Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Da li Gree amber confort ima u app da se vidi potrosnja el energije ili mora preko smart uticnice?

Juce bio na slavi, i burazer od ortaka radi ugradnju klimi, a ja posto sam u nekoj fazi planiranja i sredjivanja, preporucio mi je da uzmem Gree Amber Premium, kaze da je odlicna. :D
Sta kazu ostali, oko 1k kosta, trebala bi mi 12ca prvenstveno za sprat, a kasnije i 18ca za prizemlje.
Uglavnom da hladi i dogreva, jer vec imam centralno. Izolacija na ploci (tavanu), kuca dupla cigla, nova sunce stolarija.

Mada mislim da kako sam ga razumeo, 12ca je velika i prostor koji imam na spratu gde sam zamislio je oko 94cm od ivice prozora do ugla zida.

Juce bio na slavi, i burazer od ortaka radi ugradnju klimi, a ja posto sam u nekoj fazi planiranja i sredjivanja, preporucio mi je da uzmem Gree Amber Premium, kaze da je odlicna. :D
Sta kazu ostali, oko 1k kosta, trebala bi mi 12ca prvenstveno za sprat, a kasnije i 18ca za prizemlje.
Uglavnom da hladi i dogreva, jer vec imam centralno. Izolacija na ploci (tavanu), kuca dupla cigla, nova sunce stolarija.

Mada mislim da kako sam ga razumeo, 12ca je velika i prostor koji imam na spratu gde sam zamislio je oko 94cm od ivice prozora do ugla zida.
Dobra je, ali je zato i dobra cena. Ali ono što je najbitnije vredi taj novac.

@Labello
Ako je ubaciš, centralno ti neće trebati. 😉
@Labello
Sad vidim za prostor što si napisao...
Neće ti stati tu unutrašnja. Moraš da je odbiješ bar 15cm od ivice zida i bar 10cm od plafona.
Daj skicu prostora, da pomognemo sa alternativnom pozicijom.
Što se tiče 18ice... Nisam baš siguran da je iko ima u kući. Ako imaš više od 80m2 otvorenog prostora u prizemlju, onda može. Ako je manje... Pffff... Bolje 2x ili čak 3x 12ice (ne mora biti Amber premium). I za prizemlje bi trebala skica.

Poslednja izmena:
Evo slika opet. Samo da za ovu prvu, izmedju hodnika i salona nema zida, otvoreno je.
A za drugu sliku, zuto su klizna vrata od kuhinje. Rastojanje od ivice prozora, do ugla zida je oko 103cm ja mislim, moracu opet da premerim, ali znam da je vise od 1m.
Ovo su jedine pozicije na kojima mogu da stavim klimu. Suprotne strane od prozora, na oba sprata su uze, zato sam i izabrao ove pozicije, jer su najsire.

Klima 1.jpgKlima 2.jpg

Iskreno, mislim da ti za prvu skicu Amber ne igra ulogu. U toj sobi će biti furuna, u drugim mlako. I pozicija na sve to je baš knap.
Za donju skicu, jel možeš na donji desni zid da je staviš? Skicom bi rekao da je tu oko 50ak kvadrata i tu je dovoljan Amber 12.

Pa tako ima, oko 50ak ja mislim. Nema sanse, sa desne strane dole mi je hodnik, i stepeniste za sprat, a sa leve predsoblje i garaza. Ovamo kuhinja, jedina pozicija ka napolje za klimu je ova sto sam obelezio..

Najbolje onda da pozoveš tog ortaka da pogleda tu poziciju i da ti da preporuku. Imaj samo u vidu ono što sam napisao za rastojanje od zida - barem 15cm i barem 10cm od plafona. To je minimum za pravilan rad klime + naravno, minimum 3m cevi i vakumiranje sistema.
Pocinkovani nosač spoljne jedinice i antivibracione gume za nju su poželjni ali nisu neophodni.

Vazi, ali sa tim rastojanjem od zida, onda tesko da moze bilo koja klima da stane, a kamoli ova... :(

Pozdrav , ugradjen pre par dana Gree Amber confort 24 u poslovni prostor od 90m2, fix fan 4, prostor je iz jednog dela .
Zadat temp 25C, u app kaze da je u prostoru 23C , a on i dalje ne spusta potrosnju ispod 1kw

Prilozi

• IMG_4210.jpeg
    IMG_4210.jpeg
    40.6 KB · Pregleda: 41
  • IMG_4209.jpeg
    IMG_4209.jpeg
    59.6 KB · Pregleda: 40
  • IMG_4208.jpeg
    IMG_4208.jpeg
    51 KB · Pregleda: 46
Pozdrav , ugradjen pre par dana Gree Amber confort 24 u poslovni prostor od 90m2, fix fan 4, prostor je iz jednog dela .
Zadat temp 25C, u app kaze da je u prostoru 23C , a on i dalje ne spusta potrosnju ispod 1kw
Koliku temperaturu u prostoriji pokazuje termometar.

24.7C , m od unutrasnje jedinice. Ali svakako on modulira na osnovu svog senzora temperature, koji u app pokazuje 23 ili 24C.
Jel klima uključena non-stop ili se uključuje po potrebi?
Realno je da ne treba očekivati ne znam koliko nisko da ide, ipak je 24ka ali do 400W bi morala sigurno da spusti

Ukljucena je od jutros i nije gasena.
Trenutno stanje:
Trenutno je stavljena na 26C u app pokazuje 24C u prostoriji, a merac pokazuje 24.8C
Vrti se i dalje oko 1kw

Prilozi

• IMG_4223.png
    IMG_4223.png
    381.3 KB · Pregleda: 37
  • IMG_4224.png
    IMG_4224.png
    206.1 KB · Pregleda: 29
  • IMG_4225.jpeg
    IMG_4225.jpeg
    41.1 KB · Pregleda: 26
Velika je prostorija ali je i klima jaka možda i treba toliko da troši.Ta klima ima sedam brzina stavi je u neku višu brzinu i prati potrošnju.

