Šta je novo?

Gran Turismo 5

Pazi, pomeranje nije 1:1, vec ti pomeris glavu za 10 stepeni a u igri se pomera za 25 tako da oci ne moras da skidas sa TV-a...
Na ovom primeru mozes da vidis da on moze da pogleda sta se desava pozadi a da oci ne skida sa ekrana:
http://www.youtube.com/watch?v=_AO0F5sLdVM

Samo mi jos nije jasno kako ce PD to da implementira samo uz pomoc kamere, verovatno ce traziti jos neke dodatke, videcemo...

Pa da, znam da ne moras bas da cimas glavu kao u stvarnosti.. verovatno je ekstra kad se naviknes. Inace Track-IR modeli kostaju preko 100 dolara, i moras da stavis na glavu onaj senzor koji registruje kamera, tako da ni meni nije jasno kako bi ovo radilo samo sa PS Eye..

Ne verujem da ce trebati bilo shta osim Eye, jer bi onda pomenuli neshto, i ovaj TrackIR radi slichnu stvar, ali nekako previshe grubo, ili sam zaboravio kako igre rade na PCu :d

Pa jedino ako radi kao Natal pa ne treba nista vise :) TrackIR ne verujem da je grub, skupa je to sprava, a i zavisi od igre, LFS ima nativnu podrsku recimo..

Poslednja izmena:
Pa da, radi kao Natal, samo mora da radi kako treba da bi bilo upotrebljivo :)

Sad sam hteo da te napusim, ali ustvari PS Eye kamera stvarno radi kao Natal kad razmislim, tako da bi ovo mogli da izvedu.. uzima se onda Eye na keca :)

Taman kupim Eye i onda mogu koristiti i onu Aquatopia-u sto sam kupio misleci da ne mora da se ima Eye :D

Sad sam hteo da te napusim, ali ustvari PS Eye kamera stvarno radi kao Natal kad razmislim, tako da bi ovo mogli da izvedu.. uzima se onda Eye na keca :)

Pa Natal je samo softver a Eye kamera je jedno 2x bolja hardverski od Microsoftove, tako da ovo mora da radi kako treba.

Taman kupim Eye i onda mogu koristiti i onu Aquatopia-u sto sam kupio misleci da ne mora da se ima Eye :D

Haha, zashto me ne chudi shto si to uradio :d

Genijalna fora TrackIR.. Bio bi fazon jos da prikazuje facu igraca na retrovizorima! :)

Hahah :d Pitanje je kako ce se tehnologija od 30$ porediti sa cetiri pet puta skupljim varijantama. Ja ne sumnjam da ce to ok raditi, ali me brine u uslovima lose vidljivosti, ja uglavnom navece igram, sa ne tako jakom lampom, ili bez svetla uopste, pa onda ce malo teze pratiti moje pokrete :) Ovo je jedino korisno za online trke, pri preticanju i u duelima da vidis gde je drugo vozilo/a, a ne rade mi dugmici na Momo-u u GT5p, inace su oni sasvim dovoljni za brzo gledanje levo desno/pozadi..
Takodje se nadam da se nece izglupirati i ugasiti podrsku za Momo, inace nema svrhe u nabavljanju igre.. do neke kupovine DFGT-a..

Poslednja izmena:
A sa Momo kao ima svrhe igrati GT5 uopshte :d

Koliko sam video PSEye ima odlichne lowlight mogucnosti jer se podrazumeva da ce webcam da se koristi po svakakvim loshe osvetljenim prostorijama, vece pitanje je kako ce to uopshte da radi bez nekog laga koji smeta i recimo za brze pokrete glave. Ne znam kako radi TrackIR, ali mi se chini da se ne koristi kamera za to, vec na glavu stavish neshto kao slushalice ?

Vazi da je isto, imam i ja to na mobilnom. :) Pogledaj koliko parametara prati.. Nadam se da ce biti demonstrirano na TGS-u kako ce to da sljaka u GT5.

Cek, zar nije Boris vec okachio neki filmic i izvinio se shto je sumLJao u Sony :d

Neko je sekirom sasekao temu :)

http://www.diginfo.tv/2009/09/10/09-0272-r-en.php

Svidja mi se koliko detaljno hvata sve pokrete lica i koliko brzo, ne pratim kako sljakaju softveri na obicnim web kamerama, ali ovo odlicno izgleda, pa pretpostavljam da ce slicno raditi i head-tracking u GT5.

Pa jel mozesh da zamislish da na soniju neshto funkcionishe bljuzgavo i blatnjavo, da postoji tek da se kaze "mi imamo to" :)

Poslednja izmena:
Ti kao da nisi gledao filmice ? :) "Hvata" on sve ose, sad je pitanje kako ce u igri to biti implementirano.

Pa jel mozesh da zamislish da na soniju neshto funkcionishe bljuzgavo i blatnjavo, da postoji tek da se kaze "mi imamo to" :)

Na zalost ima a to je optika koja je rak rana od izbacivanja PS1, preko PS2, pa do PS3....

Moraju i oni malo da fusare :d

Što? Ima 30% otkazanih lasera pa si došao na taj zaključak?

Što? Ima 30% otkazanih lasera pa si došao na taj zaključak?

A bre, polako, sta se odmah brecas :d

Dakle, govorim samo iz licnog iskustva....
Ne pitaj me koliko puta sam menjao laser na PS1 + razna stelovanja...
Pa onda dvojka ( sto kod mene sto kod ljudi u okruzenju... a da pri tome nisu igraonice nego ljudi koji igraju normalno, tj ne preterano)...
Pa onda umiranje BR na mojoj trojci.......
Dakle, ja sam SonyFunGranDad, tako da samo kazem da ni na soniju nije bas sve tako savrseno....
Izvini ako ce vam revenue biti smanjen ovog meseca zbog mog posta :p

Nije odmah. Slušam 15i put da Sony ima loše lasere, prvi put se oglašavam i pitam koji je to % otkazalih da bi se to iznova i iznova spominjalo u čaršiji.

