@filip555
Da ta vibracija nije do ugradnje?
U bližem okruženju ima 3 viole, niko se nije javno žalio na vibracije i buku.
Bilo kako bilo, drago mi je da si zadovoljan sa Mideom.👍
Jel koristiš follow me ili ne? Kako ti održavaju temperaturu?Ja sam zakljucio da gree vise nikada necu kupiti. Gree viola od kada sam je kupio je brujala pa sam je premestio na balkon, ali opet se cuje kada je minus, kada dodirnem cevi one vibriraju, nesto slabije vibriraju i kod gree muse. Od kada sam ugradio midea xtreme nemam takav problem i klima je klasa za gree. Modulacija do 240w i duva toplo kada je napolju 5 stepeni i ventilator na 30% sa 250w, srazmerno temperaturi pojacava modulaciju, generalno juri izduv da ne bude ispod 35 stepeni. Spoljasnja jedinica je tiha, unutrasnja je tisa od gree viole i muse. Kada uporedim mideu sa gree sa manjom potrosnjom greje midea. Ono sto me nervira kod midea-e je to sto kada prestane da greje ventilator nastavi da duva sa 10% snage i stvara osecaj prohladnog duvanja vazduha, ali retko kada, resenje je da se podignu krilca da ne uspe da "pregreje" prostor oko sebe.
Ne koristim, i jedna i druga odrzavaju lepo temperaturu.Jel koristiš follow me ili ne? Kako ti održavaju temperaturu?
Inverter klima kada se koristi ona se ostavlja da radi 24/7, nije to TA pec da se ukljucuje i iskljucuje po potrebi. Najmanje trosi kada radi 24/7 u leru odrzavajuci temperaturu.Cuo sam da je svi hvale, ali meni je presudan wifi , da mogu da ukljucim pre nego sto dodjem kuci da se zagreje. Pitanje je koju sa wi fi klimu?
Meni u stanu viola isto se dere kao besna ali samo kad je minus debeli, Muse kod mene je bas tiha bilo plus bilo minus ali zato i ne greje ,Nemam pojma, dolazili su iz servisa, izvukli gas, stavili drugi i isvakumirali i isto sve kada je minus, prosto bruji . Ja nemam nikog pa da barem uporedim rad.
Ma gde tiha, stavi je u cetvrtu brzinu i pojavaj temp ima da bubnji kao vufer.Meni u stanu viola isto se dere kao besna ali samo kad je minus debeli, Muse kod mene je bas tiha bilo plus bilo minus ali zato i ne greje ,
Aplikacija pokazuje spoljasnju i unutrasnju temperaturu, ne koristim auto ni follow me, nisam imao vremena da testiram, generalno kada dodjem u kuci je toplo. Ta klima je u prizemlju, u dnevnoj sobi gde vecinu dana provodi moja majka, za sada kaze da radi lepo. Ja sam na spratu sa violom koja greje 40m2. Midea je u 32, ali je plan da grejem jos 6m2. Brzine ventilatora mogu da budu u procentima, bukvalno od 1% ima da se podesi u aplikaciji do 100% i koliko sam primetio stvarno tako radi, evo sada je drzim na 26% na 23 stepena, u prostoru je 21 do 22 stepena, mozda je u najudaljenijem delu 20 stepeni, ali nisam proveravao, izgleda da nesto nize ide u modulaciju nego sto treba pa kada je minus treba podici za stepen, dva vise, ili da pojacam ventilator. Kada imam vremena isprobavacu kako se ponasa. Sada je napolju -1, viola na usisu ima 26 stepeni , na izduvu 38 stepeni, potrosnja 700w na srednji fan, tacnije 400m3/h, grejac sam otkacio, xtreme nisam merio.Imas pravo za Gree muse. Posto se stalno gasila, kada pocne da radi ja pomislim da ide neki traktor niz ulicu, taj pocetak se toliko cuje i vibrira kao motor od traktora, a i kasnije, cuje se u drugim sobama u kuhinji, wcu, vibrira preko zidova. Sad na energynet pise Gree Pular najprodavaniji klima uredjaj, a kod nas tek stigao, a gde je to najprodavaniji, u vijatnamu, ili africi, gde ne znam?! Gree aplikacija za androdi je da te ZABOLI GLAVA! To vise ne radi nego sto radi, a interfejt je zastareo i lose uradjen. Ima minimalno opcija. Ni ja necu nikada vise uzeti GREE KLIMU! Neka hvala !!!
A kakva je aplikacija Midea xitreme? I da li drzi precizno zadatu temperaturu? Koliko ima brzina i da li ih menja normalno kada je na autofan modu?
Ona gree muse je na autofan radila samo u 5 oj brzini i posle spusti na 1 ... UZAS koliko frustrirajuce !
Ako nema Wi Fi onda ne, samo sa Wi Fi, pa i da se dokupi modul nije problem.
A ovo je tacno sto si rekao da uvoze modele sa fabrickom greskom ili nekim falsom.
