Šta je novo?

Gran Turismo 5

Forza 3 je najavljena u junu, igra izasla u oktobru. M$ obicno ne najavljuje igre 100 godina ranije i ne lozi masu.
Sa druge strane imas PD koji vec godinama vuce PS3 korisnike za nos(isto je bilo i sa GT PSP).
Ako su tako posteni, sto nam nisu rekli da se GT5 ocekuje krajem 2010.u vreme izlaska PS3?
Tada su ljudi ocekivali da ce za godinu-dve igrati GOW3, GT5, MGS4 i FF13, ko bi se ovome nadao :).

Hahahahahah :D Izvini ali, haahahah :D
Da, sony i PD je stvarno neposten :D Toliko stvari mi (nam) zavisi u zivotu od toga kad ce GT5 da izadje :D
Take it easy bre :)

@Mack 10: Crko je zato sto sam bio lenj da ga na vreme odnesem na sredjivanje. Znaci ako se ti zabavljas onda je igra kvalitetna? :) Ja sam uzivao u Halo-u (u sva 3 dela) ali to ne znaci da je igra kvalitetna...
Sto se komentara za GT tice, dobro je Guru rekao da ako nema Audia-a i VW-a nista od pravog trkanja :D
Bolje da ima i 10 perfektno modeliranih i simuliranih kola i staza nego milion sarenih kanti koje mozes da modujes i crtas po njima.

@Franck Back: E ja bas mislim da sam nasao odlicne primere :) (ne mogu da provalim da li si sarkastican)

Poslednja izmena:
Forza 3 je najavljena u junu, igra izasla u oktobru. M$ obicno ne najavljuje igre 100 godina ranije i ne lozi masu.
Sa druge strane imas PD koji vec godinama vuce PS3 korisnike za nos(isto je bilo i sa GT PSP).
Ako su tako posteni, sto nam nisu rekli da se GT5 ocekuje krajem 2010.u vreme izlaska PS3?
Tada su ljudi ocekivali da ce za godinu-dve igrati GOW3, GT5, MGS4 i FF13, ko bi se ovome nadao :).

Pa to je 5 meseci ranije, kako nije sto godina :d

I kako to Polyphony vuce korisnike za nos ? Za GT PSP nikada nije ni postojao datum izlaska, GT4 je odlozen jednom, GT5 nikad nije ni "zakazan". To shto oni malo malo pa naloze masu shotovima/snimcima koja odmah krene da izmishlja datume izlaska je druga pricha, ali oni koji shvataju sushtinu svega uopshte se nece uzbudjivati niti cupkati u mestu dok igra ne izadje...

, ako ce od 1000 automobila 700 biti Nisani, Mazde, Daihatsu, Isuzu-i, ako ce kao i obicno biti relativno slab izbor trkackih replika iz raznih sampionata kao i egzoticnih automobila, ako nece biti ozbiljne online podrske ja onda ne bi bac'o pare.

Prvo nije tacno ovo za broj automobila, ima maksimum 100 komada gde se odredjeni model pojavljuje u vishe verzija, a ti da znash nesto o automobilima ne bi poistovecivao Nissana, Daihatsua i Isuzua (dva poslednja jedva da ima u igri), bilo bi ti jasno da su oni razlichiti koliko i potpuno razlichiti modeli, i bilo bi ti jasno da su ti automobili bolji od bilo kog automobila koji ti nazivash "sportskim" :)

Pre ce biti da ima bar 300 ******skih automobila koji ne sluze nichemu a ne da ih vozish po stazi :d

Poslednja izmena:
Par novosti na GT planeti - oko minut bangave voznje po ringu sa onim EVO (retardirani novinari) i neka novost koja moze da impresionira samo japance a vezana za novu tojotu :d

Trejler:

http://www.gran-turismo.com/jp/news/d8893.html

154wqyv.jpg

2liv4t1.jpg

Interesantna vest:

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5s-gps-functionality-3d-confirmed/

A sto se tice vremena na ringu ni Enzo ni ZR1 ne bi imali bolje vreme od GTR-a (gde je u pitanju cela sekunda) da nije onog poslednjeg pravca i to od automobila koji je znatno slabiji, znatno jeftiniji, koji ima sedista pozadi, gepek itd...

GTR nije znatno jeftiniji od Corvette
Negde izmedju 25% - 30%...
+ 'vetta i enzo ne moraju da koriste slicks gume da bi postigli dobra vremena na ringu. :d
Pa ne moraju ali opet koriste jer bi u suprotnom lizali travu...
A ovo za gepek i sedista pozadi treba da aludira na to da mozes da stavis decu pozadi i odes u supermarket?... :d
Ne, aludira na to da auto bukvalno nije sportski pa se opet nalazi u konkurenciji sa mnogo jacim, skupljim track-only automobilima...

Trejler:

2liv4t1.jpg

Interesantna vest:

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5s-gps-functionality-3d-confirmed/

A sto se tice vremena na ringu ni Enzo ni ZR1 ne bi imali bolje vreme od GTR-a (gde je u pitanju cela sekunda) da nije onog poslednjeg pravca i to od automobila koji je znatno slabiji, znatno jeftiniji, koji ima sedista pozadi, gepek itd...

Auuuuu ljudi pogledajte asfalt! samo sto ne verujem da ce tako izgledati van foto moda , ali ako kojim slucajem bude ... :p

I sta je to ZR1 bolji od GTR-a? Mozda zbog one plastike od koje je cela napravljena?
Ili mozda zbog toga sto je ZR1 popravni ispit (budzena verzija z-6 cini mi se, sa jacim motorom)? Ili mozda zato sto je tebi zanemarljivo 40 000$ ( da toliko kostaju ti automobili svaki u svojoj zemlji)?

Nepunu sekundu je Zr1 brzi od GTR-a i to ga je sigurno presisao na tom finalnom pravcu i ne samo na tom pravcu vec Ring ima jos 2 dosta duga pravca gde je korveta mogla da pusti korak...
Da ne spominjem sto je GTR tezi za skoro 1/5 i da ima 150 konja manje!

A sta ta korveta nudi vise nego GTR? Stabilnost? Komfor? Zdrav razum? Mesto za prtljag i upotrebljiva zadnja sedista? Kvalitet izrade?? (a da - plastika)

Ti ces sada reci , bas te briga ti pricas za stazu , ali kada bi otisao do te staze , morao bi da se vratis jednom kuci , da povezes drustvo , da odes na posao...

Sto se mene tice jedino sto kod te korvete ima smisla jeste zvuk , ali i tu se sije jer GTR ima odlican zvuk kada pici po stazi (to sto se iz nutra jedva cuje samo govori o kvalitetu zvucne izolacije).

Hvala za ponovno otvaranje threada. :)

Inace, lojma je vec postovao ono sto sam ja planirao, preciznije Data Logger video, koji je zaista neverovatan.

Bas.. bukvalno je sve preslikano, pokreti ruke, koliko god suptilni bili izgledaju pre realno, a citam da planiraju da ubace i 'ruka preko ruke' animaciju za 900 stepeni..

Auuuu, provalite ruke kako se ponashaju, nisu vishe odsechene ruke mrtvaca zalepljene za volan :)

Stvarno impresivno nema sta :)

2nq8imf.jpg

ic8mt4.jpg

Strasno ...Straaasnooo...:banana:

Na stranu preslikano ponasanje i pokreti ruku, impresivna je i tacnost staza.
Svako uzvisenje i brdasce je isto kao u RL :d

Jedino sto jos fali pa da bude perfektno jesu vibracije incar kamere i da se vidi na retrovizoru ostatak auta.

Poslednja izmena:
To sa vibracijama kamere je stvar opreme koja se koristi. Vibracije ce se deshavati samo kada ne koristish dobar nosach kamere, kod ozbiljnijih nosacha toga nema, kada si u filmu video da se kamera tako sitno trese ? :)

A inache GT je i u tome vrhunski, svaki detalj igre je uradjen kako treba fotografski i "snimateljski", sto ne da je retko, nego ne znam drugu voznju gde je na to obracena takva paznja :)

Btw, nije mi jasno zasto ovaj u GTRu na Ringu vozi kao na joypadu, a koristi volan :) Mora da je prvi put na volanu :)

Poslednja izmena:
Pa nema veze , ewo recimo da vecina nas koristi amaterkse nosace za nas mahine :d
Ma svejedno , extra je , nego ako bas moram da cepidlacim (a moram) onda bolje da cepidlacim za tako nesto ;)

Nisi me razumeo, takav snimak niti takav treba da bude, niti je ugodan za gledanje, to je nivo youtubea a kapiras da je gt daleko od toga.

pa zar unutrasnja kamera nebi trebalo da predstavlja vozacevu glavu?a ne zakacenu kameru...

pa zar unutrasnja kamera nebi trebalo da predstavlja vozacevu glavu?a ne zakacenu kameru...

Bas to..

Generalno sve voznje lose prenose te potrese i neravnine sa staze, nijedna staza nije tako glatka da se nista ne prenosi, pogotovo u tvrdo podesenim, trkackim automobilima..

Ono sto me odusevilo je ona brza korekcija volanom, ista kao na pravom snimku, ne znam da li je namerno uradjena, ali je vrh ispalo :)

a glava ti se ne trese (trese nije dobra rec, ali sigurno nije fiksirana u mestu) pri takvim brzinama i krivinama :)
gledam sada ovaj video sa gtr i vidim na par mesta pada fps, jeli to do yt ili do igre

Poslednja izmena:
pa nisam ja reko da netrese,ona i treba da trese.nego samo sam reko da je to glava/kaciga a ne kamera. :)

Naravno, glava je kada vozish, ali ovo je replay, kamera nije iz ugla glave uopshte :) I glava se mnogo manje trese od kamere, jer ona u kombinaciji sa ochima glumi stabilizaciju :)

Jos kad bi mogli bilo gde da postavimo kameru tokom gledanja replay-a, bilo bi vrh.

Vrh Dno