Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Kupi digitalni temp pa meri. Medjutim i oni svi mere razlicito. Od nekoliko dig termometra koje sam isprobao uspeo sam samo dva validna da zadrzim. Probaj na Ali neki da nadjes

Pokazuje 26 na displeju i 25 za ambijent temp. Uglavnom dostize tu zadatu temp u toj prostoriji i gasi se, dize krilca.
U susednoj prostoriji je 23 i to drzi bez problema. Kad stavim na 25 onda u susednoj bude 22 i to je vec malo. 26 je idealna mera. Ne cuje se ni malo klima, ne krcka, zveci. Spoljasnja samo vazduh, spolja je isto ne cujem mada je malo i dalje od prozora.
Potrosnja me nesto i ne zanima jer bitnije mi da uspeva da ugreje prostor na minusu. E sad videcemo kad bude ozbiljan minus.
I mislim da je ta ambijent temp ustvari izmedju 25 i 26 u zarezu i da klima ustvari brzo dostize tu temp zadatu. Zato moram uzeti solidan dig termometar da vidim.

Ima tu dosta faktora ali mnogo zavisi od vlaznosti...
Moja Amber 9 Premium na 0c i vlaznosti 95-100% ide obicno na neki 1h40min u DF... A kad je 0c ali vlaznosti 80-90% izmedju 2 i 3 sata
Ja mislio da ne valja nesto :D
I ova moja Gree Comfort Clivia su slična vremena nakon čega radi DF. Prvi put se grejem na klimu pa mi malo čudno😁
Jer znas na cliviji da imas da fiksiras rad kopresora na 30 posto snage maks da trosi oko 600 w. Da li znas mozda gde se nalazi to socivo stakleno za ultraljubicste zrake to se treba isto brisati krpom ne mogu da ga vidim gde je

Vrata majstori ceo dan ulaze/izlaze... I nocas ja sam stalno morao da izlazim zbog pripreme zbog majstori...
Jel ti mislis da svaka klima radi ravnom linijom? :LOL:
Svaka ima skokovi... Ne mogu da nadjem grafikon od Mitsubishi LN25 to je kao EKG

Vrata majstori ceo dan ulaze/izlaze... I nocas ja sam stalno morao da izlazim zbog pripreme zbog majstori...
Jel ti mislis da svaka klima radi ravnom linijom? :LOL:
Ne mislim nista, pitam! Vidim kako ti Muse radi ravno a Amber skace ko oparen zec, pa te pitam da li je to do klime, neceg drugog ili tako aplikacija ocitava, jer cudno mi da klima konstantno skace sa 500 na 800w!

Ne mislim nista, pitam! Vidim kako ti Muse radi ravno a Amber skace ko oparen zec, pa te pitam da li je to do klime, neceg drugog ili tako aplikacija ocitava, jer cudno mi da klima konstantno skace sa 500 na 800w!
Nije to nista cudo... Jel imas slucajno tapo na tvom Voxu?
Evo gledaj ova dva grafikona
Prvi je od Amber Pro 12 a drugi od neki Hisense

Prilozi

• Screenshot_20241208_230904_Tapo.jpg
    Screenshot_20241208_230904_Tapo.jpg
    115.1 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20241206-014137~2.png
    Screenshot_20241206-014137~2.png
    86.3 KB · Pregleda: 37
Evo i Muse ima kad tad skokovi:

Prilozi

• Screenshot_20241210-160329~2.png
    Screenshot_20241210-160329~2.png
    34.3 KB · Pregleda: 40
Nije to nista cudo... Jel imas slucajno tapo na tvom Voxu?
Evo gledaj ova dva grafikona
Prvi je od Amber Pro 12 a drugi od neki Hisense
Znači Amber Pro ipak oko 500w, ono kod mene je bilo prekratko uključena za analizu. Šta je, tu je, nek radi sve ostalo kako treba 🤷

Znači Amber Pro ipak oko 500w, ono kod mene je bilo prekratko uključena za analizu. Šta je, tu je, nek radi sve ostalo kako treba 🤷
Tako radi Amber Pro kod jednog clana ovde...
Covek makar mi poslao ceo grafikon... A ne ovde ljudi postave skracen grafikon gde je klima radila npr. na 400w a ostalo veme mozda rokala preko 500w
Isto kao kod Clivia kod nekog spusta do 400w a kod drugog ne ide ispod 500w nego se gasi... Cirkus
Imao sam finu ponudu za Amber Pro 12 (55.000) ali kad sam video grafikon...

Poslednja izmena:
Kod mene već grejanje bilo aktivno, grejno telo blizu klime i prvo nikako nije htela ni da se pokrene jer je bilo pretoplo. Onda malo uključio da hladi, pa posle da greje ali mi nije imalo smisla da je testiram dalje pored šporeta koji aktivno radi.
Moram neki dan da pustim da se ugasi vatra pa ceo dan da grejem s klimom da vidim stanje kod mene.
Sve u svemu, valjalo bi da je modulacija niža, ali muka mi više bilo od raspitivanja i vaganja šta kupiti.

ali muka mi više bilo od raspitivanja i vaganja šta kupiti.
Haha tako i ja vec celo leto/jesen gledam nesto drugo da kupim gde je sad Muse Comfort 12(stara 18 meseci)... Nekog japanca itd.
A ovamo ljudi mi kazu ne diraj vidis da radi kod tebe kako treba... I stvarno radi solidno :)
Jedino sto ne ide ispod 500w... pa sta... Bitno da pokriva 48m2
Ne znam sta da radim :)

Ma kad ti radi ta Muse tako stabilno ne diraj ništa. Jedino ako ti smeta baš ta modulacija.
Najbolje je ljudima što baš ništa ne znaju o klimama. Kupe neku koju im preporuči prodavac, pitaš ih kako radi, oni kažu super greje, super hladi, prezadovoljni. Nit znaju na koliko modulira, nit znaju na koliko se pali i gasi. I mirna im glava, zabole ih 😂

Ma kad ti radi ta Muse tako stabilno ne diraj ništa. Jedino ako ti smeta baš ta modulacija.
Najbolje je ljudima što baš ništa ne znaju o klimama. Kupe neku koju im preporuči prodavac, pitaš ih kako radi, oni kažu super greje, super hladi, prezadovoljni. Nit znaju na koliko modulira, nit znaju na koliko se pali i gasi. I mirna im glava, zabole ih 😂
Njima bitno da greje :)
Ne kao mi ovde optereceni oko modulacije itd.
Lepo mi Mr.Wolf rekao kupis japanca i sta? Isto ce ti bude 23-24c i ce ustedis(mozda) 500-1000 na racun :LOL:
A ja iskreno ne gledam na kWh

Na'rani svinje i ne diraj ništa 😂
Ne zaboravi ti tvoju od 45.5kg :LOL:

Njima bitno da greje :)
Ne kao mi ovde optereceni oko modulacije itd.
Lepo mi Mr.Wolf rekao kupis japanca i sta? Isto ce ti bude 23-24c i ce ustedis(mozda) 500-1000 na racun :LOL:
A ja iskreno ne gledam na kWh
Pa bukvalno, radi ti klima za ozloglašenu Musu odlično, bio bi manji račun nešto ne preterano i to ti je to. Neka nje nek drnda dok može. 😁

Ali nema tog famoznog kulturnog rada kao kod samuraja :LOL:
Nemam Tapo uticnicu, ali iskreno mislim da ne radi kao ovaj Amber 12 Pro, pre ce da bude kao Muse! Kad Vox krene da obara modulaciju i stabilizuje se na nekoj vrednosti, nema nikakvih oscilacija u temperaturi izduva, bude mlako na izduvu i tako radi satima. Posto mi je SJ na dohvat ruke, popnem se i prislonim ruku na nju, vibracije su konstantne bez ikakvih ubrzavanja i usporavanja. Kompresor uspem da cujem samo kada je razlika u zadatoj i ostvarenoj temperaturi veca od dva stepena, kada je na jedan do zadate temperature bukvalno se rad komresora ne cuje! Ali tome dobrinosi i ventilator SJ od 40w koji duva kao tajfun i od njega je tesko cuti bilo sta 😂

23 stepena je smejurija temp, pa tu moram u kapi da sedim. Nema teorije da je setovana 23 i da je u 48 kvadrata toliko. Mora biti nize. A to je malo. Znaci od 25 stepeni setovanje pa da vidimo potrosnju. Kod mene je ususkanih 45 pa se razlikuju temp u dve prostorije. E drugo je ako je jedna prostorija 48 kvadrata, mada i tu je diskutabilno.

23 stepena je smejurija temp, pa tu moram u kapi da sedim. Nema teorije da je setovana 23 i da je u 48 kvadrata toliko. Mora biti nize. A to je malo. Znaci od 25 stepeni setovanje pa da vidimo potrosnju. Kod mene je ususkanih 45 pa se razlikuju temp u dve prostorije. E drugo je ako je jedna prostorija 48 kvadrata, mada i tu je diskutabilno.
Mozda je tebi smejurija 23c sto si odrasao pored smederevca na 30c
Svi smo razliciti nekome je hladno na 23c nekome optimalno...Majca i trenerke
Ja grejem jedan prostor od 48m2 i u sredini prostora je 23.6c a nisam merio po coskovi kao neki manijak

Poslednja izmena:
Mozda je tebi smejurija 23c sto si odrasao pored smederevca na 30c
Svi smo razliciti nekome je hladno na 23c nekome optimalno...Majca i trenerke
I ja grejem jedan prostor od 48m2 i u sredini prostora je 23.6c a nisam merio po coskovi kao neki manijak
Gledaj da snimis taj prostor termalnom kamerom da imamo uvid u distribuciju i homogenost toplote!

Nazad
Vrh Dno