Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pa kako u 16 kvadrata stavlja "12ticu"?!!
paaa 2 su razloga, nalazi se u sobi od 16 kvadrata ali su vrata otvorena tako da grije oko 30 kvadrata..... medjutim kako je soba malo izlovana svejedno jako brzo nabije temperaturu... a glavni razlog je sto kada sam nabavljao klime nisam imao pojma o klimama i modulaciji a naravno majstori samo rekli moze i ugradili. A vodio sam se onim balkanskim bolje da je ona jaca ako zatreba nego slabija...znate ono kada se pravi roštilj bolje kila mesa viška nego da zafali jedan ćevap

paaa 2 su razloga, nalazi se u sobi od 16 kvadrata ali su vrata otvorena tako da grije oko 30 kvadrata..... medjutim kako je soba malo izlovana svejedno jako brzo nabije temperaturu... a glavni razlog je sto kada sam nabavljao klime nisam imao pojma o klimama i modulaciji a naravno majstori samo rekli moze i ugradili. A vodio sam se onim balkanskim bolje da je ona jaca ako zatreba nego slabija...znate ono kada se pravi roštilj bolje kila mesa viška nego da zafali jedan ćevap
Onda mora ventilator na jače da duva... a za konfor nema garancija tada.

Kakav crni lomo regular tako "nisko".. Ako si išta pratio znaš valjda da je isti k kao i Muse/Fairy i ostalo đubre. Za male sobice isključivo Japan.
Imaju dve lomo verzije.Regular i Economical.Regular ima tezu sj koliko znam,economical ima istu spoljnu kao muse/fairy/pular.Neko je pisao da regular ide do 300w.

Onda mora ventilator na jače da duva... a za konfor nema garancija tada.
probao sa jacim ventilatorom bolje zagrije ovo van sobe, naciljano da puse kroz vrata ali svejedno kada je vani temperatura preko 8 stepeni jednostavno lako i brzo zagrije i gasi se cesto... imam ponudu bas povoljno za neku tcl najkineskiju ali ima grijac vanjske i znam da moze nisko modulirati provjereno, razmisljam da nju uzmem onda i da će biti sasvim ok za tu sobu

Imaju dve lomo verzije.Regular i Economical.Regular ima tezu sj koliko znam,economical ima istu spoljnu kao muse/fairy/pular.Neko je pisao da regular ide do 300w.
Lomo Regular/muse/fairy/bergen pine profi/azuri supra dele istu spoljnu jedinicu. Lomo Economical/Bergen best buy/azuri nora su klime bez grejača, dele istu spoljnu slabe, opseg grejanja deklarisan do -15c, spoljna nesto laksa. Za Economical modele se niko nije žalio koliko znam a njih odavno nema u prodaji.
Pa kako u 16 kvadrata stavlja "12ticu"?!!
Razlika u ceni je neprimetna, a i vrlo često razlika između 9k i 12k je samo softverska blokada, a pritom da imaju isti hardver obe. Meni u 13m2 radi Daikin koji spusta na 160 i kusur vati, uredno greje.

Lomo Regular/muse/fairy/bergen pine profi/azuri supra dele istu spoljnu jedinicu. Lomo Economical/Bergen best buy/azuri nora su klime bez grejača, dele istu spoljnu slabe, opseg grejanja deklarisan do -15c, spoljna nesto laksa. Za Economical modele se niko nije žalio koliko znam a njih odavno nema u prodaji.

Razlika u ceni je neprimetna, a i vrlo često razlika između 9k i 12k je samo softverska blokada, a pritom da imaju isti hardver obe. Meni u 13m2 radi Daikin koji spusta na 160 i kusur vati, uredno greje.
Koji daikin?

Wow! Danas sam prvi put uhvatio, od kad imam Amber Ultra, da modulira na manje od 500w, tačno 457w... Mada nije baš da pratim potrošnju poslednjih mesec-dva...

Wow! Danas sam prvi put uhvatio, od kad imam Amber Ultra, da modulira na manje od 500w, tačno 457w... Mada nije baš da pratim potrošnju poslednjih mesec-dva...
Kad je bio dobar + spolja :LOL:
I moja Amber 9 Premium zna da ide na dobar plus na 475w i onda u gasi... Ali zna isto kad tad blesavo da radi npr. Danas spoljna 13c radi na zadatu 22c fix fan 4, radi na neki 510w 2-3sata a onda odjednom zakuca se na 840w nekoliko sati :unsure: isto cudno: da na Auto Fan non stop pali/gasi a na fix fan radi neprekidno... Nije bitno da li je + ili minus (preko noci)

Meni se mnogo ređe pali/gasi kad je fix fan, nego kad je auto. Sad ovih dana kad je toplo ugasi se možda 2x tokom dana.

Pa razlika dakle ipak postoji?!

Nakon ažuriranja Gree aplikacije više ne mogu da se spojim. Obrisao klimu iz aplikacije i pokušao više puta da se spojim ali bez uspjeha.
I ova žarišna tačka non stop radi. Kako je isključiti?

Prilozi

• Screenshot_2024-02-19-19-05-32-969_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2024-02-19-19-05-32-969_com.android.settings-edit.jpg
    33.4 KB · Pregleda: 32
Nakon ažuriranja Gree aplikacije više ne mogu da se spojim. Obrisao klimu iz aplikacije i pokušao više puta da se spojim ali bez uspjeha.
I ova žarišna tačka non stop radi. Kako je isključiti?
Deinstaliraj aplikaciju ,isključi klimu iz zida ,ponovo uključi pa instaliraj aplikaciju,probaj tako ja mislim da tako se resetuje

Azurirala se app. Treba samo resetovati akses point na klimi mode+wifi i ponovo je dodati.

Danas stigao račun. Uvećan za 35 eura. Gree muse evo comfort, greje 45 kwm. Smešna cifra, to je samo pola kubika drva.. Taman za boks cigareta.. 🤣 🤣 🤣 🤣
Meni mozda otisao jedan kubik(uvecan za 7-8000din)
Amber 9 Premium(60m2) i Muse Comfort 12(50m2)
Kad bi sa drva grejao 2-3 kubika = 14-21.000+din a gde posao?:unsure: ovako bolje na dugmence :LOL:

Kod mene klime potrosile 735kwh za januar za grejanje. Ima ovih popusta pa nije merodavno preracunavati u dinare.
Generalno sam prezadovoljan. U odnosu na proslu godinu i TA peci potrosnja je ekstra. Analizirao sam preko uticnica pptrosnju. Recimo, kada bi se desilo da mesec bude ekstra hladan i da non stop maksimalna dnevna temperatura bude -7c, a nocna minimalna do -15c ne bih usao u crvenu zonu. Fantazija.

Vrh Dno