Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nisam je kupio nego sam je kupila, a pre toga sam citala ovde bas u ovoj temi kako ljudi pricaju da je super. I niko nigde nije rekao nista o duvanju hladnog vazduha kada greje. A ni neznam zasto je moja tema ubacena ovde, nikakve informacije nisam dobila na pitanja koja sam postavila.
Sasvim je normalno da klima kad postigne temperaturu, smanji turbinu na najmanje i "pirka" vazduh. To je potrebno da mi senzor temperature koji se nalazi u klime merio stvarnu temperaturu.a ne temperaturu zagrejanog izmenjivača...

evo ovo je potrosnja kada dostigne zaljenu temperaturu i ne ide ispod toga, samo se ugasi na nekih 10 - 20 min pa krene ponovo da radi, a kada se ugasi onda ono "pirka" malo hladan vazduh. Koje bi modove trebala koristiti? Jel trebam nesto promeniti?

IMG_20231017_221049128.jpg

evo ovo je potrosnja kada dostigne zaljenu temperaturu i ne ide ispod toga, samo se ugasi na nekih 10 - 20 min pa krene ponovo da radi, a kada se ugasi onda ono "pirka" malo hladan vazduh. Koje bi modove trebala koristiti? Jel trebam nesto promeniti?

Pogledajte prilog 409414
Neće račun preći 5000 100%,a nema tu puno štima ja,nek tako stoji kao na daljinskom sve osim što ti je uključen tihi mod,jer drugačije radi u tihom modu,to isključi i zavisi gdje drziš daljinac jer ti je uključena i feel opcija

Pogledajte prilog 409414
Ugasi te slusalice i stavi automatski da je ventilator. Ostavi da radi pa pogledaj ima li razlike.

Neće Gree da spusti mnogo niže modulaciju, svakako treba izbegavati quiet mod kada je hladnije. I to pirkanje vazduha kada dostigne (prebaci) temperaturu je normalno za takve klime. Meni trenutno na grejanju spustio na 460W (brzina venta stavljen na 3 brzinu), niže od toga retko kad, jedino kad padne temperatura ispod nule, trenutna spoljna 3 stepena.

Prilozi

• 20231017_224613.jpg
    20231017_224613.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 36
Evo malopre se klima upalila da dogreje sobu, od kako je krenula radila je na 1100W i dok se nije ugasila radila je na 1100W . Pogledajte vreme dole na slici.

IMG_20231017_224953704.jpg
sad je ponovo cekam da krene da radi da vidim jel ce biti ista potrosnja

Neće Gree da spusti mnogo niže modulaciju, svakako treba izbegavati quiet mod kada je hladnije. I to pirkanje vazduha kada dostigne (prebaci) temperaturu je normalno za takve klime. Meni trenutno na grejanju spustio na 460W (brzina venta stavljen na 3 brzinu), niže od toga retko kad, jedino kad padne temperatura ispod nule, trenutna spoljna 3 stepena.
Ja bih bila prezadovoljna da vidim tu cifru sto ti tamo imas 450W. Ja jednostavno neznam sta da radim.
Koliki prostor ona grije?
16m2, prozor pvc, dupla stakla, i zatvorena vrata sa zvucnom izolacijom zbog posla.

Evo sada se je ponovo upalila da greje, nista nisam menjala, i ponovo isto od 500W u roku od jednog minuto se popela na 1100W. i tako radi evo vec nekih 3 minuta, i sada je na 760W
Sada je na 600W posle nekih 5 minuta

Uh.... 16m2 sa tom klimom nema sanse da ikada nesto bude bolje. To je premal prostor za jednu klimu koja nema ni priblizno dobru kulturu rada. Ko god vam je to ugradio i preporucio debelo je pogresio.

Ebg, kupila si klimu koja je ovde na forumu poznata kao model koji ne modulira bas sjajno, a dodatno, kupila si solidno jaku 12icu za 16m2, gde bi neka slabasna 9ka bila dovoljna.

