Šta je novo?

Gran Turismo 4?

Polozio sam one National A i B testove, i mogu reci da je fizika kola ODLICNA, znaci tako tesko, jedva sam koje zlato osvojio, sve srebra, i poneka bronza, ali ljudi svaki auto koji sam vozio tokom tih testova se DRUGACIJE krece, znaci neverovatno, MNOGO DOBRO uradjeno!! Bas ono osetis tezinu kola pod rukama, to nisam osetio ni u jednoj voznji sto sam vozio do sad, najpribliznije je LFS, ali ovo je mnogo bolje...
E sad ne znam da li su tokom ovih testova ugasene sve pomoci, posto nisam nasao nikakve opcije za gasenje pomoci, osim onih za Steering, ali strasno kako se svaki auto drugacije ponasa! E sad sigurno da zbog toga sto nema ostecenja igra gubi dosta na kvalitetu, nisam se jos trkao, ali verujem da ce biti ono kao guranje klasicno posto znas da ti se nece ostetiti kola, oni ce tebe da guraju, pa zasto ne bi i ti njih, stvarno steta zbog toga, mislim da je ova igra vece uzivanje da vozis sam na stazi... ali ne znam videcu...
Mogu da okacim i koji snimak ako hocete, samo ne znam kako, da li uopste moze da se upload-uje .AVI na Bench....

Poslednja izmena:
Pa naravno, o totalno drugacijem ponasanju svakog vozila smo vec razglabali u startu treda, tvoj je problem sto nisi poverovao :d

@ soko

pa ne razumem zasto pominjes grafiku pa sta ti mislis otkud sony-u 2 takva graficka da parira nekim igrama sa Pc-a (barem za sada) pravi pomak ce se tek videti 2006-2007 kada bude izasao sony3, u delu GT5 se pominje ostecenje auta a i sam rad konzole ce biti na 4.6 ghz 😀

Kao i uvek, svaki ps ce u najavi biti bolji od pca. Nazalost, kad se svi probude stvari uvek stoje na suprotnim stranama

Govoris u zagonetkama.... starce... :d :cigar:

Ja ne znam shta je soko video, ali ne postoji bilo kakva igra sa automobilima i realnijom grafikom...Nije fora u teksturama ili ne znam ni ja chemu, nego u tome kako je sve to uklopljeno u celinu, tako da replay kada gledash na jedno oko 😀, izgleda ko TV snimak...

driver je napisao(la):
Samo da ponovim josh jednom...Kome automobilizam nije najbnitnija ili jedna od najbitnijih stvari u zivotu, taj nece razlikovati NFS:U i GT4, a to pokazuje i gomila stranih testova, gde GT4 dobija 10% manju ocenu (~90%), zato shto nema online mod ?!?!

Igra je za hardcore vozache, i istovremeno dobre poznavaoce automobila i autosporta, a ostali koji to ne kapiraju, nek igraju toca race driver, nece primetiti razliku...

Eto reko sam vam, sad ste nadrljali 😀.

Inace FD opis je skroz ok. Mislim da si samo malo vise preuvelicao te nedostatke ali si lepo predstavio mogucnosti koje igra donosi.
Svaka ti cast.
Poz.

Agr3ssor je napisao(la):
@ soko

pa ne razumem zasto pominjes grafiku pa sta ti mislis otkud sony-u 2 takva graficka da parira nekim igrama sa Pc-a (barem za sada) pravi pomak ce se tek videti 2006-2007 kada bude izasao sony3, u delu GT5 se pominje ostecenje auta a i sam rad konzole ce biti na 4.6 ghz 😀

Mislis kad izadje PC na 10tak GHz a iz graficke iskacu terori koje ubijas po sobi i sudije koje masu zastavama pored monitora.

Da, zato danas sa 3.5ghz i grafichkim kartama koje koshtaju k'o ceo PS3 kad se bude pojavio, igre su u 95% sluchajeva iste kao pre dve godine 😉 Shta ti vredi 10 neiskorishcenih GHz ? 🙂

@Boris
borise da li si probao rally mod? Kakav ti je u poredjenju sa rbr?
Vozis na volanu zar ne?
p.s. cini mi se da ti nije zao sto smo te nagovorili da uzmes ps2 i gt4!

Kako mislish bre da ti boris kaze, niti ima dozvolu, niti ima godine za dozvolu, najblize shto je seo u auto je kada je gledao Fast and furious 😀😀

Bojan Novakovic je napisao(la):
Eto reko sam vam, sad ste nadrljali 😀.

Inace FD opis je skroz ok. Mislim da si samo malo vise preuvelicao te nedostatke ali si lepo predstavio mogucnosti koje igra donosi.
Svaka ti cast.
Poz.

GT je najpopularniji serijal vožnji na svetu, i ne može sebi da dozvoli tako krupne propuste kao što je nepostojeći AI. Ti problemi nisu tu od juče nego postoje evo već 7 godina, a kada igraš sve nastavke i provodiš sate uz njih onda to zaista ozbiljno počinje da smeta. Trudio sam se ipak da ne budem preterano strog, o iole sitnijim nedostacima nisam ni pisao.

Rekao sam ti vec da hardver PS2 nije u stanju pored onakve igre da napravi i dobar AI...Morali su ili ovo ili ono, i odluchili su se za bolju stvari po meni...Shta mi vredi dobar AI ako je sama voznja kao PGR ili forza ? Ne da ne bi kupio original, nego ne bi ni igrao to...

U GTR-u.. aaaa, sekta, ne da mu ni da pravilno izgovori imena drugih igara.. 😉

Koliko znam, ima potrosnja goriva...

Boris Lozac je napisao(la):
U GTR-u.. aaaa, sekta, ne da mu ni da pravilno izgovori imena drugih igara.. 😉

Koliko znam, ima potrosnja goriva...

Sta si ti? Lokalni komedijas ovde 😀.
Pa ceo dan sam tumarao gradom bre i tek dosao sa treninga, jedva gledam na oci. :S:

U mom gore postu sam mislio na GT4 a ne GTR. 😀

Ima potroshnja goriva, u svakoj trci preko tri kruga...

driver je napisao(la):
Rekao sam ti vec da hardver PS2 nije u stanju pored onakve igre da napravi i dobar AI...Morali su ili ovo ili ono, i odluchili su se za bolju stvari po meni...Shta mi vredi dobar AI ako je sama voznja kao PGR ili forza ? Ne da ne bi kupio original, nego ne bi ni igrao to...

A zašto sve ostale programerske kuće balansiraju igre u svakom pogledu, kada već znaju da su ograničene hardverom? Zar nije bilo bolje da igra malo lošije izgleda a da je to rasterećenje hardvera iskorišćeno za bolji AI? Nije valjda poenta da se večito grafika nakrka do daske, pa da se onda kuka kako je hardver kriv? Polyphonyjeva kuknjava može da traje doveka, mogu bez problema da u GT5 za PS3 ubace recimo po 20 automobila u svaku trku a svaki od njih naprave od 100.000 poligona pa opet počnu da se žale kako je hardver slab.

I na kraju, ne zaboravi da su svi izgovori koje nude takvi da treba da im veruješ na reč, tj. teško da mogu da ih dokažu.

Pa za takve stvari je dovoljno pratiti ostale naslove na PS2 i uopshte razvoj igara, gde ti je odmah jasno da bolje od GT4 ne moze...Shto se tiche AI-a, kada bi bio bilo kako bolji, grafika bi morala da izgleda kao GT2 na PSXu...
Ovo shto su oni uradili, meni odgovara, AI me apsolutno ne interesuje, ionako ih odmah na startu prestignem sve (namerno uzimam jachi auto), i vozim sam sa uzitkom ostatak trke...Kada bolje razmislim, ni jednu jedinu simulaciju na PCju ne igram protiv AI-a, uvek igram neki practice ili online protiv zivih vozacha (shto cu uskoro raditi i sa GT4)...Razlikujemo se u onome shto trazimo od igre, tako da ne vredi vishe da prichamo...
Bitno je samo da je ovo i pored tih nedostataka najbolja auto simulacija ikada (moze se tako nazvati iako nema damage karoserije), a ja bih je pre nazvao enciklopedija, gde se mnogo moze nauchiti o automobilizmu i auto trkama, i uz dobar volan, bukvalno probati kako se stvarno odredjeni automobili ponashaju na putu...

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
uz dobar volan, bukvalno probati kako se stvarno odredjeni automobili ponashaju na putu...
🙂 🙂 🙂
Drago mi je sto ima istomisljenika!
p.s. driveru ti imas polozeno zar ne? 😀 Pitao sam Borisa jer sam ga video u forumu da fozi rbr pa ono...Kakav je tebi u poredjenju sa rbr(nadam se da si ga vozio!)
Poz...

Vozio sam par testova po sljunku i blatu, nisu rally kola bila, ali nije mi se bas svidelo kako se krecu kola, nekako je lako, ipak je RBR za to zakon!!
Ne znam, mozda to nije uopste bio rally mod, mozda je sa rally kolima bolje.. ali zato asfalt!! Marko, kupuj PS2! 😉

Poslednja izmena:
MarkoJ. je napisao(la):
🙂 🙂 🙂
Drago mi je sto ima istomisljenika!
p.s. driveru ti imas polozeno zar ne? 😀 Pitao sam Borisa jer sam ga video u forumu da fozi rbr pa ono...Kakav je tebi u poredjenju sa rbr(nadam se da si ga vozio!)
Poz...

Hahaahah, naravno da imam polozeno, istekla mi vozachka pre godinu dana 😉
Shto se tiche GT4 vs RBR relija, mogu samo da kazem da je GT4 bar podjednako tezak, ali je problem dok se ne naviknesh, oivichene staze, tako da ne mozesh da izlecesh po livadama i shumama, tu je 5 sec penalty ako udarish jache...Sama fizika je po meni bolja od RBRa, jer automobile ma koliko bilo teshko po blatu ili shljunku, jednostavno mozesh da kontrolishesh, bash kao shto se to i radi na reliju...U RBRu automobili nemaju nikakav grip, kao da imaju slick gume, a to nije bash tako u realnosti 😉 Vozio sam jedno 10 razlichitih reli staza, od snega, blata, sljunka, u EVO8 MR sredjen na ~500ks, i sve ostalo upgradeovano u skladu sa motorom, i ono je u isto vreme teshko i uzivanje...Naravno, na 900 stepeni volanu, to je bash kako treba, motanje i counter steer sve vreme, i radi bash kao u zivotu....

Poslednja izmena:
Ja sam malo nesto vozio ko Borisa, svidja mi se dosta igra. Lepo je uradjena. auto je malo nestabilan uprkos tome sto je 4WD i ne dozvoljava *******ciju ko RBR (sa kojim se ova igra nemoze porediti). Sacu jos malo da se uvalim kod Borisa na gajbu pa stizem sa novim utiscima ali za sada su utisci super.

driver je napisao(la):
Hahaahah, naravno da imam polozeno, istekla mi vozachka pre godinu dana 😉
Shto se tiche GT4 vs RBR relija, mogu samo da kazem da je GT4 bar podjednako tezak, ali je problem dok se ne naviknesh, oivichene staze, tako da ne mozesh da izlecesh po livadama i shumama, tu je 5 sec penalty ako udarish jache...Sama fizika je po meni bolja od RBRa, jer automobile ma koliko bilo teshko po blatu ili shljunku, jednostavno mozesh da kontrolishesh, bash kao shto se to i radi na reliju...U RBRu automobili nemaju nikakav grip, kao da imaju slick gume, a to nije bash tako u realnosti 😉 Vozio sam jedno 10 razlichitih reli staza, od snega, blata, sljunka, u EVO8 MR sredjen na ~500ks, i sve ostalo upgradeovano u skladu sa motorom, i ono je u isto vreme teshko i uzivanje...Naravno, na 900 stepeni volanu, to je bash kako treba, motanje i counter steer sve vreme, i radi bash kao u zivotu....

Koji volan ti imas?

filipenko je napisao(la):
Kao i uvek, svaki ps ce u najavi biti bolji od pca. Nazalost, kad se svi probude stvari uvek stoje na suprotnim stranama
Da posle 5 godina! 😀

@Driver
Da se razumemo ja sam ljubitelj GT serijala i prema tome ne moras mi ga hvaliti posto ga volim kao i ti!Otuda i ono "istomisljenici" 😉
Kada spomenes EVO8MR(~500hp) sav se najezim! :zgran:
Ne mogu vise da gledam kako cutite(na forumu) i igrate gt4! Dok sam imao ps1 jos pre 7-8 god prvo sam igrao gt1 i odmah posle gt2! A sada placem i jedino mogu da vozim rbr i gtr(na pc-u!)
Ali ne mogu vise tako, dusa mi pati , uzecu ps2+gt4 makar morao.. :-devil-: ..?
Poz..

Poslednja izmena:
Ma ja kapiram tebe, samo hocu da ti objasnim kako je to stvarno, jer niko GT4 realno ne gleda kao simulaciju, a kada se naviknesh da ne lupash auto, vishe ti damage karoserije i ne treba 😉

driver je napisao(la):
Ma ja kapiram tebe, samo hocu da ti objasnim kako je to stvarno, jer niko GT4 realno ne gleda kao simulaciju, a kada se naviknesh da ne lupash auto, vishe ti damage karoserije i ne treba 😉
Ako gt4 nije simulacija onda ja ne znam sta je! :trust:
Iskreno da ti kazem meni nikada lupanje kola ili damage nije smetao u gt serijalu!Ja ne ocekujem crash-test od igrice vec dobar zvuk,fiziku i atmosferu!
Prosto bih se slomio kada bih video svojeg ljubimca smrskanog u ogradi! :wall: :bottle:
Ne bih mu to pozelio ni da je komsijin! 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno