Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nisam primetio nikakva pucketanja klima se ne gasi cesto,ne cujne su i spoljna i unutrasnja jedinica i prilikom postignute temperature podigne pero usmerivaca i smanji temperturu izduva znaci ne gasi se kao on/off
Super, samo meni ovaj dio nije jasan, da li nastavlja istom brzinom izduva kada podigne krilca ili duva nekom malom brzinom?

Imam Airy novi model 18k,planiram da uzmem Tapo utucnicu pa cu vam preneti utiske i rezultate o modulaciji,radi u otvorenoj prostoriji od 32 kvadrata ali stize da ugeje i hodnik sa sobom koja je tacno naspram klime koja kroz hodnik zagreva na zadanih 24C i nju da ugreje na 23C,ali to je na ovim sadasnjim nocnim temperaturama.Nisam primetio nikakva pucketanja klima se ne gasi cesto,ne cujne su i spoljna i unutrasnja jedinica i prilikom postignute temperature podigne pero usmerivaca i smanji temperturu izduva znaci ne gasi se kao on/off
Klima čim podigne krilca na gore znači da je prebacila temperaturu i ugasila kompresor, radi samo ventilator na nekoj minimalnoj brzini.

Duva minimalnom brzinom i duva hladnije kad ugasi kompresor ja ne osecam da duva bilo sta,oseva se i u samom radu kako se razlikuje toplina duvanja,imam Micubushi SF 35 koja je u toj sobi i sluzila samo za prelazni period,glavno grejanje je bio pelet,Gree je kupljena da bi se sto vise grejalo na struju,kuca je je izolovana 10 stiropor Pvc prozori,prvi sprat kao stan 87 kvadrata,tako da mi je poznato kako radi dobra invertor klima ali za detalje kad uzmem Tapo

Kad ugasi kompresor samo vrti vazduh u prostoriji, tada funkcija zagrevanja ne postoji.

Kad ugasi kompresor samo vrti vazduh u prostoriji, tada funkcija zagrevanja ne postoji.
Cak i ne vrti vazduh,ja u tom trenutku ne osecam nista,mozda nekoliko minuta to radi i onda ugasi i ventilator,inace ovih dana kod mene je bilo dosta niska temp.,morao sam da struzem soferku na kolima,a grejanje je bilo odlicno.Ali i mene interesuje modulacija i potrosnja.

Poslednja izmena:
@ajvekd Zar novi modeli nemaju ocitavanje potrosnje u aplikaciji(mozda citanje nije tacno 100%, ali barem okvirno da se zna), cini mi se da je neko to imao na Cliviji

Da i ja kazem koju o ovoj godini grejanja na klimu Amber Comfort 18btu

Grejem kucu od 80 kvadrata slabo izolovanog prostora u Vojvodini. Greje se u proseku do 15 dana u mesecu kada smo tamo. Potrosnja ne silazi ispod 650 wh a prosek je za trenutne temperature oko 750wh dnevno, temperatura u kuci je 21 stepen, klima namestena na 18c i izduv na 4 od mogucih 5. Navece ide na autofun da se smanji brzina ventilatora. Dal zbog jacine struje ili stabilnijeg napona ili sta vec navece kada je hladnije klima trosi manje nego ujutru za nekih 100wh , probano i sa autofun i sa 4 izduvom... Kako se zavrsila jeftina struna tako mi skace potrosnja... Ja sam licno zadovoljan sa te strane osim sto mi u stanu 12 ka ista ovakva trosi oko 300wh al sta da se radi ovo je slabo izlovana kuca a ono dobro izolovan stan...

Veliki problem sam imao zimus u januaru kada sam koristio opciju 8c tj da mi kuci ne zalede cevi kada nisam tamo. Prvo sto klima je trosila i do 10kwh dnevno to sam prezalio ali imao sam problem sto nisam mogao da zagrejem posle kucu uopste. To se desavalo kada bih direktno sa 8c prebacivao na grejanje normalno. Tako da smo Bozic i slavu bas nezadovljno slavili. Izduv mlak na kolko god da stavim temperaturu a trosi svo vreme izmedju 2 do 2.2 kwh... Taman da zovnem servis reko ajde da iskljucim samo da probam. Kao da se neki reset desio i odma pocne da duva vreo vazduh i sve normalno al prodje 10 dana dok sam to uradio... Reko sve hladni zidovi treba vreme nismo tamo stalno pa iskljucujemo i ukljucujemo klimu ... Od tada 8c opcija pa iskljucim na par minuta ukljucim pa zadam temperaturu... Nijednom mi vise nije trosio iznad 1.5kwh u proseku ...

Prilozi

• Screenshot_2024-11-07-07-28-46-361_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2024-11-07-07-28-46-361_com.tuya.smart.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 146
  • Screenshot_2024-11-07-07-28-46-361_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2024-11-07-07-28-46-361_com.tuya.smart.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 78
Uzeo sam pametnu utičnicu Tapo p115 pa molim korisnike sto imaju istu da mi ukratko objasne kako se koristi aplikacija Sve sto sam uspeo je da je povezem na mrezu ć

Uzeo sam pametnu utičnicu Tapo p115 pa molim korisnike sto imaju istu da mi ukratko objasne kako se koristi aplikacija Sve sto sam uspeo je da je povezem na mrezu ć

Bluetooth mora da ti isto bude aktiviran na mobilni... ako je povezana na mrezu onda upali klimu i sve ti lepo pokaze u App = Tapo :)

