Šta je novo?

Gran Turismo 4?

Boris Lozac je napisao(la):
Ma dobro, nisam ni ja sad mislio ono kao da skrecem sa puta, da idem po livadi, i tako neki offroad, nego me interesuje da li ima dugih staza da nisu kruzne i da ima saobracaja na njima, kao i da biras intenzitet saobracaja..?
Ne u GT-u nema saobracaja....

Inache moze se povezati PS2 na LCD ali ne bi puno dobio,dobio bi manji ekran 😀

Ono Borisovo "voznja po selu" sam shvatio kao postojanje staza kroz razne krajolike nasuprot kruznim trkackim stazama, a ne kao svrljanje van staze. Sto bi iko normalan vozio van staze ?

filipenko je napisao(la):
Ti ne vidis da ja ovde hvalim GT4 na sva usta ? 🙂
Dobro kazes, to je ocena za siroke mase. U stvari to je ocena "reviewera" koji verovatno nisu u zivotu za kola seli. I verovatno se 3puju da Renoi, Fiati i Kadilaci kidaju od snage 😀 😀: :d Meni je neshvatljivo da igra u kojoj sva kola

Moj Fiat kida 95% BMWa Mercedesa i Audija 😀

I jos jednom zasigurno mi recite da li igra podrzava moj volan Logitech Wingman Formula Force GP, i kako radi na njemu?? i kako je uopste nabaviti u BG-u??

Podrzava sigurno FF GP, to je volan pravljen za GT3, pa tek onda izashao za PC...Inache i dan danas dobija sve ne-logitech volane nove u toj klasi ubedljivo...Igra moze da se nabavi u BGDu ali je 70€, trebalo bi uskoro da se pojave jeftinije varijante...A imash u NSu ko shto reche agressor....

Ma dobro, nisam ni ja sad mislio ono kao da skrecem sa puta, da idem po livadi, i tako neki offroad, nego me interesuje da li ima dugih staza da nisu kruzne i da ima saobracaja na njima, kao i da biras intenzitet saobracaja..?

Nigde nema saobracaja, jer ovo je trkanje, ali ima gomila staza po shumama itd, i niko te ne tera da vozish protiv ostalih, mozesh da vozish sam i uzivash...
Fora je u tome shto je igra toliko kompleksna, da dok to ne vidish, necesh verovati...
A da li igramo igru ? Ne, ali postoji Prologue sa 5 staza i 65 automobila i nekoliko demoa, tako da pored gomile informacija, shotova i videa sa neta mozesh da steknesh utisak i da znash tachno shta sve postoji u igri...

E da jos jedno pitanje, jel moze PS2 da se poveze na LCD monitor analogni??

Moze, treba ti VGA box hardver, koshta oko 30€

NSX je napisao(la):
Moj Fiat kida 95% BMWa Mercedesa i Audija 😀

A shta to ne kida BMWa, Merca i Audija ? 😀

Aj mi posaljite na PM gde je u BG-u jeftin nov PS2 i bilo bi pozeljno da daju na rate...
I da, kakva je razlika izmedju onog novog PS2 manjeg i starog, koji je bolji??

Aj mi posaljite na PM gde je u BG-u jeftin nov PS2 i bilo bi pozeljno da daju na rate...
I da, kakva je razlika izmedju onog novog PS2 manjeg i starog, koji je bolji??
Bolji je stari iz prostog razloga shto za novi nema chipa...I kad budes uzeo konzolu obavezno neka bude V11 zbog toga sto se ventilator uopste ne cuje.Shto se chipa tice uzmi bilo koji DirectBoot chip.

Bolji je stari zato shto se manje greje i ima mogucnost za HDD, dok se novi bash dosta greje, sigurno ima loshiji DVD (spushtena cena proizvodnje), i za njega ima nekoliko chipova, ali kod nas ugradjuju samo najgore (najjeftinije)...Uzmi V11, to je poslednji stari "debeljko"...Na rate sam video na vishe mesta, potrazi na www.halooglasi.co.yu...
Cena je oko 220€ sa chipom i jednim joypadom, a drugi joypad i memo su po 20-25€....