Za pocetak, probaj da iskljucis taj ifeel(znas da kada je to ukljuceno, daljinski mora da je uperen u klimu, jer daljinski mora da salje podatke sa svog senzora klimi?), ventilator stavi na 2 ili 3 crte.
Nemoj da ocekujes cuda, ali su 2 clana u opstoj temi o klimama juce bas rekla da im taj model spusta do 350W, zavisno od jacine turbine.

Ebg, kupila si klimu koja je ovde na forumu poznata kao model koji ne modulira bas sjajno, a dodatno, kupila si solidno jaku 12icu za 16m2, gde bi neka slabasna 9ka bila dovoljna.

Za pocetak, probaj da iskljucis taj ifeel(znas da kada je to ukljuceno, daljinski mora da je uperen u klimu, jer daljinski mora da salje podatke sa svog senzora klimi?), ventilator stavi na 2 ili 3 crte.
Nemoj da ocekujes cuda, ali su 2 clana u opstoj temi o klimama juce bas rekla da im taj model spusta do 350W, zavisno od jacine turbine.
Ne mora daljinski biti uperen,ja svoj odnesem u hodnik jer u dnevnom je veća twmperatura i prati po njemu,ne 100% precizno al tu je to,al kao što reče prejaka je za 16m2,tu bi i vox 9 odradila posao a jeftinija je.

znas kako ja i sa nekih 400 - 500W bi bila prezadovoljna, ali ovo skace na sve strane dodje do nekih 550W pa onda krece malo gore malo dole, tako malo gore i malo dole nije ni za u krevet ako me kapiras :D

znas kako ja i sa nekih 400 - 500W bi bila prezadovoljna, ali ovo skace na sve strane dodje do nekih 550W pa onda krece malo gore malo dole, tako malo gore i malo dole nije ni za u krevet ako me kapiras :D
Hahah pa tako to i radi modulira ,spušta ,diže,nije konstantna potrošnja,samo što ti je prejaka,ja sa 12kom grijem 60m2 na ovim prelazima a vidjeću kako ću u minusima proći,inače imam kotlovnicu,radijatore

Hahah pa tako to i radi modulira ,spušta ,diže,nije konstantna potrošnja,samo što ti je prejaka,ja sa 12kom grijem 60m2 na ovim prelazima a vidjeću kako ću u minusima proći,inače imam kotlovnicu,radijatore
Nisam trebala kupovati uopste klimu, da sam se ja lepo nastavila grejati na drva. Ali eto da probam znas, tesko mi je da lozim sporet svakog jutra. Klima sada bez ifeel opcije na 22c drzi na 550W vec nekih pola sata, igram wow i nadgledam je :D
Na 2 nivo fan.

Nekad je bolje ne kupiti nista nego kupovati na pamet. Nemoj stalno da je cackas nego ostavi koji sat da se prostor zagrije. Problem je sto ljudi hoce da klima malo trosi cim se upali a prostor hladan. Ako ti ne odgovara probaj da je zamjenis za drugi model. Naravno ako uspijes moraces da platis ugradnju ponovo.

Ne mora daljinski biti uperen,ja svoj odnesem u hodnik jer u dnevnom je veća twmperatura i prati po njemu,ne 100% precizno al tu je to,al kao što reče prejaka je za 16m2,tu bi i vox 9 odradila posao a jeftinija je.
Pise ti u uputstvu da mora, kako mislis da salje signal klimi, kada je u pitanju obican infrared daljinski?
Ako nije uperen, klima radi na osnovu samo svog senzora, zanemarujuci daljinski.

1697624770217.png

Pise ti u uputstvu da mora, kako mislis da salje signal klimi, kada je u pitanju obican infrared daljinski?
Ako nije uperen, klima radi na osnovu samo svog senzora, zanemarujuci daljinski.

Pogledajte prilog 409493
Ja imam drugačiji tip daljinskog i iza mu je senzor tako su mi i rekli serviseri.A i kad prebacim na i feel opciju drugačije očitava gore na njoj temp.to sam baš zapazio.

Prilozi

• IMG_20231018_175037.jpg
    IMG_20231018_175037.jpg
    105.8 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20231018_175005.jpg
    IMG_20231018_175005.jpg
    126.2 KB · Pregleda: 26
Ajde ti procitaj uputstvo koje si dobio uz klimu, ako meni ne verujes. Mrzi me da ti kopam manual bas tvoje klime, ovo je vise nego dovoljno cimanje, a ti ostani tvrdoglav ako zelis i pogresno koristi klimu.
Svima je tu senzor, ali informaciju sa senzora salje preko infrareda sa tvog daljinskog, kako mislis da klima primi info sa senzora?
Jel ti radi kontrola klime iz druge sobe preko daljinskog? Ne? E pa, onda ti ne radi ni ifeel.
Na toj slici ti nije ni ukljucen ifeel.

Ajde ti procitaj uputstvo koje si dobio uz klimu, ako meni ne verujes. Mrzi me da ti kopam manual bas tvoje klime, ovo je vise nego dovoljno cimanje, a ti ostani tvrdoglav ako zelis i pogresno koristi klimu.
Svima je tu senzor, ali informaciju sa senzora salje preko infrareda sa tvog daljinskog, kako mislis da klima primi info sa senzora?
Jel ti radi kontrola klime iz druge sobe preko daljinskog? Ne? E pa, onda ti ne radi ni ifeel.
Msm samo da od U Crowna ne mora biti uperen jer radi na principu bluetooth. Kod ostalih sa ic daljinskim mora u pravu si

Nije uključen trenutno na ovoj slici,al kad uključim uopšte neuperim daljiski u klimu ostavim ga položenog povremeno uzmem ga da očitam temp koju pokazuje gore na displeyu odnosno koju daljinski šalje i poredim sa digitalnim sobnim i poklapa se ,kad isključim i feel i očitam gore na displeyu pokaže drugu stepenažu znači da ipak čita sa daljinskog kad prebacim na i feel,odem i ostavim ga u hodnik (niza temp.) sačekam nekoh 20min i opet uzmem da očitam pokazuje tu nižu nego u dnevnoj znači da ima komunikaciju i po tome sam i zaključio.
Nije mi namjera da se ni skim cimam nego da dijelim iskustva a i prihvatam kritike i kupim informacije koje mene zanimaju i naravno pomažem koliko kome mogu na forumu.
😉
I ovo je model moje gree klime
gwh12acc-k6dna1f/i indoor
gwh12afc-k6dna2f/0 outdoor
I ja mislim da komunicira preko wifi

Poslednja izmena:
Nisam trebala kupovati uopste klimu, da sam se ja lepo nastavila grejati na drva. Ali eto da probam znas, tesko mi je da lozim sporet svakog jutra. Klima sada bez ifeel opcije na 22c drzi na 550W vec nekih pola sata, igram wow i nadgledam je :D
Na 2 nivo fan.
Jos su spoljne temperature visoke da bi klima usla u konstantan rad, evo i moja Vox se sada ponasa kao on-off. Temperatura zadata 21s, potrosnja 500w +-, kada dostigne t tj 2-3 stepena vise od zadate gasi kompresor i potrosnja 20w, kao da nema modulacije.

Kao što je Xeroj napisao tako funkcioniše i feel sa daljinskim, daljinski mora biti vidljiv od strane klime da bi ona dobijala očitavanja temperature sa njegovog senzora. Može i iz hodnika da šalje temperaturu ako se "vidi" sa unutrašnjom jedinicom.

Meni na Pularu stoji uvek na grejanju na i feel pošto mi ovako mnogo maši temperaturu u prostoriji.

Na 2 nivo fan.
Nisi trebala da uzimaš merač potrošnje struje ako ćemo iskreno

Nazad
Vrh Dno