Hisense ti djeluje najbolje, a japanci kvarljivo.Japanci mi po ovim forumima deluju kvarljivo i skupo....
Kupi TA peć.
Hisense ti djeluje najbolje, a japanci kvarljivo.Japanci mi po ovim forumima deluju kvarljivo i skupo....
Nemoj me hvatati za rec.Hisense ti djeluje najbolje, a japanci kvarljivo.
Kupi TA peć.
Na micubishi se niko ne zaliNemoj me hvatati za rec.
To sam napisao jer vidim da se neki zale na ove neki na one, ali ipak japanci kostaju lepo tako da opravdanja nema. Ako imas sta do 1000e za grijanje primarno slobodno preporuci![]()
LN35 je tu, radi.Za pocetak, @nemanjabgd84 i @Xepoj87 se sigurno ne bi slozili sa ovom konstatacijom.
Koliko opadne temperatura na izduvu? Nisam znao da neka klima tako radi. Kod mene Daikin FTXF35D pojača potrošnju 2-3 puta ako stavim fen 5, sto je i logično jer se pojača protok vazduha preko izmenjivača 2-3 puta, ali temperatura izduva ostane ista. Najniže modulira na auto fan.Zadata 22c Auto Fan
Pogledajte prilog 425646
Zadata 22c Fix Fan 5
Pogledajte prilog 425648
posle 2-3min ode na 475w i 2426mA i tu je trenutno
Nemam merac za izduv...Koliko opadne temperatura na izduvu? Nisam znao da neka klima tako radi. Kod mene Daikin FTXF35D pojača potrošnju 2-3 puta ako stavim fen 5, sto je i logično jer se pojača protok vazduha preko izmenjivača 2-3 puta, ali temperatura izduva ostane ista. Najniže modulira na auto fan.
Moja na autofan 23°c trosi 220w a na fan 5 650w. Ako luftiram onda nekad uključim na fan 5 da brže zagreje. Inače držim na auto fan stalno, ona najbolje zna kad treba da pojača ili smanji.Nemam merac za izduv...
I nije bas neka razlika 40-50w
Ipak bolje na Auto Fan nego da mi duva kao avion na Fix Fan 5 zbog neki 1.2kw razliku na danali kad vidim ovde neki ljudi oni bi klimu i na turbo pustili(24/7) kad bi trosila 30w manje nego obicno
![]()
😂😂😂😂😂😂Nemam merac za izduv...
I nije bas neka razlika 40-50w
Ipak bolje na Auto Fan nego da mi duva kao avion na Fix Fan 5 zbog neki 1.2kw razliku na danali kad vidim ovde neki ljudi oni bi klimu i na turbo pustili(24/7) kad bi trosila 30w manje nego obicno
![]()
Koju kvadraturu grejes sa Daikin?Moja na autofan 23°c trosi 220w a na fan 5 650w. Ako luftiram onda nekad uključim na fan 5 da brže zagreje. Inače držim na auto fan stalno, ona najbolje zna kad treba da pojača ili smanji.
45m2 Kuhinja 16m2+ Dnevna 16m2+ spavaća 10m2+ kupatilo 3m2. Treba još jednu Daikin da kupim za dnevnu da ravnomernije održava temperaturu.Koju kvadraturu grejes sa Daikin?
Sta kazu defrosti i pada li temperautra u kuci dok ih radi?45m2 Kuhinja 16m2+ Dnevna 16m2+ spavaća 10m2+ kupatilo 3m2. Treba još jednu Daikin da kupim za dnevnu da ravnomernije održava temperaturu.
Ispod nule na sat ipo po 5-7 minuta, u plusu retko radi defrost. Do nule padne do pola stepena, ispod nule 1-2°c. Držim na 25°c. Brzo to nadoknadi pa se ne oseti. Loša izolacija poda i plafona.Sta kazu defrosti i pada li temperautra u kuci dok ih radi?
FTXF35D spusta na 170w, Mada je meni uglavnom radila na 200-220w. Po mom mišljenju savršeno modulira. Najviše na -9 je modulirala na 830w, a poterao sam je da vidim koliko može na maksimum i to je 1570w.Ja kontam da krnem ftxc25 u 12 mkv.
Kako modulira?
Defrosti zavise od spoljne i od zadate temperature. Recimo na 23°c defrosti su na 3-4 sata, na 25°c na sat ipo. Kada sam je poterao na maksimum da vidim sta moze radila je na 45 minuta. Tebi na 12 m2 ne bi trebalo da ima probleme sa defrostima. Ipak ja grejem 45m2 a ona je predviđena za 35m2, kod mene radi optereceno i spoljna mi je na severu u hladovini. FTXF35D ne pravi neku buku u defrostu, čujem da prestane da duva pa znam da radi defrost inače se ne primeti. Kad pridjem čuje se šištanje gasa kroz cevi.To je ok modulacija za tu kvadraturu. Meni je amber modulirao na 860w na -15 u 40+ kvadrata. Devetka daikin bi trebala da bez nekih vecih problema greje 12mkv. Osim ako ne podivlja sa defrostima, pa budi klinca, to bi bio uzas i bacene pare.
A za koju kvadraturu je F50D?Defrosti zavise od spoljne i od zadate temperature. Recimo na 23°c defrosti su na 3-4 sata, na 25°c na sat ipo. Kada sam je poterao na maksimum da vidim sta moze radila je na 45 minuta. Tebi na 12 m2 ne bi trebalo da ima probleme sa defrostima. Ipak ja grejem 45m2 a ona je predviđena za 35m2, kod mene radi optereceno i spoljna mi je na severu u hladovini. FTXF35D ne pravi neku buku u defrostu, čujem da prestane da duva pa znam da radi defrost inače se ne primeti. Kad pridjem čuje se šištanje gasa kroz cevi.
Gledaj FTXF-D, provereno kod mene i igora a verovatno i kod drugih, ne pravi buku u dF. Čak se ne čuje ono šištanje kad upali četvorokraki ventil. U pocetku defrosta 15-20 sekundi se cuje zuborenje gasa unutra i smiri se.To je ok modulacija za tu kvadraturu. Meni je amber modulirao na 860w na -15 u 40+ kvadrata. Devetka daikin bi trebala da bez nekih vecih problema greje 12mkv. Osim ako ne podivlja sa defrostima, pa budi klinca, to bi bio uzas i bacene pare.
Možeš li ubaciti sliku rasporeda prostorija i gdje ti je postavljen Daikin a gdje si planirao još jedan postaviti,jer i ja ima u planu još jednu ubaciti al su mi sobe po 11m2 a trenutno kroz dnevni boravak ih grijem odnosno kroz hodnik i uspjeva poprilično odrzavati temp. I u sobama.45m2 Kuhinja 16m2+ Dnevna 16m2+ spavaća 10m2+ kupatilo 3m2. Treba još jednu Daikin da kupim za dnevnu da ravnomernije održava temperaturu.
Crveno je gde je sad klima, zuto je gde cu drugu da postavim. Sada je u kuhinji i hodniku 25°c a u dnevnoj i spavacoj 1 23°c. Spavaca 2 se ne greje trenutno, nisam ni pokušavao jer se ne koristi i mislim da bi bilo previše 55m2 za klimu 12. Kada sam je ugradio mislio sam samo kuhinju, hodnik i kupatilo da grejem sa njom 20m2, onda sam dodao i dnevni 16m2 i spavacu sobu 10m2. Kada ugradim drugu otvoricu i spavacu 2 da probam da grejem.Možeš li ubaciti sliku rasporeda prostorija i gdje ti je postavljen Daikin a gdje si planirao još jedan postaviti,jer i ja ima u planu još jednu ubaciti al su mi sobe po 11m2 a trenutno kroz dnevni boravak ih grijem odnosno kroz hodnik i uspjeva poprilično odrzavati temp. I u sobama.
Inače je Gree Fairy 12 u pitanju al mozda u jednoj kontra sobi da neku 9tku postavim.
Jest malo nezgodan raspored,znači ova ti je iznad kupatilskih vrata i uspije dnevni boravak ugrijati.Crveno je gde je sad klima, zuto je gde cu drugu da postavim. Sada je u kuhinji i hodniku 25°c a u dnevnoj i spavacoj 1 23°c. Spavaca 2 se ne greje trenutno, nisam ni pokušavao jer se ne koristi i mislim da bi bilo previše 55m2 za klimu 12. Kada sam je ugradio mislio sam samo kuhinju, hodnik i kupatilo da grejem sa njom 20m2, onda sam dodao i dnevni 16m2 i spavacu sobu 10m2. Kada ugradim drugu otvoricu i spavacu 2 da probam da grejem.
Da, iznad vrata. Uspe ali 2-3 stepena niže od kuhinje, zato i hocu jos jednu da kupim za dnevnu. Kod tebe je bolji raspored pa moze kroz vrata da zagreje direktno.Jest malo nezgodan raspored,znači ova ti je iznad kupatilskih vrata i uspije dnevni boravak ugrijati.
Kod mene je drugačija situacija ,eto vidi crvena je trenutna klima i mogu čak sve koliko toliko grijati mislim na te sobe a žuta sam mislio na desni zid al 9ku,inače imam kotlovnicu i nekad navečer ložim kad su jači minusi da malo uagrijem čitavu kuću i zidove.
Pozdrav, razmisljam da uzmem neki klima uređaj iskljucivo zbog grijanja zimi. Vazna mi je energetska efikasnost pa me zanima da li mi moze neko reci koja je klima najbolja ?
Hisense i Gree mi nekako deluju najbolje. Da li je vazna god proizvodnje jer mi deluje da se prodaju isti modeli xd
Ovaj clanak mi deluje da potrosnja manje vise ista kod svih klima ali eto da sad ne citam 900+ stranica
Vidim 12ke jeftinije sa energetskom efikasnoscu ali imaju 18ke koje mogu vise zagrijati ali vise trose.
Da li je bolje onda uzeti 18 pa podesiti na slabiji mod ?
Japanci mi po ovim forumima deluju kvarljivo i skupo....
Jest malo nezgodan raspored,znači ova ti je iznad kupatilskih vrata i uspije dnevni boravak ugrijati.Crveno je gde je sad klima, zuto je gde cu drugu da postavim. Sada je u kuhinji i hodniku 25°c a u dnevnoj i spavacoj 1 23°c. Spavaca 2 se ne greje trenutno, nisam ni pokušavao jer se ne koristi i mislim da bi bilo previše 55m2 za klimu 12. Kada sam je ugradio mislio sam samo kuhinju, hodnik i kupatilo da grejem sa njom 20m2, onda sam dodao i dnevni 16m2 i spavacu sobu 10m2. Kada ugradim drugu otvoricu i spavacu 2 da probam da grejem.
Pa može ovu sobu pravo i to odlično,ova desno mi je malo problematična al sam čak razmišljao i da samo ubacim konvertor odnosno ove grijalice sa termostatom koje imaju i 750w tako da samo dogrejava jer bukvalno malo fali da bude temp idealna,je rkontam možda mi se ne isplati u klimu ulagati,mala soba a morao bih barem 9tku i opet bi trošila kao i konvertor koji bi samo imao ulogu da malo dogreje i odrzavaDa, iznad vrata. Uspe ali 2-3 stepena niže od kuhinje, zato i hocu jos jednu da kupim za dnevnu. Kod tebe je bolji raspored pa moze kroz vrata da zagreje direktno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari