Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Novi Muse Comfort ne bi trebalo da ima te bagove, tj da je to ispravljeno. Neko je pisao ovde o njemu, ne bi bilo lose da iznese nove utiske, i malo vise detalja posto je pocelo hladnije vreme.
dnevna soba,kuhinja i trpezarija,ostava,hodnik,spavaća i kupatilo.račun za novembar sa grejanjem 6800 din,inače racun bez grejanja 4000.Temperatura u kući 23 stepena,4 spoljna zida.posle grejanja na pelet ja se preporodio.Nova muse radi radi odlično.

Prilozi

• Screenshot_20221223_192803_Smart Life.jpg
    Screenshot_20221223_192803_Smart Life.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 60
  • Screenshot_20221223_192744_Smart Life.jpg
    Screenshot_20221223_192744_Smart Life.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 60
Jedna klima 12tica ti zagreva sve te sobe?

Dve klime postavljene ali samo jedna radi non stop na i feel.druga se uključi kad padne temperatura na nulu.recimo dva puta po 10 minuta u toku dana.za ceo mesec se ukljucila mozda 15 puta svega.ona je postavljena u spavaćoj sobi i podesena na 21 stepen.verovatno se zato i ne uključuje.inače druga klima koja je postavljena u dnevnoj ne spusta potrošnju ispod 680 zadnjih dana ali zato greje sve.za dzabe pare.prosle godine sam za pelet dao 90000 din.a za ovu potrosnju za prosli mesec moze da se kupi 6 dzaka peleta.hahaha.taman za 6 dana

Dve klime postavljene ali samo jedna radi non stop na i feel.druga se uključi kad padne temperatura na nulu.recimo dva puta po 10 minuta u toku dana.za ceo mesec se ukljucila mozda 15 puta svega.ona je postavljena u spavaćoj sobi i podesena na 21 stepen.verovatno se zato i ne uključuje.inače druga klima koja je postavljena u dnevnoj ne spusta potrošnju ispod 680 zadnjih dana ali zato greje sve.za dzabe pare.prosle godine sam za pelet dao 90000 din.a za ovu potrosnju za prosli mesec moze da se kupi 6 dzaka peleta.hahaha.taman za 6 dan
Jesu te dve klime evo muse ili evo muse comfort

Ova moja Pular na ovom debelom plusu (13 stepeni napolje) umesto da modulira što niže, ona diže modulaciju više. Svaka čast za Gree i njihov softver na ovom modelu. (Sarkazam)

Apsolutna antipreporuka za ovaj model.

Prilozi

• IMG_20221225_134749.jpg
    IMG_20221225_134749.jpg
    87.2 KB · Pregleda: 47
Ova moja Pular na ovom debelom plusu (13 stepeni napolje) umesto da modulira što niže, ona diže modulaciju više. Svaka čast za Gree i njihov softver na ovom modelu. (Sarkazam)

Apsolutna antipreporuka za ovaj model.
Ja nemogu nikako modulaciju da spustim ispod 750. Sto je jos gore nemam nikakvih update da bar sa tim pokusam

Izgleda su ih tako ograničili. Za klime koje su predviđene da greju veliki prostor i ima nekog smisla da imaju višu modulaciju, ali ja Pular nisam uzeo da grejem 40+ kvadrata (što ona sigurno to ne bi mogla). Tvoja beše amber premium?

Klima ne moze nikako da zna jel greje 15 ili 45 mkv!
Klima moze da na osnovu senzora zna odredjene temperature, eventualno ako neka meri i vlažnost, i na osnovu istih da diktira rad samog uredjaja.
Onako kako je podesena da se ponaša na osnovu tih merenja ce i da radi.

Izgleda su ih tako ograničili. Za klime koje su predviđene da greju veliki prostor i ima nekog smisla da imaju višu modulaciju, ali ja Pular nisam uzeo da grejem 40+ kvadrata (što ona sigurno to ne bi mogla). Tvoja beše amber premium?
Iskreno ja stvarno neznam. Pisala je oznaka ali nisam vidio naziv
GEH18AA-K6DNA1F/O
GEH18AA-K6DNA1F/I
Moguce, u svakom slucaju sam uzeo prejaku.

Fujitsu LMCA12X2 za tih 65m2.

Sa LTCA nema greške, a i LMCA je dobra klima.
Evo da pozdravim sve i da se pohvalim dasam ugradio u 65m2 2kom Fujitsu LMCE12 pre mesec dana i mogu da vam kazem da je nebo i zemlja u odnosu na musse koje mi greju 165m2. Uzeo sam i one merace 2 kom i primecujem sledece da musse trose mnogo kada rade ne rade ispod 650-700w dok fujitsu radi na 250w bez problema i odrzava za razliku od muse mnogo tacno temperaturu. Nisam to mnogo merio mozda 2 dana sam povremeno gledao jednu muse i jednu fujitsu. I definitivno fujitsu manje trosi. Ja sam i sa potrosnjom musse bio zadovoljan ali mi prave problem i sad sa prebacivanjem temperature za dosta. Jedino sto sam primetio da su spoljne jedinice na Fujitsu malo manje i lakse nego na Musse a to mi je i serviser rekao. I drugo sto sam primetio da se muse mnogo kasnije upale kada se ugase ceka se i po pola sata vremena dok kod fujitsu to nije tako, bukvalno mogu i po 5 puta da se ugase i upale za pola sata. Serviser mi je rekao da to tako treba i da tako radi fujitsu i da se ne brinem oko toga. Ali glavni problem sa temperaturom je sa fujitsu resen, to radi mnogo tacno pa nek se pale i gase koliko god hoce ako tako treba

Klima ne moze nikako da zna jel greje 15 ili 45 mkv!
Klima moze da na osnovu senzora zna odredjene temperature, eventualno ako neka meri i vlažnost, i na osnovu istih da diktira rad samog uredjaja.
Onako kako je podesena da se ponaša na osnovu tih merenja ce i da radi.
Ma kapiram to, mislio sam na to da te jače klime i nisu namenjene da greju mali prostor jer su drugačije podešene u startu, tipa taj amber p bi mogao lagano da greje lokale sa visokim plafonima i kvadraturom od 60+ kvadrata. Dok ako ga staviš kući sa plafonom od 2.5m i 30-40 kv to bi bio overkil.

Ali definitivno je Gree loše odradio bar ove "budget" invertere (pular, muse) koji su za kućne uslove loši, i nemaju kulturu rada gde se to najviše oseća u prelaznom periodu kada su temperature u plusu i tu se ove klime ponašaju kao neki polu inverteri (da ne kažem polu proizvod 😁).

Mene je ovakvo iskustvo odvratilo da kupim sledeću klimu i da to bude Gree, juriću vrv ove japance, tu mi se ne sviđa što i ovi skuplji modeli nemaju wifi, a ta bi mi funkcija značila.

Poslednja izmena:
Evo da pozdravim sve i da se pohvalim dasam ugradio u 65m2 2kom Fujitsu LMCE12 pre mesec dana i mogu da vam kazem da je nebo i zemlja u odnosu na musse koje mi greju 165m2. Uzeo sam i one merace 2 kom i primecujem sledece da musse trose mnogo kada rade ne rade ispod 650-700w dok fujitsu radi na 250w bez problema i odrzava za razliku od muse mnogo tacno temperaturu. Nisam to mnogo merio mozda 2 dana sam povremeno gledao jednu muse i jednu fujitsu. I definitivno fujitsu manje trosi. Ja sam i sa potrosnjom musse bio zadovoljan ali mi prave problem i sad sa prebacivanjem temperature za dosta. Jedino sto sam primetio da su spoljne jedinice na Fujitsu malo manje i lakse nego na Musse a to mi je i serviser rekao. I drugo sto sam primetio da se muse mnogo kasnije upale kada se ugase ceka se i po pola sata vremena dok kod fujitsu to nije tako, bukvalno mogu i po 5 puta da se ugase i upale za pola sata. Serviser mi je rekao da to tako treba i da tako radi fujitsu i da se ne brinem oko toga. Ali glavni problem sa temperaturom je sa fujitsu resen, to radi mnogo tacno pa nek se pale i gase koliko god hoce ako tako treba
Redovno čisti filtere na klimama.Koliko često će biti potrebno u toku meseca zavisi od prostorije koliko ima prašine u vazduhu.Možda će trebati i na 10 dana.

Ma kapiram to, mislio sam na to da te jače klime i nisu namenjene da greju mali prostor jer su drugačije podešene u startu, tipa taj amber p bi mogao lagano da greje lokale sa velikim plafonima i kvadraturom od 60+ kvadrata. Dok ako ga staviš kući sa plafonom od 2.5m i 30-40 kv to bi bio overkil.

Ali definitivno je Gree loše odradio bar ove "budget" invertere (pular, muse) koji su za kućne uslove loši, i nemaju kulturu rada gde se to najviše oseća u prelaznom periodu kada su temperature u plusu i tu se ove klime ponašaju kao neki polu inverteri (da ne kažem polu proizvod 😁).

Mene je ovakvo iskustvo odvratilo da kupim sledeću klimu i da to bude Gree, juriću vrv ove japance, tu mi se ne sviđa što i ovi skuplji modeli nemaju wifi, a ta bi mi funkcija značila.
To što je neka klima "jaka" ne mora da znači da treba da joj donji prag modulacije bude visok.Na primer Fujitsu KMTA18 spusti modulaciju i na 150w kada je potrebno.LVCA12 parapetna ili podna spusti potrošnju do 300w.Ima je i kao 14Btu i 18Btu.

Ali na kraju i da spusti modulaciju na jacem ventilatoru to nije rijesenje, samo bi duvalo jako i jos veca buka. Ne, definitivno tu nema pomoci.

Redovno čisti filtere na klimama.Koliko često će biti potrebno u toku meseca zavisi od prostorije koliko ima prašine u vazduhu.Možda će trebati i na 10 dana.
Filteri se ciste svaki vikend, tako sam radio i sa Gree. I mislim da je tako za moje potrebe optimalno dovoljno. Hvala jos jednom na preporukama i savetima

Ma kapiram to, mislio sam na to da te jače klime i nisu namenjene da greju mali prostor jer su drugačije podešene u startu, tipa taj amber p bi mogao lagano da greje lokale sa visokim plafonima i kvadraturom od 60+ kvadrata. Dok ako ga staviš kući sa plafonom od 2.5m i 30-40 kv to bi bio overkil.

Kada sam kupio ove musse i kada sam poceo da se zalim meni je taj serviser rekao da su to klime za jake zime i da su odlicne za lokale , magacine proizvodnju. Medjitim one i u takvim uslovima jer su kod mene u proizvodnji montirane ne rade kako treba i pregrejavaju i ne rade tacno sa temperaturom. ja imam izolaciju na objektu kako treba ali opet ne rade kako treba. Ovo sto sam do sada mogao da vidim kod fujitsu je nesto sasvim drugacije jer i manje trose i drze tacno temperaturu u gram. Kada su mi montirali Fujitsu pricao sam malo o tim problemima i rekao da se nadam da ce sa ovim novim klimama da bude drugacije. Monter koji montira Fujitsu mi je rekao da ce prema svemu sto je video u objektu 2 kom LMCE da budu sasvim dovoljna za 65m2 prostora i da nisam pograsio. Rekao mi je da je mozda bilo bolje da uzmem Fujitsu LTC12 koja dosta jaca ali i dosta skuplja. Na moju primedbu da sa tim jacim klimama od Gree imam mnogo losa iskustva, jer je muse po recimo prvog servisera i montera mnogo jaka klima za zimu, on mi je takoddje rekao da LT iako je mnogo jaca od LMCE i od muse cak i bolje odrzava temperaturu i da radi i na 200w. I da to kolika je snaga klime kod Fujitsu nema blage veze i da sve rade odlicno bilo da su u 20m2 ili u 200m2 a ne kao Gree. Samo je bitno da se ne bacaju pare i kupuje nesto sto nije potrebno. I sad meni nije ovo jasno bez obzira na to sto prebacuju muse temperaturu. Dali ce ce po m2 meni jeftinije da bude grejanje sa Fujitsu sobzirom da rade bezprekorno na 250w a musse nece ispod 600w da radi, ugasi se ?