Izgleda da sam trebao prvi put da se oglasim pre nego što je to mišljenje postalo učestalo i da pitam za fakin % pošto je izgleda RROD i crkavanje lasera postalo =.

Žao mi je zbog tvog ličnog primera, ali me u isto vreme i ne interesuje. Probaj da uplatiš loto, šta da ti kažem. Ili je možda kod tebe loša struja, nestručna upotreba, toplota, hladnoća, piratski diskovi.

Ne kažem da laseri ne crkavaju, ali da su slaba tačka, ne prihvatam dok ne vidim neki %. A i logično je da rikne deo koji najviše radi, pitanje je samo je li taj % prihvatljiv ili ne.

Nije odmah. Slušam 15i put da Sony ima loše lasere, prvi put se oglašavam i pitam koji je to % otkazalih da bi se to iznova i iznova spominjalo u čaršiji.

Izgleda da sam trebao prvi put da se oglasim pre nego što je to mišljenje postalo učestalo i da pitam za fakin % pošto je izgleda RROD i crkavanje lasera postalo =.

Žao mi je zbog tvog ličnog primera, ali me u isto vreme i ne interesuje. Probaj da uplatiš loto, šta da ti kažem. Ili je možda kod tebe loša struja, nestručna upotreba, toplota, hladnoća, piratski diskovi.

Ne kažem da laseri ne crkavaju, ali da su slaba tačka, ne prihvatam dok ne vidim neki %. A i logično je da rikne deo koji najviše radi, pitanje je samo je li taj % prihvatljiv ili ne.

Pa pitaj kuma koliko je prodao lasera u zadnje vreme... :d :p
A to da, nestrucna upotreba je kod mene, sigurno....
Ja sam dobio PS1 (za svadbu) kada nije ni bilo pirata za njega, pa sam placao tada igre po 100 DEM (DEM, kako to lepo zvuci..... :D )
Ono sto mene ne interesuje (za razliku od tebe) je koliko Ima RROD-ovanih Xboxova....
Bas me briga za korisnike Xboxa, oni imaju svoju muku i neka je raspravljaju medju sobom.....
Ako ti mislis da treba da budes sudija u tom ratu, ok , to je tvoj posao i ja se ne mesam u to....
Malo razmisli o svojim postovima koje si napravio kao mod u zadnje vreme (daleko od toga da mi ne prijaju, jer mrzim M$, ne samo zbog kutije nego zgog svega (zagrizeni sam Linuxovac)), ali mi se cini da se ono sto (ja kao mali Perica od 38 leta zamislja) bi trebao mod da radi je da pravi red, rad i disciplinu, a ne da po svaku cenu tera vodu na svoju (Sony? :d ) vodenicu.......
Ili se priblizava kraj Q3 pa mora da se ostvari plan zbog bonusa? :d :p j/k

Problem kod sonijevih lasera je to shto je to bukvalno prvi uredjaj u koji se laseri ubacuju serijski, pa je Playstation taj koji sluzi za testiranje lasera u real life uslovima. Zato kako prolazi vreme, laseri su sve bolji i bolji, tako je bilo sa PS1, PS2, i sad sa PS3. Sve konzole za koje sam nabavio laser su prve 60GB verzije, cuo sam i da je nekom josh riknuo na 40GB, ali 60GB je najveca vecina. Ali, ako tako gledamo, vishe sam lasera nabavio za X360 nego za PS3, ali na to niko ne obraca paznju pored kamiona totalno pokvarenih Xboxova, tako da bih rekao da to nishta nije drastichno veci procenat kvarova protiv "100 godina" poznate tehnologije kao shto je DVD laser.

tako da bih rekao da to nishta nije drastichno veci procenat kvarova protiv "100 godina" poznate tehnologije kao shto je DVD laser.

pa kad se sad prave za 20 para.. kupim dvd rezac, za godinu dana ubacim ukupno 10 puta bilo koji disk (long live flash :)), narezem 5 dvd-ova i crkne laser.. to je vec bezobrazluk sa kvalitetom. kad sam rezac platio bio 100ak evra trajao je dugo, a ovo sad.. katastrofa

Laseri crkavaju i na HI-FI CD Player-ima od 1000e.Pa niko ne govori da im je to slaba tacka.:)

cuo sam i da je nekom josh riknuo na 40GB, ali 60GB je najveca vecina.

Pa ja sam od tebe uzeo laser za moj 40 Gb :p :d

Dok se meni nije pojavila greska na PS3 koja oznacava da je umro BR, mislio sam da su najzad ispravili ono sto se NAJVISE KVARILO na prethodnim konzolama...
Dakle ne kazem koliko se kvarilo, koliki je %, ali je cinjenica da je 95% kvarova na PS konzolama bilo prouzrokovano kvarom lasera....
I kad mi se javila ta greska na PS3, i malo googla, na raznoraznim forumima sam vido gomile ljudi koji su se zalili na istu stvar....
Ja samo kazem da je to najslabija tacka na PS konzolama, da je to ono sto najvise prouzrokuje kvar i nista drugo.....
PS. Da se jos jednom ponovim: nikad ne bih menjao moj PS3 za box i 270 igara pa makar ziveo u zabludi da sam u Zemunu :d
A ako mislite da ce se xbox useri nasladjivati ovim postovima, neka ih... :)
Zaigrace RROD i pred njihovim vratima (osim ako se ne obrate driveru o'ma... Call now, be smart! :d (dugujes mi 20% profita :p))

Nazad
Vrh Dno