Brate, jel si ti normalan ? 😀😀

driver je napisao(la):
Bolji je stari zato shto se manje greje i ima mogucnost za HDD, dok se novi bash dosta greje, sigurno ima loshiji DVD (spushtena cena proizvodnje), i za njega ima nekoliko chipova, ali kod nas ugradjuju samo najgore (najjeftinije)...Uzmi V11, to je poslednji stari "debeljko"...Na rate sam video na vishe mesta, potrazi na www.halooglasi.co.yu...
Cena je oko 220€ sa chipom i jednim joypadom, a drugi joypad i memo su po 20-25€....

Kako ja da znam da li je ta V11 verzija? Jeli to pise na samom uredjaju, ili moram da verujem na rec prodavcima...?
Kako je bre jos uvek ovako skup, pa davno je izasao.. ja sam bio ubedjen da je PS2 oko 150 evra nov...
Kako me nervira sad ovo, nisam sad neki burzuj da se razbacujem sa parama, kao nov PS2, pa jos moram igru da kupim ode plata i visak, ali mnogo me izlozila igra!!!!!! Koji q*ac ne prave za PC!!!!!
Jel ima jos nekih vrednih igara na tom Soniju, ako budem kupovao da ne kupujem samo zbog GT4, kakav je novi Wipeout? to sam mnogo gotivio da igram...

Driver posto si igrao Enthuasia Professional Racing mozes li da das manji review igre(znaci kakav je AI,fizika,da li postoji damage model,kakve su staze,izbor automobila i meni najvaznije kakav je zvuk?)samo da napomenem da me grafika uopste ne interesuje,to je poslednje sto gledam kod dobrih voznji.Pitam te ovo jer japanske verzije nema nigdje u PG a jedan lik je rekao da moze da je nabavi za 10e pa reko da te pitam da li je igra vrijedna para??

Enthusia je najbolja zamena za GT4...
Fizika je vrlo slichna, s tim da je enthusia mozda malo teza...Zvuk je odlichan, bar kao u GT4, ako ne i bolji...Staze su NFS fazon, po nekim shumama, autoput, ovo-ono...ima 200+ automobila, svih svetskih firmi, nema ferarija niti lamborghini...Ima oko 20-25 staza, to josh nisam provalio...U startu je malo dosadno dok ne otkljuchash bolje automobile i nove staze, a posle je sve bolje...Grafika je na nivou GT3 recimo ako si video...Ima i dzipova i staza po pustinji u fazonu Dakara, a tu su i reli automobili...

Shto se tiche ostalih igara za PS2, ima vishe dobrih igara nego shto ih ima PC, i bash od januara je izashlo dosta hitova, od toga ima 10ak PS2 exclusive...I dosta novih igara izlazi prvo za PS2/Xbox, pa onda za PC, nekad sa nekoliko meseci do pola godine zakashnjenja (GTA: San Andreas, Driv3r)...

V11 ne morash da jurish, bitno je da nadjesh novi debeli PS2, i to mora da bude V11...Ako kupujesh polovan, samo gledaj da nazad pishe SCPH-50004 za verziju, i to je to...Polovne sa dva joypada i memorijskom imash za 170-180€ i vecina su bash V11, a to te koshta 100€ vishe za novo...

Uzeh sad Enthusiu.Zvuk odlican takodje se vidi odlicno kako "pune" obrtaji.Fizika fantasticna chak bi se usudio reci da je i bolja nego kod Prolougea(GT4 jos nisam igrao)
Grafika takodje odlicna,ali velika zamjerka na saltanje.Shalta kao automatik stvarno su zeznuli stvar dosta.Ali ok odlicna igra...

