Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ti uvek mozes da povecas temp.bice toplije i trenutna potrosnja veca,sigurno ce modulirati na 500-600v..Sama ta temp.u prostoriji je stvar licnog izbora..Mene je nejasno kad neko kaze ili napise"Setam se zimi po stanu-kuci u kratkim rukavima"?🤔A posle mu velika potrosnja..🤔Kod mene u stanu je setovana temp.u proseku oko 22c.Meni i mojoj porodici je to sasvim ok.Moja klima je maks.bila setovana na 23c.Brojku od 24-25 moja un. jed.nije nikad videla..jer bi to za nas bilo kao u gasnu komoru..Ali kazem opet je stvar ukusa,zelje i navike..
Da da naravno da ce trositi to je normalno,i ja drzim 23 nocu 22,a ako eventulano zelim malo toplije ako se ishladi onda dignem na 24 nekih sat vremena i opet vratim i tad notmalno da prvo digne na 800-900w potrosnju i onda kako se priblizi stepen gore smanji na 600 pa na 500 400,alli sam i primetio npr da zna vući 600w a puse skroz mlako maltene samo kao sam ventilator i zna tako i duzi period kao da nesto nekad zabaguje i onda opet proradi ili ja dignem stepen gore i vratim cim krene topliji izduv

Troši 600w a mlak izduv tu su nešto baš zabrljali sa tom klimom.Zašto toliko troši gde ide tolika struja neka u plusu ima COP 3 pretpostavljam a ima više sigurno prema specifikacijama.Do -5 opet neka je COP 3 trebala bi sa 600 w da duva toplo a ne mlako kao što kažeš.

Ako može IVA1 09 da greje stan od 25 kvm, onda može i IVA 5 12 da greje 20 kvm kuće.

Bice postavljena svakako, imaju matori dole back up ( kotao na drva ) pa videcemo. Pisacu iskustva. Moze 09 IVA da greje 25 kvm, stana koji je ususkan, to je lepota.

Troši 600w a mlak izduv tu su nešto baš zabrljali sa tom klimom.Zašto toliko troši gde ide tolika struja neka u plusu ima COP 3 pretpostavljam a ima više sigurno prema specifikacijama.Do -5 opet neka je COP 3 trebala bi sa 600 w da duva toplo a ne mlako kao što kažeš.
Tako je, zna se desiti i vise od 600w da vuce al kratko traje a mlak izduv al uglavnom 450w je mlak izduv i to ako je ista kao zadana ili ako je vec presao stepen zadate temp. A ne znam po kojim ovo standardima tako radi,kao sto sam naveo dva stepena ako visu zadas zna bas toplo puhati a vuce 600w.Takav im softwer da nemozes biti pametan sta i kako i zbog cega tako radi.

Sve više postajem uveren da postoji neki razlog zbog čega je klima programirana tako da radi (ne samo ova, već i sve druge). Nije mi ubedljiva priča da ne znaju da naprave odgovarajući softver.

Tako je, zna se desiti i vise od 600w da vuce al kratko traje a mlak izduv al uglavnom 450w je mlak izduv i to ako je ista kao zadana ili ako je vec presao stepen zadate temp. A ne znam po kojim ovo standardima tako radi,kao sto sam naveo dva stepena ako visu zadas zna bas toplo puhati a vuce 600w.Takav im softwer da nemozes biti pametan sta i kako i zbog cega tako radi.
Sta bi znacilo mlak izduv.
Koliko je to u celzijusima otprilike.
Da znamo o cemu pisemo.

Onda mozda i nije uredu.
Vidio sam klime koje na 200w duvaju iznad 30 C .
Koja je fan brzina ?
Nije valjda max ?

Pa mom misljenju vise kao da ventilator vrti ovaj sobni vazduh i mislim da je ispod 30°C i sto bi rekli badava vuče tih 450w.
Zadaj joj 30 stepeni na fan 2 nekih 10-ak minuta ali preko aplikacije, a zatim i na fan 3 isto ponovi.
Zatim prati potrošnju. Vidi hoće li modulacija rasti.
Da vidimo da li je ispravljena greška koja je bila na prethodnim modelima.

Zadaj joj 30 stepeni na fan 2 nekih 10-ak minuta ali preko aplikacije, a zatim i na fan 3 isto ponovi.
Zatim prati potrošnju. Vidi hoće li modulacija rasti.
Da vidimo da li je ispravljena greška koja je bila na prethodnim modelima.
Testirano
Sobna 22-23,zadao na 30 i fan 2 postepeno potrošnja rasla do 1200 nekih 5min i onda se vratila na 900w,zatim na fan 3,postepeno se digla na 1000w i tako bila za tih nekih 5-10min koliko sam ostavio da istestiram.
Jel sad to ok ili nije?

Moguce..ja.iskreno nisam primetio takvo odstupanje..imam.i dig.merač sobne tepm.koja je na metar od klime..razlika.u zadatoj teml.i meraču je 0.5-1c.najvise....Na app.mi sobnu temp.pokazuje istu kao.i.zadatu..Filtere cistim jednom.do dca puta mesecno..Da ne cuje djavo radi kao.sat.cele zime..

Ispravicu samog sebe..Ima malog odstupanja na dig.meracu verovatno zbog same blizine merača..ali sobna je sigurno oko 21c.

Prilozi

• IMG_20230418_112528.jpg
    IMG_20230418_112528.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 70
  • Screenshot_20230418_112457_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_20230418_112457_com.gree.greeplus.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 47
Ispravicu samog sebe..Ima malog odstupanja na dig.meracu verovatno zbog same blizine merača..ali sobna je sigurno oko 21c.
Kod mene je drugačiji daljinac a na gree+ app nema pokazetelja sobne temp.imam i ja sobni digitalni i stavim na sto u dnevnoj ,klima ne puše direktno u njeg i bude razlika u 1-1,5C na tom digitalnom i gore na klimi,al uglavnomnzna proći 1C zadatu i raditi jedan period (više pola sata)i onda se ugasi a u tom momentu vuče 500w nekad i 600w,eto mi nije jasno sto toliko vuče a profula zadatu,a pali se recimo 1C ispod zadate.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-18-13-00-33-342-edit_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2023-04-18-13-00-33-342-edit_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    319.3 KB · Pregleda: 73
To je standardan rad te klime, tako je podešena da se ponaša

To je standardan rad te klime, tako je podešena da se ponaša
Vidim da je takav njen rad i ne smeta jer dobro grije.
Al moram isto da pitam nesto sto sam zapazio pa da vidim da li je neko također uočio, da kad radi na modulaciji toj nizoj od 400-600 nema pravila na kojoj tačno a predje zadatu za 1C i radiće tako nekih i 40min ako nema promjene sobne temperature i tad ce isključiti,da se čuje vanjska u tih 40min kao da pumpa nesto,kako da se izrazim ,kao woofer ,kao kad vesmasina pumpa izbacuje vodu ali tuplji zvuk jer tako meni djeluje zvuk koji prenosi tupo nije jako i necuje se ako je fan na 3 npr. ali navcer kad je tisina se izrazenije cuje,inace kad mjenja modulacije ja i to cujem i ovi sto su montirali kazu da je to normalan rad,a obzirom da nisam imao do sad nikakvu ne mogu ni tvrditi drugacije,znam jedino da kod ćaleta ima LG 12 dual inverter i da se kod njeg vanjska uopste necuje a na istom su zidu kao i kod mene.
Pa ako je neko isto ovo primjetio bas me zanima jel to tako radi i cuje se ili sam samo ja lud ili je kod mene nesto ne stima.Vani kad pridjes joj blize ne moze se primjetiti bas takav zvuk samo unutra.

Racun za Mart Gree Aber komfort12-ca+Ta 3.5,friuder,vert.zamrzivac,ves masina,sudomasina,bojler i redovno kuvanje,tri clana u stanu..Grejanje me kosta oko.2.500din.

Prilozi

• IMG_20230418_224431.jpg
    IMG_20230418_224431.jpg
    179.3 KB · Pregleda: 66
  • IMG_20230418_224346.jpg
    IMG_20230418_224346.jpg
    178.6 KB · Pregleda: 78
Da da kad je ukljucena a trenutno ne greje odnosno ugasi se i krilca na pola digne,kod mene oko 30w.
I ja sam oko 12-13w
Da da naravno da ce trositi to je normalno,i ja drzim 23 nocu 22,a ako eventulano zelim malo toplije ako se ishladi onda dignem na 24 nekih sat vremena i opet vratim i tad notmalno da prvo digne na 800-900w potrosnju i onda kako se priblizi stepen gore smanji na 600 pa na 500 400,alli sam i primetio npr da zna vući 600w a puse skroz mlako maltene samo kao sam ventilator i zna tako i duzi period kao da nesto nekad zabaguje i onda opet proradi ili ja dignem stepen gore i vratim cim krene topliji izduv
I ja sam taj baksuz, samo kod mene nespusta ispod 750w samo kad sustim na 17c ( kad tu neboravim ) onda se spusti na nekih 690w i izduvava skoro hladno.
Racun za Mart Gree Aber komfort12-ca+Ta 3.5,friuder,vert.zamrzivac,ves masina,sudomasina,bojler i redovno kuvanje,tri clana u stanu..Grejanje me kosta oko.2.500din.
Stan ili kuca? Koliko kvadrata?

