Šta je novo?

GREE klima uredjaji

@filip555
Da ta vibracija nije do ugradnje?
U bližem okruženju ima 3 viole, niko se nije javno žalio na vibracije i buku.
Bilo kako bilo, drago mi je da si zadovoljan sa Mideom.👍

@filip555
Da ta vibracija nije do ugradnje?
U bližem okruženju ima 3 viole, niko se nije javno žalio na vibracije i buku.
Bilo kako bilo, drago mi je da si zadovoljan sa Mideom.👍

Nemam pojma, dolazili su iz servisa, izvukli gas, stavili drugi i isvakumirali i isto sve kada je minus, prosto bruji . Ja nemam nikog pa da barem uporedim rad.

Ja sam zakljucio da gree vise nikada necu kupiti. Gree viola od kada sam je kupio je brujala pa sam je premestio na balkon, ali opet se cuje kada je minus, kada dodirnem cevi one vibriraju, nesto slabije vibriraju i kod gree muse. Od kada sam ugradio midea xtreme nemam takav problem i klima je klasa za gree. Modulacija do 240w i duva toplo kada je napolju 5 stepeni i ventilator na 30% sa 250w, srazmerno temperaturi pojacava modulaciju, generalno juri izduv da ne bude ispod 35 stepeni. Spoljasnja jedinica je tiha, unutrasnja je tisa od gree viole i muse. Kada uporedim mideu sa gree sa manjom potrosnjom greje midea. Ono sto me nervira kod midea-e je to sto kada prestane da greje ventilator nastavi da duva sa 10% snage i stvara osecaj prohladnog duvanja vazduha, ali retko kada, resenje je da se podignu krilca da ne uspe da "pregreje" prostor oko sebe.
Jel koristiš follow me ili ne? Kako ti održavaju temperaturu?

Cuo sam da je svi hvale, ali meni je presudan wifi , da mogu da ukljucim pre nego sto dodjem kuci da se zagreje. Pitanje je koju sa wi fi klimu?
Inverter klima kada se koristi ona se ostavlja da radi 24/7, nije to TA pec da se ukljucuje i iskljucuje po potrebi. Najmanje trosi kada radi 24/7 u leru odrzavajuci temperaturu.

Nisam pratio od pocetka, ali osim ako ne uzimas za neki prostor u kome boravis samo povremeno, pa hoces da zagrejes pre nego sto sttignes, u budzetu od 60k koji je relativno mali za kvalitetnu klimu ne bi trebalo da ti prioritet bude WiFi. Uzmi Fujitsu koji su ti ljudi savetovali.

Nemam pojma, dolazili su iz servisa, izvukli gas, stavili drugi i isvakumirali i isto sve kada je minus, prosto bruji . Ja nemam nikog pa da barem uporedim rad.
Meni u stanu viola isto se dere kao besna ali samo kad je minus debeli, Muse kod mene je bas tiha bilo plus bilo minus ali zato i ne greje ,

Imas pravo za Gree muse. Posto se stalno gasila, kada pocne da radi ja pomislim da ide neki traktor niz ulicu, taj pocetak se toliko cuje i vibrira kao motor od traktora, a i kasnije, cuje se u drugim sobama u kuhinji, wcu, vibrira preko zidova. Sad na energynet pise Gree Pular najprodavaniji klima uredjaj, a kod nas tek stigao, a gde je to najprodavaniji, u vijatnamu, ili africi, gde ne znam?! Gree aplikacija za androdi je da te ZABOLI GLAVA! To vise ne radi nego sto radi, a interfejt je zastareo i lose uradjen. Ima minimalno opcija. Ni ja necu nikada vise uzeti GREE KLIMU! Neka hvala !!!

A kakva je aplikacija Midea xitreme? I da li drzi precizno zadatu temperaturu? Koliko ima brzina i da li ih menja normalno kada je na autofan modu?
Ona gree muse je na autofan radila samo u 5 oj brzini i posle spusti na 1 ... UZAS koliko frustrirajuce !

Ako nema Wi Fi onda ne, samo sa Wi Fi, pa i da se dokupi modul nije problem.
A ovo je tacno sto si rekao da uvoze modele sa fabrickom greskom ili nekim falsom.
Sigurno umaju neke kanale gde nabavljaju jeftinije od kompanija koja izbace iz proizvodnje neke modele ili primerke, pa posle to ovde ugradjuju pa kod koga prodje - prodje. Neko se ne zali jer nema iskustva, misli tako treba da radi... Tako rade i za auto delove, i Srbija je generalno smeciste za tu robu sa greskom... Sta reci...
Aplikacija pokazuje spoljasnju i unutrasnju temperaturu, ne koristim auto ni follow me, nisam imao vremena da testiram, generalno kada dodjem u kuci je toplo. Ta klima je u prizemlju, u dnevnoj sobi gde vecinu dana provodi moja majka, za sada kaze da radi lepo. Ja sam na spratu sa violom koja greje 40m2. Midea je u 32, ali je plan da grejem jos 6m2. Brzine ventilatora mogu da budu u procentima, bukvalno od 1% ima da se podesi u aplikaciji do 100% i koliko sam primetio stvarno tako radi, evo sada je drzim na 26% na 23 stepena, u prostoru je 21 do 22 stepena, mozda je u najudaljenijem delu 20 stepeni, ali nisam proveravao, izgleda da nesto nize ide u modulaciju nego sto treba pa kada je minus treba podici za stepen, dva vise, ili da pojacam ventilator. Kada imam vremena isprobavacu kako se ponasa. Sada je napolju -1, viola na usisu ima 26 stepeni , na izduvu 38 stepeni, potrosnja 700w na srednji fan, tacnije 400m3/h, grejac sam otkacio, xtreme nisam merio.

Aplikacija pokazuje spoljasnju i unutrasnju temperaturu, ne koristim auto ni follow me, nisam imao vremena da testiram, generalno kada dodjem u kuci je toplo. Ta klima je u prizemlju, u dnevnoj sobi gde vecinu dana provodi moja majka, za sada kaze da radi lepo. Ja sam na spratu sa violom koja greje 40m2. Midea je u 32, ali je plan da grejem jos 6m2. Brzine ventilatora mogu da budu u procentima, bukvalno od 1% ima da se podesi u aplikaciji do 100% i koliko sam primetio stvarno tako radi, evo sada je drzim na 26% na 23 stepena, u prostoru je 21 do 22 stepena, mozda je u najudaljenijem delu 20 stepeni, ali nisam proveravao, izgleda da nesto nize ide u modulaciju nego sto treba pa kada je minus treba podici za stepen, dva vise, ili da pojacam ventilator. Kada imam vremena isprobavacu kako se ponasa. Sada je napolju -1, viola na usisu ima 26 stepeni , na izduvu 38 stepeni, potrosnja 700w na srednji fan, tacnije 400m3/h, grejac sam otkacio, xtreme nisam merio.
Mali tip, ne treba da dižeš temperaturu, nego aktiviraj folloš me sa daljincem, i stavi daljinac negde na visinu do pola metra. Ja drzim na tv komodi, pored termometra, 5m daleko od klime.. Regulisaće ti temperaturu u +/- 0.3 stepena od zadate temperature.

Samo jedan update za gree violu i njenu buku. Izgleda da sam nasao sta uzrokuje da se dere, generalno to moze da bude problem kod bilo koje klime koja zveci. Sve vreme je izmenjivac kacio pod i pravio problem, podvukao sam parce silikona, moze i guma neka da se stavi, i problema vise nema. Videcemo koliko ce da drzi vodu.

Mislim da se niko nije javio od kada pratim forum (3-4 god) da ima 9ku.
12icu ima nas 10ak, to sigurno znam.
A da... Kačili su ranije dijagrame gde je 9ka u pitanju, tako da ne znam jel ti može kako biti od koristi.
Jel mozes da se setis gde je to kaceno?
Za 12 sam ispratio vise vas, ali je ovo soba od 20ak kvadrata nepunih...

Tamo gde su se gfx i ostali prepucavali "čiji je veći grafikon"...
Mislim da je opšta tema, pre 3-4 meseca...
Mislim da ti za 20ak kvadrata treba Amber 5ica, kad bi postojala. 😁
Tu kvadraturu pokriva lagano krštena 9ka, a znaš da u LT i Amber teške anomalije među klimama po pitanju snage.
Jedino ako je ta soba neizolovana i ima velike gubitke toplote, onda treba uzeti ove dve navedene 9ke ili proverenu 12ku.

Tu bi idealno bila Viola 9 ali je nema vise...

Postovanje svima. Hteo bih da napisem da sam vlasnik 3 Muse Profi Inverter klime od 2020. god ugradnja je bila u oktobru. Preporodio sam sa ovim klimama i vrlo sam zadovoljan. Ranije sam prostor od 165m2 grejao peletom i placao astronomske racune koje su ove klime svele na trecinu toga. Vidim da se ovde dosta pise i o njihovim vrlinama i manama. One su za mene odlicne, ne nalazim im nikakvih mana. Bezveze sam bacao pare na instalaciju grejanja peletom. Pise se ovde o nekim novim Muse klimama, pa me interesuje dali su iste kao i stari modeli, posto cu verovatno trebati da uzmem jos 2 kom. Ako novi modeli nisu ok koje druge da planiram ?

Postovanje svima. Hteo bih da napisem da sam vlasnik 3 Muse Profi Inverter klime od 2020. god ugradnja je bila u oktobru. Preporodio sam sa ovim klimama i vrlo sam zadovoljan. Ranije sam prostor od 165m2 grejao peletom i placao astronomske racune koje su ove klime svele na trecinu toga. Vidim da se ovde dosta pise i o njihovim vrlinama i manama. One su za mene odlicne, ne nalazim im nikakvih mana. Bezveze sam bacao pare na instalaciju grejanja peletom. Pise se ovde o nekim novim Muse klimama, pa me interesuje dali su iste kao i stari modeli, posto cu verovatno trebati da uzmem jos 2 kom. Ako novi modeli nisu ok koje druge da planiram ?
Koliko vidim povucene su iz prodaje jer sve nove imaju problem sa radom , sacekaj jos malo da izadje novi model muse evo. Ako te zanima stari model mogu za neki dan da proverim da li ima starog modela u gigatronu da stoji odavno u izlogu u nekim radnjama pa da ti javim.

Koliko vidim povucene su iz prodaje jer sve nove imaju problem sa radom , sacekaj jos malo da izadje novi model muse evo. Ako te zanima stari model mogu za neki dan da proverim da li ima starog modela u gigatronu da stoji odavno u izlogu u nekim radnjama pa da ti javim.
Ma ovaj lik totallood deluje kao totalni TROL, vidis kako pise kao bot, kao da pohvali klimu Gree Muse, to je neki radnik ili prodavac tih klima registrovao nalog da kao pohvali tu klimu da bi manje ljudi trazilo novac nazad. Pazi kaze vec ima 3 a zeli jos 2 da kupi...
Svi koji je imaju se zale, reklamirali klimu Gree Muse i novac im je vracen, a odjednom je samo ovaj lik zadovoljan.
KLASICAN TROL. Ne nasedaj.

SVI KOJI IMAJU GREE MUSE da je reklamiraju i traze novac nazad. I dobice novac nazad jer klima ne radi od prve proizvodje kako treba.
Ne odrzava temperaturu , vec se stalno gasi i pali, i temperatura u prostoru oscilira za po 5 stepeni, a zimi i vise.
Gree Muse od prve proizvodnje ne valja, nebitno da li je stara ili nova.

U slucaju da prodavac ne zeli da vrati novac, onda mora da postavi istu klimu, isti proizvodjac, isti model, iste funkcije, isti izgled, a posto Gree Muse od prve proizvodjenj neispravna, onda prodavac mora da vrati novac.
Ukoliko prodavac nece da vrati novac, uzme se sudski vestak da potvrdi navedene nepravilnosti u radu (oko 100 evra), advokat napise tuzbu (100evra), jedno zastupanje na rocistu (100 evra), i potrosac dobija parnicni postupak 100% posto. A potrosacki sporovi na sudu do 300 000 potrosac ne placa troskove pokretanja parnicnog postupka, tako da ce sve na kraju platiti PRODAVAC i vratiti novac klime + KAMATA. A po strucnom misljenju sudskog vestaka prodavac mora da nadoknadi i prekomernu potrosenu elektricnu energiju, koja je nastala usled neispravnog kllima uredjaja.

Poslednja izmena:
Druga stvar, i bez odlaska na sud, potrosac ima pravo da na svakih 15 dana pise reklamaciju, i prodavac je duzan da na svaku rekamaciju u roku od 8 dana odgovori, a da bi odgovorio mora da izadje na teren. Pa u tih 5 godina koliko traje garancija za ovu klimu, potrosac ima pravo da reklamira dok klimu ne poprave.
Dosta vise varanja i lazi, nismo ovce za sisanje!

Meni su klime smanjile za 2/3 cenu za grejanje u odnosu na pelet. A hocu jos 2 kom da uzmem jer dozidavam ove godine pa ce da se na ovih 165m2 doda jos oko 60m2. Ta nova prostorija od 60m2 bice izjedna a ovih 165m2 je takodje jedna prostorija. Kad su bili minusi od -15 bez problema su postizale trazenu 20C danju a nocu je dovoljno i 17-18. Ne znam o kojum problemima vi pricate. Evo ako neko ima i hoce da vrati tu klimu, rado bih kupio i ispravno polovno posto su cini mi se poskupele

Ti ako grejes tu kvadraturu sa 3 klime na tim temperaturama naravno da ti dobro rade. Klima treba da odrzava 22-23C stalno i da radi ravnomerno. Uslovi nisu isti, tebi klime rade nonstop u maksimumu.

Ma meni je predlagao čovek da za 165m uzmem odmah 4 kom pa bi tako još manje trošile ali one i ovako postižu bez problema. Možda ću ipak u toj prostoriji od 165m da dodam još jednu da ne bi radile na maksimumu ako tako rade do sada. U početku sam grejao i na 21C ali je bilo pretoplo ali su i to postizale 3 kom. U svakom slučaju mnogo više se isplati nego pelet. Čak sam ih vikendom nedeljom ostavljao da rade ali na 18 stepeni. Jer u ponedeljak ujutru začas dobace do 20. Neznam da li mogu ti stari modeli da se nadju, ili ako kupujem neke druge koje predlažete za 60m2 da uzmem. 2 kom ali da greju dobro. Hvala

Ne trose klime vec objekat ima gubitke koje one vracaju. Sa vise klima imas bolji COP jer povecavas povrsinu izmenjivaca koju koristis.

Razumem te djaf i hvala na odgovoru. Dok nisam stavio izolaciju kakvu takvu 70% na objekat mnogo više se i pelet trošio. Svakako da je dobra izolacija sa dobrim klimama dobitna kombinacija. Primetio sam i jednu možda manu kod ovih Gree Musse klima. Kad ih postavim na 24 onda spoljne rade mnogo bučno. Kao da će da polete. A meni su kad sam kupovao rekli da je za moju potrebu baš taj model jer je namenjen za industriju i slične stvari. Imali su i skuplji modeli ali ja sam odlučio za ove jer su bile sasvim dovoljne. I one rade super ne gase se kao što se piše ja ih retko zatičem da se gase. Ali na 24 stepeni kad postavim spoljne samo što ne polete. Ima li to neke veze ili tako rade i ostale klime

Izvinjavam se jer tek sad vidim da nisam ni opisao gde koristim klime za grejanje. To je mala tapetarija, krojačnica platna i šivara, to radim inače za nameštaj.Ostale delove proizvodnje zasada nemam. Radim samo ovaj deo Prostor je veliki 12x14m i izjedna je sa nosećim stubovima unutar. Sad ove godine planiram dogradnju 6x10m ili malo veću pa zato i pitam za još 2 ili 3 klime

Potrebne su mi dve inverter klime za kucu, trenutno u stanu imam dve Gree Viole 12 na koje se grejem.Sa Violom sam zadovoljan samo sto vise nemogu da ih pevezem na apilkaciju. Zanima me koji model je zamenio Violu i da li on moze da se poveze na gree aplikaciju posto violu nikako nemogu da poveze.Koji klimu mi preporucujete da ima WIFi do 70000 dinara?

Potrebne su mi dve inverter klime za kucu, trenutno u stanu imam dve Gree Viole 12 na koje se grejem.Sa Violom sam zadovoljan samo sto vise nemogu da ih pevezem na apilkaciju. Zanima me koji model je zamenio Violu i da li on moze da se poveze na gree aplikaciju posto violu nikako nemogu da poveze.Koji klimu mi preporucujete da ima WIFi do 70000 dinara?
Ja nikako ne bih preporucio Gree nikome, posle mog loseg iskustva sa Gree Muse, sa daljinskim, sa aplikacijom..sve je lose i amaterski. A eto i ti imas problem sa aplikacijom.

Midea, Daikin, Fuji Siemens, LG, itd... samo nikako GREE. Sa Gree dobijas glavobolju i *******cije na svakom koraku...

Vrh Dno