Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Na 23c, i toliko meri kod senzora, a li u stanu je 24-25 (u sobama 24, tu gde je klima 25), kad podesim na iFeel onda čita tačnije, 24c u stanu i 24c na senzoru daljinskog. Čekam niže temperature da utvrdim kako najbolje radi, ali za sad mi ovo sa 23c deluje ok.
Takodje čekam da stigne xiaomi digitalni termometar za preciznije praćenje.

Rekao bih da je kod mene solidna izolacija, bas se sporo hladi stan i brzo se ugreje
2.5kW za ceo dan, znači prosečno 100-ak vati po satu. Očigledno uključi, postigne temperaturu i posle duže vreme ne uključuje jer nemaš gubitke toplote.

Da bas tako radi, noću uglavnom po 5-10min. Sad kad je spoljna 15c ni ne ukljucuje

jel neko zna koje su oznake Gree Comfort Amber? ako se ne varam to je stari model .

Slaba vajda od mojih podataka kako radi Gree Clivia. Prijatelj kome sam dao svoju utičnicu ne zna da koristi klimu prosto, i ne prihvata savete, misli da to tako treba.
Uključuje je kao grejalicu na sat-dva rano ujutru ili uveče, ona tu povuče oko 2kW za taj period. Posle je isključi i tako u krug, ništa ne mogu da ispratim.

Hahaha pa bukvalno. Ja pokušavam da mu objasnim, on kaže pa meni dovoljno ovako da dogrejem. Reko' dogrevaj onda kako hoćeš.

Hahaha pa bukvalno. Ja pokušavam da mu objasnim, on kaže pa meni dovoljno ovako da dogrejem. Reko' dogrevaj onda kako hoćeš.
Nema to veze, kad bude zima ima da kuka kako ne grije, a ako tad bude grijala fino i bude zadovoljan, znacemo da je Clivia top😄

Plus je očajno pozicionirana. Mogao da bira na koji će zid, on uglavio u neki hodnik, da ga nazovem tako, duva klima u zid preko puta nema 1.5-2m.
Drugi prijatelj isto uzeo Cliviu skoro, prostorija 6x7m, on je stavio iznad garderobera dubine 80cm. I naravno gasi se svaki čas, jer ispred sebe nabije veliku temperaturu.

Plus je očajno pozicionirana. Mogao da bira na koji će zid, on uglavio u neki hodnik, da ga nazovem tako, duva klima u zid preko puta nema 1.5-2m.
Drugi prijatelj isto uzeo Cliviu skoro, prostorija 6x7m, on je stavio iznad garderobera dubine 80cm. I naravno gasi se svaki čas, jer ispred sebe nabije veliku temperaturu.
I posle će biti ova klima ne valja.... A i ti monteri da ne posavetuju čoveka... nerazumljivo.

Ni ja ne razumem stvarno. Ajde kad ne moze druga pozicija, *** kako je tako je.
Ali ovde može da se bira gde da se postavi i bude na najgoroj mogućoj poziciji.

ljudi su ovde preopterećeni tim ciframa koliko koja šatro minimalno troši a opet imaju debele račune preko zime.
Nije fora o minimalnoj potrosnji vec sto ne moze da precizno odrzava temp prostorije upravo zbog toga sto nece da spusti ispod 500, pa pregreje

Pozdrav svima, da li neko ima iskustva sa ovim modelima:
GREE Comfort Amber Pro 18k Wi-Fi
GREE PREMIUM AIRY 18K
Cini se da su to noviji modeli i nema bas mnogo pisanija o njima. Hteo bih da uzmem za grejanje prostora od oko 40 kvadrata. Budzet mi je oko 1000eur. Dvoumim se izmedju ovih Gree, navodno pro-premium, ili nekog osnovnog modela japanca/korejanca koji su za taj budzet klasa A+. Ove Gree navodno su A++ / A+++ ...

Ja sam uzeo Gree Amber premium 12 za 1070e (sa ugradnjom)za 50m2

I ja se dvoumim izmedju 12 i 18 ali posto je prostor malo nekompaktan, dnevna soba sa kuhinjom i trpezarijom oko 35 kvadrata i 15 kvadrata hodnika. Klima bi bila postavljena tako da duva iz dnevne sobe ka hodnicima. Racunam da je bolje da bude malo jaca. Ne ocekujem da topao vazduh zalazi u spavace sobe ali opet mozda bar malo podpomogne. Tamo bih imao norveske radijatore u dve spavace sobe.

Pozdrav svima, da li neko ima iskustva sa ovim modelima:
GREE Comfort Amber Pro 18k Wi-Fi
GREE PREMIUM AIRY 18K
Cini se da su to noviji modeli i nema bas mnogo pisanija o njima. Hteo bih da uzmem za grejanje prostora od oko 40 kvadrata. Budzet mi je oko 1000eur. Dvoumim se izmedju ovih Gree, navodno pro-premium, ili nekog osnovnog modela japanca/korejanca koji su za taj budzet klasa A+. Ove Gree navodno su A++ / A+++ ...
Ne postoji COmfort Amber Pro. Ili je Amber Comfort koja je starija ili je Amber Pro, koja je novija i sa malo laksom spoljasnjom.
Dobro se raspitajte pre kupovine sta uzimate.
Opet, Amber Ultra 12k je solidno jaca od Comfort i Pro 18k, a ujedno i hardverski dosta ozbiljniji uredjaj.

1729270189271.png

Ne postoji COmfort Amber Pro. Ili je Amber Comfort koja je starija ili je Amber Pro, koja je novija i sa malo laksom spoljasnjom.
Opet, Amber Ultra 12k je solidno jaca od Comfort i Pro 18k, a ujedno i hardverski dosta ozbiljniji uredjaj.

Pogledajte prilog 462812

Pogledajte prilog 462812
Hvala puno na savetu. Jeste sa tim nazivima malo konfuzno, kod ultra dodaju - premium, zatim kod pro - comfort itd. Koliko shvatam za tu kvadraturu do 50m kv. bolji je izbor ultra 12k nego pro 18k ili ovaj novi airy 18k. S obzirom da je cena slicna.

Negde u paketu za te pare prodaju ili si sam tražio majstora? Ako je ovo prvo, možeš li link ostaviti?
Mislim da je u paketu kupio preko KP ali ipak on ce ti to bolje kaze :)

Hvala puno na savetu. Jeste sa tim nazivima malo konfuzno, kod ultra dodaju - premium, zatim kod pro - comfort itd. Koliko shvatam za tu kvadraturu do 50m kv. bolji je izbor ultra 12k nego pro 18k ili ovaj novi airy 18k. S obzirom da je cena slicna.

Da bolje da uzmes Amber Ultra 12 nego Amber Pro 18 ili Airy 18
Ja grejem 60m2 (45m2 otvoreni i 15m2 spavaca) sa Amber 9 Premium

Dali ima negde da se kupi gree amber premijum 9 , i koje su pare u pitanju?

86000 и нешто ако имају на стању.Да не испадне рекламирање брат Гугл и само ће да ти се каже.Мислим да је неко помињао и Фуђицу 9лмцбн код увозника за 70000.

86000 и нешто ако имају на стању.Да не испадне рекламирање брат Гугл и само ће да ти се каже.Мислим да је неко помињао и Фуђицу 9лмцбн код увозника за 70000.
Znam i gde si video, aj napiši ako ti kažu da imaju 😁

За те сигурно нећу звати али за неке друге хоћу:).

Samo da proverim za amber ultra premium,kako god da ga krste sad,ka KP prodavac Slavisa?

Vrh Dno