Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Postavljen Gree Pular jutros, stavio na 25 i fan na 2. Videcemo ovih dana kako ce raditi. Inace sam se iznenadio koliko je tisa od prosle on/off klime. Spoljna jedinica nikakav zvuk ne proizvodi, kao da je nema. Unutrasnja krene da se cuje fan od 4, ovo ispod nema zvuka. Direkt je postavljena na osigurac, nema uticnice pa cu da pratim jer otprilike znam potrosnju.
Dve prostorije su u pitanju, odnosno 3 ali ne racunam kupatilo. Nekih 48-50 kvadrata, pvc stol, izolacija 10 i odgore 5 stirodur na plocu.

Ja imam dole kod mojih cliviu 12 navato sam je nekolko puta kad sam spustio uticnicu na 200 w a sad kod mene stavio 18 da pomaze na amber ultra za 80 kvadrata kako ce biti pojima nemam. Iz sobe 15 kvadrata klivija da bije u hodnik a ova ultra iz dnevne

Cek da se razumemo... :)
Dole imas Clivia 12btu? I video si da spusta na 200w? Ne bi bilo lose da li drzi zadatu na 200w ili je ipak rolerkoster 5-10min 200w pa 5-10min 400-450w...
A gore u 80m2 imas Clivia 18btu u 16m2 sto bije u hodnik i Amber Ultra 12btu u dnevnu?

Dve prostorije 50 kvm, dobra izolacija, Pular 12?! Hmm, sa modulacijom sigurno neces da imas problema, e sad kako ce da greje kad dodju minusi, ako dodju, videcemo, ipak je Pular najslabija Gree klima, al dobra ti je izolacija..

@recognition
To je možda slaba klima za 48-50 kv, pri tome mislim kada temperature padnu konstatno u minusu, ne očekuj previše. Kod mene se u 12-13 uglavnom ponaša kao on-off klima zbog visoke modulacije. I ako podesim 20 stepeni na unutrašnjoj, ona održava oko 22-23 stepena, tako da bi možda trebao malo da spustiš temperaturu, na i feel je tačnija, ali prevelike pauze pravi pa se rashladi soba dosta.

@recognition
To je možda slaba klima za 48-50 kv, pri tome mislim kada temperature padnu konstatno u minusu, ne očekuj previše. Kod mene se u 12-13 uglavnom ponaša kao on-off klima zbog visoke modulacije. I ako podesim 20 stepeni na unutrašnjoj, ona održava oko 22-23 stepena, tako da bi možda trebao malo da spustiš temperaturu, na i feel je tačnija, ali prevelike pauze pravi pa se rashladi soba dosta.
Na koliko ti modulira Pular u tih 13 kvm?

Na 400W otprilike najniže, i samo kad je spoljna blizu nule, ili ispod nule. Kada je preko 10 stepeni, ona ne spušta ispod 500W.

Ja imam dole kod mojih cliviu 12 navato sam je nekolko puta kad sam spustio uticnicu na 200 w a sad kod mene stavio 18 da pomaze na amber ultra za 80 kvadrata kako ce biti pojima nemam. Iz sobe 15 kvadrata klivija da bije u hodnik a ova ultra iz dnevne
Modulacija je trenutna potrosnja na kojoj radi klima jedan odredjeni vremenski period. Ako radi na 200W jedno pola sata, to je vrh.
Stavio si 18-ticu u 15 kvadrata i ona radi i grije bez problema. Izgleda da se Gree vraca na staro😄

Modulacija je trenutna potrosnja na kojoj radi klima jedan odredjeni vremenski period. Ako radi na 200W jedno pola sata, to je vrh.
Stavio si 18-ticu u 15 kvadrata i ona radi i grije bez problema. Izgleda da se Gree vraca na staro😄
Jel vidis da kaze da pojma nema kako ce biti! Nema sanse 18 tica da radi u 15 kvm, a kamoli Gree

Jel vidis da kaze da pojma nema kako ce biti! Nema sanse 18 tica da radi u 15 kvm, a kamoli Gree
Ali direk bije na vrata hodnik
Cek da se razumemo... :)
Dole imas Clivia 12btu? I video si da spusta na 200w? Ne bi bilo lose da li drzi zadatu na 200w ili je ipak rolerkoster 5-10min 200w pa 5-10min 400-450w...
A gore u 80m2 imas Clivia 18btu u 16m2 sto bije u hodnik i Amber Ultra 12btu u dnevnu?
Tako je
Nisam je jos testirao od sutra cu mislim na 18
A ssto se tice dole kod mojih clivia 12 za ceo mesec 210 kw. Greje oko 45 kvadrata

Prilozi

• Screenshot_2024-12-01-18-09-38-155_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_2024-12-01-18-09-38-155_com.gree.greeplus.jpg
    28.6 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Manje 6-7 kvadrata kupatilo. Videcemo, on/off klima neka Beko 12ka je na 0-2 stepena spoljne rokala 23 u susednoj prostoriji. Stavicu ja na 24 sutra, gledacu po temp susedne prostorije

"
Kolko vidim i citam, dosta ljudi veruje u Ledeno doba najavljeno nam na drazesnom B92 gde su prognoze "Ljudi Dolazi Najgore" tacne. Sto vise klima i kubika drva moramo imati!:)
Kao u onom vicu kad poglavica obuče kaput i ode u grad u hidro-meteorološki zabod, da pita kakva će biti zima. I kažu mu:
Zima će biti duga, hladna i jaka!
Indijamci spreme gomilu drva, zima bila blaga.
I tako 4 godine zaredom. Petu godinu poglavica opet u hidro-meteorološkom za odu, i opet dobija odgovor:
Zima će biti duga, hladna i jaka!
"Kako znate?"
Pa eno indijanci već pet godina skupljaju drva!

Setovao klimu juce na 26 i tri crtice fan. -1 jutros, ok je, susedna soba je na 23 i to je ok za kevu. Ta prostorija gde je klima pokazuje 25 kad kliknem na aplikaciji ovaj simbol gde pise Temp Sobe. Daljinski sam stavio na I Feel, ne znam koliko je razlika ako iskljucim to.

Setovao klimu juce na 26 i tri crtice fan. -1 jutros, ok je, susedna soba je na 23 i to je ok za kevu. Ta prostorija gde je klima pokazuje 25 kad kliknem na aplikaciji ovaj simbol gde pise Temp Sobe. Daljinski sam stavio na I Feel, ne znam koliko je razlika ako iskljucim to.
Koju klimu imas

Iskljuci i-feel i pust klimu da radi bez njega. Namesti klimu najvise na 22-23 i fan stavi na trecu brzinu da bi duvalo u drugu sobu pa vidi kako ti odrzava temperaturu. Temperaturu prostorije meri nekim zasebnim termometrom za koji znas da radi tacnop stavi ga levo ili desno od klime!

Gree Pular 12ka, pa pisao pre neki dan da sam uzeo za kevu.
Meni sve na i feel bolje radi klima zimi kad je
Clivia 18 radila tako sigurno dva sata nisam je nize nahvatao. Jer zna neko kako se ukljuce opcija samo ciscenja i dali vredi to

Prilozi

• Screenshot_2024-12-02-22-20-47-704_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_2024-12-02-22-20-47-704_com.wooxhome.smart.jpg
    44 KB · Pregleda: 34

Kako bese kod Gree klima, u modu grejanja grejac tacne radi non stop?! Kad klima dostigne zadatu temperaturu i iskljuci rad kompresora, grejac nastavlja da radi, ili sam ja to pogresno razumeo?!
Kakvu onda modulaciju ovaj lik meri?!

@zikapn pogresno si razumeo. Valjda radi non stop ispod -2C (ili 0C) dok je u modu grejanja. Svakako je ovo snimak kako kaze opis pri +5C...

@zikapn pogresno si razumeo. Valjda radi non stop ispod -2C (ili 0C) dok je u modu grejanja. Svakako je ovo snimak kako kaze opis pri +5C...
Ne znam iskreno kad grejac radi non stop, da ne ispadne da je ova modulacija u stvari potrosnja samog grejaca, posto su neki navodili da im grejac na gree trosi 160w i kad klima ne radi, kad miruje!

Kada klima mirije obicno trosi do 10W (7-8-9W), ako je ukupna potrosnja 60W, znaci da je grejac 50-ak W. Videcu da izmerim kada budu minusi koliko je kod mene. Te price da grejac trosi 160W sam citao na temama o hisens klimama, ali nesto se tu ne uklapa. Mozda je do mene, slabo verujem ljudima ;)

Onaj

Kako bese kod Gree klima, u modu grejanja grejac tacne radi non stop?! Kad klima dostigne zadatu temperaturu i iskljuci rad kompresora, grejac nastavlja da radi, ili sam ja to pogresno razumeo?!

Negde sam citao za ovog klipa (mozda i ovde) da ova Amber radi kao u neki safe-mod pa zato toliko nisko modulira... E sad sta tacno pitaj boga :LOL:

A ovamo ima isto klip od pre 2nedelje od Gree Airy 12 Zadata 24c, Auto-Fan, modulira na 245w

To kad modulira na manje kw-a je povezano sa kvadraturom ? Ako uzmemo u obzir da je podesena temp ista stalno. I zbog cega nije dobro Auto-fan ?

To kad modulira na manje kw-a je povezano sa kvadraturom ? Ako uzmemo u obzir da je podesena temp ista stalno. I zbog cega nije dobro Auto-fan ?
Kad npr. Grejes 25m2 i ona dostigne zadatu trebala bi (krstena klima) nize da modulira da bi odrzavala zadatu ali ako klima ne spusta nisko onda pregreva i kad prebaci +2c od zadatu onda se gasi to je taj rezim kao kod on/off klime
Auto-Fan mnogo brzo spusta na Fan 1-2... Kad ce ona da ugreje 30m2 i vise na Auto-Fan (Fan 1-2) zato je bolje Fix Fan 3-4

Poslednja izmena:

Ovo je cini mi se da je Amber Comfort, zato je ovakva modulacija

Nazad
Vrh Dno