Recite mi da li ima malo duzih staza u GT4, ali ne kruznih...
Bilo bi dobro da ima saobracaja, onako mi je to realno, malo pretices, pa imas i suprotan smer, onako kao na pravom putu, zasto prave samo trke, mislim ok je trkanje, i ja mnogo volim, ali bi bilo dobro da ima igra, onako kao prava VOZNJA a ne trka, onako treba da stignes od tog i tog mesta, za neko vreme, kao ono Pedal to the metal, ne znam tacno... ali naravno sa svim ovim kolima... malo sam pod utiskom onog Gumball dogadaja ako znate sta je, kad se skupe burzuji iz celog sveta sa predobrim kolima i tako voze, po evropi, americi, africi..
Da li ta Enthusia ima saobracaj, i tako te puteve... i da li to izlazi za PC??

Za hardcore drivere samo LFS, ostalo je izvikano :smoke:

Aj ako moze neko da okaci URL -ove za neke dobre filmice za GT4, onako do 6-7 mega, posto nikako ne mogu da nadjem na netu, sve nesto moram da se registrujem na neke sajtove da bi skino, a mrzi me do ja*a...

Iznajmili smo juce soni, i uzeli onaj GT4 prologue...
E sad, probao sam onaj Arcade mode, ne znam sad da li to znaci da je to arkada po pitanju fizike, ili se samo tako kaze, ali je stvarno ARKADA po pitanju fizike..
Mislim ne znam, meni je nesto mnogo nerealisticno... mnogo se nekako lako vozi, i nekako jednostavno smori posle par minuta, ne znam, ja sam stvarno ocekivao neku simulaciju, mada ipak je to PS2, ne znam ni zasto sam ocekivao simulaciju, ali mi nije jasno kako ste se vi simulation freakovi 😉 zaludeli za ovu igru...
A tek rucna sto se smesno cuje...
Neznam, probao sam posle onaj School mode, ali tu idem samo pravo i nisam mogao da provalim da li je drugacije kretanje nego u Arcade modu...
Neznam, ovo su moji prvi utisci, posle par minuta voznje, ali stvarno nije mi se duze igralo, koliko je lako, i nerealno, mada se par puta dobro ponasao auto, tipa driftovanje u krivinama, i to...
Da li je taj Arcade mod stvarno arkada, ili su u stvari tako ponasaju kola tokom cele igre... ? i da li je isto tako u Full verziji...??

Arcade mod nije arkada, nego arkadni nachin igranja...A ako nisi iskljuchio pomagala, naravno da ce da se krece arkadno 🙂 Poiskljuchuj sve pa probaj...Mada u prologue nema podeshavanja ni 5% kao u full igri, koja mi je inache stigla, javljam se za par meseci 😉

Da li je taj Arcade mod stvarno arkada, ili su u stvari tako ponasaju kola tokom cele igre... ? i da li je isto tako u Full verziji...??

Brate ja neverujem da si ti to pitanje postavio ovde kada sam ti MILION puta sinoc rekao da to nema veze sa simulacijom... neverovatan si majke mi.
Secas li se kad smo igrali Tekken da je imao arkade mod? E to je isto arkada nije ono realna tuca.. a, sta ti mislis.? Oh boze....

Lol pa zar neko josh igra GT s pomagalima asr,esp i slichno...Ma iskljuci to odma bre.Ali da se skripa pri podizanju rucne cuje katastrofa tu si potpuno u pravu.Nisu to napravili jos od prvog dijela kao sto nisu napravili da auto plese pri punom gasu iz starta i da kopa drugom.To mi nikad nije bilo jasno...

PS: Probaj Enthuasiu pa onda dodji da mi kazes da je igra laka... 😀

Poslednja izmena:
@boris
pravi auto sa svim pomagalima zna i moja baba da vozi a ne jos igricu! Iskljuci sve moguce pomoci pa ces videti da nije bas tako crno!
JA sam se jedva odlepio sa gt4prologue kada sam ga probao kod druga na dzojstiku!
@driver" javljam se za par meseci "

Ova ti je dobra!Pisi nesto nemoj nam to raditi!
Poz..

MarkoJ. je napisao(la):
@boris
pravi auto sa svim pomagalima zna i moja baba da vozi a ne jos igricu! Iskljuci sve moguce pomoci pa ces videti da nije bas tako crno!
JA sam se jedva odlepio sa gt4prologue kada sam ga probao kod druga na dzojstiku!

Ma koje bre vama uopste rekao da sam igrao sa pomagalima??!
Iskljucio sam tamo sto je moglo da se iskljuci od pomoci, nisam sad video neke "advanced" opcije i to....
Ne znam, mozda sam stekao los utisak, jer su mi ovi iza ledja dobacivali, auuu kakva arkada, i ostalo, mada se i meni cinilo poprilicno monotono, i lako...
Ipak sam ja vise za prave simualacije tipa LFS, RBR... ne znam mozda gresim u vezi ove igre, kad ste se vi svi toliko napalili, ali opet ne vidim zasto bi pravili simulaciju za Playstation, zna se ko kupuje Playstation, klinci ne stariji od 18 god.. u vecini slucajeva, ne kazem za sve... i njima bi recimo jedan RBR bila takva frustracija, i onda bi poceli da placu mamama i tatama, kao sta ste mi ovo kupili, i onda bi propala prodaja te igre, i samim tim i zarada.. tako da bi im to bio los potez...
E sad ne kazem da je losa igra, mislim ni u jednoj drugoj nema ovoliko kola, ovakvih staza, ove grafike, mislim sve je za svaku pohvalu, i verovatno bi je igrao da izadje za PC, ili da dobijem PS2 za dzabe, ali nije vredna kupovine PS2 i originalne igre, mislim nije toliko dobra...

Zaista Borise nema smisla da trazis 100% simulaciju pa da onda koristis 100% pomagala u vidu pomoci za kocenje, za ispravljanje vozila na idealnu putanju, za proklizavanje i slicno

Evo prvih utisaka...

Chak i ja koji pratim GT od decembra kada se pojavio, i po ceo dan pricham sa ljudima koji ga igraju, sam se iznenadio opcijama i mogucnostima...Prologue je ipak izashao pre godinu i po, i stvarno se na osnovu njega ne moze suditi o igri...Ne mogu se ni iskljuchiti sve pomoci, jer sve dok onaj trougao na dashboardu trepce pri zustroj voznji, znachi da vam neshto pomaze...Tek se u full igri iskljuchje sve, i to je onda ona prava igra kakva bi trebalo da bude...
Druga stvar, koju sam malopre rekao Bojanu preko telefona, je da on nikako ne moze ochekivati da je upravljanje onoliko teshko kao u GTRu, jer ovo nisu GTR automobili, mnogo su slabiji, i drugachiji za upravljanje, ali to ne znachi da se opet moze uletati u krivine ko nenormalan, i treba samo da probate nordschleife, gde samo jedna grba odnosi i automobil sa 200-250ks ko od shale...Nemam bash mnogo otvorenih automobila, ali probao sam budzeni JGTC 350z / 450ks na ringu, i skoro ga je nemoguce voziti, shto je i logichno, automobil je pravljen za piste...Shto se tiche podeshavanja, sve se moze podesiti, skoro kao u GTRu, a prednja, zadnja vucha, tezina, grip, razlichite gume se bash osecaju bash kako bi i trebalo...Chak sam se iznenadio, da sve trke preko 3 kruga imaju tyre wear i fuel consumption, a engine failure je default za sve trke...
I evo odgovora za one koji su trazili prave championshipe....Josh nisam pregledao sve, jer ima gomila menija, a igru igram tek 6-7 sati, ali tu su DTM i JGTC full sezone, odnosno skoro sve firme u svojim takmichenjima imaju neki championship koji stvarno postoji...
A pazi sad, za tih 6-7 sati koliko sam igrao, ubio sam se od voznje, i preshao 2.3% igre 😀, a chak nisam ni vozio A i B licence, prebacio sam ih iz prologue, da ne gubim vreme josh i na tome...Posle toga sam preshao International B i to sa mukom, mogu da zamislim kako je kasnije....Konachni utisak je da je nemoguce voziti bez pomoci na joypadu, a tek sa 900 stepeni volanom (Driving Force PRO), igra pokazuje sav svoj sjaj...Sve se vozi kao pravi automobil, mora brate se da mota ako mislish da dobijesh jaku krivinu, a to se sve ne moze iskusiti na bilo kom drugom volanu...Shto se tiche relija, ono je potpuno ludo, teshko kao Burns, ali daleko realnije, samo je shteta shto su staze ogradjene tako da se ne moze voziti bilo gde, odnosno nema suludih izletanja 20 metara van staze...Ali sama fizika, force feedback i 900 stepeni daju potpuno novo iskustvo u vozenju relija u nekoj igri...

