Šta je novo?

Grand Theft Auto V

Moracu, spremio sam caj od kamilice da ispiram oci dok igram :D
Vidim da si aktivan u temi, pozdravljam, javi dokle stizes, oces da ti predjem kraljicu i ostalo :D

Inace, te price su uglavnom od ljudi koji su konzole koristili na monitorima, na tv-u sa normalne udaljenosti sve to izgleda odlicno i u 720p. Pogotovo na xbox-u, on bolje scale-uje (tj. ne bolje, ps3 ne scale-uje uopste koliko se secam).

PS3 izgleda krs na monitorima, xbox mnogo bolje, a na tv-u sve izgleda odlicno.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne znam gde da kupim igru, mrzi me da cekam da stigne (najgore mi je bas tih prvih para dana :)), ovi nasi deru, na kraju cu da uzmem digitalnu verziju na psn-u (gde isto deru :)). Uf, ne ceka mi se...

Ja sam nasao za 40 eura,kontam da je dosta pristojna cena :), barem za mene.

Vidim da si aktivan u temi, pozdravljam, javi dokle stizes, oces da ti predjem kraljicu i ostalo :D

Moracu da se iskljucim, mada je nemoguca misija ne saznati da bogalj ubija.. :) Tako sam slucajno procitao kraj RDR-a i nikad ga nisam presao zbog toga..

Moracu da se iskljucim, mada je nemoguca misija ne saznati da bogalj ubija.. :) Tako sam slucajno procitao kraj RDR-a i nikad ga nisam presao zbog toga..

Ako ti je lakše, meni su za "Dežurne krivce" rekli "Obrati paznju na ćopavca...". Tako sam gledao :D.

Poslednja izmena:
Svima su :D

To su pečevi za PC verziju koja nije tema... i koji su izašli isključivo zbog stanja u kojem je igra puštena u prodaju. Na konzolama je druga priča.

Ne vidim zašto bi menjali fiziku da ugode nekome kada su Gran Turismo i Forza najpopularniji driving serijali a NFS i Codemastersove splačine više niko ne kupuje. Nema smisla fiziku vozilu spuštati ispod nivoa koji su dostigle neke vožnje sa tableta i mobilnih telefona...

Da su hteli na naprave tupavu igru to su mogli svuda da urade, ne samo na polju vožnje. Vožnja u GTAIV nije teška, nego je taman toliko izazovna da bude zanimljiva. Kao što kažu ljudi, savršena za taj tip igre za većinu igrača (ja bih voleo cockpit view i fiziku iz GT i bolje :)).

I ja sam isto misljenja da je kalkulacija fizike najverovatnije uproscena zbog hardwerskih resursa. Ipak, igra deluje sjajno i moralo je negde da se zakine...

Mislim da je to oko fizike klasično preterivanje, naravno da se neće svima svideti, ali isto se sećam koliko su svi osuli paljbu po GTA IV za njen fizički model automobila, "vozila kao čamci" itd, a danas se gleda kao najuspešniji GTA što se tog aspekta tiče. Sad opet neki eksperti procenjuju fiziku na osnovu YT klipova a da igru nisu ni probali, a u suštini svaki GTA je do sada zahtevao mali period navikavanja što se vožnje tiče. Znači dok ne probam - ne verujem :d

do juce najiscekivanija igra a danas se vec nalaze dlake u jajetu.
kao sto rece covek, dok ne odigras ne mozes da sudis na osnovu yt snimaka.

Svaka im cast za mapu i za svet kakav su napravili, bilo bi dosta zanimljivo voziti kros bajk po tim planinama da je ista voznja kao u san andreasu barem, ovo je katastrofa, moze tenk da te pregazi i nece biti stete

Ma pitanje je dal cemo docekati, gledam daleko je fluidnije nego stari GTA IV :)

I ja sam isto misljenja da je kalkulacija fizike najverovatnije uproscena zbog hardwerskih resursa. Ipak, igra deluje sjajno i moralo je negde da se zakine...

Ljudi su masovno kukali na vožnju po celom netu, iako je meni bila nikad bolja :(

Dobro, da li ima ovde neko ko ima "narodski" PS3, da da svoje utiske o igri?

Ima nas i moj savet cekaj PC verziju. Imho ovo igrati na x360/ps3 je steta, igra je odlicna, ali toliko ogranicena limitiranom snagom ove generacije konzola da bolje da su je izbacili kao launch naslov za ps4/xbone.

Ima nas i moj savet cekaj PC verziju. Imho ovo igrati na x360/ps3 je steta, igra je odlicna, ali toliko ogranicena limitiranom snagom ove generacije konzola da bolje da su je izbacili kao launch naslov za ps4/xbone.
Pa sta ce to doneti PC verzija sem vece rezolucije. GTA IV se na PCu uopste ne razlikuje od konzolnih verzija ukoliko nije modovan, stavise s onakvom optimizacijom je i gori. Isto ce biti i sa V.
Dobro, da li ima ovde neko ko ima "narodski" PS3, da da svoje utiske o igri?
Ja 'kupujem', ali nesto sporo ide, 0.5-1kbps :(

^ ja mislim da ce za pc biti malo vise detalja , kao i rezolucija, itd... Ps i siguran sam da ce oca igra raditi bolje nego iv ako izadje za pc :)

O boze sem vece rezolucije lol
Donece da nemam 20fps u cut scenama, donece to da mogu da vidim automobile u daljini a ne samo grupu mutnih piksela, donece da nema popup-a na sve strane, donece senke koje lice na nesto, donece bolju filtraciju tekstura pa nece biti ovako masne 10m ispred tebe, donece redovan draw distance itd itd... Samo slepac moze da kaze donece vezu rezoluciju i to je to.

Igra je odlicna i Rockstar je izbacio na ovu generaciju konzola samo zbog povratka ulozenog kesa, najvise potencijalnih kupaca = najvise love zaradjeno. Koliko je truda ulozeno u igru vredi sacekati pravu verziju koja ce sve to i prikazati u pravom svetlu, a to su verzije za PC i next gen konzole.

Ko nema strpljenja i/ili mu nesmeta da igra igru koja je ocigledno srozana u tehnickom pogledu be my guest i uzivajte.

Pa sta ce to doneti PC verzija sem vece rezolucije. GTA IV se na PCu uopste ne razlikuje od konzolnih verzija ukoliko nije modovan, stavise s onakvom optimizacijom je i gori. Isto ce biti i sa V.

Ja 'kupujem', ali nesto sporo ide, 0.5-1kbps :(

Video sam utiske ljudi sa Xboxa, pa mi treba misljenje i ljudi sa PS3, da bih znao da li da sinu kupujem PS3 verziju ili da cekam PS4.....
Mada, ako uzmem PS3, onda ce PS4 biti samo za mene.... :d

@ grunt

Sve to sto si nabrojao zaista nije krucijalno, bez problema sam presao na PS3 i cak i dalje nisam ubedjen da je igra lepsa bez piss filtera, daje neki smek :) Al meni najbitnija razlika je to sto je zaista neupotrebljivo pucanje na gamepadu u Rockstarovim naslovima :( Bio sam prinudjen da koristim onaj retar*irani auto lock i u GTA IV i RDR jer nikako nisam umeo da nisanim normalno..

@pilac

Bolje da uzmeš kao PSN share i izigraš se za male pare. Ako razbiju sa prodajom u prvih mesec dana, eto najave za next gen (moda i kao launch title). Čisto sumnjam da oni nemaju velike planove sa GTAV, mnogo su para spucali da bi ciljali samo stare konzole. Možda sačekaju da prodaja novih uzme maha. Mislim da žestoko kalkulišu oko plasmana igre i prodaje.

Nije baš tako, mislim da sam baš u ovom temi negde kačio poređenje. Teksture, ponajviše drveće pa i mnogi modeli, efekti, draw distance, mogućnost da piss filter isključi... sve na gomili čini veliku razliku u odnosu na PS3 verziju GTAIV. Bez modova, sa modovima je nebo i zemlja. Ko ima mašinu da sve to istera, naravno.

GTAV nema šanse da bude kao GTAIV jer je očigledno da je ovo evolucija RAGE endžina iz Max Payne 3 gde je poprilično zategnut. Da ga nisu optimizovali ovakva grafika na PS3 bi bila nemoguća misija.

Daj Boze da bude tako jer nakon ove voznje ja sam odustao od uzivanja na konzoli i uzdam se u PC i modove. Kako graficke tako i ove koji se ticu fizike, handlinga i slicno. Nadam se da cu vec sutra moci da je probam na PS.

@ grunt

Sve to sto si nabrojao zaista nije krucijalno, bez problema sam presao na PS3 i cak i dalje nisam ubedjen da je igra lepsa bez piss filtera, daje neki smek :) Al meni najbitnija razlika je to sto je zaista neupotrebljivo pucanje na gamepadu u Rockstarovim naslovima :( Bio sam prinudjen da koristim onaj retar*irani auto lock i u GTA IV i RDR jer nikako nisam umeo da nisanim normalno..

Ti mene malo z? :trust:

I ja sam prešao GTAIV 2008. godine, na pozamljenom PS3 i to na LCD TVu. Piss filter je očaj, kamera i lik se kretao kao pijan u određenim momentima (pad fpsa, ne nije to bila eksluziva pc kreka tako je bilo i na konzolama na momente), sve je bilo mutno, žuto i bangavo. Ali je igra bila vrh pa sam je prešao sa užitkom. Pucanje je bilo sasvim prihvatljivo i vredi cima jer je vožnja sjajna na PS3 džojpedu i vredi se cimati sa pucanjem.

Sećam se da si već ranije glorifikovao piss filter ali sam se nadao da kad probaš na PCju da to više nećeš raditi. Ali evo 2013. godine a ti i dalje kažeš kako piss filter vrh, zaista nemam reči...

ukratko objasnjeno sto se tice grafike :d

123007460276786976682812.jpg

Sećam se da si već ranije glorifikovao piss filter ali sam se nadao da kad probaš na PCju da to više nećeš raditi. Ali evo 2013. godine a ti i dalje kažeš kako piss filter vrh, zaista nemam reči...

Haha, majkemi :) Ima neki filmski smek totalno :D

Ja igram na xbox i na ps3.
Ok je igra. Ima dosta stvari da se radi.
Kola su laksa za voznju nego u gta4.

Jel ima misija sa kamionima kao u San Andreasu?

@pilac
Bolje da uzmeš kao PSN share i izigraš se za male pare. Ako razbiju sa prodajom u prvih mesec dana, eto najave za next gen (moda i kao launch title). Čisto sumnjam da oni nemaju velike planove sa GTAV, mnogo su para spucali da bi ciljali samo stare konzole. Možda sačekaju da prodaja novih uzme maha. Mislim da žestoko kalkulišu oko plasmana igre i prodaje.
Ma generalno, cak i moj sin od 12 godina kapira da je MP mama u ovoj igri i lozi se na to, tako da share otpada....
Ono sto me interesuje je da li je na PS3 bolja igra graficki od GTA IV, a sto se tice fizike cenim da to njemu nece smetati ;)
Zato samo pitam da li je vredno pazariti odmah igru za trojku, ili cekati.....

Reče dodatak da je neuporedivo bolje grafički, kao da su različite generacije konzola u pitanju. Mada se to vidi i po slikama i kompresovanom video na tjubu. Koliko ja mogu da procenim GTAV na PS3 izgleda bolje nego maksimalno nabudžen GTAIV na PCju sa modovima koji najjače konfiguracije bacaju na kolena.

Nazad
Vrh Dno