Sigurno umaju neke kanale gde nabavljaju jeftinije od kompanija koja izbace iz proizvodnje neke modele ili primerke, pa posle to ovde ugradjuju pa kod koga prodje - prodje. Neko se ne zali jer nema iskustva, misli tako treba da radi... Tako rade i za auto delove, i Srbija je generalno smeciste za tu robu sa greskom... Sta reci...
Mali tip, ne treba da dižeš temperaturu, nego aktiviraj folloš me sa daljincem, i stavi daljinac negde na visinu do pola metra. Ja drzim na tv komodi, pored termometra, 5m daleko od klime.. Regulisaće ti temperaturu u +/- 0.3 stepena od zadate temperature.Aplikacija pokazuje spoljasnju i unutrasnju temperaturu, ne koristim auto ni follow me, nisam imao vremena da testiram, generalno kada dodjem u kuci je toplo. Ta klima je u prizemlju, u dnevnoj sobi gde vecinu dana provodi moja majka, za sada kaze da radi lepo. Ja sam na spratu sa violom koja greje 40m2. Midea je u 32, ali je plan da grejem jos 6m2. Brzine ventilatora mogu da budu u procentima, bukvalno od 1% ima da se podesi u aplikaciji do 100% i koliko sam primetio stvarno tako radi, evo sada je drzim na 26% na 23 stepena, u prostoru je 21 do 22 stepena, mozda je u najudaljenijem delu 20 stepeni, ali nisam proveravao, izgleda da nesto nize ide u modulaciju nego sto treba pa kada je minus treba podici za stepen, dva vise, ili da pojacam ventilator. Kada imam vremena isprobavacu kako se ponasa. Sada je napolju -1, viola na usisu ima 26 stepeni , na izduvu 38 stepeni, potrosnja 700w na srednji fan, tacnije 400m3/h, grejac sam otkacio, xtreme nisam merio.
Mislim da se niko nije javio od kada pratim forum (3-4 god) da ima 9ku.Jel ima ovde neko Amber 9ku?
sve sam ja probao niti se dere niti ima jak izduv 46c makcimumMa gde tiha, stavi je u cetvrtu brzinu i pojavaj temp ima da bubnji kao vufer.
Jel mozes da se setis gde je to kaceno?Mislim da se niko nije javio od kada pratim forum (3-4 god) da ima 9ku.
12icu ima nas 10ak, to sigurno znam.
A da... Kačili su ranije dijagrame gde je 9ka u pitanju, tako da ne znam jel ti može kako biti od koristi.
Koliko vidim povucene su iz prodaje jer sve nove imaju problem sa radom , sacekaj jos malo da izadje novi model muse evo. Ako te zanima stari model mogu za neki dan da proverim da li ima starog modela u gigatronu da stoji odavno u izlogu u nekim radnjama pa da ti javim.Postovanje svima. Hteo bih da napisem da sam vlasnik 3 Muse Profi Inverter klime od 2020. god ugradnja je bila u oktobru. Preporodio sam sa ovim klimama i vrlo sam zadovoljan. Ranije sam prostor od 165m2 grejao peletom i placao astronomske racune koje su ove klime svele na trecinu toga. Vidim da se ovde dosta pise i o njihovim vrlinama i manama. One su za mene odlicne, ne nalazim im nikakvih mana. Bezveze sam bacao pare na instalaciju grejanja peletom. Pise se ovde o nekim novim Muse klimama, pa me interesuje dali su iste kao i stari modeli, posto cu verovatno trebati da uzmem jos 2 kom. Ako novi modeli nisu ok koje druge da planiram ?
Ma ovaj lik totallood deluje kao totalni TROL, vidis kako pise kao bot, kao da pohvali klimu Gree Muse, to je neki radnik ili prodavac tih klima registrovao nalog da kao pohvali tu klimu da bi manje ljudi trazilo novac nazad. Pazi kaze vec ima 3 a zeli jos 2 da kupi...Koliko vidim povucene su iz prodaje jer sve nove imaju problem sa radom , sacekaj jos malo da izadje novi model muse evo. Ako te zanima stari model mogu za neki dan da proverim da li ima starog modela u gigatronu da stoji odavno u izlogu u nekim radnjama pa da ti javim.
Ja nikako ne bih preporucio Gree nikome, posle mog loseg iskustva sa Gree Muse, sa daljinskim, sa aplikacijom..sve je lose i amaterski. A eto i ti imas problem sa aplikacijom.Potrebne su mi dve inverter klime za kucu, trenutno u stanu imam dve Gree Viole 12 na koje se grejem.Sa Violom sam zadovoljan samo sto vise nemogu da ih pevezem na apilkaciju. Zanima me koji model je zamenio Violu i da li on moze da se poveze na gree aplikaciju posto violu nikako nemogu da poveze.Koji klimu mi preporucujete da ima WIFi do 70000 dinara?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari