Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pozdrav!

Imam Gree Muse od avgusta 2021, model je GWH12AFC - K6DNA1F/I (unutrasnja jedinica), i po onome sto sam citao na forumu to je noviji model. Moj je proizveden u maju 2021.
Problematika je sledeca:
Kada podesim na 23 stepena, i auto fan, sa iFeel ili bez iFeel, klima greje do 25 ili 26 stepeni, u sobi od 25 kvadrata postane vrucina, klima tada radi na oko 800 wati, i ugasi se. Temperatura pocinje da pada, i padne sve do 20 stepeni, tek onda se upali klima i nastavi da radi. Oseca se velika razlika izmedju 25 i 20 stepeni, a izmedju dok pada temperatura klima se na pali.
Ovako nije reklamiran inverter, i u katalogu energynet, ovako nije predstavljen inverter. Oni tvrde da inverter drzi konstantnu temperaturu tako sto modulira jacinu potrosnje odnosno toplinu izduvnog vazduha. Trebalo bi kada postigne 23 stepeni, da potrosnju spusti na 400 wati ili nize i da odrzava tih 23 stepena, a ne da gura sa 800 wati do 25 pa se onda iskljuci kao on/off klima. Nikada nisam video da se spustila potrosnja ispod 780 wati.
Mislim da ovaj konkretan model ili je cela serija nije dobra.
Sta mi predlazete?
Pokušaj je kada ti dostigne željenu temperaturu postaviti na Fan2 ili Fan3
Na tim brzinama klima neće da ide više od 350W ili 430W
Barem kod mene nije htjela pa sam je reklamirao.

Pokušaj je kada ti dostigne željenu temperaturu postaviti na Fan2 ili Fan3
Na tim brzinama klima neće da ide više od 350W ili 430W
Barem kod mene nije htjela pa sam je reklamirao.
Evo, sada sam je stavio na drugu brzinu, i potrosnja se smanjila na 760 wati, i ne ide ispod...

Evo, sada sam je stavio na drugu brzinu, i potrosnja se smanjila na 760 wati, i ne ide ispod...
Pokušaj preko aplikacije staviti drugu brzinu.
Možda su ti programirali daljinski i preko njega ne možeš ni naštimati drugu i treću brzinu.
Osim u slučaju da ti je ispravna klima? Pa ti ispravno rade druga i treća brzina.

Ako si čitao ranije postove vezano za tu klimu valjda ti je jasno o čemu pišem?

Možda su ti programirali daljinski i preko njega ne možeš ni naštimati drugu i treću brzinu.
Osim u slučaju da ti je ispravna klima? Pa ti ispravno rade druga i treća brzina.

Citao sam, znam na sta mislis, ali mi to nista ne resava problem...

To je problem kod druge muse, elem, unutrasnje su iste kod stare i nove, razlika je u spoljasnjim jedinicama

Pa prijatelju meni nije napolju ova, vec je K6DNA1D/O... Sta sad? Zato ona ne odrzava temperatruru konstantno nego mi se soba hladi...
Problem kod novije muse, tj druge muse, je druga i treca brzina gde zakuca na drugoj i trecoj brzini na 350W, ja sam muse kao tvoju reklamirao zbog problema koji ti imas i dobio ovu drugu koja ima problem koji sam naveo, tako da prike ne znam sta da ti kazem, reklamiraj tamo gde si kupio. Ja sam se borio godinu i po dana da bih na kraju dobio povracaj novca sa montazom nove i demontazom stare klime.

Problem kod novije muse, tj druge muse, je druga i treca brzina gde zakuca na drugoj i trecoj brzini na 350W, ja sam muse kao tvoju reklamirao zbog problema koji ti imas i dobio ovu drugu koja ima problem koji sam naveo, tako da prike ne znam sta da ti kazem, reklamiraj tamo gde si kupio. Ja sam se borio godinu i po dana da bih na kraju dobio povracaj novca sa montazom nove i demontazom stare klime.
ZNaci ti si imao prvo ovu staru A1D/O i imao ovaj problem sto ja imam.
Oni su ti uvazili reklamaciju i postavili noviju A2F/O i onda si imao problem sa brzinama.
Sad citam da je nekima taj problem resio novi daljinac?

Koju sad klimu imas?

Kako je izgledao dolazak majstora i tek reklamacije za ovu prvu A1D/O sto su ti zamenili? Sta su radili majstori kad su dosli?

ZNaci ti si imao prvo ovu staru A1D/O i imao ovaj problem sto ja imam.
Oni su ti uvazili reklamaciju i postavili noviju A2F/O i onda si imao problem sa brzinama.
Sad citam da je nekima taj problem resio novi daljinac?

Koju sad klimu imas?

Kako je izgledao dolazak majstora i tek reklamacije za ovu prvu A1D/O sto su ti zamenili? Sta su radili majstori kad su dosli?
Tako je. Daljinski ne resava nista jer su ga programirali da ne pali drugu i trevmcu brzinu.

Predao sam reklamaciju pa cemo videti.
Hvala ti na pomoci.
Ali, ako sam dobro razumeo, tebi su vratili novac i plus ugradili novu klimu??
Vratili novac i uzeo sam midea xtreme, samo cekam da mi se se jave montazeri da skinu muse i da ugrade mideu. To ce biti sutra, ili prekosutra. Sad bi trebale da stignu nove muse evo klime pa mozes da trazis da ti zamene za taj model pa da vidis kako ce se ta klima ponasati.

Vratili novac i uzeo sam midea xtreme, samo cekam da mi se se jave montazeri da skinu muse i da ugrade mideu. To ce biti sutra, ili prekosutra. Sad bi trebale da stignu nove muse evo klime pa mozes da trazis da ti zamene za taj model pa da vidis kako ce se ta klima ponasati.
Hvala ti puno na pomoci. Dobio sam odgovor, dosli su pregledali i utvrdili da klima nije ispravna. Cela ta serija nije ispravna.... Ako neko bude citao ova Gree Muse klima ne valja....

@filip555 uzeo sam novac nazad, pa cu ugraditi na leto neku pouzdanu, drugog proizvodjaca. Vidim Midea , Daikin, Fuji Sim ne samo da su bolje nego imaju i bolju aplikaciju za android. Inace ovaj daljinski od Gree laguje, kasne reakcije klime kada pritisnem taster... kad pritisnem taster iako je daljinski usmeren nece da reaguje... Aplikacija ima neki mnogo los i cudan tajmer... ne moze da se programira temperatura u toku dana, na primer nocu toliko, dalju toliko itd... Tolika kompanija, ili se bar tako predstavlja, a losa aplikacija, zastarela, neprecizna klima, daljinski laguje itd itd...​

JEDNO VRLO FRUSTRIRAJUCE ISKUSTVO ZA 65 000 dinara! Sve u svemu imam lose iskustvo sa Gree!

@RRR necu da experimentisem sa novom. Uzecu neku drugu, drugog proizvodjaca, na leto.​

Poslednja izmena:
Mislim da ne bi trebalo toliko da čekaš sa kupovinom nove klime.Kad su ti već vratili pare pogledaj šta ima da se kupi i kupuj.

Poslednja izmena:
Mislim da ne bi trebalo toliko da čekaš sa kupovinom nove klime.Kad su ti već vratili pare pogledaj šta ima da se kupi i kupuj.
Stvar je u tome da posle ovako loseg iskustva, koju klimu uzeti... treba da se istrazuje po forumima iskustva ljudi... Imas li ti neku preoporuku tako oko 60k din?

Ako ti wi fi nije toliko važan onda Fujitsu LMCA12 cena je 65k.Imaš i LLCE za 60k.Ali prvenstveno pogledaj LMCA to je u stvari LMCE samo je dizajn unutrašne plastike malo drugačiji i piše General umesto Fujitsu dok je spoljašnja jedinica potpuno ista kao kod LMCE.

Ako ti wi fi nije toliko važan onda Fujitsu LMCA12 cena je 65k.Imaš i LLCE za 60k.Ali prvenstveno pogledaj LMCA to je u stvari LMCE samo je dizajn unutrašne plastike malo drugačiji i piše General umesto Fujitsu dok je spoljašnja jedinica potpuno ista kao kod LMCE.
Cuo sam da je svi hvale, ali meni je presudan wifi , da mogu da ukljucim pre nego sto dodjem kuci da se zagreje. Pitanje je koju sa wi fi klimu?

To rešiš sa smart plug za 1500din

Kad krene sezona grejanja ne bi trebalo da gasiš klimu samo podesiš temperaturu i to je pravilna upotreba inverter klime.Ili malo smanjiš temperaturu kad nisi kući pa povećaš kad dođeš ali pali gasi inverter to već nije dobro što se tiče potrošnje struje.Nećeš uštedeti time što gasiš klimu kad nisi kući a sa druge strane klimi meće biti ništa ako radi cele sezone bez gašenja.Ove klime koje sam ti predložio lepo moduliraju i održavaju temperaturu neće te pregrejati sigurno biće ona temperatura koju si podesio.

@proleter
Ne znam da li si pohvatao, ali mnogi koji su tražili savet za kupovinu invertera striktno sa wifi, traže zbog toga da bi mogli da uključe kad zatreba. Mislim da u tom slučaju i on/off radi posao.

@gosntrojac
Ima Gree starije modele koji rade kako treba.
"Sunovrat" brenda kod nas počinje sa Muse klimom, ali daleko od toga da je Gree loš. Sve zavisi šta očekuješ od klime.
Suština je da za "male" pare moraš da napraviš neki kompromis, dok velika cena ne znači kvalitet. Dokazano x puta, nevezeno da li je u pitanju klima, TV, auto...

@zeka89 pa moje iskustvo je lose sa Gree Muse klimom koju su toliko hvalil i pricali kako je odlicna... ni starija a ni novija verzija spoljasnje jedinice ne radi kako treba... a ako se ubode neki primerak da valja to je retkost. Koja druga Gree klima, Ambar je preko 100 k a i mnogo je jaka, ona G Tech Gree je isto skuplja i overkill je... stariji modeli gde da se kupe ne znam, na energy net sajtu ima Gree Pular za 60k ali i to je novo, pitanje kako ce da radi... stariji modeli ako mislis Viola i Lomo nema nigde da se kupe... jedino nesto sto je ostalo proizvedeno pre 5 godina ako nije crklo od stajanja,.,...

@proleter
Ne znam da li si pohvatao, ali mnogi koji su tražili savet za kupovinu invertera striktno sa wifi, traže zbog toga da bi mogli da uključe kad zatreba. Mislim da u tom slučaju i on/off radi posao.

@gosntrojac
Ima Gree starije modele koji rade kako treba.
"Sunovrat" brenda kod nas počinje sa Muse klimom, ali daleko od toga da je Gree loš. Sve zavisi šta očekuješ od klime.
Suština je da za "male" pare moraš da napraviš neki kompromis, dok velika cena ne znači kvalitet. Dokazano x puta, nevezeno da li je u pitanju klima, TV, auto...
Ja sam zakljucio da gree vise nikada necu kupiti. Gree viola od kada sam je kupio je brujala pa sam je premestio na balkon, ali opet se cuje kada je minus, kada dodirnem cevi one vibriraju, nesto slabije vibriraju i kod gree muse. Od kada sam ugradio midea xtreme nemam takav problem i klima je klasa za gree. Modulacija do 240w i duva toplo kada je napolju 5 stepeni i ventilator na 30% sa 250w, srazmerno temperaturi pojacava modulaciju, generalno juri izduv da ne bude ispod 35 stepeni. Spoljasnja jedinica je tiha, unutrasnja je tisa od gree viole i muse. Kada uporedim mideu sa gree sa manjom potrosnjom greje midea. Ono sto me nervira kod midea-e je to sto kada prestane da greje ventilator nastavi da duva sa 10% snage i stvara osecaj prohladnog duvanja vazduha, ali retko kada, resenje je da se podignu krilca da ne uspe da "pregreje" prostor oko sebe.

@zeka89 pa moje iskustvo je lose sa Gree Muse klimom koju su toliko hvalil i pricali kako je odlicna... ni starija a ni novija verzija spoljasnje jedinice ne radi kako treba... a ako se ubode neki primerak da valja to je retkost. Koja druga Gree klima, Ambar je preko 100 k a i mnogo je jaka, ona G Tech Gree je isto skuplja i overkill je... stariji modeli gde da se kupe ne znam, na energy net sajtu ima Gree Pular za 60k ali i to je novo, pitanje kako ce da radi... stariji modeli ako mislis Viola i Lomo nema nigde da se kupe... jedino nesto sto je ostalo proizvedeno pre 5 godina ako nije crklo od stajanja,.,...
Zato sam i rekao, očekivanja su drukčija kod svakog od nas. Neki hvale Muse jer im ne smeta njegov rad, da li im odgovara ili su se pomirili sa njim, da ne zalazimo u to.
Viola je dobra klima, nažalost nema je više. I umesto da je i dalje prave (kao što Fuji pravi L seriju već 10 god) oni napraviše dobar haos sa Muse-om.
Pitanje je i kontrole kvaliteta, da li dobijamo škart uređaje kao što neko reče.
Ja imam Amber, ali nisam venčan za Gree.
Dobar predlog ti je dao Proleter, ali gubiš wifi.
Vox je dobro kotiran od strane korisnika, oni imaju wifi (nisam siguran da li se dokupljuje modul).
Prelistaj forum i kupuj zamenu dok cene ne odu nebom pod oblake.

Ja sam zakljucio da gree vise nikada necu kupiti. Gree viola od kada sam je kupio je brujala pa sam je premestio na balkon, ali opet se cuje kada je minus, kada dodirnem cevi one vibriraju, nesto slabije vibriraju i kod gree muse. Od kada sam ugradio midea xtreme nemam takav problem i klima je klasa za gree. Modulacija do 240w i duva toplo kada je napolju 5 stepeni i ventilator na 30% sa 250w, srazmerno temperaturi pojacava modulaciju, generalno juri izduv da ne bude ispod 35 stepeni. Spoljasnja jedinica je tiha, unutrasnja je tisa od gree viole i muse. Kada uporedim mideu sa gree sa manjom potrosnjom greje midea. Ono sto me nervira kod midea-e je to sto kada prestane da greje ventilator nastavi da duva sa 10% snage i stvara osecaj prohladnog duvanja vazduha, ali retko kada, resenje je da se podignu krilca da ne uspe da "pregreje" prostor oko sebe.
Imas pravo za Gree muse. Posto se stalno gasila, kada pocne da radi ja pomislim da ide neki traktor niz ulicu, taj pocetak se toliko cuje i vibrira kao motor od traktora, a i kasnije, cuje se u drugim sobama u kuhinji, wcu, vibrira preko zidova. Sad na energynet pise Gree Pular najprodavaniji klima uredjaj, a kod nas tek stigao, a gde je to najprodavaniji, u vijatnamu, ili africi, gde ne znam?! Gree aplikacija za androdi je da te ZABOLI GLAVA! To vise ne radi nego sto radi, a interfejt je zastareo i lose uradjen. Ima minimalno opcija. Ni ja necu nikada vise uzeti GREE KLIMU! Neka hvala !!!

A kakva je aplikacija Midea xitreme? I da li drzi precizno zadatu temperaturu? Koliko ima brzina i da li ih menja normalno kada je na autofan modu?
Ona gree muse je na autofan radila samo u 5 oj brzini i posle spusti na 1 ... UZAS koliko frustrirajuce !
Zato sam i rekao, očekivanja su drukčija kod svakog od nas. Neki hvale Muse jer im ne smeta njegov rad, da li im odgovara ili su se pomirili sa njim, da ne zalazimo u to.
Viola je dobra klima, nažalost nema je više. I umesto da je i dalje prave (kao što Fuji pravi L seriju već 10 god) oni napraviše dobar haos sa Muse-om.
Pitanje je i kontrole kvaliteta, da li dobijamo škart uređaje kao što neko reče.
Ja imam Amber, ali nisam venčan za Gree.
Dobar predlog ti je dao Proleter, ali gubiš wifi.
Vox je dobro kotiran od strane korisnika, oni imaju wifi (nisam siguran da li se dokupljuje modul).
Prelistaj forum i kupuj zamenu dok cene ne odu nebom pod oblake.
Ako nema Wi Fi onda ne, samo sa Wi Fi, pa i da se dokupi modul nije problem.
A ovo je tacno sto si rekao da uvoze modele sa fabrickom greskom ili nekim falsom.
Sigurno umaju neke kanale gde nabavljaju jeftinije od kompanija koja izbace iz proizvodnje neke modele ili primerke, pa posle to ovde ugradjuju pa kod koga prodje - prodje. Neko se ne zali jer nema iskustva, misli tako treba da radi... Tako rade i za auto delove, i Srbija je generalno smeciste za tu robu sa greskom... Sta reci...

Vrh Dno