Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Ovo izgleda odlično, kako će tek napucati PC verziju...

1002614023.webp
Ono najvažnije, Lucia predobra 😁

Ne mogu da verujem da običan ps5 pokreće ovo! Oni leek-ovi su mi delovali dosta realnije ali ovo što su prikazali izgleda kao da cu bacali neke mađije na konzolu!
Iskreno, oduševljen sam.

Vidim ja da će ovde samo jedno prve dve tri nedelje da se istražuje mapa, pa tek onda da se zaroni u main story 😁

Odgledao sam neki 4K rip, ako nekom treba DL link pišite.

Ja koji sam bio u mehhhh fazonu kakav novi GTA. Moram da im skinem kapu za grafiku i vizuelnu prezentaciju. Bukvalno kao film, cutscene koje su filmski profi režirane.
I ne verujem da ovako dobro izgleda dok to ne vidim svojim očima kako se vrti na običnom PS5, planiram da kupim sad LG OLED TV (min. 65") i ima da iznajmim konzolu samo zbog ove igre.

Svaka im čast ako će ovo stabilno da radi na 30 FPS 4K na običnom PS5. Brutalan im ima engine render pipeline svi ostali mogu samo da gledaju i uče.
Mada vidi se da tu ima prostora da to tata PC tera sa svime na Ultra, ovo je meni odokativno High PC grafika sa jakim FSR i dinamickom rezolucijom izvan vidnog polja.

Šta me oduvalo:
  • Detalji na likovima, animacije, pokreti tela. Ko je za cutscene radio direkting i koji je to motion cap bio potreban skidam kapu, interesuje ma kako se likovi ponašaju kad nije skriptovana scena
  • Ono kad sedeli u kolima caklenje Lucijinig očiju, znači mali detalj i 100% dodao na realizam - baš ima puno detalja
  • Muzika daje šmek igri na viši nivo
  • Napucavanje se vidi da je dizajnirano sporom nišanjenju sa stickom pa zato vidim ima i Eagle Eye (slow motion) na fazon RDR2, ali JAKO zabavno izgleda, kill cam daje šmek
Šta mi je sumnjivo ili me brine:
  • U jurnjavi kolima ono se tačno vidi kako se pojačava blur i depth field da se zamaskiraju modeli (kuće i okoliš) i pozadina jer sigurno ih mora engine renderovati u dosta manjoj rezoluciji
  • Nerviralo me što kao da su sekli neke gameplay scene i nisu prikazali ništa od početka do kraja
  • Plašim se koliko će tu biti slobode, ili kad krene misija možeš samo da pritiskaš dugmiće kad se krene cutscene
Znam da tražim dlaku u jajetu. Ako ovo bude radilo kako treba skidam kapu.

Poslednja izmena:
Napravio sam gresku pa sam gledao kod Asmongold-a na Jutjub kanalu ovaj pregled i izgleda je tu bilo nekih problema sa bitrate-om i bas to nekako muljavo izgleda.
Kako je Jutjub okacio taj isti video i kada se pusti u 4K to je znatno cistije.
Mozda sam to samo ja (narocito posle citanja dosta odusevljenih komentara ovde) ali ja sam iskreno ocekivao ovakav neki nivo grafike i detalja kao neki minimum za konzole.
Na igri se radilo poprilicno dugo i sve ispod ovoga bi barem za mene bilo razocarenje. Ne znam sto su mnogi zacudjeni kako ce ovo PS5 ili Xbox gurati ovo jer jeste da je stariji hardware ali treba pogledati sta te konzole trenutno guraju na 30 ili 60 fps-a bez ikakvog problema.
Sto se racunara tice mislim da ce to biti ziva muka pri izlasku sto se tice same optimizacije i koje ce uopste komponente trebati da se ovo gura izmaksovano u 1080p na stabilnih 60 ili vise fps-a. U 1440p ili 4k rezoluciji ne treba ni govoriti.
Sto se negativnih stvari tice veoma mi bode oci kada krene voznja i sam taj motion blur koji je spomenut 4 posta iznad mene. Tacno se vidi posle one pljacke kada udju u crveni kombi i kada isti krene da ubrzava koliko je izrazen. Bukvalno je dobro @zokocx opisao jer kao da se okolina zamuti ne bi li se renderovala na znatno nizoj rezoluciji. Nije da je kraj sveta ali bode oci. Isto tako cut scene npr kada su na krovu i sve izgleda fenomenalno i prebacuju se na njih dvoje kako pljackaju prodavnicu i tu njegova faca izgleda skroz drugacije i znatno losije. Isto tako je i sa njom u par scena. Negde su modeli fenomenalni, a negde kao iz GTA V. Refleksija vode, samih vozila, stakla i slicno je bas niska, kao i generalno vecina detalja. Jednostavno tako mora za konzole i to je skroz ocekivano. Bas zbog toga sam gore spomenuo da bi to sve izgledalo fenomenalno kakav ce tu hardware trebati na racunaru. Neverovatno mi je da ce po onim najavljivanim specifikacijama gde su npr rekli da ce za 1080p 60fps-a trebati minimum 5800x i 6800xt, a da je tako sve otpanjeno. Za takve stvari verujem ko je na AM4 platformi bez 5800X3D i 7900xtx nema postenog gejminga na preko 60fps-a.

Evo video za one koje mrzi age-restricted.

Inače, kada se sve sagleda hladne glave GTA 5 se i dalje dobro drži, na onom snimku što je kolega postavio. Šestica baš dođe kao neka nabudžena verzija sa mnogo sitnih detalja, boljim senčenjem, osvetljenjem... Što je negde i očekivano nakon toliko godina.

Međutim, ako je ovo snimka GTA 6 na običnom PS5 i kažu da je 4K u 30 FPS, bilo bi zaista jadno opravdanje da ne može biti performance moda. Obično, u mnogim ostalim igrama koje ciljaju 4K na ovim konzolama i 30 FPS, postoji mod sa manjom rezolucijom (recimo 1440p) i nešto smanjenim detaljima ali 60 FPS. Dakle moguće je.
Očekujem performance mod na običnom PS5 i Series X.
Ako je, opet kažem, ovo snimka GTA 6 na base PS5 u 4K 30 FPS, Series S će ovo vući sasvim fino u 1080p i 30 FPS sa nešto smanjenim detaljima.

meni je prosto neverovatno da neko napise u recenici 30fps kao nesto dobro u 2026. godini

Kad vidim ovu konzolašku ispranu outdated grafiku, garderoba kao oklop od kartona i kockaste automobile… ni jedna igra mi se ne igra na konzoli pa ni ova. Sačekaće se PC verzija i cenim da će tek tada igra da zasija u punom sjaju, isto kao i sa RDR2 što je bio slučaj.

Ne mogu da verujem da običan ps5 pokreće ovo! Oni leek-ovi su mi delovali dosta realnije ali ovo što su prikazali izgleda kao da cu bacali neke mađije na konzolu!
Iskreno, oduševljen sam.
Isto kao i za RDR2 i PS4 svojevremeno, vrhunska vizuelna optimizacija, u smislu da su nasli limit hardvera i sta i u kom momentu od efekata/tehnika upotrebiti. Totalno druga dimenzija i filozofija u odnosu na ostatak trenutne gejming industrije.

Ono sto mozda ovde uopste nije bilo moguce pokazati a mozda je i najvaznije - da li je engine dobio kakav upgrade i optimizaciju za animacije i motion matching, jednostavno latencija je bila prevelika u RDR2, ovde ako su i to unapredili tj. smanjili, 30fps uopste nece biti problem.

30 fps jeste problem, da se nadamo da će za pro biti 40fps/120Hz mod

Idealna kombinacija je 40fps + unlocked FPS ali ovo drugo tesko da ce biti zbog 48hz donjeg limita za VRR na PS5. Svakako bi bio sjajan futureproofing i za PS6.

30 fps jeste problem, da se nadamo da će za pro biti 40fps/120Hz mod
Kako se nisu udostojili da urade 60fps RDR2 za PS5 sve ove godine, verovatno se nece cimati za vise od 30fps ni za GTA6

Stvarno možete na 30fps da igrate igru?

Meni je 50 neka donja granica.
Ni GTA IV ni GTA V nisu na konzolama na kojima su inicijalno izasli radili u stabilnih 30 fps. GTA IV je radio u fazonu 22 fps, nego je sve bilo zamuljano u piss filter pa se tesko primecivao fps. GTA V je radio nesto bolje na PS3, oko 25-26 fps. Tako da, ako sada izbace stable 30, to ce biti znacajan napredak za GTA. I meni je postalo nepodnosljivo da se tako igram, ali bolje nego 22 fps.
Ko hoce visok fps u GTA, kao i uvek, morace da se strpi da igra izadje za PC.

Koja li ce tek graficka karta trebati da ovo pokrene.🤔

meni je prosto neverovatno da neko napise u recenici 30fps kao nesto dobro u 2026. godini
Što se gejming populacija ne buni protiv toga Rockstaru (i drugima) pa kaže nema "milijardnih" pre-ordera dok ne obećate 60 FPS u 2026. godini?
"Aaaaaa, a mi to samo pričamo radi priče, svakako ćemo svi pre-orderovati, a posle kupiti".
Tako da, ako uzmemo u obzir ovolike pre-ordere a igra se izvodi (koliko sad znamo) samo u 30 FPS, to je meni živi dokaz da je stanje odlično, tj ne može bolje, a ne dobro...

Игра изгледа одлично, и охрабрују вести да је гејмплеј дугачак и да има доста ствари са стране да се обави. Највећи проблем петице је био, што је за један огроман град био је ненормално празан и досадан. Док си на Сан Анреасу могао да се коцкаш,кладиш на коње, билијар, имаш у сваком граду по девојку, уличне трке, ауто школу,школу за летење, и безброј радњи за облачење,фризуре,грађевине са гаражама где си могао да сачуваш набуџене аутомобиле, петица је ту заказала озбиљно. Једино што ми се не свиђа из овог кратког гејмплеја је Џејсон. Видим и на бројним коментарима да га људи пљују, значи као пас ни гласа ни стаса. Засада делује као најлошији протагониста у GTA играма, Клауд у GTA 3 је био мртав,овај је за мрву само испред.

Ni GTA IV ni GTA V nisu na konzolama na kojima su inicijalno izasli radili u stabilnih 30 fps. GTA IV je radio u fazonu 22 fps, nego je sve bilo zamuljano u piss filter pa se tesko primecivao fps. GTA V je radio nesto bolje na PS3, oko 25-26 fps. Tako da, ako sada izbace stable 30, to ce biti znacajan napredak za GTA. I meni je postalo nepodnosljivo da se tako igram, ali bolje nego 22 fps.
Ko hoce visok fps u GTA, kao i uvek, morace da se strpi da igra izadje za PC.

Ja ću svakako čekati PC verziju jer nemam konzolu niti je planiram kupiti ali nevezano za to 30 FPS je baš malo u 2026.

GTA IV je izašao prije 20 godina a V prije 13 godina.

Једино што ми се не свиђа из овог кратког гејмплеја је Џејсон. Видим и на бројним коментарима да га људи пљују, значи као пас ни гласа ни стаса. Засада делује као најлошији протагониста у GTA играма, Клауд у GTA 3 је био мртав,овај је за мрву само испред.
Najbolji protagonista ikada je ako ćemo iskreno...

New York City Slav GIF

I svi imaju izražajne face i ekspresije, on deluje mrtav skroz. Baš upadljivo

Nazad
Vrh Dno