Uskoro cu nabaviti TV kartu, pa cu moci i da grebujem neshto po narudzbini, koga interesuje 🙂

BitrAtE je napisao(la):
ali velika zamjerka na saltanje.Shalta kao automatik stvarno su zeznuli stvar dosta.Ali ok odlicna igra...

Tek sad videh ovo 🙂 Koje si ti to automobile vozio ako ti shalta ko automatik ? 🙂
Mercedesi i audiji u igri jesu automatik, pa zato tako shaltaju, ovo ostalo shalta potpuno normalno i kako treba...Ne brini, ja zbog takve stvari igru ne bi ni igrao, to me je uvek najvishe nerviralo kod nekih igara...Probaj porshea, skyline, rx7, s2000, razbijaju kako se ponashaju....Naravno sve volanom, joypad ne dolazi u obzir za dobar gameplay..

filipenko je napisao(la):
Zaista Borise nema smisla da trazis 100% simulaciju pa da onda koristis 100% pomagala u vidu pomoci za kocenje, za ispravljanje vozila na idealnu putanju, za proklizavanje i slicno

Opet ovaj! Brate jesi ti procitao sta sam malopre napisao, znaci ISKLJUCIO sam pomoci koje su bile da se iskljuce...!
Ali jeste bas se osecalo arkadicno, znaci vidi se da mi dosta toga pomaze...
Bio je fazon kao u Kolin 2-ojci kad igras u dva igraca, pa se ono dosta lakse i nerealnije ponasa auto...
E sad ne znam, ako kazete da je u full verziji kad se sve iskljuci mnogo bolje i teze, onda OK, ja sam izneo utiske na osnovu Prologue verzije...
Kad bude bila Full kod ovih sto iznajmljuju Soni, onda cu ponovo da joj dam sansu...
Pazi kad sam bas bio u fazonu da uzmem Soni samo zbog GT4, ali onda me je razocarao ovaj Prologue, a sad kazete da je ne moze da se poredi sa Full verzijom.. ne znam, ponovo sam u dilemi sad...

Driver, daj molim te posalji neke tvoje filmice iz igre, onako gde se bas vidi kretanje kola, ne ono kao da ides pravo, nego malo ga bacakas, dajes naglo gas, naglo kocis, i tako to.. da vidim kakva je...
poz..

Pa kako da te ne razocara prolog kad ukljucis sve opcije za pomoc, gde je tu uzivanje u voznji ? Tek sad razumem kako nemate osecaj koliko je paznje poklonjeno fizici svakog pojedinacnog modela, poukljucujete sve pomoci i tu naravno od voznje nema nista. Steta...

Kako je moguce pokrenuti 1080i rezoluciju i koliko bi kostalo to sve sa novim DFPro volanom i PS2kom koju nemam?!?

Nazad
Vrh Dno