Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nece, usteda je u efikasnosti inverter uredjaja u odnosu na on/off, ne u duzini rada bez gasenja.
Bice ti racun koliko ti je los prostor koji grejes.

Meni(mojoj sestri) 15 hiljada bude na spoljasnjih -5c-5c na 26c setovanoj temperaturu unutra, neizolovana kuca od ~60m2 sa stolarijom koja je bila za otpad pre 5 godina i vratima kroz koja ulazi voda. Ove godine sa normalnom stolarijom ocekujem da se 30-50% smanji, jer je ono bukvalno uduvavalo hladan vazduh unutra.

Nece, usteda je u efikasnosti inverter uredjaja u odnosu na on/off, ne u duzini rada bez gasenja.
Bice ti racun koliko ti je los prostor koji grejes.

Meni(mojoj sestri) 15 hiljada bude na spoljasnjih -5c-5c na 26c setovanoj temperaturu unutra, neizolovana kuca od ~60m2 sa stolarijom koja je bila za otpad pre 5 godina i vratima kroz koja ulazi voda. Ove godine sa normalnom stolarijom ocekujem da se 30-50% smanji, jer je ono bukvalno uduvavalo hladan vazduh unutra.
hmmm meni je ova prostorija 15-16m2 ostatak se greje na drva. cigla malterisana samo, spusten plafon kanufom a stari plafon je iznad tog novog. to mi je gaming soba :D

Ma lagano onda, ja maltene zivim samo u mojoj gaming/spavacoj sobi od ~20m2 gde je komp koji dosta trosi, tv/monitor koji takodje mnogo trosi, nemam izolaciju, ne grejem nijednu drugu sobu, susim ves u susilici na struju, 24/7 grejanje te sobe. Ostatak stana maltene i ne koristim, palim grejalicu od 2kW u kupatilu kada ga koristim i to je to. Mislim da mi je ukupan najveci racun prosle grejne sezone bio ispod 7k dinara.
Ranije kada su mi radile 4 klime i ceo stan se grejao, mislim da je islo do 18k sa otvorenim prozorom 2 sata dnevno kada su cale i sestra jedne zime ziveli kod mene i duvanili :)

Kod mene je sa gree violom rezonovala cela kuca, cak i kvake na vratima kad se uhvatim za njih, neverovatno, tacno se oseti kada modulira, kao da menja brzine, kada je spustena na terasu, ublazeno je za 90%
Nemam mogućnost da spustim je,čekam sad,javili su se da će doći da probamo neke solucije jer ipak izgleda da prenosi preko stiropora,odnosno nosača,probaće prvo sa gumama ako se ne smanji,duži nosač pa usjeći stiropor pa na zid direktno utiplovati ,uglavnom pokušaće sve moguće načine da se to smanji na minimum.Sledeće sedmice dolaze.
Pa javim šta je bilo na kraju

Jel neko mozda primetio da kad klima dostigne zeljenu temperaturu, kada prestane da duva topao vazduh, onda kao krene nesto lagano da duva neki hladniji vazduh, i onda kada se ponovo pali da greje krene prvo da duva hladan vazduh. Znaci bukvalno ova moja klima zagreje do 22c i onda duva neki hladan vazdus lagano. Jel to normalno?

Jeste, normalno je, ne samo za Gree vec i za dosta drugih modela.

Jeste, normalno je, ne samo za Gree vec i za dosta drugih modela.
bas volim kad ljudi pricaju kako moras imati izolaciju svugde .... da prozori ne duvaju i sve to tako lepo da bude da ne duva hladno .... i onda ti klima duva hladno kad treba da greje .....
jel moze to nekako da se podesi da duva samo toplo i na primer da se ne pali i gasi na svakih 10 - 15 min ?

Ima razlog zasto to tako radi ( mislim na hladno sto duva kad postigne temp ) nazalost prvo si kupio pa se sad raspitujes, kao i mogi pa tako i ja. Rijesenja nema, losa klima, kratko i jasno. Ok to je moje misljenje, neko se vjerovatno nece sa tim sloziti ali tako je.

Ima razlog zasto to tako radi ( mislim na hladno sto duva kad postigne temp ) nazalost prvo si kupio pa se sad raspitujes, kao i mogi pa tako i ja. Rijesenja nema, losa klima, kratko i jasno. Ok to je moje misljenje, neko se vjerovatno nece sa tim sloziti ali tako je.
Nisam je kupio nego sam je kupila, a pre toga sam citala ovde bas u ovoj temi kako ljudi pricaju da je super. I niko nigde nije rekao nista o duvanju hladnog vazduha kada greje. A ni neznam zasto je moja tema ubacena ovde, nikakve informacije nisam dobila na pitanja koja sam postavila.

Nisam je kupio nego sam je kupila, a pre toga sam citala ovde bas u ovoj temi kako ljudi pricaju da je super. I niko nigde nije rekao nista o duvanju hladnog vazduha kada greje. A ni neznam zasto je moja tema ubacena ovde, nikakve informacije nisam dobila na pitanja koja sam postavila.
Naveo je već član da većina tako i radi klima,duva prohladno jer tad modulira nisko mozda nekih 250-300w da vuče jer je ppstigla zadatu twmp.
Podignite 1-2 stepena ,i opet kad dostigne tu temp opet će se smanjiti potrošnja i duvati prohladno,jednostavno tako rade,a ako baš duva prohladno a nije dostigla temp e ond aima neki problem,npr da fali malo plina u sistemu.

Na 250 - 300 W nikako ne može biti hladan vazduh, već mlak. Sve ispod 200 W može stvoriti nelagodu.

Staviti fan na auto i probati tako.

[
Ma i ja tako mislim ,mlak ne hladan,možda je i ona mislila tako.Al može kao što kažeš probati i na autofan staviti .
Hm, iz iskustva mogu slobodno da kazem da duva hladniji vazduh, nazalost tako je. Takve te su klime. @maxy kod mene radi na 120w pa kad se ugasi kompresor nema toga hladnjikavog vazduha, vrti skroz lagano unutarnji vazduh koji je vec zagrijan u sustini neosjetis dali klima radi ili ne. Nazalost te stvari nigdje nepisu i niko negovori vec se saznaju kroz forume i tek ( vecinom ) kad se "pogresna" klima kupi.

O temperaturama izduva kad klime rade u minimumu, ili u stdby se vec godinama pise I razglaba.
Opcija da neko za to ne zna je samo ako cita na preskok.

Sledeci put uzeti Amber 12 premium ispod toga jedini Muse da ne pada ispod 500

Onda ce reci da visko modulira i radi kao on/of 🤣🤣 kako god okrenes nista bez Mitsubishi i daikin.
Fujitsu mamara ,nema zime radi posao nije specijal i limunada ali kako kazu LM serija nema greske,salim se,nije ni lose sa visoko modulira onda supruga mora da se razgoliti..salu na stranu,1000 puta receno prostor prostor prostor i shodno tome sta planirate u buducnosti sa izolacijom uzeti klimu,na prvu razlika u klimi od 300e se cini previse jer zivimo u srbistanu ali na duze staze to je pametna odluka,visoko pocetno ulaganje mirna savest i bez trzanja.

Kada to duva, klima je podesena da vrti vazduh bez grejanja, ima i Mitsubishi LN to, ali nije fiksno.

Evo za Gree:
(4) Blow residual heat When the unit stops operation as it reaches the temperature point, indoor unit will continue to run for 60s. The fan speed cant be switched during blowing residual heat period. The upper horizontal louver will turn to the defaulted position in cooling. When the unit operates under heating mode or auto heating mode, compressor will be turned on and the corresponding electric expansion valve is more than 65 and the unit stops operation during the operation status of indoor unit. The upper horizontal louver will turn to the defaulted position in heating mode. The indoor unit operates at low speed for 10s and then the unit stops operation.

Pretpostavka je da neces klimu montirati da duva direktno u tebe, pa ti taj vazduh na najnizoj brzini turbine ne bi ni smetao.

Misljenie ze Gree Lomo Regular 18ka, serviser mi tvrdi da je bolje Mideu uzeti kao Gree ima problema dosta ?

Pa kao sto koriste R32 gas a ne kao stare verzije ... Inace imam u crown 18 i Lomo economical vise od 5 godina, i rade bez problema, pa zato pitam da se sta nije promjenilo.

Menjaj servisera koliko vec juce :)

Da, izgleda, zalosno je sto je on te prve Gree i ugradio a sada pljuje po Gree, vjerovatno ne radi vise sa Gree, tnx na odgovorima.

Vrh Dno