Odnedavno smo uzeli dve Clivije - jedna za dogrevanje, jedna za noćno grejanje; inače se u kući loži. Prilažem fotografije sa aplikacije o noćnoj potrošnji sobe koja se danju ne greje direktno, već koliko toplote pređe od kamina koji se loži u susednom dnevnom boravku. Soba je delimično izolovana. Kuća je na selu pa su noći malo hladnije (ovih dana je i minus). Tu je i dnevna (noćna) i mesečna potrošnja.
Naš utisak - za sada prezadovoljni. Noću uključujemo Quiet mod na 22, prilično fino održava temperaturu, nečujna za spavanje. Ova u dnevnoj za dogrevanje radi na Auto modu na 24, ali samo povremeno kada nismo kod kuće, i tada je potrošnja za to kratko vreme od 0.5 do 1.2kw prema apl. Postoji problem prilikom povezivanja na Amazon Alexa na koji se žale i drugi korisnici, videću da li će uspeti da se poveže na Google Asistenta, pa da isprobamo i komande putem govora.
#GreeCliviaAI

Prilozi

• IMG_5794.png
    IMG_5794.png
    75.2 KB · Pregleda: 55
  • IMG_5793.png
    IMG_5793.png
    74.9 KB · Pregleda: 54
  • IMG_5792.png
    IMG_5792.png
    60.8 KB · Pregleda: 47
  • IMG_5791.png
    IMG_5791.png
    76.7 KB · Pregleda: 56
  • IMG_5790.png
    IMG_5790.png
    76.1 KB · Pregleda: 148
Evo za one sto kazu da Gree ne modulira ispod 500W😎
Trenutno grije ~50 kvadrata, spoljna temperatura 9° , ovo je potrosnja od ponoci
Screenshot_2024-11-11-11-08-57-842_com.tuya.smart.jpg

Par dana kad mi je bilo hladno prosle zime na nekih minus 10 bilo mi je krivo sto ne moze da modulira 2500w ili 3000w ...

Mislis na 250-300w?
Tesko da ce ti neka na -10c modulira na 250-300w mozda i hoce ipak ovde ima ljudi kod koji japanac i na -15c modulira na 150w i ne ide nikad u DF 🤣

Poslednja izmena:
Mislis na 250-300w?
Tesko da ce ti neka na -10c modulira na 250-300w mozda i hoce ipak ovde ima ljudi kod koji japanac i na -15c modulira na 150w i ne ide nikada
Ne ne bio sam sarkastican (makar sam mislio da sam bio...)
Kad je debeo minus krivo mi je bilo sto klima ne trosi jos vise samo da me brze i bolje zagreje...
Sve je nesto bilo oko 2200w...

Koja je Gree klima alternativa Midea breezeless? Gledam 18stice oko 100k din. Ne znam šta da radim. Imam neku gree(GWH12RB-K3DNA3G viola profi) i nisam bio zadovoljan aplikacijim i radom..

Gree Amber Premium je tu oko 100.000rsd 👌

Jeste al 18stica oko 190000 :D a 12stica me brine da nije preslaba za kvadraturu.

Kod mene za sad lagano greje 50m2, i dosta često se gasi kad postigne temperaturu, ima još snage i za veći prostor (12ica), održava 23c ili nekad 24 kad je gospodji hladno 😂

Prilozi

• Screenshot_20241113_102138_Chrome.jpg
    Screenshot_20241113_102138_Chrome.jpg
    163 KB · Pregleda: 84
Ok, poslušaću vas. Kupujem amber premium 12k, samo da pogledam malo bolje cene i vidim oće li biti neka akcija za crni petak.

Ako naleti neko na dobru ponudu može i link na privatnu poruku. Hvala!

Trenutno je 6 stepeni napolju Gree Lomo BB. Ne ide ispod, ali ide do 400w(kad temp padne ispod 0) . Dok ne zagreje zidove zna da gruva,ali mislim da za 4 godine nikad nisam je video za vise od 1kw i to nešto kratko. Stan od 70 greje ona i jos jedna ista, pisao sam više puta o tome. Ova klima je izasla isto kad i onaj ozloglaseni muse, kao slabija varijanta. Ali, posle nje i cuvene viole, izgleda da je gree radio vecinom promasalje u low segmentu.

Prilozi

• Screenshot_20241113_111945_Smart Life.jpg
    Screenshot_20241113_111945_Smart Life.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 57
Evo da se javim posle skoro mesec dana grejanja sa gree clivia 12.
Stan poslednji sprat ravna ploca, los raspored soba pa greje dnevnu i hodnik i mozda malo pipne do spavace.
Upaljena prvi put 20. Ili 21.oktobra, nije bilo nesto hladno, tipa 10ak stepeni preko dana i oko 5 nocu. Racun za struju za oktobar povecan za manje od 1.000din.
Od 1.novembra krenulo hladnije vreme, nocu od -5 do +1, danju oko 5-6 stepeni. Po aplikaciji pokazuje da trosi 0.7-0.9kw na svaka 2h, dnevno prosek 8kw. Preracunam po slikanom strujomeru i tu je negde potrosnja, mozda cak i tacna.
Podesena inace na 23 stepena, pali se kad padne na 21 po sobnom termometru. Samo mi jedno nije jasno. Upali se, dogreje na 24 recimo za 15ak min 20 svejedno i ugasi se, valjda tako treba. A neki put, uglavnom nocu ili ujutru, ume da radi i po sat dva samo duva bez grejanja jer je svoje zagrejala za tih 20min a ona radi jos sat dva, ne znam zasto?
Prva mi je klima u zivotu pa sad sto se buke tice meni je ok, nije bas besumna ali mi ne smeta, spoljnu jedinicu i ne cujem.

Očigledno i ta klima kao i većina Gree klima ima dosta visoku modulaciju pa radi kao klasična on-off klima kada su temperature u plusu.

Nazad
Vrh Dno