I ja sam oko 12-13w

I ja sam taj baksuz, samo kod mene nespusta ispod 750w samo kad sustim na 17c ( kad tu neboravim ) onda se spusti na nekih 690w i izduvava skoro hladno.

Stan ili kuca? Koliko

I ja sam oko 12-13w

Stan ili kuca? Koliko Sa klimom.se.greje.oko 35kv.solidno.izolovanog prostora u stanu..u drogoj.decijoj sobi je jos uvek Ta od 3.5kw.Ako finansije.dozvole ove godine moze biti neki japanac od 9.btu..najvise.zbog boljeg moduliranje..Onda bih mogao.da uporedim rad Kineza i Japanca dva najveca istoriska rivala i kroz istoriju i kroz.rada klime😁

Ne mogu ce na 690w da prohladno puše,da ti ne fali freona
Moguce je ako je soba hladna.

Klima prije nego izduva ispred,prvo usisa zrak ispod plafona,dogrije ga pa ga izduva ispred.

Znaci da nije isto ako je pod plafonom bilo 15 C ili 25 C.

Isto tako moze i izduv da se razlikuje pri istoj potrosnji el energije.

Moguce je ako je soba hladna.

Klima prije nego izduva ispred,prvo usisa zrak ispod plafona,dogrije ga pa ga izduva ispred.

Znaci da nije isto ako je pod plafonom bilo 15 C ili 25 C.

Isto tako moze i izduv da se razlikuje pri istoj potrosnji el energije.
To znam a zna i on,al njemu je to kaze stalno tako,znači soba nije hladna.

Evo i jedan rezime nakon prve zime.
Kada je vani + a unutrasnja 17c ( tako bude kad nismo na vikendici ) onda bude naj niza modulacija od 680w i skoro ko hladno da duva. Kada je unutrasnja 23 ili vise npr. onda nikad nespusta ispod 730w ali naj cesce radi na 750w. To je kada je vani plus.
Kada je vani - 3 i nize, onda se klima nikad nespusta ispod 950w... Naj gore u svemu posto tada modulira i negasi se uopste, znaci dodje 20kw potrosnje po danu otprilike, nekad i vise. Naprimjer kada se ugasi ( kada dostigne temparaturu neovisno dali vanjska u + ili - ) i kada se pokrene, krece sa punom snagom i duva glasno da nas probudi po noci. Kad je unutrasnji ventilator smanjen onda jos vise trosi struje, znaci modulacija jos veca. Jedina prednos podne klime je sto neduva u glavu. Ovo pisem iz razloga ako se neko bude odlucivao za ovakav model da imaju moja iskustva. Kao sto rekoh sa garancijom se natezem jos od Decembra. Sto se tice unutrasnje temparature oscilacije su takodje prevelike. Setovana na 23 a seta od 21-24 a nekad se zbudni pa ode na 26c nem veze iFell ili ne. Evo i parametra.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-09-09-00-35-955_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-04-09-09-00-35-955_com.coolkit.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 45
Neverovatno loše radi ta klima i šta kažu iz Gree da nije pokvarena.Modulacija nula a jede struju za sve pare.Velike oscilacije u održavanju zadate temperature i kultura rada koja ne postoji.Prema ovom opisu rada te klime svako bi rekao da je neispravna ako iz firme proizvođača kažu da je dobra onda oni nisu u vinkli uopšte.Nadam se da će ti vratiti pare i da kupiš neki inverter koji radi normalno.

Neverovatno loše radi ta klima i šta kažu iz Gree da nije pokvarena.Modulacija nula a jede struju za sve pare.Velike oscilacije u održavanju zadate temperature i kultura rada koja ne postoji.Prema ovom opisu rada te klime svako bi rekao da je neispravna ako iz firme proizvođača kažu da je dobra onda oni nisu u vinkli uopšte.Nadam se da će ti vratiti pare i da kupiš neki inverter koji radi normalno.
Nevjerovatno koliko Gree Deutschland odbija da rijesi problem. Uz sve dokaze, probavanja, testiranja, ponovno vakumiranje, dopuna klime... I dalje problem nije rijesen. Ponudio sam im opciju da mi daju Mitsubishi 12ku i da nadjemo kompromis. Cekam odgovor na to pa cu vidjeti kako dalje. Uglavnom gree nikad vise. Ne zato sto sam naisao na los proizvod, naprotiv Gree ima uredjaja koji fino rade vec samo zbog neozbiljnosti i neprofesionalnosti. Do sada bi bilo gdje rijesio problem. Bar mislim...

Nazad
Vrh Dno