Zadaj joj neku tebi prihvatljivu temp i pusti je do ujutru da radi, pa podeli informacije.
Ako je pravilno ugrađena, onda bi morala da spusti.

Pusti je dan dva da se prilagodi prostoru,ja licnićone bih je gasio,pusti je da radi pa ces videti

Radi od juce, u principu ne znam zasto ali ako podesim na 25C temp , fan Auto, IFell ukljucen, ona vuce od 800-1700w dok ne skine na 23C . Onda iskljuci kompresor i samo duva lagano, tada trosi samo ventilator 24-40w i tako radi dok temperatura ne poraste na 26C i tada pali kompresor i radi opet dok ne skine na 23C. Ne znam da li gresim negde, ali modulacije skoro da nema kada dostigne zadatu temperaturu, da recimo spusti na 300-400w i da odrzava. Ovako radi kao ON OFF klima

Radi od juce, u principu ne znam zasto ali ako podesim na 25C temp , fan Auto, IFell ukljucen, ona vuce od 800-1700w dok ne skine na 23C . Onda iskljuci kompresor i samo duva lagano, tada trosi samo ventilator 24-40w i tako radi dok temperatura ne poraste na 26C i tada pali kompresor i radi opet dok ne skine na 23C. Ne znam da li gresim negde, ali modulacije skoro da nema kada dostigne zadatu temperaturu, da recimo spusti na 300-400w i da odrzava. Ovako radi kao ON OFF klima
Jesi pokusao bez ifeel

I moja go,,,,no Gree Muse isto tako radi i gore ,

Znači ne može na hlađenju da spusti modulaciju ispod 800w i postoji razlika od 3 stepena od gašenja do ponovnog pokretanja.Mislim da ne grešiš nigde nego je klima jednostavno tako napravljena.Loše radi ta klima nije ona neispravna ali mnoge klime Kineskih proizvođača naravno tu je i Gree loše moduliraju kao što možeš i sam da vidiš.Napisani su eseji o lošem radu klima Kineskih proizvođača.Mnogi su isto tako opisali da im klime rade kao on/off.

Ja ne mogu da vjerujem da klima najnize modulira na 800w na hladjenju, tu nesto nije ok. Koliko ce onda trositi na grijanju...

Tu nesto nije u redu sa klimom.
Tu nesto nije u redu sa klimom.
Znači ne može na hlađenju da spusti modulaciju ispod 800w i postoji razlika od 3 stepena od gašenja do ponovnog pokretanja.Mislim da ne grešiš nigde nego je klima jednostavno tako napravljena.Loše radi ta klima nije ona neispravna ali mnoge klime Kineskih proizvođača naravno tu je i Gree loše moduliraju kao što možeš i sam da vidiš.Napisani su eseji o lošem radu klima Kineskih proizvođača.Mnogi su isto tako opisali da im klime rade kao on/off.
E jeste kineske klime ne moduliraju uopste da cak moja Hisense ide do 120w na hladjenju najnize.I taj tvoj Fujitsu je napravljen u Kini.

Prvo i prvo klima je 24ka. Ko ima iskustva sa tolikom klimom, u istom prostoru gde je i ova postavljena taj neka daje komentare, neka sudi i presuđuje.
Svi ostali, uključujući i mene, možemo samo da se pokrijemo ušima ili eventualno damo neki predlog kako da olakšamo čoveku.

aleksa.ue

Razne firme ili proizvođači iz Japana počeli su proizvodnju da sele još početkom osamdesetih godina prošlog veka pretežno u tada manje razvijene delove Azije.Naravno da bi smanjili troškove proizvodnje i svega ostalog što ulazi u konačnu cenu proizvoda.Troškovi proizvodnje su sigurno još uvek manji u Kini nego u Japanu na prvom mestu cena radne snage je manja u Kini.To gde se geografski fabrika nalazi nema nikakve veze sa kvalitetom proizvedene robe.Trebalo bi da su Japanci 100% ludi pa da proizvode tehniku lošeg kvaliteta u fabrikama izvan svoje države.
Prvo i prvo klima je 24ka. Ko ima iskustva sa tolikom klimom, u istom prostoru gde je i ova postavljena taj neka daje komentare, neka sudi i presuđuje.
Svi ostali, uključujući i mene, možemo samo da se pokrijemo ušima ili eventualno damo neki predlog kako da olakšamo čoveku.
Možemo da pomognemo savetom naravno prvi je da pokuša da se navikne na takav rad klime a drugi je da je zameni nekom koja radi kako treba.Da li postoji treća opcija?

A valjda će ti se javiti neko od Gree podrške i stručnjaka na forumu da ti pomogne. Mora da je neka sitnica u pitanju, dešavalo se to i prije, ali riješe oni to vrlo brzo.

Možemo da pomognemo savetom naravno prvi je da pokuša da se navikne na takav rad klime a drugi je da je zameni nekom koja radi kako treba.Da li postoji treća opcija?
Ne možeš od nijedne klime da očekuješ da radi normalno ako je svaki dan pališ/gasiš. Za to je on/off klima, ne inverter.
Drugo ne znamo koji su uslovi njegovog prostora, postavka od strane majstora.
Šta ako je loše ugrađena?! Šta ako je sabijena uz zid/plafon?! Toliko faktora, a opet...
Ništa od toga ne znamo, ali je Gree kriv.

@cikajowa
Ako ti se ne sviđa kako radi, zameni je. Verujem da je u garanciji.

Nazad
Vrh Dno