Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Krene do 1720 w,pa onda spusti polako i ispod 500w..Na manjim temperaturama,ni jednom nije spustila ispod 500w..Čudno jeste,a nije ni logično.Fan auto,i na ifeel..
Koliko znam neko je napisao kada radi na najjaci fan da nize spusta modulaciju nego na auto ili 1 i 2 brzinu izduva.

Koliko znam neko je napisao kada radi na najjaci fan da nize spusta modulaciju nego na auto ili 1 i 2 brzinu izduva.
Ništa više neću probati.Meni je idealna potrošnja od 500 do 700 w.Najbitnije da ona dobro radi i greje,sve ostalo su nijanse.I kad se kurtalisa drva to je najvažnije.Ja radim noću i kad ujutro dođem u toplu kuću,meni mnogo znači.Razveden sam,i živim sam,tako da bi morao sam da ložim.Pozdrav za sve,i želim vam da vas klime odlično služe,i naravno da što manje potrošite struje..

Ništa više neću probati.Meni je idealna potrošnja od 500 do 700 w.Najbitnije da ona dobro radi i greje,sve ostalo su nijanse.I kad se kurtalisa drva to je najvažnije.Ja radim noću i kad ujutro dođem u toplu kuću,meni mnogo znači.Razveden sam,i živim sam,tako da bi morao sam da ložim.Pozdrav za sve,i želim vam da vas klime odlično služe,i naravno da što manje potrošite struje..
Ma jasno sve. Najbitnije da klima greje kako treba, a da li ce da potrosi 1000 dinara vise ili manje je potpuno nebitno.
Meni je ovo prva sezona sa klimama. Dok nije stegla zima gledao sam merace, pa se nervirao oko grejaca sto trosi struju bezveze, pa ovo, pa ono. Kad je udarilo -15c nocima i -7c konstantno preko dana vise kilovati nisu bili toliko bitni. Jedino vazno je bilo da klime greju kako treba. Odradile extra i potrosile adekvatno. Ja zadovoljan.

Ma jasno sve. Najbitnije da klima greje kako treba, a da li ce da potrosi 1000 dinara vise ili manje je potpuno nebitno.
Meni je ovo prva sezona sa klimama. Dok nije stegla zima gledao sam merace, pa se nervirao oko grejaca sto trosi struju bezveze, pa ovo, pa ono. Kad je udarilo -15c nocima i -7c konstantno preko dana vise kilovati nisu bili toliko bitni. Jedino vazno je bilo da klime greju kako treba. Odradile extra i potrosile adekvatno. Ja zadovoljan.
Bas tako ljudi 👍

I ja sam ribolovac skoro 40 god.Ali evo već 6 god kako sam prekinuo.

Ja nemam vremena. Stiso posao, sitna deca i ***. Prosle godine bio samo dva puta.
@Dragivoje11
Ti prijatelju predji na trotoarke, to nikad ne dosadi 🙂

Pozdrav, razmisljam da uzmem neki klima uređaj iskljucivo zbog grijanja zimi. Vazna mi je energetska efikasnost pa me zanima da li mi moze neko reci koja je klima najbolja ?
Hisense i Gree mi nekako deluju najbolje. Da li je vazna god proizvodnje jer mi deluje da se prodaju isti modeli xd
Ovaj clanak mi deluje da potrosnja manje vise ista kod svih klima ali eto da sad ne citam 900+ stranica :(
Vidim 12ke jeftinije sa energetskom efikasnoscu ali imaju 18ke koje mogu vise zagrijati ali vise trose.
Da li je bolje onda uzeti 18 pa podesiti na slabiji mod ?
Japanci mi po ovim forumima deluju kvarljivo i skupo....

Trebaće informacije o kvadraturi koju griješ, kakva je izolacija, stolarija, koliko imaš vanjskih zidova, koliko ti zidova komšije griju tj da li se grije ispod, iznad, sa strane, ako ne da li imaš izolaciju na ploči iznad tebe? Treba što više informacija za korektniji predlog za klimu.
I nemoj da diraš u japance. 😂

Trebaće informacije o kvadraturi koju griješ, kakva je izolacija, stolarija, koliko imaš vanjskih zidova, koliko ti zidova komšije griju tj da li se grije ispod, iznad, sa strane, ako ne da li imaš izolaciju na ploči iznad tebe? Treba što više informacija za korektniji predlog za klimu.
I nemoj da diraš u japance. 😂
Izolacija nikakva, nema ni stiropora. Iznad mene ploca bez izolacije. Kuca je u pitanju. Pa grijao bih sobicu zimi za sebe samo znaci 35m2 max .
Hisense je na akciji pa da li je bolja wings pro 12 ili energy 18 . Obadvije a++
Ne diram ja japance, nego ovi sto ih imaju :D

Gree Amber Premium 9ka. Ona je kao stvorena za neizolovan osrednji prostor.
Na -30c Gree garantuje da daje 90% svog nominalnog kapaciteta, a tako je i tesirano na nezavisnom testu.
Verovatno klima sa najmanjim opadanjem kapaciteta(kao i Amber Premium 12) za do 2000e.
Po protoku vazduha, cak je i maksimalni kapacitet te 18ice i Amber 9ke isti(950m3/h daje 20% veci max kapacitet od Gree koja ima 800m3/h, sto mu dodje na isto), a sigran sam da kada krene minus, Gree je u velikoj prednosti.
Da te ne buni to sto je deklarisana kao 9ka, posto ima vecu i tezu spoljasnju od te Hisense 18ice.
Da napomenem da meni jedna 12ica Amber Premium greje prostoriju od 70-80m2 sa manje od pola snage.

Evo ovde lep opis te klime, kada kliknes na Opis Proizvoda:

Evo i testa gde je Gree bila ista ili jaca od 2-3 puta skupljih uredjaja(sve su uredjaji za skandinavsko trziste, predvidjeni da rade na ispod -20c):

Poslednja izmena:
Ja grejem sa Gree Amber 9 60m2...
Pvc stolarija ali neizolovan donji sprat... I veoma dobro se pokazala u zadnje 6 godine (ok sad vec 7)
Vanjska jedinica je 45.5kg
Unutrasnja je 13kg
Ali ona ne ide ispod 500w ali meni to nije toliko bitno.

WoW ovo vec nisam znao. Vidim da je premium u pitanju sa dobrim ocenama. Znaci to 9ka,12ka,18ka nema veze ako je kao u ovom slucaju skuplja 12ka koja greje dobar prostor.
Hisense Wings pro 12ka kosta Trenutno 380e Hisense Energy 18ka 650e
Ta Gree amber vidim da je 12ka sa ugradnjom 1000e
Da li se onda isplati u ovom slucaju dati ovoliku razliku za tu klimu ?
Hvala Xeroj87 i style53 na informacijama !

Ja grejem sa Gree Amber 9 60m2...
Pvc stolarija ali neizolovan donji sprat... I veoma dobro se pokazala u zadnje 6 godine (ok sad vec 7)
Vanjska jedinica je 45.5kg
Unutrasnja je 13kg
Ali ona ne ide ispod 500w
je l modulira bolje od amber premium 12 (ili jos bolje ako bi mogao da je uporedis sa amberom comfort 12)? Posto sam vec maltene resio da uzmem amber comfort 12 jer fino zadovoljava moje potrebe medjutim u zadnje vreme se dosta spominje amber premium 9 pa se sad izgleda dvoumim jer i ona deluje bas dobro.

WoW ovo vec nisam znao. Vidim da je premium u pitanju sa dobrim ocenama. Znaci to 9ka,12ka,18ka nema veze ako je kao u ovom slucaju skuplja 12ka koja greje dobar prostor.
Hisense Wings pro 12ka kosta Trenutno 380e Hisense Energy 18ka 650e
Ta Gree amber vidim da je 12ka sa ugradnjom 1000e
Da li se onda isplati u ovom slucaju dati ovoliku razliku za tu klimu ?
Hvala Xeroj87 i style53 na informacijama !
Isplati se naravno. Sa tim premium amberom ces da se grejes i da uzivas, a sa ove dve klime sto si spomenuo ces da probas da se grejes na minusu, i verovatno neces da uspes.

je l modulira bolje od amber premium 12 (ili jos bolje ako bi mogao da je uporedis sa amberom comfort 12)? Posto sam vec maltene resio da uzmem amber comfort 12 jer fino zadovoljava moje potrebe medjutim u zadnje vreme se dosta spominje amber premium 9 pa se sad izgleda dvoumim jer i ona deluje bas dobro.
Ja kako sam ovde video Amber Comfort 12 modulira ispod 500w
A Amber 9 ne ide ispod 500w
Ako ti modulacija bitna onda uzmi Amber Comfort 12
Ce se javi neki koji bolje zna kako radi Amber Comfort 12

Definitivno ovaj forum ima vredne informacije :)
Amber premium je oznaka gwh12 ?
Da li ima jos nekih klima do 1000e /2000KM da su za grijanje ?
Nisam znao da je hisense los, ali mislim da cu svakako uzeti jedan za prvi sprat, wings pro 12.

Amber Comfort 12 modulira na 190w, ima dobru kulturu rada, ima i snagu. Medjutim nije za neizolovan prostor. Ja se tu ne bih igrao. Ako nema izolacije onda premium, u suprotnom comfort.
@Dragan9000
Prelistaj forum, mislim da se neko zalio na taj wings pro. Vidi o cemu se radi.
Dobro razmisli sta ces da kupis, jer posle nema nazad.

Isto je bitno da serviser/majstor zna da odradi svoj posao kako treba! A ne da je zalepi uz fasadu...
Evo moja Amber 9
30cm luft do fasade
25cm do plafona terase
Znaci ima dovoljno luft da roka ;) a plus moja je isto dobro zasticena od snega i kise...

IMG_20240126_143607_HDR.jpg

Mi smo i za Muse tražili nosače za klimu 18k. Gabaritna je i treba joj dobar protok vazduha.

Zasto smo mi u bosni zakinuti za te modele amber premium,comfort,ultra
Premium/Ultra su isti modeli i nema ih u BiH i nikad se nisu prodavali.

Amber Comfort, se u Bosni zove samo Amber( do -22 deklarisan). I on vec ima godinama, nekad bio 1300 km(cc 650 eura). Sada msm da je rasprodat, mozda negdje da ima jos koji komad.

Pandan Amberu Premiumu je U Crown. Prosle godine je bio na akciji za cc 1700km (cc 850 eura).

U Bosni imas 2 uvoznika za Gree, Deltron i Energy. U Srbiji je samo Energy koliko znam.

Premium/Ultra su isti modeli i nema ih u BiH i nikad se nisu prodavali.

Amber Comfort, se u Bosni zove samo Amber( do -22 deklarisan). I on vec ima godinama, nekad bio 1300 km(cc 650 eura). Sada msm da je rasprodat, mozda negdje da ima jos koji komad.

Pandan Amberu Premiumu je U Crown. Prosle godine je bio na akciji za cc 1700km (cc 850 eura).

U Bosni imas 2 uvoznika za Gree, Deltron i Energy. U Srbiji je samo Energy koliko znam.
Ja sam nasao neke ali je online prodaja, mozda bi se amber i mogao negdje naci. Razmisljam se ostalim resenjima.
Da li ima veze koja je godina ako je model isti.... ?

Vrh Dno