I meni ovo sto pisete je prosto neverovatno jer iaoko neznam nesto puno o klimama, ja radim svakodnevno sa kompresorima i pneumatskim pistoljima. Mogu snagu da podesim kako hocu da li se 50mm ili 10mm klamarica nabija u hrast ili cam ili bukvu ili lesonit sve moze da se podesi da bude potpuno tacno i precizno. Kako je moguce da prilicno skupi uredjaji to ne mogu da podese sa takvom elektronikom i da toliko bezveze rade. Pa u mom poslu takav kompresorski uredjaj bi bio neupotrebljiv da recimo nemogu da tacno podesim pritisak nego da mi klamarice cepaju nonstop platno. Izvinjavam se ako pisem nesto sto nije tema, ali meni to bas tako izgleda gledajuci kroz posao koji znam da radim

I meni ovo sto pisete je prosto neverovatno jer iaoko neznam nesto puno o klimama, ja radim svakodnevno sa kompresorima i pneumatskim pistoljima. Mogu snagu da podesim kako hocu da li se 50mm ili 10mm klamarica nabija u hrast ili cam ili bukvu ili lesonit sve moze da se podesi da bude potpuno tacno i precizno. Kako je moguce da prilicno skupi uredjaji to ne mogu da podese sa takvom elektronikom i da toliko bezveze rade. Pa u mom poslu takav kompresorski uredjaj bi bio neupotrebljiv da recimo nemogu da tacno podesim pritisak nego da mi klamarice cepaju nonstop platno. Izvinjavam se ako pisem nesto sto nije tema, ali meni to bas tako izgleda gledajuci kroz posao koji znam da radim
Kod klima uređaja senzori rade svoj posao. Pre će biti u ovom slučaju da je slaba izolacija u prostoriji.

Kinezi (Gree) i optimizacija očigledno ne idu ruku pod ruku.

Kod klima uređaja senzori rade svoj posao. Pre će biti u ovom slučaju da je slaba izolacija u prostoriji.
Ja ocigledno nesto nerazumem. Onaj serviser iz Gree mi je pricao da mi tako rade muse klime zato sto mi je dobro izolovan objekat i da ce tek na jakim minusima da pokazu svoju moc i da je normalno u prelaznom periodu da rade tako da prebacuju temperaturu za 2 i vise stepeni. Ti mi sad kazes da je drugacije i da mi treba jos izolacije. Isto je izolovan i drugi dogradjeni deo od 65m2 i ja ne vidim koji je razlog da sada ove fujitsu drugacije i bolje rade. U 165m2 musse su postavljene na 20c u 65m2 fujitsu su postavljene na 22c. Muse prebacuju za 2 stepena non stop fujitsu radi vrlo tacno. Musse se gase mnogo redje i duze traje period dok se ponovo ukljuce, fujitsu se mnogo cesce gasi i pali

Na jačim minusima će ređe da se gase i pregrevaju pošto će gubici u objektima da budu veći a kapaciteti klima će da budu manji, ali zato za prelazan period kada su temperature u plusu ovakav rad ne odgovara uopšte.

Ja ocigledno nesto nerazumem. Onaj serviser iz Gree mi je pricao da mi tako rade muse klime zato sto mi je dobro izolovan objekat i da ce tek na jakim minusima da pokazu svoju moc i da je normalno u prelaznom periodu da rade tako da prebacuju temperaturu za 2 i vise stepeni. Ti mi sad kazes da je drugacije i da mi treba jos izolacije. Isto je izolovan i drugi dogradjeni deo od 65m2 i ja ne vidim koji je razlog da sada ove fujitsu drugacije i bolje rade. U 165m2 musse su postavljene na 20c u 65m2 fujitsu su postavljene na 22c. Muse prebacuju za 2 stepena non stop fujitsu radi vrlo tacno
Ja to vjerujem jer imam priliku da vidim kako Mitsubishi radi. To je nebo i zemlja.

pa neznam, ja sam ove godine zavrsio mali deo izolacije koji je hlvalio u prvom delu od 165m2, a takodje je isto izolovan i drugi deo od 65m2. Puna cigla, stiropor 10cm sve komplet. Na betonskoj plafonskoj ploci od 15cm je bila vuna 20cm na 50% objekta prosle zime sada je sve komplet oba objekta pokriveno sa 20cm vune

Nazad
Vrh Dno