Šta je novo?

Grand Theft Auto V

ako ne bude radilo na i5 750 i 7850 onda cu da zapalim sve i da pocnem se drogiram ko sva normalna deca.

Bas me zanima kako su to uklopili. Da li ce biti mozda odabir jednog od njih trojice sa kojim ce se igrati, menjanje tokom same igre po "poglavljima" ili konstantno biranje ili smenjivanje tokom igre i misija (ovo mi se licno i ne dopada previse).

Ako sam dobro shvatio, moci ces da menjas likove po zelji.

Da. Cini mi se da ovaj deo bas obecava :)

Nisam jos do kraja procitao ceo ovaj Game Informer-ov clanak, do sada ovo je ukratko;

Tri lika; Frenklin, Trevor i Majkl (s leva na desno u gornjoj slici). Izmedju misija likovi se mogu menjati, bice dosta sporednih stvari i mini-misija nebitnih za samu pricu u igri kao npr. nasumicne pljacke kombija s lovom u gradu.
Obecavaju fokus misija na pljacke, moze da se kupuje garderoba, nema "custom-izacije" samih likova, nema romansi, bice mini-igara koje se mogu igrati tipa golf, tenis itd. Mozda vidimo neke poznate face iz GTA IV i Liberty City-a, ali niko od glavnih likova iz prethodnih delova se nece pojaviti.

Pa to i ja prognoziram. Mora nesto novije da se uzme i klokne onako muski.

Bolje kupiti X360 nego budziti komp, moze i PS3 ali ce onda morati original da se nabavlja.

Ne znam malo mi je ovo neverovatno (to sto obecavaju toliko velik i detaljan svet) na konzolama starim 6-7 godina (i u engine-u koji nije mnogo mladji) do no

Možda će i biti neki fix da igra radi na 4.30 cfw.

Moci cete da birate izmedju tri karaktera u svakom trenutku, osim ako se ne nalazi na nekom zadatku.
Svaki lik ima svoju licnost, samim tim razlicite sposobnosti, razlicite hobije. Kada igrate sa jednim od likova, druga dvojica nastavljaju svoj dan samostalno. R* tvrdi da cemo biti iznenadjeni u kakvim raznim situacijama ce se likovi nalaziti kada budemo birali naizmenicno izmedju njih.
Los Santos, gde se radnja igre odvija, je veci od RDR, GTA IV i GTA SA zajedno!!!
Podvodni svet ce takodje moci da se istrazuje. :D

Ma gde nece raditi sta je sa vama, ne pricajte gluposti u napred.... MP3 radi sjajno i na dual core racunarima, ako se potruditi i ovo ce ( koliko se secam pricali su da ce se ovaj put posvetiti optimizaciji igre) Tako da ne pricajte kojesta unapred, videcemo ne treba pametovati.

Poslednja izmena:
Ovo ce ici na ko zna koliko dualaca, a mozda i na blurej.

Ma gde nece raditi sta je sa vama, ne pricajte gluposti u napred.... MP3 radi sjajno i na dual core racunarima, ako se potruditi i ovo ce ( koliko se secam pricali su da ce se ovaj put posvetiti optimizaciji igre) Tako da ne pricajte kojesta unapred, videcemo ne treba pametovati.

Radice al ne na high

A sto to mislis, ako ce raditi na PS3 i X360 i dalje, morala bi svaka konfiguracija koja tera GTA IV da radi bez problema.. Pa nisu valjda toliko nenormalni.

Ne treba ni zaboraviti da su za proleće najavljene PS3 i 360 verzije, PC verzija će izaći ko zna kad.

Mislim da neki samo traze razlog da urade sledeci upgrade.. :)

Pa ne vazi bas ta tvoja logika, da je tako, pc sa kraja 2005. bi 'ladno terao danasnje igre. Posto nije zatvoren sistem i nista se (od ovih ogromnih igara) ne pravi sa pc-em na umu, kako godine prolaze ti je potreban sve jaci hardver (dobajas mnogo bolji IQ, frame rate i jos ponesto, naravno). Pred kraj generacije je to najmanje izrazeno, jer je pc 20x jaci od konzola, ali ipak se i iz njih izvlace poslednji atomi i koriste razni trikovi, tako da i zahtevnost na pc-u magicno raste. A ne trude se ni malo da ne bude tako.

Verujem da ce GTA V biti bolje optimizovan od cetvorke (sto nije mnogo tesko), ali verujem da ce biti zahtevan za trenutak kad izadje (neopravdano).

Poslednja izmena:
Postavite sebi pitanje koje su to novije igre koje rade bolje od starijih naslova, ili koji je to GTA naslov bio manje zahtevan od svog prethodnika. Eto i samog odgovora koliko ce sve to leteti na C2D i mid-segment kartama prosle ili pretprosle generacije ..

ne mozes tako da generalizujes, jer je gta 4 bio sok kad je izaso..sad ga pokrenes na kompu koji je za vreme izlaska igre bio top, i moz se desi da laga baga i tako dalje.
dok sam npr san andreas igrao sa low masinom za to vreme.
znaci pitanje je samo kako je optimizuju

Postavite sebi pitanje koje su to novije igre koje rade bolje od starijih naslova, ili koji je to GTA naslov bio manje zahtevan od svog prethodnika. Eto i samog odgovora koliko ce sve to leteti na C2D i mid-segment kartama prosle ili pretprosle generacije ..

GTA IV je katastrofa radio na tada ZVERINI od masine secam se kupio sam masinu tada samo zbog IV ja da bi sve to bilo ocaj. Tek Episodes from Liberty City je na toj istoj masini radio kako treba ( ne sjajno vec OK) dok npr MAFIA II je letela na istoj masini 2 godine kasnije sa Fizikom i ostalim detaljima na high ;-)

GTA IV je klasican primer neoptimizovanog djubreta. Just Cause 2 je dx11 igra sa sa ogromnom mapom i nista losijom grafikom od GTA IV, cak je i bolja i jc2 ima 10x bolji AA koji u gta4 ne postoji i ivice su iskrzane kao u nekoj sega igri :d

A taj Just Cause 2 je leteo sa 50+ fps na c2d e8400 default i 4870, u dx10, nista losija situacija nije bila ni u dx11 sa 5850, sve na max sa 4xAA. A gta IV je na c2d masini imao jedva igriv fps i to sa prilicno losom grafikom.

Ako opet nesto ne shebu sa optimizacijom gta5 bi sto se tice procesora morao da radi savrseno tecno na Phenomu II na 3,6Ghz+, naravno za max podesavanja i AA ce biti potrebna jaca 7xxx/gtx6xx graficka sa 2Gb memorije.

Za GTA IV ne treba nikakva zver graficka karta, pozeljno je samo da ima 1GB ili vise memorije (za fullHD). Pa ja sam se lepo izigrao sa nvidia 9600GSO (384MB) i PII X4 (3.6GHz), detalji sve medium. Pa sad uporedite gde je ta karta u odnosu na trenutno aktuelne.

Najbitniji je CPU, 4 jezgra pod obavezno, X2/C2D zaboravite... Pogotovo ko ima intel i5/7 nema sta da brine.

Poslednja izmena:
Nemoj da su dripci, mogla bi PC verzija kad i na konzolama sad kad je nemam :D

Eno u Crysis 3 temi ljudi sa mid kartama prijavljuju jednocifren fps :D
Doduse, jeste alpha ver. ali .... ;)

Nazad
Vrh Dno