style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 885
@pidikanac 1
Na koji Fan speed ti radi ?
Na trojku@pidikanac 1
Kod moju kevu radi Gree Amber premium 9 na Auto mislis na trojku bi manje trošila? Zadata temp je 20... Sobni digitalni termometar pokazuje 21 i klima ne gasi. Nemam ovi meraci moram danas da nabavim sto mislim da njena mnogo vise troši nego moja Muse(2023 02)Na trojku
Moram da proverim... Ako sam dobro razumeo, izbacivanjem senzora temperature van unutrašnje jedinice klima je spustila potrošnju??Kao i ostale Nordik nije isla ispod 500wati
Jos jedna pozitivna stvar, Nema vise cekanja po sat vremena da ponovo ukljuci, a na ofset 0 ni ne prebacuje zadatu temperaturu.
Predpostavljam da bi to i na MUSE resilo taj veliki problem.
Ovo je ewelink apk. Koja je smart uticnica u pitanju?Evo modulacije Gree Fairy na zadatoj 22,sobna 23.5(gore na klimi senzor očitava 21 jer šalje mi falš vazduh izgleda kroz otvor instalacije,moram bolje to malo zakrpati).
Vanjska trenutno 6C.
Neka kineskaOvo je ewelink apk. Koja je smart uticnica u pitanju?
Misliš pritsikaš strelicu gore dole za štimanje temp.?Podesis klimu na 20c, ugasis je na daljinski i iskljucis iz struje.Ukljucis daljinski i kada je ukljucis u struju pritiskas + pa -, tri puta naizmenicno i ispisace ti 0 na displeju klime.
Stiskas temperaturu + pa -Neka kineska
Misliš pritsikaš strelicu gore dole za štimanje temp.?
Da bolje shvate ovi koji na daljincu nemaju + -
😁🙄😂
To je ono što sam već pisao,u zavisnosti vanjske temp tako se automatski štima offset,jer kad je toplije onda offset bude 2C i na paljenju i na gašenju,hladnije to se pomjeri na +-1 ili slučaj kao kod tebe gasi iznad +2 a pali na -1 zadate,tako i kod mene se dešava a nisam dirao fabrički offset.Ja koliko sam skontao moja gree se gasi na +2, a pali na -1 u odnosu na zadatu. Sa tim stelovanjem bi se sve dovelo na 0. Ofset i gore i dole bi bio 0. Kako bi klima tad radila?
Isti slucajUbi me ovo brujanje gree klime kad je na oko 580-680w potrosnje,cijeli stan tad trese
Meni nikako da dođe taj famozni klimaš koji tvrdi da zna problem kod takvih vrsta brujanja,nisam još došao na red,rade veće poslove navodno,al uglavnom javim kad i ako dođe i ako napravi.Ubi me ovo brujanje gree klime kad je na oko 580-680w potrosnje,cijeli stan tad trese
Nepomaže druže to nama,isti problem i ja imam i helsinki i philip,baš identičan,što znači da te vanjske imaju neku fabričku falinku,ja sam našao nekog ko je imao te slučajeve i kao rešavao al čekam ga evo već 45 dana.Tako je kod mene bilo, ali na 900w, kada uhvatim cijev vani rukom brujanje prestane. Rijesio sam tako sto sam bolje popunio rupu kuda ide cijev silikonom pa onda vratio onu smjesu sto oni stave, i zategao na kolut cijevi jednu onu elastičnu traku za vježbanje da nekako preuzme na sebe vibracije i samo onako malo zategne cijev prema nosaču. Pa vidi ako prestane kada držiš cijev, pokušaj nešto slično
Ma nije problem defrost to se uglavnom kod svih čuje nego problem brujanje rezonovanje na zidove kuće kao da šleper se okreće u dvorištu i to samo kao što helsinki piše između 500-600w potrošnjeKod mene Muse 12 (2023.02) tihije radi nego Amber 9(2017) kad bude defrost kod Amber bas bucketa plastika i neki pfff pre nego da krene ponovo da greje a kod Muse nista. dosta mirnije radi defrost
Defrost Muse nocas 7min 50sek a kod Amber neki 13min
Ne vrijedi. Ovo je bas kompresor i onda zvuk prenosi na stanTako je kod mene bilo, ali na 900w, kada uhvatim cijev vani rukom brujanje prestane. Rijesio sam tako sto sam bolje popunio rupu kuda ide cijev silikonom pa onda vratio onu smjesu sto oni stave, i zategao na kolut cijevi jednu onu elastičnu traku za vježbanje da nekako preuzme na sebe vibracije i samo onako malo zategne cijev prema nosaču. Pa vidi ako prestane kada držiš cijev, pokušaj nešto slično
Pokusat cu sutra vidjeti taj poklopac jer i ja kad je malo zaljuljam prestane sveJa sam na jednoj koju sam ugradio imao taj problem, vibracija se javljala u određenom momentu i pravila je izuzetno neprijatan zvuk koji je prestajao čim rukom malo "nategnem" spoljnu jedinicu.
Da skratim, vibracija je nastajala na gornjem poklopcu što sam utvrdio kad sam skinuo isti, rešenje je bilo da sam ubacio dva komada nezapaljivog filca na mestima gde inače postoji fabrički materijal nalik sunđeru koji služi upravo da spreči dodirivanje metalnih površiina.
Provjeri pa javi,ja nemam bas pristup gornjem poklopcu pa da mogu probati.Ne vrijedi. Ovo je bas kompresor i onda zvuk prenosi na stan
Pokusat cu sutra vidjeti taj poklopac jer i ja kad je malo zaljuljam prestane sve
Sta si navela kao glavni razlog pa da ti tako lako vrate pare bez izlaska njihovog servisera da ustanovi neku gresku itd...?Drugari, danas dobijam novac nazad od ove moje Gree Muse evo "comfort" klima je radila normalno za muse, tako oni kazu, nikada nije spustala ispod 500-600w, palila se i gasila non stop zato sto pregreva sobu od 16m2 gde se i nalazi, spoljna jedinica vibracije prevelike, a unutrasnja kao da sam upalila industrijski kalorifer za grejanje. To je neko kratko objasnjenje za one koji neznaju moj problem, sad pitanje je sta uzeti u tom cenovnom rangu a mogu i doplatiti nekih 20k din?
Jednostavno nezadovoljstvo kupca, imas pravo 6 meseci od kupovine u radnji gde si kupio bilo sta da vratis ili zamenis. Bez da nesto nevalja sa robom, samo nezadovoljstvo.Sta si navela kao glavni razlog pa da ti tako lako vrate pare bez izlaska njihovog servisera da ustanovi neku gresku itd...?
Klima je 62k , ja bi i doplatila za neki daikin ako su stvarno tako dobri.Koji je to cenovni rang, sa koliko para raspolazes? Ne mozemo mi da gatamo koliko si ti platila klimu, jer se cene krecu od 60-80k
Moja napamet preporuka je Daikin FTXC25 za 80k, a ako hoces jacu klimu, mada ti ne treba, mozes FTXC35, posto je trenutno na akciji kod uvoznika i kosta samo 85k.
Nahvaljena je na forumu d asuper radi i mislim da nema nezadovoljnih korisnika za sada.
Skroz si me zbunio sad sa tim brojevima.25 ili ti 2.5kW ti je 9-ka, a 35 ili ti 3.5kW ti je 12-ica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari