili da im grejac na gree trosi 160w i kad klima ne radi, kad miruje!
Koliko znam grejaci na svim gree klimama su oko 80W. U standby tj dok radi pauzu (zbog prekoracene temperature) a napolju je ispod 0c, tada vuce 90W.

Ne moze dobro da postigne temp kada stavim 23, osim kad je ta soba zatvorena. A inace je stalno otvoren prostor. Znaci 26 stepeni , I Feel ukljucen, onda je u toj prostoriji 24-25 a u toj susednoj je 23 jer je klima direkt okrenuta na vrata. Videcemo kad rokne minus pa javljam

Kako bese kod Gree klima, u modu grejanja grejac tacne radi non stop?! Kad klima dostigne zadatu temperaturu i iskljuci rad kompresora, grejac nastavlja da radi, ili sam ja to pogresno razumeo?!
Kakvu onda modulaciju ovaj lik meri?!

Ja mislim da je to amber comfort
Ne znam iskreno kad grejac radi non stop, da ne ispadne da je ova modulacija u stvari potrosnja samog grejaca, posto su neki navodili da im grejac na gree trosi 160w i kad klima ne radi, kad miruje!
Tako je menii na amber ultra 12 120 130 w ako nije i 160 ali samo kada je u minusu tada ga pali

Поздрав, да ли знате на колико модулира Амбер Про 12?
Такође, да ли знате који Gree уређаји су познати по томе да јако ниско модулирају?

Поздрав, да ли знате на колико модулира Амбер Про 12?
Такође, да ли знате који Gree уређаји су познати по томе да јако ниско модулирају?
Cakamo svi na tu informaciju ;)
Od Gree samo predhodni Amber Comfort isao nisko ispod 200w... E sad kako je to kod Amber Pro jos ne znamo...

Klivija 18 stalno prijatno iznenadjuje sa nizom modulacijom temp 25 fan 4 oko 60 kvadrata sama greje

Prilozi

• Screenshot_2024-12-04-21-19-35-516_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2024-12-04-21-19-35-516_com.tplink.iot.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 87
Klivija 18 stalno prijatno iznenadjuje sa nizom modulacijom temp 25 fan 4 oko 60 kvadrata sama greje
Koliko si je najniže uhvatio da modulira? I je li ti radi na AUTO ili joj ti zadavaš režim?

Jel moze jedan ceo Screen od grafikona kako radila 24h unazad? Da vidimo pikove itd.
Meni danas stigla Clivia 18. Sjutra montaža. Imam pametnu utičnicu, pa javljam utiske kad je malo prostudiram. Cini mi se da su ljudi ovdje generalno zadovoljni sa njom.

Koliko si je najniže uhvatio da modulira? I je li ti radi na AUTO ili joj ti zadavaš režim?
Pise da je drzi na Fan 4 sumnjam da bi na Auto mogao da greje 60m2

A sto se tice modulacije vidi se na grafikonu da je kratko na 386w pa ode malo na gore sigurno na 400w

Poslednja izmena:

Meni danas stigla Clivia 18. Sjutra montaža. Imam pametnu utičnicu, pa javljam utiske kad je malo prostudiram. Cini mi se da su ljudi ovdje generalno zadovoljni sa njom.
Zdnji grafikon je najnize modulirala ispod 400w
Jel moze jedan ceo Screen od grafikona kako radila 24h unazad? Da vidimo pikove itd.
Evo ga najveći pik je zato sto sam ja dizao temperaturu naglo sa 24 na 28 uvek po malo nesto jos testiram

Prilozi

• Screenshot_2024-12-05-02-34-32-210_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2024-12-05-02-34-32-210_com.tplink.iot.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:

Ja moju koristim na rucni fan 4 25 stepeni i negasim je na I File

Ako nije na IFile pojesce ti mnogo struje jer veliku kvadraturu nece moci isto da zagreje kao prostoriju u kojoj je klima.

U dnevnon bude ta temperatura u stepen a u sobi krajnjoj par stepeni manje sto je ok jer je spavaca soba.

Mora na veci fan zbog guranja u druge sobe.

Ja moju koristim na rucni fan 4 25 stepeni i negasim je na I File

Ako nije na IFile pojesce ti mnogo struje jer veliku kvadraturu nece moci isto da zagreje kao prostoriju u kojoj je klima.

U dnevnon bude ta temperatura u stepen a u sobi krajnjoj par stepeni manje sto je ok jer je spavaca soba.

Mora na veci fan zbog guranja u druge sobe.
Nije mi jasno, kako to klima ako nije na i-Feel vise trosi struje, ispada da i-Feel stedi struju i da klima ne moze da radi bez njega?

Poslednja izmena:
ĆNije mi jasno, kako to klima ako nije na i-Feel vise trosi struje, ispada da i-Feel stedi struju i da klima ne moze da radi bez njega?
Zato sto meri temperaturu u prostoru gae je daljinski u mom slučaju je u velikom dnevnom boravku i modulra kada postigne zadatu temperaturu.Da je daljinski u krajnjoj sobi mnogo vise bi mu trebalo da bude struje da dogura do zelene temperature zbog tih par stepeni koja je razlika u dnevnom i krajnjoj sobi.Ipak grejem oko 60 kvadrata sa klimom sto nije malo.Razlika u temperaturi izmedju dnevnog i udaljene druge sobe je samo par stepeni na I File.
U dnevnoj je 23-24 a u spavaćoj oko 21-22 sto mi u potpunosti odgovara.Napominjem testirao sam nikada ne bi mogao sa malom modulacijom bez I Fila da ugrejem toliki prostor.Potrosnja bi bila preko 30kw dnevno a ovako mi je od 12-15kw sto je ekstra za tu kvadraturu.

Jos nesto nocu kada je jeftina struja namestim na daljinskom da se upali sama i roka celu noc klima na 27 da kada se ustane bude tolika temperatura a posle samo odrzavanje i niska modulacija.

Nadam se da nisam bio dosadan i da sam bar nekome pomogao da ovim tekstom

Kakav prostor grejes druze jer dobro izolovan
Imas postove pre ovoga da ne pišem ponovo.Dobra izolacija stiropor 10cm PVC stolarija i izolovana ploca .Oko 60 kvadrata grejem dve sobe hodnik dnevni boravak i kupatilo .Klima je na dobrom mestu postavljena na sred prostorije dnevnog boravka koja duva na hodnik a iz hodnika direktno u sobu Druga spavaća soba je pored te sobe sa desne strane sto duva klima a kupati sa leve

Slicno ko ja teras me da zarotiram ultru 12 i cliviju :D samo sto ja imam izolaciju na plafonu duple drvene prozore gradja puna cigla. :)

Nakon par dana, setovana na 26, I Feel ukljucen, drzi bez frke tu prvu prostoriju 25 a susednu 23 bez padanja temp. Sve je ok, zadovoljan sam, ne cuje se skoro klima. Nakon dva-tri vikenda cu da perem filtere, nije pusacka zona.
Ova Pular bi uz ovu izolaciju drzala bez frke celu dnevnu i hodnik nekih 45 kvadrata i plus jedna kod dece u sobi. Bilo bi lagano 24 idealno. To je negde oko hiljadu evra ulaganja jos.
22 stepena mi je niska temp, to nama ne godi nikako. Interval 23-24 je savrsena mera kod nas 6-oro
E jedino nisam uzeo digitalni termometar, to cu da stavim u tu prvu prostoriju. Mozda je temp iznad 25, tipa 25 zarez nesto, to me zanima

@recognition Nemas smart uticnicu?
Pazi, ako je klima setovana na 26°, a daljinski ocitava 25° ona ne trosi uopste malo, siguro jedno 600-700W, ako ne i vise posto pokusava da postigne 26°. Ili sam te ja pogresno razumio.

Ide direkt na osigurac, napisao vec ranije. Ako trosi 600 w to je odlicno. Ne znam koliko trosi tacno. To merenje potrosnje svakodnevno 24h/7 mi lici na ljude racundzije za sve u zivotu a ne volim takve ljude koji svaku casu vode racunaju i svaki komad hleba pa puta kolko dnevno pa puta kolko mesecno pa koliko galona vode se trosi za godinu!:)
Pa gde vidim na daljinskom temp?
Imam na aplikaciji neko ocitavanje ali ne znam da li je validno.
Pa nikad ne ucitava 26 u toj prostoriji a daljinski je dijagonalno od klime na par metara i na visini od metar otprilike.

Update: Nisam ukljucio opciju za Temp gde je grafikon one kucice. Sada mi na aplikaciji izbacuje da je 27 ambijentalna temp u toj prostoriji

Vrh Dno