Šta je novo?

Grand Theft Auto V

• Začetnik teme Začetnik teme Shimec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Igra je ocekivano odlicna, ali zaista bih ovo radije igrao na ps4/pc.
Grafika je primetno bolja nego u GTA4, ali prevelik broj detalja, nedostatak blura i AA, framerate koji nije stabilan...iako izgleda neprirodno, ovo je jedna od retkih igara koju cu morati da odigram sa ukljucenim Motion Plusom.

A vožnja? Jel može da se proguta?
Naravno da moze.
Ali jeste losija/arkadnija nego u GTA4.
Mada, kada krene igranje slabo o tome razmisljam 🙂.

Sto vise igram, to mi je igra bolja, oprastam joj nedostatke zbog slabog hardvera. Prica, okruzenje, preformans likova [facial capture], sve je odlicno.

Neke stvari ne kontam ovdje. Kako je moguce da jednim elitnim studio kao npr. Rockstar-u iscuri igra 5 dana prije official-nog release-a i upload-uje se na torrent stranice? Imali neko objasnjenje?

Ne znam detalje za ps3, ali igre za xbox su na običnom dvd-ju, dovoljno je da bilo ko napravi običan .iso fajl i zakači na net i ljudi koji imaju Rgh ili LT hack mogu samo da je ekstraktuju / narežu i igra je piratizovana. Nema krekova, nema instalacija, sve se odradi za par minuta

Edit: Uostalom videćeš kada izađe PS4 verzija GTAV.

Pa neće Ivan igrati GTA V na PS4 kada već igra izađe za PS4, zato što Rockstar nije zamislio da se ovo igra sa boljom grafikom od PS3/x360 grafike. Zamisli da na PS4 povećaju view distance i upropaste svoju viziju 😀

Pa neće Ivan igrati GTA V na PS4 kada već igra izađe za PS4, zato što Rockstar nije zamislio da se ovo igra sa boljom grafikom od PS3/x360 grafike. Zamisli da na PS4 povećaju view distance i upropaste svoju viziju 😀

Praviš se malo da nisi razumeo...oteraste i mene sa teme, nemam živaca za ovo smaranje.

Poslednja izmena:
Neke stvari ne kontam ovdje. Kako je moguce da jednim elitnim studio kao npr. Rockstar-u iscuri igra 5 dana prije official-nog release-a i upload-uje se na torrent stranice? Imali neko objasnjenje?

Tako sto igra u radnjama stize koj dan ranije od release data-a tako da neko iz neke radnje moze lagano da uzme xbox igru napravi iso od nje i uploaduje na net sa ps3 samo ubaci u konzolu za multiman-om kopira disk na konzolu i onda sa konzole na pc i upload na net tolko lako.

Praviš se malo da nisi razumeo...oteraste i mene sa teme, nemam živaca za ovo smaranje.

a zamisli da te zanima nekoliko stvari po celom forumu, i u svakoj od takvih tema ima nekoliko b****a koji iz dana u dan dolaze da smaraju i ne mozes nista pametno da procitas i na kraju ti se od njih smuci zivot..

meni je gta jedna od najnezanimljivih igara koje sam igrao, al ne potenciram to na svakoj stranici po 3 puta.. samo jednom po temi 😀. i sad sam neplanirao ispucao bonus pre vremena 🙁

da li biste bili ljubazni da pišete više utisaka o samoj igri i gameplayu, malo i o stvarima koje su pozitivne (nećete ispasti manje internet mačo), a ne da više čitam vaše ego konflikte iznovai iznova? **** vas bench, ne pamtim kada sam konkretne stvari o nekoj igri pročitao u poslednjih godinu dana

Sta te tacno zanima?
Igra vuce na San Andreas, mapa je ogromna, zaplet je ok, voznja arkadna, napucavanje automatizovano, misije raznolike, aktivnosti ima zaista mnogo.

Meni nije jasno zasto nisu ubacili opciju promenu fizike vozila kao u Maf. 2, onda lepo deca neka jure na normal ili arcade a ko hoce da ima izbor da upali simulation physics. Ovo je GTA a ne sleeping dogs ili tako neki naslov, sramota da toliko uproste neke stvari.

Stvarno je velika steta, posto je fizika bila skoro savrsena za gta 🙁.

Meni nije jasno zasto nisu ubacili opciju promenu fizike vozila kao u Maf. 2, onda lepo deca neka jure na normal ili arcade a ko hoce da ima izbor da upali simulation physics. Ovo je GTA a ne sleeping dogs ili tako neki naslov, sramota da toliko uproste neke stvari.
Pa s ovim sto su uradili postao je sleeping dogs. Ja sam ocekivao da malo utegnu ono iz IV, ali odose u totalno drugu krajnost.

Sta te tacno zanima?
Igra vuce na San Andreas, mapa je ogromna, zaplet je ok, voznja arkadna, napucavanje automatizovano, misije raznolike, aktivnosti ima zaista mnogo.

hvala shin, ovo hocu da cujem, pored dodatkovih tredicionalno iscrpnih utisaka.

interesuje me optimizacija i kako se igra overall ponasa na konzoli

Odlično sam ja razumeo, samo me interesuje koja će biti prava "vizija" razvojnog tima, pošto će se igra definitivno razlikovati na next gen konzolama kada već izađe za njih u odnosu na last gen. Da li će prava vizija biti ona sa PS3/x360 ili ona sa PS4/xbone. Totalno sam zbunjen 🙂

Kad je to uopste potvrdjeno da ce izaci i next-gen verzija?

Ne znači da neće izaći ako nije potvrđeno, nikada se nisu ni odrično izjasnili povodom toga, već uvek ide priča "o tome ćemo pričati kasnije"...

A do sada imamo slučaj da su se i Sony i nvidia izlajali u vezi GTA V i posle toga to isto demantovali. Imamo amazon gde su se pojavili listinzi za next gen i PC verzije pa povučeni, imamo čak i kodove iz ovih last gen leakovanih verzija u kojima se spominju PS4 i PC. I zdrav razum takođe govori da ako žele da povrate onih 260 miliona dolara da moraju da izmuzu sve platforme, zato za sada neće ni da objave na kojim će se sve platformama pojaviti. Prvo da izmuzu last gen korisnike, pošto ima puno njih koji bi sačekali next gen ili PC verziju da to definitivno znaju, a ovako će njima naplatiti duplo, pošto će ti hteti da probaju i naprednije verzije.

Poslednja izmena:
Na jednoj fantomskoj, SBB 10/1 , skida u punoj brzini,megabajt=sekund.
Kako se ocekivalo da im serveri popadaju od navale, odlicno je.

Alcatel OT995 ICS - Android - za greske krivite: TapaTalk2

Gta V za Android ? Verujem da je Android trziste svakim danom sve vrednije.

interesuje me optimizacija i kako se igra overall ponasa na konzoli

Realno - lose, mada je i GTA4 bio problematican.
Framerate je nestabilan i zbog nedostatka blura/AA sve nekako treperi.
Mada, ja sam prilicno osetljiv na te stvari(a i imam problema sa ocima), moguce je da tebi nece smetati.

Graficki izgleda dosta bolje od GTA4 i nema onolikog laga u kontrolama. Igrivo je i svakako igru treba odigrati sada, ako mozes.
Po onome sto sam do sada vidio, veca je sansa da ce se ovo igrati drugi put(za razliku od GTA4), tako da se bolja verzija moze ponovo odigrati za 6 meseci.

Hajde da ja napišem nešto o samoj igri i kakvi su moji utisci. Kao prvo igra grafički izgleda neverovatno. Izgleda kao najbolja grafička modifikacija GTA 4 za PC. Takođe ono što me je iznenadilo jeste i odlična animacija. Samo kretanje likova je mnogo bolje za razliku od GTA 4 gde je recimo Niko delovao kao da ima neki teg na glavi svaki put kada se okreće. Ceo svet izgleda dosta živo pa tako recimo ako vozite dobra kola i stanete pored pešaka, ljudi vade telefon i slikaju vas. Ako započnete tuču u getu onda članovi bande počinju da vas jure i izbija totalna ludnica. Ono što me takođe iznenadilo jeste da policija ume dosta duže da vas juri, što me u početku zbunilo. Misije su u tom GTA fazonu sa dosta humora. Jedino što me nervira kod misija je to da na kraju dobijete medalju u zavisnosti od uspešnog završetka što recimo mene lično nervira. Muzika je možda i najbolja u celom serijalu. Od Gillesa Petersona,Flying Lotusa, Soulwaxa, klasičnog West side hip hopa, novog hip hopa, odličnog panka (koji i nije bio baš prisutan u prethodnim igrama), fanka-diska,popa... Jedino nisam našao rege stanicu što je minus jer je u svakoj igri bila bar neka rege-dab stanica. Mobilni je sada vrlo važan sada i ima puno opcija (od biranja teme za njega, čitanje mejla pa i surfovanja po neto) No umro sam od smeha kada sam video ikonicu za Instagram i kada fotkate bukvalo dobijete tu glupavu filtriranu sliku.
E sada ono što mi se nije svidelo je bullet time koji je postao kliše, kontrole za menjanje radio stanica i fizika oko kola. Sama fizika i vožnja podsećaju na neku mešavinu Saints Row 2, San Andreasa i L.A. Noire. Neverujem da je Rockstar ovde namerno omanuo, nego mi pre deluje kao da su napravio kompromis za sve ono što je ubacio u samu igru.
Za themaster89 igra se odlično ponaša i nema frame drop-ove, jedino što view distance ume da se kasno pojavi. To kažem zbog same uvodne špice, kako su se menjali kadrovi view distance je kasnio jedno 2-3 sekunde i onda se pojavio u tom kadru. Ja imam PS3 verziju.

Poslednja izmena:
odlicno. hvala vam puno na utiscima, generalno su pozitivni, tako da jedva cekam da instaliram igru

Izgleda da je stvarno moguce pristupiti ovom delu mape u free roamu:banana::zgran:

[YOUTUBE]RPp-nsO2tac[/YOUTUBE]

Ako je tacno za te 'next-gen' verzije ima mozda sanse da bude neki slajder za fiziku kola..

To bi bila igra iz snova 🙂

Nazad
Vrh Dno