Šta je novo?

Grand Theft Auto: The Trilogy Remastered

Cuj "daleko od odlicnog"... :D Moze neki link/video, bas me zanima koji to mod izgleda bolje.
Sama činjenica da su besplatni modovi isti ili bolji od oficijalne igre je po meni fail.

gta3

image.png

image.png

I onda R* pokaze ovo:

image.png

Za moj ukus je remaster previse cartoony. Prije cu originale odigrati ali opet, bilo kakav reshade ili neki mod daje bolji utisak. Djaba high rez teksture kada izgleda kao team fortress.

Mislim, zasto su likovi žuti kao simpsonovi ??

image.png

image.png

Prilozi

• 1635186126413.png
    1635186126413.png
    2.3 MB · Pregleda: 18
  • 1635186431368.png
    1635186431368.png
    1 MB · Pregleda: 56
Da, i meni je bez veze sto su likovi previse zuti. Resice to Reshade u dva poteza.

Ma to je vladala epidemija žutice u VC i SA, nego mi to nismo primetili, zbog low res teksutra :cool:

Ovi modovani shaderi mogu da izgledaju solidno i da namuče i malo jače konfiguracije. Mada uglavnom svi forsiraju refleksije i ssao i onda bude krš.
Mislim da poenta ovog remastera nije da izgleda kao AAA naslov iz 2021 nego čisto osvežavanje, iako je ovo praktično rimejk jer su i endžin promenili kolko sam skontao.
Osim ovih simpsonova, deluje mi da su zadržali originalan stil iz svih delova.

I makar meni glavni razlog zbog kog bih kupio ovo je što bi trebalo da radi out of the box.
San Andreas sam nekako sredio sa widescreen i sensitivity modovima. Za VC i III nisam imao živaca.

To jeste, problem tjerati u današnje doba stare naslove zna biti zezancija sa štimanjem. Engine je UE4. A ovo: "nego čisto osvežavanje", ok ali nije 10$ ili 20$ refresh. Traze $ koliko kosta jedna AAA igra. Da je Remake pa ok.

Meni se ne svidja recikliranje R* igara u zadnje doba. GTA5 ce nastaviti da muzu narednu generaciju konzola. Mislim da nas ceka GTA6 tek 2027-me. NAredno je sigurno RDR remake./remaster. Dosta je ljudi napustilo R* nakon RDR2 ako neko nije pratio (Dan Houser, Lazlow Jones glumac Steven Ogg itd itd). Ne mora znaciti da R* nece praviti dobre igre ali definitivno R* nece praviti neko vrijeme igre.

Cenu nisam uzimao u obzir. Mislio sam da je do 30e. Čeka se neki steam sale onda :)
Mada bih iskreno radije za ove tri igre dao 60e, nego za neki novi gta 6

Što se tiče recikliranja, ne znam ni sam šta da mislim.
S jedne strane volim da odigram neku stariju igru, a mnoge su vremenom postale neigrive.
A sa druge strane plaćanje pune cene za nešto što se prepakuje mi ne pije vodu.

Nisam baš u toku sa dešavanjima u industriji ali sudeći po novijim AAA naslovima, svi veći izdavači idu linijom manjeg otpora.
Neki imaju kravu muzaru kao rockstar, neki recikliraju serijal kao Ubisoft.

Daleko od odlicnog… uz mod izgledaju i bolje :) a za mod nam treba 5 min :)
Ne može uz modove bolje od ovog, jer su igru provukli kroz UE4 I tako zaobišli limite starih endžina. A to ne može ni jedan mod.

Možda će moći budući modovi, naravno ako uopšte bude mogućnosti da se moduje ovaj remaster.

Mogli su onda malo na poligonina da porade ok prste su sada odvojili ali… kad su engine menjali mogli su sve lepo da nam urade izmene i ko mafia uzmu zaista zasluzejih 60e evo ja bih odmah dao za to 60e…

Pa kazem za to vredi dati pare ali za ovo 60e je zaista kriminal

Mafia 1 je remake. Nema jednog aseta istog. Remaster igre su prakticno kao modovi. Poboljsanje originala.

image.png

image.png

Dobar mod ce ti uraditi daleko bolji posao. Ljudi jako cesto modove stavljaju u pogresan kontekst, jer danjasnji posao koji odradi neki modder je ekvivalentan poslu koji se obavlja u studiju.
A ovo sto su napravili sa crtanolikim facama je stvarno lose. Sa samo malo vise truda bi se to puno bolje odradilo. A Rockstar moze to sebi priustiti.

Meni ovo na prvu odlično izgleda. Blago osvežena grafika i gejmplej, taman koliko treba da ne izgleda kao nova igra.
Jedino ove modele likova bolje da nisu ni menjali, očajno izgledaju, pogotovo Vice City...

E sad da'l vredi 60e, subjektivna stvar :)

Edit: I malo su preterali sa SSAO, na statičnim objektima i nekako ali oko karaktera loše izgleda

Moje skromno misljenje da je ovo katastrofa za 60e… 2k sa mafiom su smekerski poklonili gratis 2mafiu remaster

Da, samo što je mafia 2 iz 2010 i njen remaster je na nivou par efekata, tj mnogo manji posao.
Ovaj gta je skroz novi endžin i kolko god da je grafika slična, opet je mnogo veći posao.

Ako ćemo baš da poredimo. Rokstar ti daje tri igre za 60e, a 2k dve igre. :)

2k je dao za dz nama koji smo imali vec to kupljeno , nisam platio nista :) uopste nije veci posao :) po mom misljenju mafia1 je bila posao , ovo sada je bas ocaj… bukvalno glrdam na yt koliko boljih modova ima i ostajem u soku… promene engline i stave sve koriste efekte iz engine-a fizika stara nista se nije promenilo… fakticki NISTA uradili nisu :) malo bolje tekstutice po neki poligon i aj 60e 🤣 simbolicnih 10-20e pa aj ovo je zaista bezobrazluk… odrade nesto i kao aj… ne znam koliko vas zna ali za ios je uradjen remaster takodje vc i 3 (pre 10god) i graficki izgleda bolje nego original na pc… e bukvalno ovo sada mi izgleda identicno kao to sto sam igrao na ipadu…

Kako nije veći posao? Samo iz UE3 da nešto prepakuješ u UE4 je veći posao od mafia 2 remastera, a ne iz gta engine-a iz 98. godine

To što zoveš "remaster" za iOS nema veze sa remasterom, a izlazili su kao desetogodišnjice za Android i IOS.
To su bili neki "HD" portovi koji su kombinacija PC i Xbox verzije. Praktično isti ti portovi su posle izašli i za PC. Tj sad na Steam-u ako kupuješ, dobićeš tu verziju.
Jedino ako na apple uredjajima mora da izgleda lepše :)

I ne znam čemu ovoliki hejt. Ok, svi znamo da je rockstar i još više take two, veliko smeće. Ali to ne znači da su uradili loš posao sa ovim remasterom

Pa i nije neki posao… :) da je posao odradili bi i poligone bolje, fiziku itd ovo je brzinski izbaceno za nove konzole i to je to… nije hejt, tuzno je sta naplacuju… evo npr ja imam kupljeno to i smatram da ne bih trebao placati opet istu igru… zasto? Do juce je bila u prodaji i ko ju je kupio juce danas mora sa plati opet za obican update igre…

Sva tri GTA mogu za 10e da se nabave i mislim da bismo prejeftino prosli ako bismo dobili dzabe remastere, ne bunim se sto se naplacuje ali je 60e previse za ovakve proizvode..

Trenutno je trend da te velike kuce autsorsuju projekte nekim tamo malim Kinezima, a onda to prodaju kao deo glavne ponude.

To je GameFreak uradio sa BDSP(remake diamond i perl igara), tako sto je sve autsorsovao studiju ILCA koji je do sada radio Pokemon Home aplikaciju za telefon i Switch, koja ima mnogo losije modele nego mainline igre. Finalni proizvod koji su napravili(BDSP) u isto vreme izgleda i jako lepo i jako lose. Kosta $60 sto je puna cena, ali izgleda kao kineska mobilna igra.

E sad to je remake, ovo za GTA je samo remaster, ali opet ga nije radio Rockstar, vec su ga autsorsovali studiju koji je radio portove za iOS i Android. Po mom misljenju, sve sto se autsorsuje drugom studiju, ne moze da se smatra pravim proizvodom glavnog i ne sme da se prodaje po punoj ceni.

Ovo sto su uradili sa GTA je bukvalno sramota. Cak i neki stari modovi su dali bolje rezultate od ovoga i nisu pokvarili gameplay.

Ne znam da li je neko video kako se ova trologija ponasa uzivo. Ima sve stare bagove koje su te igre imale pre 20 godina, ali ima i gomilu novih bagova zbog novih skinova i svega ostalog. Takodje nema konstantan framerate, vec ispusta gomilu frejmova.

Takodje, na Switchu u docked modu, znaci kad je povezan na tv, igra izgleda potpuno mrljavo, mozda i gore nego originali pre 20 godina.

Ja u gta 3 remaster imam 50 fps na max i to u 1080p dok vozim po gradu, skinio sam samo da probam nije da mi se igra bas ali me iznenadile performanse.
Sa rtx 3070 i ryzen 5 3600 imam 50fps , video sam da se zale i drugi na fps , lik sa 6900 ne moze da izvuce 60 fps u 4k.

Nazad
Vrh Dno