Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Gree fairy, gree lomo isto sto i gree muse u Srbiji
Sve si u pravu drug,al mi nije jasno kako u gree katalogu nema muse a ima fairy u ova dva zadnja mislim 2022 i 2023 godina a predhodne godine imaju muse u katalozima,al što kažeš samo promjene ime modela a jedno te isto al ja nemam probleme kao što navode da ima muse.

Sve si u pravu drug,al mi nije jasno kako u gree katalogu nema muse a ima fairy u ova dva zadnja mislim 2022 i 2023 godina a predhodne godine imaju muse u katalozima,al što kažeš samo promjene ime modela a jedno te isto al ja nemam probleme kao što navode da ima muse.
Ni meni nije bas najjasnije, oznaka ista, Alen sa nekog drugog forum je hvalio gree lomo regular kako radi super, a ta ista klima tj muse uzas

Lomo regular ima sasvim drugu oznaku modela ima,sve sam ja to već pročačkao,vjeruj da u jednom slovu ili broju ima razlika
taj lomo regular je potpuno isti kao i Muse, fairy, Bergen pine profi.. iz tog perioda proizvodnje 2019/20. Razlika je u unutrasnjoj jedinici

taj lomo regular je potpuno isti kao i Muse, fairy, Bergen pine profi.. iz tog perioda proizvodnje 2019/20. Razlika je u unutrasnjoj jedinici
Pa kako koja godina proizvodnje tako i sam naziv modela mora biti drugačiji a tako i broj oznaka modela,ja sam primjetio da u 2-3 modela vanjska je ista samo unutrašnja drugačija(noviji model),e sad upravo ta unutrašnja određuje rad tj.modulaciju i kulturu rada,barem sam ja tako shvatio.

Pa kako koja godina proizvodnje tako i sam naziv modela mora biti drugačiji a tako i broj oznaka modela,ja sam primjetio da u 2-3 modela vanjska je ista samo unutrašnja drugačija(noviji model),e sad upravo ta unutrašnja određuje rad tj.modulaciju i kulturu rada,barem sam ja tako shvatio.
Ja koliko znam mnogima koji su se zalili na rad su menjali elektroniku u spoljnoj jedinici. Pa daljinski pa... U suštini promašaj su svi gorenavedeni modeli pogotovo ovi stariji 2019/2020.

Ja koliko znam mnogima koji su se zalili na rad su menjali elektroniku u spoljnoj jedinici. Pa daljinski pa... U suštini promašaj su svi gorenavedeni modeli pogotovo ovi stariji 2019/2020.
Slažem se da s tim starijim modelima vj.je bilo problema.Ja iskreno nemam tih problema osim vibracija,rezonovanja na zid na nižim modulacijama između 500-700w al to tek se primjeti na ovim većim vanjskim temp. i stvarno je nepodnošljivo ali kad je hladnije ide prosjek 700-800w i nečuje se .

Ti jos mucis muku sa tom klimom. Jel jos u garanciji

Pozovi onog sto ti je ugradio klimu da ispise zapisnik sa opisom kvara, da te brzine ne rade kako treba, da klima hladi, da kompresor zaglavi na 300w i da ne mrda na drugoj brzini, odnesi taj zapisnik sa racunom tamo gde si kupio, zapreti inspekcijom, trazi zamenu za drugi brend klime, npr za te pare ima midea extreme...

Nema te klime nigde, u tri o samo nordic
Druze da znas,imaju sad energy pro plus 12 u tri o

Hvala ljudi na odg. Čudo da ne idu niže, a imaju dual kompresor. Imam LG S18EQ i ona sa dual kompresorom zna da spusti i blizu 300. Makar sam ja skontao da dualci cinculiraju niže, možda griješim. Meni prva sezona grijanja na er kondišnr, i sviđa mi se kako to funkcioniše, pa sam mislio da dodam još jednu za sledeću sezonu da grijem ostatak kuće. Problem je što je kuća stara pola vijeka i potpuno neizolovana sa drvenom stolarijom isto toliko starom. Dodatni problem je što je na etaže sprat, pa ne znam kako bi to funkcionisalo onako kako sam ja zamislio.

Eto ja sa mojom Gree klimom grejem isto kuću 50 godina staru, izolacije bez, ma ništa nije menjano na njoj. Za sada samo prizemlje, 70m2. U planu je da se i sprat počne grejati, ali i da se zamene prozori i uradi izolacija. Ali i ovako kako je Amber uspeva da zagreje. Doduše, potroši 650kwh za mesec dana.
Samo gore sigurno stavljam Mitsubishi ili Daikin. Možda i jednu i drugu :-D
A za modulaciju šta znam....voleo bih ja da može ispod 500w, ali mislim da su bitnije neke druge stvari, recimo ugradnja! Kako tu mogu da ti uvale patlidžan.... Kod nas uglavnom ugrađuju invertere kao obične klime.

Eto ja sa mojom Gree klimom grejem isto kuću 50 godina staru, izolacije bez, ma ništa nije menjano na njoj. Za sada samo prizemlje, 70m2. U planu je da se i sprat počne grejati, ali i da se zamene prozori i uradi izolacija. Ali i ovako kako je Amber uspeva da zagreje. Doduše, potroši 650kwh za mesec dana.
A za modulaciju šta znam....voleo bih ja da može ispod 500w, ali mislim da su bitnije neke druge stvari, recimo ugradnja! Kako tu mogu da ti uvale patlidžan.... Kod nas uglavnom ugrađuju invertere kao obične klime.
Ok je to potrosnja za takav objekat.. Amber premiuim je mama 🙂

Kod nas uglavnom ugrađuju invertere kao obične klime.
A naplacuju vise sto je ipak Inverter :LOL: ludilo
Moj majstor/serviser radi vec 20+ godine klime i odmah sam video da zna svoj posao... Vec 4klime mi ugradio u zadnje 12godine(vivax,gree) kad montirao ovu Amber 9(2017) odmah u start rekao samo da znam da mora min.20cm od zida zbog vazduha itd... Unutrasnja zna se 10cm od plafona

Nema razlike u ceni ugradnje obicne i inverter klime, a nema ni razlike u nacinu ugradnje.

Takodje, nije dual, nego twin rotor kompresor u LG(oni ga zovu dual, ali je bitno da je u pitanju dvocilindricni kompresor, ne dvostepeni).
Amber Premium je jedina klima koja ima dual stage, twin rotor kompresor.
Gree takodje ima i dual stage, triple rotor kompresor, ali ne znam da li ga igde koriste jos uvek, kao i Toshiba sto ima triple rotor kompresor, a ne znam da li ga igde koriste.

Twin rotor ne utice na modulaciju nikako, utice na efikasnost, to jest, omogucava im da iz iste zapremine kompresora izvuku vise performansi.

Modulacija na grejanju mislim da je do proizvodjaca i softvera, kako je ista isprogramirana.
Na osnovu snage i rada odredjenog kompresora, kao i zelja proizvodjaca(da li je ok da duva prohladan vazduh, da li odredjeni kompresor moze mirno da radi na tako niskoj modulaciji pri odredjenom opterecenju i da li moze da da zeljenu temperaturu...), podesava se kako da se ponasa.
Zasto maltene sve klime jako nisko moduliraju na hladjenju? Zbog manjeg opterecenja, kao i cinjenice da je vecini prostora to dovoljno.
Ovo je neka moja dedukcija, ne znam zaista proizvodni proces klima uredjaja nazalost.

Poslednja izmena:
Nema razlike u ceni ugradnje obicne i inverter klime, a nema ni razlike u nacinu ugradnje.
Zapravo vrlo često ima razlika u ceni, pod opravdanjem da ide više materijala - što je istina ali u praksi retko stave 3m cevi iako bi to trebalo da bude minimum. Ja sam za obe klime morao da insistiram da mi stave 3m cevi i ovaj je još tražio da mu pokažem gde piše..

Zavisi od proizvodjaca, ne ide svuda 3m minimum, Mitsubishi i Midea nemaju minimum, a Daikin je 2m.
Ne ide nikakvog materijala vise, idu identicne cevi i identican je postupak instalacije.
Ako ti treba vise metara instalacije, normalno da ti naplacuju svaki dodatni metar, ali to nema veze sa inverter/on-off razlikom.

Zavisi od proizvodjaca, ne ide svuda 3m minimum, Mitsubishi i Midea nemaju minimum, a Daikin je 2m.
Ne ide nikakvog materijala vise, idu identicne cevi i identican je postupak instalacije.
Ako ti treba vise metara instalacije, normalno da ti naplacuju svaki dodatni metar, ali to nema veze sa inverter/on-off razlikom.
Svi bar ovde računaju do 1 metar cevi u standardnu cenu ugradnje. Svaki metar preko naplaćuju više..

Ovde kod nas u pomoravlje ima razlika i to izmedju 3-4000.-
Inverter je oko 17.000 a obicne 13-14.000 a razlog uvek isti: pa znate to je ipak inverter to se drugacije montira itd a ovamo isti *********...

U Srbiji je uglavnom ugradnja 100e sa 3m cevi. Preko toga metar se doplacuje 1500-2000 din.
Ja sam zvao tri servisera za ugradnju i svi su bili manje više oko 17000 sa tri metra cevi u Beogradu. 14600 sa dva metra cevi, dodatni metar 2000, crevo kondenz 300 dinara metar, pocinkovani nosači 1500 doplata, kanalice 1000 po metru, dodatna rupa 1000 dinara, povezivanje na wi-fi aplikaciju 4000 dinara. To sam ipak sam povezao. 😂🤷

Ja sam zvao tri servisera za ugradnju i svi su bili manje više oko 17000 sa tri metra cevi u Beogradu. 14600 sa dva metra cevi, dodatni metar 2000, crevo kondenz 300 dinara metar, pocinkovani nosači 1500 doplata, kanalice 1000 po metru, dodatna rupa 1000 dinara, povezivanje na wi-fi aplikaciju 4000 dinara. To sam ipak sam povezao. 😂🤷
*** vi u Beogradu imate velike plate 🙂

A za modulaciju šta znam....voleo bih ja da može ispod 500w, ali mislim da su bitnije neke druge stvari, recimo ugradnja! Kako tu mogu da ti uvale patlidžan.... Kod nas uglavnom ugrađuju invertere kao obične klime
Kod mene malo specifično, ova LG grije prostor od oko 40 kvadrata dnevnog boravka , a i visina je malo veća, stavljen blok više. A i ovo đe su mi spavaće sobe i gornji hodnik je nekih 70ak cm više od dnevnog boravka i donjeg hodnika. Otprilike ovako izgleda. IMG-bd939f586d87ac55e2ab699b8cd0e256-V.jpg

Ekipa treba mi brzinski podatak koliko gree lomo regular 12 nisko moze modulirati, tj najnize kada joj to naravno uslovi omogucavaju ?
Izmjestam hisense energy pro plus iz djecije sobe od 16kv jer se cesto pali i gasi jer ne ide ispod 400w, kada je prelazno toplo vrijeme haos je. Pa imam ponudu za lomo i jos neke pa da odlucim...

Nazad
Vrh Dno